Şimdi Ara

General Mobile’dan 100 milyon TL’lik “yerli ve milli” cep telefonu yatırımı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
14.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu “yerli ve milli” cep telefonu çağrısından sonra Türkiye’nin en nüfuzlu akıllı telefon üreticilerinden General Mobile, yıllık 2,5 milyon adet üretim kapasiteli yeni cep telefonu fabrikası için harekete geçti. Şirketin bu yılın sonu için hedefi, üretim kapasitesini 4,4 milyon adede çıkartmak. Şirket, ayrıca 155 milyon TL'lik ihracat ile ihracat yaptığı ülke sayısını da 33’ten 45'e çıkarmayı hedefliyor.
     
     
    Operasyon birimleri, tasarım birimleri ve Ar-Ge birimleri tamamen Türkiye üzerinden yönetilen General Mobile'ın üretim tesisleri de Türkiye'de kurulacak. Böylelikle General Mobile, 100 milyon TL bütçe ayırmış olduğu yeni fabrikası ile Türkiye'nin en büyük yerli cep telefonu fabrikasını ülkemize kazandırmış olacak.
     
    (General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman) 

    “Hedefimiz 45 ülkeye açılmak!”

     
    General Mobile’ın, ihracatla büyüyen, tüm dünyaya ulaşabilmeyi hedefleyen bir marka olduğuna değinen General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, “Türkiye’nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarıyla teknoloji geliştirmekten ve ihraç etmekten geçiyor. Bunun yaratacağı katma değer, Türkiye’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Türkiye’deki fabrikamızda 33 ülkeye de ihraç ettiğimiz tüm modellerimizin üretimini gerçekleştiriyoruz. Şu an yıllık üretim kapasitesi 2,5 milyon adet olan fabrikamızla hedefimiz, faaliyette olduğumuz ülke sayısını 2018 sonuna kadar 45’e çıkararak 4,4 milyon adet üretim yapmak olacak.
     
    2017 yılında toplam satışımızın %16’sı ihracat yolu ile oldu. Yeni fabrika yatırımımızla bu oranı 2018 yılı sonunda %20’ye çıkartmayı planlıyoruz. 2017 yılında ihracat ciromuz 75 milyon TL’ydi, 2018 sonu itibariyle ihracat hedefimiz ise 155 milyon TL. Yeni üretim üssümüzde artan üretim kapasitemizle, bir yandan iç pazarın ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da ihracatımızı güçlendireceğiz” açıklamalarında bulundu.



  • Millet yazılım güncellemesi bekliyor onu ne yapacaksınız.

  • Bu iyi işte adam gibi f/p telefonu yaparsalar alırım.
  • Zor iş. Toplama parçalarla ne kadar rekabet edilebilir ?
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar rekabet edilir hangi marka bütün iç parçaları kendi üretiyo boş boş yazmayın şöyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 15 Ağustos 2018; 20:14:14 >
  • birde snapdragon kullanın ya mediatek nedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Sonuna kadar rekabet edilir hangi marka bütün iç parçaları kendi üretiyo boş boş yazmayın şöyle.
    huawei idi galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 15 Ağustos 2018; 20:9:46 >
  • androıd ne olcak google yıne para gıtcek
  • yerdavader kullanıcısına yanıt
    6-7 yıl önceye kadar kimse sallamıyordu Huawei yi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel ben zaten general mobile kullanıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: strong mind strong body

    6-7 yıl önceye kadar kimse sallamıyordu Huawei yi
    hocam p smartını aldım 1200 e efsana bir şey ya. note edgeden daha çok benchmarkı var. hisilikon cpu var onuda kendileri yapıyor.
  • 1€=1TL 1$=1TL olması için onların ürettiği kadar üretebilmeniz gerekir !
    ve onların satabildiği kadar satmamız gerekir !

    dahası çin kadar bile üretimimiz yok ama
    çin yuanı bile 1 TL etmiyor diyenlere hatırlatma
    artık çin yuanı serbest bırakıldı,
    yakında çin yuanı 1 TL yi aşınca ne yapacağız ?

    şu an kurban bayramı öncesi herkes yastık altındakini çıkardı
    değeri düşmeden bozdurdu ve kurbanı için kaporasını verdi,
    benim asıl merak ettiğim bu bayramdan sonra ne olacak !?

    cep telefonu üretmekle ülke kalkınmaz !
    adamlar bir telefon satıyor
    ve yanında 10 tane uygulama satıyor !
    telefon donanım maliyetleri var
    ama yazılım daha fazla kar getiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 15 Ağustos 2018; 20:20:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yerdavader

    hocam p smartını aldım 1200 e efsana bir şey ya. note edgeden daha çok benchmarkı var. hisilikon cpu var onuda kendileri yapıyor.

    note edge 5 sene öncenin telefonu ama sen bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SequentiaL

    quote:

    Orijinalden alıntı: yerdavader

    hocam p smartını aldım 1200 e efsana bir şey ya. note edgeden daha çok benchmarkı var. hisilikon cpu var onuda kendileri yapıyor.

    note edge 5 sene öncenin telefonu ama sen bilirsin

    Alıntıları Göster
    güzel telefondu ya. emmc çipi bozuldu. yoksa kullanırdım onu. bu arada 5 sene ama 805 kullanıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Sonuna kadar rekabet edilir hangi marka bütün iç parçaları kendi üretiyo boş boş yazmayın şöyle.
    pöfff ... alacağın 1 milyon adet parça. rakip firma alacak 10 milyon adet parça. ona hem parça miktarı ucuza gelecek hemde onun siparişi daha önce teslim edilecek. o topladığı parçalardan 2000 liralık telefon satarken sen 2500 -3000 liraya aynı telefonu satmaya çalışacaksın. Şu forumda bir sürü yerli telefon haberi yapıldı. kaçı ucuza geldi ? hemde fabirka yatırımı işçilik yatırımı yokken çinden montajlanarak gelmesine rağmen ?

