Şimdi Ara

ios'un başına gelenleri keyifle izliyorum (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
30.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akzidenz

    Verilerini satmak isteyen Açık kaynaklı Androidi, verilerinin güvenliğini önemseyen kapalı kaynaklı iOSu seçer.
    Seneler önce ünlülerin hacklenen icloud hesaplarını ne çabuk unuttunuz? Hepsinin özel fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Güvenlik olarak Samsung önde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haa bir de yakin zamanda eski modelleri güncelleme yoluyla kasten yavaslatma hadisesi var..o cok güvendiginiz tarikatin (firma diyesim gelmiyor)..siz ona da kulp bulursunuz gerci..dua edin araba uretmiyorlar; bagaj kapisi yapmazlardi mesela bence..oyle ya;"iCAR yuk tasimak icin uretilmedi ulan,bavulunu kendin tasi kerkenez!!"diye azar yiyen cok olurdu serviste



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 18 Ağustos 2018; 11:15:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google drive ne güzel, hackerler yerine kendi alıyor. Samsung güvenlik olarak nasıl Googlenin işletim sisteminde önde oluyor anlamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu tam anlamıyla fail.Adam olaya o kadar uzak ki Apple yerine ios diyor.Ayrıca Apple'ın Türkiye boykotu yüzünden batacağını düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Çok gereksiz garez. Bir kere boykot amacıyla konuşuyorsan diğer android seçenekleri de yerli malı değil, yani saçma. Fiyatı için diyorsan benzer kalitede android telefonların da fiyatları benzer, ve kendi ülkelerinde iphone dediğin şey hattıyla falan birlikte asgari maaşın yarısı zaten. En ufak çözemedikleri hata çıksa çat diye çıkartıp yeni telefon veriyorlar. Bildiğin sessize alma tuşu yalama yaptı diye 1.5 sene kullandıktan sonra yenisini verdiler mesela.

    Ülkede pahalıysa bu adamların aç gözlülüğü değil, bizim paramızın değersizleşmesiyle ve vergilerle alakalı bir durum. Lüks bir şey bile değil normalde.

    Ayrıca son olarak, linux tabanlı ve open source olmasının sana nasıl bir yararı var?
    iPhone'daki bu "çat diye yapılan" değişim -Türkiye için konuşuyorum- mazide kaldı. Öyle artık çat diye değiştirmiyorlar ürünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

    Bu mesaj silindi.
    iOS işletim sistemli cihazlar çevrede çok dikkat mi çekiyor? Neyse saçmalamak parayla değil ya. Herkes saçmalayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Ağustos 2018; 2:12:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Okadar zor olduğunu pek sanıyorum. Siz nezamandır akıllı telefon kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben Nokia 3650 den beri kullanıyorum. Bunu şunun için söylüyorum , telefonda ses algılayıp işleme (yazıya dökme , yazılanı okuma v.s) teknolojisinin erken dönemlerini az da olsa takip ettim. Eskiden telefonun sizi doğru anlama oranı berbat derecede kötüyken (en ufak ton değişikliğinde veya vurgulamada hata yapsanız başarısız olurdu) “Siri” diye birşey çıktı (en popüler ve bilineni o olduğu için onu örnek verdim). Herkes verdiği cevaplara odaklanmışken bana kalırsa en önemli kısmını biraz es geçti. O da “Siri” nin sizi eskisiyle kıyaslanamayacak kadar doğru anlamasıydı. Sizin ne dediğinizi anladıktan sonra iş çok daha basitleşiyor. Siri bile günde milyonlarca soruyu anlayıp cevap verebildiğine göre bahsedilen olayın gerçek olma ihtimali hayli yüksek bana kalırsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple’da nakit 300 milyar dolara yakın bir para var. Borsamızdaki tüm hisseler 30 milyar dolar ediyor. 10 kere komple satın alabilecek gücü var. Ayrıca Apple şirketinin değeri 1 trilyon dolar. Ülkemizin hasılası 850milyar dolar kadar. Ekonomik güç olarak adamların bir şirketine bile kafa tutacak durumda değiliz kağıt üstünde. Ekonomik olarak düzenimiz aradaki açığı kapatacak bir şey vaat etmiyor şimdilik. Hissi milliyetçilikle bir yere varamıyoruz. İlla bir güç odağına yanaşmak zorunda kalmamalıyız. Amerika olmazsa Ruslar olur mantığı oldukça hatalı. Güç odaklarına yanaştıkça onları yenmekten uzaklaşırız. Çünkü hiçkimse kendisini geçmesi için bir başkasına yeterli desteği tam olarak vermez. Almanlar kömür ile elektrik ürettiler hep halbuki Ruslardan doğalgaz alabilirlerdi ancak bunu yapmadılar. Kendi kaynaklarını kullanarak sorununu çözmelisin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    arkadaşım sırf yazılım değil teknik servis mükemmel ayrıca yedek parça ihtiyacın olduğunda 5 yıllık aletin bile (macbook batarya ekran mesela) parçasını buluyorsun ben zamanında bir hp bir msi laptop aldım ikiside şuan çöp bataryalar öldü birinin erkanı çatladı diğerinin arkan tutan yeri kırıldı şimdiki aklım olsa ikisini verir bir macbook alırım ki zamanında iyi para verdim bu aletlere neymiş oyuncu makinesiymiş ne mallık etmişim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014'de iphone 6 aldım, şu anda bile çıkan hiçbir oyunu yavaş çalıştırmıyor, menülerinde yavaşlama oldu ama bir update ile geçti, virüsmüş takılma donma hiçbirşey yok. Android tabanlı telefon kullansaydım muhtemelen 2-3 kere model değiştirmek zorunda kalacaktım. Arkadaşım samsung s5 almıştı aynı dönem, ilk aylarda onun telefonu daha hızlı böyle yağ gibiydi, güncelleme geldikçe telefon yavaşladı. iphone 6 da ilk gün neyse halen o hızda, hiçbir yavaşlama olmadı, böyle daha 2-3 yıl kullanırım bunu.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Samsung Note 9, Samsung S9(+), Huawei P20 fiyatlarini da bir koysaniz?

