Şimdi Ara

Hermetik kombinin yoğuşmalı kombi ile değişimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15 yıldır kullandığım vaillant kombimi yoğuşmalı kombi ile değiştirmek istiyorum. Eski kombi 20 kw yeni kombi 28 kw istanbul Fatih'te yaşıyorum. Montajcı arkadaş yeni proje çizilmesi gerektiğini hatta boru çapının büyümesi gerektiğini söyledi. Kabaca bütün binanın dış hattını değiştirmek zorunda olduğumu söyledi. Eğer 20 kw alırsam sadece yeni projenin yeterli olduğunu söyledi. Bu konuda en kesin bilgiyi benimle paylaşırsaniz çok memnun olurum. Herkese şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eski cihazınız büyük ihtimalle konvansiyonel yani yoğuşma yapmayan bir cihaz.Eğer size ısınma konusunda rahat bir şekilde yettiyse yine aynı kapasitede yoğuşmalı bir cihaz tercih edebilirsiniz.Sizin mevcut cihazınız en fazla %93 verimle çalışabilirken aynı kapasitede yoğuşmalı cihaz %109 gibi bir verimle çalışacaktır. Bu nedenle kapasiteyi yükseltmenize bir sebep görünmüyor. İstanbul için bilemiyorum ama Kayseri'de cihaz değişimi yapıldığında mutlaka bir tadilat projesi çiziliyor.
    Yalnız anlayamadığım tesisatı neden büyütmek gerekiyormuş? Söz konusu eviniz bir daire ise yıllardır başlangıç 1", ocak ayrımına kadar, daha sonra ocak ayrıldıktan sonra kombiye kadar 3/4" boru çapı kullanılır. Bu 28 kW bir cihaz için çok fark etmeyecektir. Ancak tesisatınız çok uzun, çok dirsek varsa belki değişmesi gerekebilir.
    Bu konuda konuşmuş olduğunuz firma ile görüşün ve İgdaş'tan yetkisi olup olmadığını öğrenin. Merdiven altı çalışan bir çok firma mevcut. Size "mühendisimizi gönderiyorum" der ve projesini çizdirdiği başka bir firmayı yollar size. Bir durum olursa mağdur olursunuz.
    Bugün 24 kW kapasiteli yoğuşmalı bir cihaz 12 m. 600'lük panel radyatörü ısıtabilmekte.Büyük cihaz almanız boşuna fazla para ödemeniz anlamına gelir.Ayrıca cihaz hiçbir zaman tam kapasitesini kullanmayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.