    Sansung dışındaki firmalarda parça toplaam var. ama onlarda sıkıntılı dahası onlar bile senden daha ucuza daha iyi telefon üretecekler. Toplama parçalarla rekabet bizim gibi küçük üreticiler için çok zor. Çinli firmalar kendi parçalarını üretmeye başladılar ve yüz milyonlarca adetlik üretim yapıyorlar. Hemde çok ucuza !
  • Rahmetli Ecevit zamanında da Türkiye, sayın Ecevit'in muhteşem Kıbrıs çıkartması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kurması dolayısıyla Amerika'nın ambargolarına maruz kalmış ve epey bir ekonomik sıkıntıya düşmüştü. İşte o zamanların bize bir hediyesidir Aselsan. Bu tarz kriz zamanlarında eğer üretime sarılırsanız krizi fırsata çevirebilirsiniz. Onlarca seneler yapılamayan fabrikalaşmayı, atılımı gerçekleştirebilirsiniz. Akp li değilim. Bu işin arkasında da belki bir oyun vardır ya da yoktur. Ama eskiden bir yerli malı haftamız vardı, öldürülmüştü. Biz Atatürk'çüler yerli malı haftasını severdik, korurduk. Şimdi Iphone almayın, Nike vs markalardan uzak durun vs gibi söylemler aslında çok doğru. Kimi sözde vatansever biz abd için sinek vızıltısıyız, biz bir şey yapamayız diye Türkiye'yi yerin dibine sokmaya, Abd yi yüceltmeye çalışıyor. Sözde zamanında ne milliyetçilerden Abd ye kafa tutulmaz, kafamıza bir atom bombası atarsa noluruz diye söylemler duyuyordum. Ha atom bombasından korkup kölesi mi olalım. Bu mudur milliyetçilik. Abd mallarını boykot etmek, yerli malını desteklemek, teşvik etmek, sırf böyle papaz, vs yüzünden değil, ezelden beridir, Atatürk zamanından beridir gerekli bir şey. Ha tabi abartıp saçma sapan dolar yakanlardan olmadan. Ona enayilik derler. Satarsın o başka. Akp ye olan düşmanlıkla, saçma sapan icraatlara karşı olan düşmanlıkla bu olayı karıştırıp aşırı tepki gösterildiğini düşünüyorum. Yani neredeyse Rte çıkıp "yaşasın Türkiye" dese, "ne yaşasın gebersin" diyecek bir Türkiye sever kesim oldu. Akpyi sevmiyor oluşumuz her olaya direk tersi yönde yaklaşmamıza sebep olmamalı. Ha onun dışında madem öyleydi o niye iphone kullanıyordu, facetime ile ülkeyi kurtarmadı mı, her şeyimizi yabancılara satmadı mı vs. Tamam haklısınız, ama amerikan mallarını boykot etmek yine de haklı bir olay. Atatürk zamanından beridir olması gereken bir olay. Yerli üretimimiz artmalı, markalaşmamız da artmalı. Örneğin dünyanın en kaliteli kumaşları bizde. İtalya bizden kumaş alıp, bizde diktirip, kendi markasını koyup, bize 50 katına giydiriyor. Ben Atatürk'çüyüm, yeli malını destekliyorum, abd mallarının boykotlanmasına katılıyorum.

  • Adam gibi oturup şöyle kaliteli amiral gemisi bir tel yapında alalım bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi iyi güzel yapılıyor peki üretilirken %100 üretimmi var camı türk mü işlemcisi türkmü bunlarıda sormak lazım öte yandan değilse yine pek etkisi olmuyor ekonomiye örnek vermek gerekirse dekoratif taş üreticisiyim bu kaldırımlarda bildiğiniz taşlar şimdi ben bu taşı üretiyorum ama malesef içeriğinde amerikan malzemesi var tutkal amerikan boya pigment amerikan e ben ne anladım bu üretimden bende isterim türk malı kullanmak ama kalitesiz üretim olduğu için malzeme kötü oluyor ilk önce hammaddeyi yapmayı öğrenmeliyiz bu telefon işleri en kolay.
  • strong mind strong body S kullanıcısına yanıt
    Çünkü fason çalışıyordu sonradan kendi markalarına yatırım yaptılar mesela ülkemizde Turkcell in sattığı T20 T10 Huawei'nin fason ürettiği ürünlerden ayrıca Telekom'un sokaklarda ve binaların içine taktığı fiber kabinlerde de Huawei kullanılıyor Turkcell in verdiği Ont ve Routerlarda Huawei kullanıyor bu seviyeye 6-7 senede gelmediler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.