Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
27
Favori
63.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akbey_59 A kullanıcısına yanıt
    1- Hangi kabloyu kullanıyorsunuz?
    2- Kablo bağlantısı resimde belirttiğim gibi bağlımı?
    3- Eğer benim önerdiğim kabloyu aldıysanız sadece windows 7 kullanmanız lazım
    4- Teraterm programında ayarlardan Speed kısmı 115200 seçtinizmi?
    Yukardakilerin hepsi doğru bir şekilde yapıldıysa sorun çıkmaması lazım. Modemin açma tuşuna bastığınız anda işlemlerin aktığını görüyor olmalısınız.
  • hocam çok güzel konu olmuş sırf hobi için bir modemle benim oynayasım geldi, openwrt kurduktan sonra upload'a qos ayarı yapabiliyor muyuz?
  • Major Meto kullanıcısına yanıt
    Qos'den daha iyisi var Sqm uygulaması ilk sayfada kurulumu tarif ettim o eklentiyi kurduktan sonra ister download'a ister upload'a uygulayabilirsiniz. dslreports.com sitesinden etkisini görüp test edebilirsiniz. Ben 100 download 4 upload hızında internete sahibim ve sadece uploada uyguluyorum downloadda devredışı bıraktım.
  • 75/4 bende ancak speedtestlerde wifi uploadı 4.25lerdeyken kablolu bağlantıda 3.7 bu modemle acaba bu çözülür mü
  • Major Meto kullanıcısına yanıt
    Öncelikle speedtest'teki gördüğünüz hız tamamen doğru değil, görev yöneticisini açıp oradan upload hızını kontrol etmek en doğrusu. Büyük boyutlu bir dosyayı yüklemeye çalışın ve kontrol edin genelde 3,50 ile 4.00 arası değişir upload hızı.

    Bu modemi 100 liraya bulabilirsiniz bir tane alın günümüzde hala bu modemin yanına yaklaşabilecek bir vdsl modem çıkmadı. Ayrıca openwrt desteği olan modemler zaten çok az. Bu içlerinde en iyisi.

    Türkiyede upload hızları aşırı düşük olduğu için birisi birşey upload ederken 100 megabit internet resmen felç oluyor sayfalar bile açılmıyor, SQM'yi sadece upload için etkinleştiriyorum artık bufferbloat sorunu yaşamıyorum hiç. dslreports.com'da puan olarak A ile A+ alıyorum. Etkinleştirmezsem C veya D veriyor.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    önclikle anlatım için teşekkürler.

    Dns over TLS hakkında daha basit bir yol da varmış .

    istenirse openwrt üzerine çok kolay kurulabiliyor.


    https://candrews.integralblue.com/2018/08/dns-over-tls-on-openwrt-18-06/
  • Rehber için teşekkürler. Cihaza sahip değilim ama takip edeceğim.
    Aynı modemden yakın bir zamanda temin edebilirsem biraz da ben kurcalayayım. Çok heveslendim konuyu okurken :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Stubby eklentisi arm işlemcili cihazlarda var sanırım ben çok aradım ama mips işlemcili versiyonuna rastlamadım. Bu yüzden bu yöntemi anlatmadım. Ayrıca dns over https kurabilirsiniz dnscrypt kurabilirsiniz seçenek çok ama türkçe kaynak olmadığı için bizlere biraz zor gelebiliyor kurması ayarlaması.

    Edit: An itibari ile mips versiyonu çıkmış stubby ile tls çok daha basit üstteki mesajı editledim kurulumu anlattım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 10 Aralık 2018; 0:7:9 >
  • Hocam gerçekten bahsettiğiniz modem bu kadar iyi mi? Kendim vmg3925 kullanıyorum, bu modeli seçme nedenim gigabit lan ve 5ghz wireless desteğine sahip olması oldu. Statik arp belirleme, vpn desteği gibi özelliklerin olmamasından dolayı bu tür custom fw denemek istiyorum.

    https://github.com/trejan/VMG3925-B10B

    Bu linkte bir şeyler buldum ancak çok fazla linux bilgim olmamasından dolayı fazla bir şey anlamadım. Orjinal fw üzerinde değişiklikler yapıldığı söyleniyor ancak bazı dosyalarda openwrt terimi sıkça geçiyor. İnceleyip geri dönüş yapabilirseniz sevinirim.
  • make.believe kullanıcısına yanıt
    VMG3925 modeli 2015 yılında çıktı.
    Broadcom BCM63168 400 MHz hızında işlemciye sahip, 128 Mb RAM'i var. 16 Mb Flash hafızası var. Openwrt desteklemiyor. Huawei HG630a modemde aynı işlemciyi kullanıyor.