    357 dolarlik urunun Ar-Ge masrafini, lojistik masrafini, gumruk ve ithalat vergilerini, yerel vergilerini, Apple'in muhendis ve diger personel masraflarini da yazsaniz?

    Diger arkadaslarin da dedigi gibi 1000 USD cok para degil. Turk Lirasinin degersiz olmasi ve fahis vergiler Apple'in derdi degil. Apple sadece nakit para stogunu kullanarak Turkiye'nin tum borcunu kapatabiliyor.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Apple'ın telefonları dünyanın her yerinde high-end fiyatla satılıyor, sadece bizde değil. Fiyat daha da artıyorsa bu paranın değersizliği değil, vergilerin yükselmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca burada mesele yerli malından öte Amerikan köpeklerinin kazanabileceği paranın minimuma düşürülmesidir. Amerikan köpekleri kazanacağına Güney Kore, Çin, Japonya kazansın.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Ne zamandır? Ben 2 sene önce, kız arkadaşım da 1 seneden az süre önce değiştirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farkında mısın bilmiyorum, dolar şu düşmüş halinde bile 3.5-4 ten 6 ya çıktı, fiyatları artırmamaları için Türkiye’ye diğer ülkelerden ucuza satmaları lazım. Over-priced diyebileceğin alışılmadık tek fiyat iphone-X, o da zaten iphone-8 in yanında daha pahalı ama daha iyi ayağına çıktı ki bunu ben de desteklemiyorum, bu bence de boykot edilmeli ama 8’in fiyatı serinin geri kalanıyla ölçüşüyor, 600 dolar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    O zaman bir de update edilmeyen cihazların da neden sürekli yavaşladığını öğrenelim. Tam olsun.

    Alındığı günden beri update görmemiş bir HTC m9 var elimde. Verizon m9 olduğu için Türkiye'de, Türk simkartı takılı iken update edilemiyor. İllaha Verizon hattı ile update istiyor. Diğer m9'lardan farklı olarak s-off yapmak da uzun süre mümkün olmadı. Dolayısı ile çok geç root imkanı doğdu. Custom rom yükleyene kadar telefon durmadan yavaşladı. Daha da gıcık olduğum şey: güncellemezseniz çalışmayan uygulamalar. Facebook, massenger ve whatsapp özellikle... En gıcık olduğum şey: 2 hafta önce güncellediğim bir uygulamaya tekrar güncelleme gelmesi... Bilgisayarlarımızda bu kadar sık güncelleme alan bir yazılım var mı? Bende yok. Garibime gidiyor. Ne bileyim, Spotify, Skype, Opera, Chrome, utorrent, Inkscape, KiCad, Fritzing, Sketchup, VLC Player, Teamviewer, Altium, Hotspotshield, Arduino, Office en çok kullandığım programlar. Office hariç, yılda bir update uyarısı belki gelir. Belki gelmez. Hiçbirinde de, "Update etmezsen kullanamiycaksın yiohahahaha!" gibi bir uyarı almadım.

