Şimdi Ara

YUNANİSTAN İlginç Vize Reddi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 03-08-2018 tarihinde Ankara'da yaptığım Yunanistan Turistik Schengen vizesi anlaması güç bi şekilde 2. madde olan " justification for the purpose and conditions of the intended stay was not provided" "Ziyaretinc amacı ve kalış durumu (otel diye düşünüyorum) belirtilmedi" maddesinden red aldı.

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, 3 sene önce öğrenci iken schengen alanında D tipi vize ile 6 ay kaldım, sonrasında yeşil pasaportumla Yunanistan olmak üzere bir çok Avrupa ülkesine giriş çıkış yaptım. Şuan devlet okulunda öğretmenim ve bundan 7 ay önce Polonya'dan 20 günlük turistik schengen vizesi aldım. Tüm bu gezilerim sırasında giriş çıkışlarda hiç bir ihlalde bulunmadım.

    Yunanistan'a şimdi yaptığım başvuruda ödenmiş tüm ulaşım biletlerini (ülke içi aktarmalar dahil) %30'u ödenmiş otel rezervasyonu ve gidiş amacımı belirten dilekçeyi sunmuşken nasıl oluyorda Yunanista'a yaptığım bu vize başvurusu 2. maddeden red alabiliyor. Başkonsolosluk'un gözünden kaçan bi belge mi var ya da yeterli incelemeyi yapmamaktan kaynaklanan bir ihmal mi?

    not: Aynı otel rezervasyonu ve uçak biletleri ile İzmir ve Bursa'dan başvuru yapan diğer iki arkadaşımın vizesi verildi. Son zamanlarda bu maddeyle red veriyorlarmış, Ankara Yunanistan Büyükelçiliğinin sorunu nedir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdsimsek -- 15 Ağustos 2018; 16:25:39 >







  • İki askerlerini iade ettik artık sorunları kalmamıştır. Red durumunda itiraz hakkınız var. Evraklarınızı güncelleyerek itiraz edin.

    İki senedir ben de Yunanistan'a İpsala sınırı kapısından 7 defa araba ile giriş yaptım. En son Mayısda girerken gümrük memurları canıma okudu. İtalya'ya gidiyordum. Arabamın arkasında bisikletim de var. Herşeyi indirttiler, narkotik köpek getirdiler arabamı baştan sona aradılar, valizler açıldı. Üstümdeki bütün paraları makina ile saydılar. Belki rutin bir aramaydı ama ben iki askerin tutuklanmasına bağladım.
  • Kıbrısa daha evvel gittiyseniZ o yüzden olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu madde altında onlarca farklı sebep olabiliyor. Genel anlamda Yunanistan'a ziyaret sebebinize inanmamışlar veya belgelerde bir eksiklik görmüşler. Gidiş sebebi olarak ne yazdınız? Belgeleri özellikle de gidiş amacını belirten dilekçeyi görmeden net birşey söylemek zor.
    Aklıma gelen ihtimalleri yazayım.
    - Bu madde genellikle bir tutarsızlık olduğunda başvurunun reddedilmesine sebep oluyor. Mesela ayda 2000-3000 TL kazanıp şehrin en lüks otelinde rezervasyon yaptırmak, işiyle hiç alakası olmayan bir konferansa gitmek için vize istemek, bir işte sigortalı çalıştığını söyleyip yılda 3-4 kez uzun süreli izinler alıp tatile çıkmak, ülkenin tarihi yerlerini gezmek için geleceğim deyip Atina'da 1 gün, Mykonos'ta, Santorini'de 3er 5er günlük rezervasyon yapmak vs...
    - Form doldururken ya da rezervasyon yaparken tarihlerde bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz. 1gün eksik 1 gün fazla yazılması bile reddedilmesine sebep olabiliyor.
    - 10 geceyi orada geçirecekseniz 10 gecelik otel rezervasyonu olmak zorunda. 1 geceyi trende-otobüste-yolda vesaire geçireceğim deyip 9 günlük rezervasyon yaparsanız reddedilme ihtimali yüksek.
    - Gidiş sebebinizi açıklayan dilekçe ya da bir başka belge konsoloslukta kaybolmuş olabilir. Gözden kaçmış olabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.