    P-2812HNU modeli 2012 yılında çıktı.
    Lantiq PSB 80920 500 MHz hızında işlemciye sahip. 128 Mb RAM'i var. 128 Mb Flash hafızası var. Openwrt destekliyor. Draytek 2760 modemde aynı işlemciyi kullanıyor.

    Her ikiside 4 adet gigabit LAN 1 adet gigabit WAN portuna sahip.

    Ek olarak kullanım önerisi olarak modemin wifi özelliğini devredışı bırakıyorum ben, 4 adet gigabit portuna Unifi Access Point cihazlarını bağlayıp evin farklı noktalarına yerleştiriyorum. Her noktada full hızda çeken bir internete sahip oluyorum. Bütçenize göre Unifi cihazlarını seçebilirsiniz, ben en düşük modelini kullanıyorum siz isterseniz AC özelliği olan modelleriyle daha üst seviye bir internet deneyimine sahip olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 4 Kasım 2018; 10:55:25 >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler. Çok küçük (50m2) bir evde yaşıyorum AP kullanmak benim için gereksiz olur. Basit bir modem ve kaliteli router ikilisini yapmayı düşünüyorum.
  • make.believe kullanıcısına yanıt
    Basit bir modem kullanırsanız isterseniz binlerce liralık router bağlayın tam performans elde edemezsiniz. Ayrıca kaliteli router fiyatları P2812 + unifi ikilisinden daha pahalıya gelir. Tabii tercih sizin
  • BT Home Hub 5 modelini keşfettim. VDSL destekli, gigabit lan, 5ghz wifi ve openwrt uyumlu tek modem. Sadece ingilterede bulunuyor. Eğer ebayden bir tane edinebilirsem openwrt kurulumu için sizi tekrardan rahatsız edebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar sonunda modemin kurulumunu sorunsuz yaptım.Rehber için tekrar teşekkürler.Bu arada size bir şey sormak istiyorum.
    Vdsl kullanıcı adını ve şifresini nereye ve nasıl giriyoruz ?
    Birde open wrt son sürümü aşağıda
    https://downloads.openwrt.org/releases/18.06.1/targets/lantiq/xrx200/openwrt-18.06.1-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin
  • akbey_59 A kullanıcısına yanıt
    aşağıda vdsl kullanıcı adı ve diğer ince ayarları görsel olarak belirttim:

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 19 Mart 2020; 0:43:44 >




  • İyi akşamlar öncelikle modem kurulumunu yaptım.Sadece cihazı modem olarak kullanıyorum. Wifi dağıtım için ise MikroTik Router 951Ui 2HnD cihazımı kullanıyorum.Değerlerin resimleri ekte.
    Fakat çok sık kopma yaşıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma RehberiZyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma RehberiZyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma RehberiZyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi




  • akbey_59 A kullanıcısına yanıt
    Kullanım şekliniz çok iyi zaten ideali wifi dağıtıcısı olarak farklı bir cihaz kullanmanız en iyi performansı almanızı sağlar bende unifi kullanıyorum ileride unifi cihazlarını AC destekleyen modelleriyle değiştirebilirim yani wifi kalitesi modemden bağımsız oluyor, çekmeyen bölgelere taşıyorum POE desteklediği için sadece CAT6 kablo yetiyor.

    Sorunuza gelecek olursam hat zayıflama değeriniz çok yüksek bu yüzden kopma yaşıyorsunuz. Binanızdaki kablolama sisteminin sağlam olduğundan eminseniz yapacağınız tek çare üstteki mesajımda belirtmiştim Downstream SNR offset ayarını -10 yapmalısınız bu hattınızın kopmasını engeller. Tabii öncelikle LEDE 17.01.6 sürümüne güncellemeniz lazım bu ayar o versiyonda geliyor.
    https://downloads.openwrt.org/releases/17.01.6/targets/lantiq/xrx200/lede-17.01.6-lantiq-xrx200-P2812HNUF1-squashfs-sysupgrade.bin

    İndirdikten sonra System- backup/flash firmware- Flash new firmware image kısmından indirdiğiniz dosyayı seçin, keep settings kutucuğunu seçmeyin ayarlarını sonradan tekrar elle girmeniz gerekecek ama en temizi bu şekilde olur.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

    Umarım sorununuza çözüm olur, buradan tekrar bildirirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 26 Kasım 2018; 0:16:19 >




  • akbey_59 A kullanıcısına yanıt
    Buda benim hat değerlerim gördüğün gibi benimde SNR değerim 8 civarında yani kopma sınırında geziyorum fakat hiç kopmuyor 100 megabit sıkıntısız kullanıyorum, yukarıda bahsettiğim ayar sayesinde oluyor bu çünkü ulaşılabilir hızım normalde 100 civarıyken ayar sonrası 131 megabit oluyor gördüğün gibi. Sende ayarı yaptığın zaman ulaşılabilir hızın büyük ihtimal 75 megabit civarı olacak ve kopma yaşamayacaksın. Tabii kablolarında sıkıntı yoksa.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