    Bir de son olarak 2 yıldır update edilmemiş bir iphone 5s var. Annemde. An itibari ile kağnı gibi bir telefon.

    Enteresandır, babamdaki x86 (intel) işlemcili telefon yavaşlamıyor. Sanıyorum bu işlemci grubu tam bir satış ve kullanım (yük altında aşırı ısınan ve deli gibi pil tüketen verimsiz işlemci) başarısızlığı olduğu için, kimse bu zavallılarla ilgilenmemiş. Telefon olması gerektiği gibi, bir ofis bilgisayarı ne sürede günümüz hız ihtiyacının gerisinde kalıyorsa, o sürede oluyor herşey. 6 yıldır kullanılıyor. Yavaşlaması asap bozucu seviyede değil. 3-4 yıl daha rahatça kullanılabilir.

    Bu işte bir gariplik yok mu?

    Bir de, Allah aşkına, her yeni firmware'de ne kadarlık bir görsel değişiklikten bahsediyoruz? GPU'ya binen yük, sanal ve aslen gereksiz bir yük olmasın?

    Gene, bir dandik işletim sisteminin setup dosyasını 1.4gb yapan şey nedir? Her bilgisayarda, envai çeşit farklı donanımla çalışabilmek için tasarlanmış, ihtiyacınız olmayan binlerce özelliği ve donanım uyumluluğunu tek yazılım altında toplayabilmek için son derece şişirilmiş olan windows'un kurulumu kabaca zaten bu büyüklükte.

    Teorik olarak, çok daha basit bir işletim sistemi ve muhtemelen telefonu bozulana kadar yavaşlamadan kullanabileceğiniz bir işletim sistemi de gayet mümkün. Ancak sanırım bu kimsenin işine gelmiyor. Herkes yenisini almak zorunda kalmazsa, o kadar telefonu kime satacaklar?

    ---------------------

    Sonuçta benim söylediğim belli. Kaynak sömürücüsü konumunda olan Windows tabanlı, sefil bir işlemci olan intel atom'a sahip, 2gb ramli bir tablet 4 yıldır koçlar gibi çalışıyor. Çok daha güçlü işlemci, ram'e sahip telefonlarımız bunu yapamıyor. Enteresan. O zaman Android, İos ve uygulama geliştiricileri topyekün beceriksiz midir? Hayır tabii ki. O zaman olay ne abi? sayfa değiştirme efekti için telefonumu mu kasıyorsun? O dandik görsel için? Yihihihiihi! Kim inanır buna?

    Özetle bu işte bir iş olduğu açık. O yüzden, elimdeki Asusları inceliyorum. Teknolojinin gerisinde kalmanın dışında olan, anormal bir yavaşlama sezersem, Asus'u da şerefsizler listeme ekleyeceğim. Ve muhtemelen telefon markası kalmadığı için, aptal telefon + windows tablet'e geçeceğim. Tabi, windows tablete düzgün bir gps çözümü gerekiyor. Whatsapp'ı ise ne olsa hallederim. O iş kolay.

    ---------------------

    Özetle sıkıldım. 10 yıldır, akıllı telefonlardan beklentim aynı. Whatsapp, GPS, Internet Browser ve Mail. Önünde de 3 megapiksel bir kamera bana yeter. Bu kadar ha! Başka bir beklentim yok. Facebook, instagram falan çok önemli değil. Dert olacaksa olmasın. Neyse, sonuçta bu dandik işleri bir DANDİK Raspberry Pi, bir dokunmatik ekran ve bir telefon ve modem özelliği verecek gsm modülü ile yapabilirim. Ama amiral gemisi telefonlar 3 yıl sonra yavaşlıyor... Gene, yersen... Raspberry Pi ile karşılaştırdım. Artık aşağılamanın ne kadar dibindeyim, matematiğini sen yap.

