Şimdi Ara

ÇOCUĞUNA BAKAMAYAN ÇOCUK YAPMASIN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
0
Favori
21.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu yapan çocuklar aileleriyle birlikte idam edilsinler.

  • Bizim apartman da çocuk dolu . Öyle böyle değil . Ve hepsi de inanılmaz derece de şımarık ve saygısız . Her gün hır gür bir sürü ses. Tabi ben bu ses yapmalarını, şımarmalarını pek takmıyorum da,

    Apartmanın posta kutularının üzerinde numaralar yazmıyor . Posta gelince bazen neyi nereye atacağını bilmiyor. Bende küçük bir kağıda daire numaramızı yazıp koli bandı ile kaplayıp posta kutusunun üzerine yapıştırdım . Ya dedim ki kesin veletler bunu akşam olmadan söker. Akşam bi geldim ki yok . Sökmüşler. Ya arkadaş sana girip çıkan ne ? Orada yapıştırılmış halde duran ufacık bir kağıt . Bu kadar şımarıklığın sebebi ne? Eşek sudan gelinceye kadar dövsen senin başın belaya girecek .

    Aileler kedi gibi ürüyolar. Hiç ülke'ye ve insanlığa katkı sağlayacak güzel evlatlar yetiştirelim dertleri yok.
  • Sanırım 2 gün önce aracımın çizildiği konuyu açmıştım. Büyük bir sitede oturuyorum, her apartmanın kendine özel otopark alanı ve çok büyük bir çocuk oyun alanı/parkı var. Buna rağmen bisikleti arabaların yanında süren, topunu arabaların arasında oynamak isteyen çocuklar oluyor. Bakın çocuklar yapıyor fakat suçlu kesinlikle anne baba, çocukların çoğu zarar verdiğini düşünemiyor bile, arabanın çizilmesi zarar görmesi bir anlam ifade etmiyor. Bunu anne babanın idrak ettirmesi anlatması gerekiyor.

    Site kamerasından çizen çocuğu bulduk, kendisine kibarca gittim abicim ailenle görüşmek istiyorum gösterebilir misin dedim, daha orada anlaşılıyor. 10 11 yaşlarındaki çocuk şımarık şımarık konuşup, dalga geçer gibi konuşuyor. Annesi varmış evde, gittim hanımefendi derdim masraf yada tartışma yapmak değil çocuğunuzu uyarın ve araçlara zarar vermesin dedim. Daha lafım bitmeden, benim çocuğum asla yapmaz oyun alanının içine araba koymuşsunuzdur vs vs :) Bende bakacağım kameralara dedi, onu da götürdük bu sefer orada sesi kesildi. Hem toz kondurmuyorlar hem çocuklara bu tarz durumları öğretmiyorlar. Şimdi çocuğa kızsa ne laf anlatsa ne...

    Bizde çocuktuk, fakat başkasının malına zarar vermekten ödüm kopardı. Yeni nesil aileler ve çocukları bu işi beceremiyor.




  • katılıyorum.
  • Sadece çocuklar mı. Ya yetişkinlere ne diyeceğiz. Arabamın başına trafikte gelmeyen tüm saçmalıklar, sitenin otoparkın da geldi. Kimi kapısını açarken dikkat etmez dan dun açar, kapının sivri tarafı kaputu çökertir. Kimi 1238123091 mt boş alan varken dibine park eder, girip çıkarken kapıda aracın rengine ait sürtme izlerini görürsünüz. Kimi geri geri arabasını park edemez sizin sol arka ya da sağ arkanıza temas eder, çizer ama birşey olmamış gibi yaşamaya devam eder. Hadi çocuklar çocuk, ya bunları yapan yetişkinlere ne deme li ? Arabamı otopark yerine, üst sokakta ki geniş yol kenarına bıraktığımdan beri arabamda hiç hasar oluşmadı. NE kadar insandan uzak, o kadar iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Bir anımı anlatmak isterim;

    Bir gün kızımı parka götürdüm, salıncakta sallanıyordu. Baktım çekirdek çitliyor, hemen yanına gittim, kabuklarını nereye atıyorsun? dedim, cebime koyuyorum baba dedi, cebini gösterdi, baktım gerçekten öyle yapmış ve yere hiç çekirdek atmamış.

    Hemen yanımızda olan biteni izleyen bir teyze (kuvvetle muhtemel torununu parka getirmiş o da) bana da kızıma da teşekkür etti. Bir yandan etraftaki çöplere bakarak, keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa, ne güzel olurdu dedi.

    Kızımla gurur duydum orada, kendimle de duydum tabi. Demek ki dedim, yetiştirebilmişiz evladımızı.
    sadece bu olayla gerçekten yetişmiz sayılıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sadece bir örnekti, dediğim gibi elimizden geleni yapıyoruz anne-babası olarak. Henüz 10 yaşında ama okuduğu kitap sayısı 200 ü geçmiştir kuvvetle muhtemel. Mükemmel değil ama biz en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene ilkokulu bitirdi, öğretmeni ilkokul boyunca hep söylediği şeyleri mezuniyetinde bizi bir kenara çekip yine söyledi. "Çok iyi bir çocuk yetiştirmişsiniz, böyle devam edin, verebileceğiniz en iyi ortaokula verin, çocuk heba olmasın" dedi. Çoğu eş-dost, komşudan da duyuyorum bu lafları. Demek ki ortalamanın üstünde (en azından bulunduğumuz çevreye, günümüz çocuklarına göre) bir insan yetişiyor, İnşallah ta bu şekilde devam eder. Bununla gurur duyarım ama asla böbürlenmem, isterim ki tüm çocuklar birer melek gibi, vasıflı, bilinçli, yararlı birer birey olarak yetişsinler. Onlar bizim geleceğimiz. Ama maalesef gördüğüm kadarıyla bu şekilde çocuk yetiştirmeye çalışan aile sayısı o kadar az ki, üzülmemek, geleceğimiz adına, ülkemizin geleceği adına üzülmemek elde değil.




