Şimdi Ara

Ankara Boşanma Avukatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eray Karınca Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi ve TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı Dernek Hak ve Özgürlükleri konulu tezi ile tamamladı. Bu çalışma 1996 yılında yayımlandı. 1985 yılında Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkimliğe başladı. Meslek hayatı boyunca Asliye Ceza Mahkemeleri’nde, Ankara’da Ticaret Mahkemesi, Asliye Hukuk ve Aile Mahkemesi’nde hâkimlik yaptı. 2010 yılında emekli oldu; halen serbest avukattır Ankara boşanma avukatı.
    Karınca, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yazı ve kararları ile tanındı. Bilgilerini TBMM Araştırma Komisyonlarında paylaştı. 4320 (Aile içi Şiddetten Korunma) sayılı yasaya ilişkin Yönetmelik çalışmasına katıldı. 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un içeriğinde etkili oldu.
    Hakimliği sırasında edebiyatla da uğraşan Eray Karınca’nın ilk öyküleri, 1993-95 yılları arasında, Zonguldak’ta çıkan Uğraş dergisinde yayımlandı. Aydın’da, Aydınca dergisinin çıkarılmasına emek verdi. Öykü ve hukuk kitapları olup, birçok hukuki çalışması ve makalesi vardır.
    Ödülleri:
    – “Şanlıurfa’dan Örneklerle Kan Davaları” Türk Sosyal Bilimler Derneği Genç Sosyal Bilimciler Ödülü, 1987.
    – “Çimlerin Dansı” Ankara Barosu Meslekle İlgili Anılar birincilik ödülü, 1999.
    – “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet” Milliyet Gazetesi Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü, 2009.
    – “Kız Doğursun Anneler” Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi Sosyal Bilimler Araştırma Ödülü, 2011.
    Boşanma davaları, mal paylaşımı davaları, ceza davaları ile idari yargıda hukuksal sınırlar içerisinde menfaatinizin tavizsiz korunması için bize ulaşın.
    Aile hukuku, (boşanma davaları, mal rejiminin tasfiyesi davaları, nafaka, velayet, çocuk kaçırma vb.) idare, ticaret, taşınmaz, ceza hukuku ve uluslararası özel hukuk alanlarında Ankara’daki büromuzda otuzaltı yılı bulan deneyimimizle avukat ve danışman olarak yurt genelinde faaliyet göstermekteyiz.

    http://eraykarinca.av.tr







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.