    Bu yazılım işini külliyen patlatacak bir çözüm lazım. Custom rom gibi değil. Komple yeni, universal ve gerçekten opensource bir yazılım gibi. Daha az oyuncak, daha çok işlev. Daha namuslu.
    Zaten update edilmemiş, eski Android sürümlü cihazlarda geçerli benim dediğim. Yenileri de yavaş yavaş güncellemelerle yavaşlatıyorlar. Bunu en bariz şekilde yapan firma ASUS. Cihazlarda (amiral gemi cihazları da dahil olmak üzere) her güncellemeyle sorun ekliyorlar. Bataryanın erir gibi bitmesi, performans düşüşleri... Bunları geri kalmış donanımın zorlanması olarak da değerlendirebilirsiniz ama bu değerlerin çakılması ele veriyor onları.

    Satıcılar bir cihazı sonsuza kadar kullanmanızı istemez. Eğer öyle olsaydı siz neden yeni cihaz alma isteği duyasınız ki? Zaten parçalar da ona göre üretilir. Belli bir süre sonra performanslarını kaybedecek şekilde.

    Güncelleme olmadan uygulama yükleyememeniz, Android'e ya da iOS'a özel bir durum değil. İşletim sistemi sürekli güncellenir, her ana sürümde de yazılan uygulamanın çalışma şekli değişir, uygulamaya yeni özellikler eklemeye imkan verir. Ama önceki mesajımda bahsettiğim "support-compat" kütüphaneleri, her ne kadar en kapsamlı şekilde uyum sağlayacak şekilde tasarlanıyor olsa da, bazı özellikleri eski işletim sistemine "emüle" edemez, uyarlayamaz, çoğu zaman da kısıtlar. Bu tip durumlarda da sürüm desteklemediğine dair uyarı alırsınız. Hatta bazen direkt uygulamayla ilgilenen insanlar bu kütüphaneleri kullanmazlar. Çoğu zaman o sürümün kullanıcı sayısı çok azaldığı için (ki bunu Android Studio ya da Android'in sitesinden kontrol edebiliyorsunuz:https://developer.android.com/about/dashboards/ ) ve bu "support-compat" kütüphanelerinin sizi kısıtlamasından dolayı o sürüme destek kesilir.

    Windows için ayrı, şişirilmemiş bir Windows dağıtımı var, Windows LTSB olarak geçer, lisansı ayrıdır.

    Android'in o boyutunun sebebi cihazınıza yüklenen tonla kod (bunlar çalışması için önemli) ve indirdiğiniz uygulamaların kullandığı grafikler. Çoğu grafik geliştiricilerin ayrıca uğraşmaması için cihazın içinde gelir. Çünkü bu grafikler hemen hemen her uygulamada kullanılıyor ve her uygulamanın içine ayrı ayrı eklenirse kat ve kat daha fazla yer kaplar. Şişiren bir başka şey de üreticinin şişirmesi. ASUS ıvır zıvır reklam uygulamaları koyuyor işletim sistemine mesela. Android'in bir Linux işletim sistemi olduğunu hatırlatarak bildiğim en hafif Linux dağıtımının 1.5 GB olduğunu da belirteyim, normal gayet boyutu yani.

    Parça parça okuyarak cevapladığım için görmedim ama ASUS benim için zaten çöp. 45 gündür cihazımı servise gönderip gönderip duruyorum, teslim bile almadan. En kısa zamanda tüketici hakem heyetini arayıp bilgi alacağım.

    Umarım yanıtlamışımdır bütün sorularınızı. İyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sub182

    Haa bir de yakin zamanda eski modelleri güncelleme yoluyla kasten yavaslatma hadisesi var..o cok güvendiginiz tarikatin (firma diyesim gelmiyor)..siz ona da kulp bulursunuz gerci..dua edin araba uretmiyorlar; bagaj kapisi yapmazlardi mesela bence..oyle ya;"iCAR yuk tasimak icin uretilmedi ulan,bavulunu kendin tasi kerkenez!!"diye azar yiyen cok olurdu serviste
    iPhone 4'tü sanırım, telefonu eline aldığında hat gidiyordu. Steve Jobs da "Telefonu öyle tutma o zaman." diye cevap vermişti kendisine soran birine. Telefonunu nasıl tutacağına bile karışıyorlar, veri gizliliği demiş birisi yukarda. Telefonun tutuluş şekline karışan firmada mı veri gizliliği? 2-3 sene önce olan The Fappening mi veri gizliliği? Peki o zaman.




  • ne cahil insanlar var, Apple babamin firmasi degil ama

    1:) Apple ve ios abd firmasi da android ne firmasi?

