Şimdi Ara

Kan hücrelerini inceleyebilen akıllı bileklik geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Gelen aramaları, mesajları ve diğer bildirimleri pratik bir şekilde kullanıcısıyla paylaşan akıllı bileklikler sağlık teknolojileri bakımından da önemli bir yere sahip. Uyku ve fiziksel aktivite takibine ek olarak kalp atış hızı ve tansiyona ilişkin verilere de bu cihazlar aracılığıyla ulaşmak mümkün. Tabi çok uzun bir geçmişe sahip olmayan akıllı bileklikler sağlık bakımından sınırlı verileri kullanıcısıyla paylaşabiliyor. ABD'nin Rutgers Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ise günümüzde laboratuvar ekipmanlarıyla elde edilecek sonuçları, kullanıcısıyla paylaşabilen bir akıllı bileklik geliştirdi.


     

    Detaylı verilere ulaşmak mümkün 

    Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümündeki araştırmacılar tarafından geliştirilen bileklik; esnek bir devre levhasına ve insanın saç telinin çapından daha ince bir kanal şeklinde yayılan biyosensöre sahip. Buna ek olarak elektrik sinyallerini işleyen devreden gelen verileri sayısallaştırmak için mikro denetleyici ve bu verileri cep telefonuna iletmek için Bluetooth modülü de akıllı bileklik de yer alıyor.


     

    Tabi bu bilekliği mevcut bilekliklerden ayıran en önemli bileşen altın elektrotlara gömülü biyonsensör. Çalışmanın lideri Mehdi Javanmard'a göre bu biyosensör; kan hücrelerini, bakterileri ve havada organik veya inorganik parçacıkları takip edebiliyor. Böylece bilekliği kullanan kişi hakkında çok daha detaylı sağlık verileri sunabiliyor. Doktora öğrencisi Abbas Furniturewalla "Şu anda giyilebilir cihazlar, kalp hızı ve egzersiz aktivitesi gibi sadece bir avuç fiziksel parametreyi ölçebilir.'' derken kendi geliştirdikleri bilekliğin ise kan dolaşımındaki farklı hücreleri takip edebildiğini ve böylece sağlık teknolojilerini üst seviyeye taşıyacağını belirtiyor.


     

    Araştırmacılar bilekliğin performansını tam anlamıyla gösterebilmek için çalışır durumda bir prototip geliştirdi ancak çalışmada odaklanılan asıl nokta bileklikte yer alan biyosensör. Ekip bilekliği ticari kullanıma sunmak yerine mevcut akıllı bileklik üreticilerinin söz konusu biyosensörü ürünlerine entegre edebileceğini belirtiyor. Kan hücresi sayımı ile pek çok hastalığın önceden tespit edilmesinin mümkün olduğunu belirten Mehdi Javanmard, insanların; evinde, iş yerinde veya hastanede pahalı ekipmanlara ihtiyaç duymadan kan testi yapabileceğini vurguluyor. 








  • bu ne AMQ !?
    kanla beslenen vampir teknoloji !!!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.