  • Geçmiş olsun da hocam. Çocuktur sonuçta aklı senin benim gibi çalışmaz. Ha bu anne babaların başı boş halde oynamalarına müsaade etmelerini doğurtmaz. Zaten bir sürü çocuk istismarı, kaçırılması vs. olan günlerde ben çocukların anne-baba gözetiminden yoksun dışarda oynamalarına karşıyım.
  • Ben de aynı dertten muzdarbim. Maalesef arabayı mahvediyorlar. Her taraf çizik dolu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    keşke benim de iyi bir ailem olsaydı. eğitim hayatım heba oldu, annem babam ilgilenmediği için. kendi kendimi yetiştirdim ben de bir yerden sonra diğer insanların hep senden 2-3 adım önde olduğunu hissetmen kötü bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'çocukları sevmem' kalıbını hiç bir zaman anlamadım.
    Siz 30 yaşında, UFO ile mi geldiniz dünyaya? Doğrusu 'çocuk sevmem' değil 'insan sevmem' olabilir
  • sorun cocukları sımartmakta, aman cocuga bagırmayalım aman kızıp üzmeyelim vs vs
    ben babamın en ufak bakışından veya lafından anlardım mesajı alırdım ona göre davranırdım, şimdi cocuklar maalesef hic azar işitmedikleri veya en basitinden sert bi uyarı almadıkları için korkusuzca davranıyorlar

    ben de bi anımı anlatayım gelmişken;
    ufak yaslardayken bi gün almışım dondurmami bi elime, diğer elimle de bisikleti sürüyorum önüme bi şey cıksa kesin çarpıcam ama cocuguz ya kendimizce eğleniyoruz
    tam sokagın basından girerken aniden bi reno kangoo cıktı karsıma tabi frene de basamayınca daldım arabaya.Bisikletin tuttugumuz yerindeki lastikleri var ya böyle sert plastik simsiyah, işte sağ taraftaki plastik parça kangoonun sağ kapıyı yaklasık bi 10 15 cm simsiyah yaptı kalın bi çizgi şeklindearabadi adam indi baktı arabaya sonra bagırmaya basladı saydırıyo bana, ben de bişey diyemiyorum korktum tabii, yanındaki adam sakınleştiriyo filan ama öbürü sinirli hala, geldi tokadı bi çaktı bana sonra binip gittiler ben de bastım gittim hemen bi yandan içimden adama saydırıyom bi yandan bakıyom arkama tekrar gelcek mi filan diyeo günden sonra tek elle bisiklet sürmedim bi daha
    konuyla alakasız bi anı olabilir ama aklıma geldi yazayım dedim




  • Ben varoş diye tabir edilebilecek bir sitede oturuyorum. Her evde 3-4 çocuk var. Maalesef benim de aracımı çiziyorlar. Anneleri babaları da konuşulacaj tipler değil. Kapılarına gitsen kendilerini haklı çıkarırlar. Çocukları terbiyesiz değil, bizim malımız kıymetli olur.
  • Çocuk sahibi olmanin ehliyeti olmali

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RTE en az 3 çocuk demişti neyine kızıyorsunuz ? Oy verenlere kızın . Mentalite bu maalesef , 1 ay önce kız arkadaşım geldi yurtdışından çocuklar neden burda bu kadar şımarık ve sürekli ağlıyor dedi .
  • Biz küçükken annemiz, babamız insanların mallarına zarar vermememizi, onların haklarına hukuklarına saygı duymamızı tembihlerdi her fırsatta.

    Şimdiki ebeveynler dünya üzerinde sadece kendi çocukları varmış gibi davranıyorlar. Çocuklarına hak nedir ? Özgürlüklerinin sınırı nereye kadardır ? Bunların hiçbirini anlatıp öğretmiyorlar.

    Afedersiniz çocuk gelse ağzınıza etse "ne var canım çocuk değil mi ? " derler ebeveynleri. Bu kadar haysiyetsiz insanlar var aramızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf bu yüzden otoparklı siteden taşındım. Bıktım çünkü. Çocuk değil canavarlar. Üstelik 50m ötede park var gidip orada oynayabilirler. Ancak analarının popoları kıymetli camdan görecekler. Hava kararınca, ezan okununca eve girilir. Bunlar site nasılsa diye gece vaktine kadar dışarıda. Hiçbir şey yapmasalar sesi kafa tırmalıyor bir süre sonra. Herkes işten gelip dinlenmek istiyor. İşin garibi kimse ses çıkartmıyor. Herkes koyun gibi her şeye razı. Toplum değişik bir yapıya büründü.
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Ben daha psikopattım. Anti system hesabı bujileri dilimizde ısıtıp mersedes gibi arabaların camlarını patlatırdık :D çok pijlik yaptım sorry
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Gerçekten son yıllarda anne baba olan çiftlerin çoğu özgürlük zannediyor çocuğa karışmamayı ama gözünün içine baka baka yaramazlık yapıyor 1 kere de dur yapma diyen yok. Çığlık atıyor, oraya buraya saldırıyor insan değil resmen çocuk.

    Babamız bize iş yerinden bir bakış atardı biz evde onu hisseder de bir anda uslanırdık. Hele misafirlikte yaramazlık yapacaksın çığlıklar atacaksın .
    şimdikerin çocuk yetiştirme felsefesini bende anlayamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.