    2:) Elinizdeki samsung v.s telefonlar (Kendi islemcileri haric) telefonun islemcisini ureten firma Qualcomm (Snapdragon) abd'nin bir firmasi degil mi?

    3:) Senin Oyun konsolundaki islemci amd, o yerli ve milli mi? Hayir O'da bir abd uretimi.

    4:) Bilgisayarindaki ekran karti & ana islemci (CPU) nerenin mali?

    5:) "Yerli" telefon dedikleri ama aslinda birtek markasi yerli olan (ki bazilarinin ismi Turkce bile degil) telefonlarin en onemli parcalari abd mali.

    Daha sayayim mi?

    Boykot edeceksen bu boyle olmaz, hele satin aldiklari telefonlari kiranlari gordukce tam manasiyla aci bir gulumseme aliyor beni zira sen o telefonun parasini zaten odedin apple catir catir yedi o parayi. Sen neyin kafasini yasiyorsun. Boykot, ABD Uslerini Kapatarak olur (Go**un yiyorsa tabii)

    1975'de ABD ambargo uygulayinca, Turkiye 21 ABD us ve tesisini kapatmis, ABD ambargoyu kaldirmak zorunda kalmisti.

    Oyle uzaktan eeeey amerika demekle olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 18 Ağustos 2018; 8:31:36 >




  • ciddi manada ülke çok yetersiz zekalı insan kaynıyor

    öncelikle abd mallarını boykot kararı alan şahısların geçmişine bir bakın, abd destekçisi olmayan komunisttir haindir diyen, abd savaş gemilerine secde eden bir kitle bu, bu abd düşmanlığı masallarını öncelikle bir geçin, komik oluyor

    abd malları konusuna gelirsek de abd mallarını boykot EDEMEZSİNİZ, sağlık sektöründen gıda sektörüne ülkenin temel birçok sektöründe abd malları öncelikli, abd malı bir tek iphone dan oluşmuyor, abd şirket mantığıyla çalıştığı için asıl sana ciddi manada ambargo koymadığına şükret, ne yerli üretim ne ithalat alternatifi oluşturulmadı uzun yıllar, bunu diyenler abd karşıtlığı yapıyor diye suçlandı, öyle bir anda gaza gelip ben abd yi devirecem demekle olmuyor bu işler

    ios android kıyasına gelirsek de bazı arkadaşlar da demiş zaten, atom parçalamıyorsunuz o telefonlarda, yaptığınız 3-5 temel şey var, hangisini uygun bulursanız alırsınız olur biter, hepsinde güvenlik sorunu var, hepsinde kişisel verileriniz risk altında, zaten bu tarz sistemlerde verilerinizi yüzde 100 koruma ihtimaliniz yok, ha android bu konuda çok daha sıkıntılı, açık kaynakmış bilmem kaç tane geliştirici varmış falan güvenliğe olumlu bir etki etmiyor, google skandallar konusunda apple ın önünde gidiyor

    ayrıca bu boykot konuları çoğu zaman tam tersi etki yapıyor, bugün bir telefona 6-7 bin liralardan başlayan fiyatlar verebilecek insanların zaten yurtdışına gitme imkanları var, gittiklerinde alacakları üstelik normal şartlarda bile buradan uygun fiyata alabilecekleri durumda bu boykot bir işe yaramaz




  • Sorun telefonu hangi üreticiden alındığı değil ne kadar sıklıkla buna para yatırıldığı. Eminin hepimizin etrafında en son model çıktığı gidip alan bir kaç kişi vardır. Benim gördüğüm bu apple içinde aynı samsung içinde aynı. Sorun bir cihazların ömrünü tamamlamadan değiştirlmesi, ki bu durum çok kolay olabilecek bir şey değil, pil 2-3 senede ancak performans düşürüyor. Verirsin servise takar yeni pil devam edersin ancak durum malesef hiç böyle değil. Ben bunun kamerasını beğenmedim, ebadını beğenmedim, yenisi daha hızlı deyip yeni cihazlara para yatırılıyor. Bu kültür değişmeden ne alırsan al hepsinin parası yurtdışına gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açık kaynak kodunu, İranlıları vb. bilimum manasız konuları geçiniz. iOS'un hangi konumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Android'in de ne kadar rezil olduğunun yine hepimiz farkındayız. Anlamsız konular açıp gereksiz tartışmalar yaratmayın lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.