Şimdi Ara

General mobile Türk markasıymış

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır adını biliyorum ben amerikan general elektrik firmasının cep telefonu markası sanıyordum meğersem türkmüş bugün öğrendim şok oldum çok kaliteli cep telefonu üretiyorlar.



  • Aslında üretmiyorlar sadece isim basıyorlar Bu tür markaların arkasındaki gizli isim zte'dir, tabii bayadır da takip etmiyorum belki yeni yeni üretmeye de başlamışlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygezen -- 15 Ağustos 2018; 21:23:49 >
  • Çöp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baygezen

    Aslında üretmiyorlar sadece isim basıyorlar Bu tür markaların arkasındaki gizli isim zte'dir, tabii bayadır da takip etmiyorum belki yeni yeni üretmeye de başlamışlardır.
    Ya zaten donanım olarak her firma tüm parçaları üretmez iphone bile işlemcisiydi ekranıydı vs.. hep çinli tayvanlı firmalara ürettirir. Sonuçta bayağı kaliteli telefonlar üretiyorlar.
  • plastik üreticisi ,
    telefonların kasa tasarımını değiştirip veriyolla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sybercomp

    Ya zaten donanım olarak her firma tüm parçaları üretmez iphone bile işlemcisiydi ekranıydı vs.. hep çinli tayvanlı firmalara ürettirir. Sonuçta bayağı kaliteli telefonlar üretiyorlar.

    Alıntıları Göster
    pekiya yazılım ?
    general mobile'da üretim adına birşey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riaz

    pekiya yazılım ?
    general mobile'da üretim adına birşey yok

    Alıntıları Göster
    yazılımıda kendisi üretiyor bu ne saçma soru, bu senin mantığına göre hiçbir yabancı telefonda üretim adına birşey yok.
  • riaz kullanıcısına yanıt
    Birader aynı şeyi HTC de yapıyor. Her firma zaten donanımın %90ını standart birkaç firmadan alıyor. Plastikle dışını kapla, değiştirmek istersen Android sürümü kaçsa artık onun kaynak kodunu al 3-5 oyna üstünde al sana telefon oldu. Telefonu oluşturan parçalar neler?

    Ekran: Üreten birkaç firma var. Sony, Samsung, LG (Apple kendi mi üretiyordu emin değilim). Diğer yüzlerce firma bu 3 firmadan alıyor ekranı. Hatta bazen mesala Sony ekran üretiyor olsa bile telefona Samsung ekran koyabiliyor falan. Böyle bir pazar bu.

    İşlemci: Zaten işlemci üreten kaç firma var? Takip etmiyorum uzun zamandır 3 mü? Snapdragon, Samsung vs vs. Her android telefon nerdeyse Snapdragon. Aynı PClerdeki Intel, AMD gibi durum.

    Kamera: Gene kamera üreten kaç firma var? Çoğu büyük firma Sony kullanıyor falan.

    Anakart: Kendi anakartını üreten firma sayısı daha fazla olsa da başka firmalardan da alınıyor. Hatta o anakartın üstündeki bileşenler ayrı ayrı firmalardan olabiliyor.

    Diğer bileşenler hafızaydı bateriydi mikrofon hoparlör vs vs farklı farklı firmalardan hep. Kısacası her firma hemen hemen dış plastiği üretiyor sadece. Laptoplarda da durum aynı telefona özel değil bu. Bir de ufak yazılımsal eklenti oldu bitti.

    Tabiki General Mobiles'ın malzeme kalitesi, telefona yaptığı yazılımsal değişiklikler, piyasaya sürmeden önce geçirdiği testler falan bir Samsung, Sony vs ile kıyaslanamaz ama sonuçta yaptığı işin farklı olduğu anlamına gelmiyor bu durum.
  • Yukarda sağlam saçmalamışlar, yok bütün üreticiler aynı işi yapıyormuş vs..



    10 yaşındaki çocuklar da artık biliyor, temel bileşenler hep aynı markaların,



    Yukardaki arkadaşlara soruyorum,kendi mühendisi ile telefonu tasarlayıp, kendi fabrikalarında montajlayıp,kendi yazılımcılarıyla Aosp üzerinde onlarca değişiklik yapan,adeta yeni sistem yazan, en son olarak da marka logosu basan bir şirketle,



    Çindeki firmanın hazır ve standart ürettiği telefonu siparişle alıp, sadece logo basıp,dandik iki tane uygulama yükleyen şirket nasıl aynı işi yapıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "çok kaliteli cep telefonu üretiyorlar" şaka herhalde bu !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yumatu Türk markasiymiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfeAYDIN E kullanıcısına yanıt
    Test yapmasın işte ne güzel. Belki fiyatlar düşer

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • an agony A kullanıcısına yanıt
    Valla istediğin kadar ağla ama aynı işi yapıyor malesef General Mobiles'ın kendi fabrikasını kuracak kadar bütçesi yoksa ve sattığı telefon sayısı bir Samsung kadar değilse (ki değil) tabiki cihaz tasarımını yapıp Çin'deki sırf bu işler için kurulmuş fabrikalara tasarımlarını yollayıp oralara ürettirir. Android üzerinde de oynamak zorunda değiller. Kendi uygun gördükleri ve satış stratejisine uygun değişiklikler yaparlarsa yaparlar, yapmazlarsa da öyle satabilirler gayet. Sonuçta bu fiyata yansıyacak. Yani donanımsal aynı malzemeyi kullansalar bile biri Android üzerinde oynamalar yaparken diğeri yapmazsa elbet bu yazılım maliyetini telefonun fiyatına yansıtacak. Açıkcası LG çok pratik özelliklere sahip. 2 yıl LG G3 kullandıktan sonra babama Xperia XZ Premium almıştım. Resmen teknolojide geri gitmiş gibi hissettim. Bu firma da oynuyor Android'le ama bana pek oynamış gibi gelmedi. Neyse konu dağılıyor ama Android'le oynancaksa pratik kullanım özellikleri eklenir. Yoksa kimsenin hayatında hiç kullanmayacağı 15 uygulama daha gömüp telefonun içine fazladan 1000 TL'ye satacaksa telefonu oynamamasını tercih ederim. Adamlar düşük bütçeli kesime hitap ediyor. Uygun gelirleri de varsa böyle devam edebilir sizi de hiç ilgilendirmez. Pazarda kendilerine yer bulamasalar zaten bahsettiğiniz adımları atarlar veya piyasadan çekilirler.

    Bu arada kendi mühendislerine tasarlatıyor diyorsun da güldürme beni. Herkes kendi mühendisine tasarlatıyor. En fazla yapabileceği olan bi tasarımı satın almak. Yoksa Çin'de fabrikaya yolluyon da onlar kafasına göre tasarlamıyor. Samsung, Apple vs vs ile elbette kıyaslamıyorum ama temelinde yaptığı iş aynı. Çok aşırı basitse sadece bi Logo basmaktan ibaretse durum eminim evinin yakınlarında bir banka vardır. Oraya gidip kredi çekip tanıdığın Çin firmalarıyla iletişime geçip logonu bastırıp girebilirsin bu işe. Çünkü adamlar şuan senin kazandığın maaşın kaç katını kazanıyor. Bence değer buna. Bugünden tezi yok bence girmelisin bu işe yetenekli arkadaşım. Sen hatta birkaç adım daha öteye taşı daha da ilerisini üret madem yaptıkları hiçbir şey yok. Hadi kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.