Şimdi Ara

Bloomberg'den Turkiye'deki Kriz ile ilgili Yazidan Kisa Bir Bolum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. What’s gone wrong with Turkey’s economy?

    For much of Erdogan’s almost 16 years in office, Turkey enjoyed China-like levels of growth. But unlike China, an exporting powerhouse with a current-account surplus, Turkey runs one of the world’s largest deficits because its expansion was fueled by foreign debt. That all seemed fine when the world’s central banks were pumping cash into markets to help pull economies out of a crisis. But not anymore, as global interest rates rise and investors, less enamored with emerging markets, pull funds back to developed economies. Turkey buried much of the tens of billions it received from abroad in construction projects and shopping malls, which pushed up short-term growth. But that did little to improve productivity, or output per worker, the main source of long-term economic growth and higher living standards.
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-08/why-can-t-turkey-stop-its-economic-nose-dive-quicktake

    hepimizin yillardir dile getirdigini adamlar da aynisini soyluyor. kisaca diyor ki dunya bankalari etrafa sacarken turkiye o paralari alip insaata, avm'ye kisa sureli buyume icin gomdu. uretime, calisanin menfaatine, uzun donem buyume ve yuksek yasam standardlari icin ise neredeyse hic bir sey yapmadi.

    artik anlayin yabancinin sizi bizi kiskandigi falan yok, turkiye ekonomisini adamlar da ekonomiden anlayan ulkedeki herkes bizim kadar iyi biliyor ve wekonomi kafasi calisan birinin, ulkesini cagdas medeniyetler seviyesine cikarma pesinde olan birinin elinde olsaydi, muhtemelen su an bir avrupa ulkesi olurduk. ulkeyi bu hale getiren maalesef iktidar. orta dogu ulkesi olmayi halkin %52si de istedi ve sonuclari da bunlar. zaten bu gidisle orman da kalmayacak colde deveye bineriz bir kac on yila. yoksa rahipmis, abd imis su anki kriz ile alakasi yok en fazla sadece hizlandirmistir o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 13 Ağustos 2018; 9:23:46 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.