    Ek olarak hat değerlerinde sonradan dikkatimi çekti senin bağlı olduğun saha dolabındaki cihazın çipi ikanos'muş ilk kez gördüm genelde broadcom kullanıyordu telekom şaşırdım acaba hangi marka bu çipi kullanıyor bilgisi olan yazarsa bizlerde faydalanırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 26 Kasım 2018; 0:28:18 >




  • P2812 hnul f1 ilginç ve fenomen bir modem. Bu modemi Telekomun nasıl verdiği ayrı bir ilginçlik normalde müşteri yararına bir durum yapmazlar ben böule düşünüyorum. Gel gelelim bir şekilde kampanyayla vdsl müşterilere dağıtmışlar. Bu modem hakkaten değişik 2012 yılında çıkmış profil 30a denen bakır kablodan 250~300mbps rx 50 mbps civarı da tx destekliyor yanlışum varsa düzeltsin bilenler. Bal kaymak durum ise şu olacak eger ki Tr de 30a ile yeni tarifeler çıkarırlarsa ki sanmıyorum ama inşallah yanılırım, ben 65 tl ye aldım acayip bir fiyata, şu an da 100-150tl civarında bir fiyata acayip özellikleri olan portları gbit olan bir cihaz alınıp kullanılabilir. Kilitli firmware bile olsa tüm operatörlerde kullanılıyor diye biliyorum. Kilitli firmware de wan portunu kullandırtmıyor. Burdan Kerim ustaya teşekkür ediyorum seri kabloyla bizde kilidini kırmıştık. Tek çekingem 2. El alırken 7/24 açık ve aktif kullanılan, çipi kondansatörleri vs elektronik aksamı ömrünü yarılamış ya da geçmiş ürünler olabileceği. Ama her halukarda piyasadaki 250~1000tl bandındaki bundan fazla bir donanım vadetmeyen modemlerden ekonomik olacağı.. konuyu açan arkadaşa teşekkür. Uğraşmam diyen insanlar için de mesela 20tl gibi bir ücrete kargosu hariç yardımcı olmayı düşünebilirsiniz, serial kablo al onu yap bunu yap herkes uğraşmaz yani. Bu arada cihaz yükteyken qos ve qos suz cpu değerleriniz ram usage lar ne durumda sizde? Benim ki çekyat altında şu an yedekte, net aldığım yerde broadcom lu 5650 var ona bir hal gelirse bunu takıcam satılmazsa tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iceman_54 kullanıcısına yanıt
    Telekom 2011-12 yıllarında sanırım yanlışlıkla böyle iyi bir modemi vermiş başka bir açıklaması olamaz bildiğimiz üzere en uyduruk en ucuz modemleri seçiyorlar bu bir istisna :) vdsl 30a saha dolapları destekliyor ama 17a ile uyumsuz olduğu için aktif edeceklerini sanmıyorum çünkü aynı anda her ikisini kullanamıyorlar herkese 30a destekli modem vermedikleri için diğer müşterilerinin hepsinin modem değiştirmesi gerekir bu durumda. Elbette yazılımı atamayan arkadaşlara yardımcı olurum mesaj atarlarsa hallederim. Openwrt yüklemelerini kesinlikle tavsiye ediyorum zyxel'in orjinal yazılımı rezalet cihazın yeniden başlaması bile abartmıyorum 5 dk sürüyor, dsl hızı iyi değil, cihaz ısınıyor kısacası openwrt yükleyince resmen nefes alıyor cihaz. ayrıca neye ihtiyaç olursa paket olarak yüklüyorsunuz 128 mb hafızası fazlasıyla yeterli oluyor. 500 mhz işlemci tam yükte şu ana kadar hiç yavaşlık gibi bir problem çıkarmadı. 128 mb ram zaten openwrt için fazla bile bir çok cihazın 16/32/64 mb ram'i var yeni çıkan cihazların bile.. 100 megabit interneti kablo ile son damlasına kadar kullanıyorum tek seferde 30gb bluray film indirirken wifi ile uzak odadan intel ac7260 kartla 75-90 mbps arasında değişen hızlarda nette geziyorum SQM sayesinde bufferbloat sorunuda yaşamıyorum cihazda ısınma bile olmuyor bu söylediklerimi yaparken. ek olarak stubby paketide yüklü yani DNS over TLS var cihazda.

    Broadcom wifi çipsetlerini ve modemlerdeki çipsetlerini sevemedim bir türlü qualcomm atheros wifi için kral bence.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.