Şimdi Ara

Japon öğrenciler Hiroşima'ya atılan atom bombasını sanal gerçeklikle yeniden canlandırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • komik mi? yeni nesil bizimkilerden bile daha cok Amerikan ozentisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CVenturas

    Amerikanın her alanda ne kadar ahlaksız olabildiğinin bir diğer kanıtı da Hiroşima ve Nagazaki'ye yaptıklarıdır. Ama rahat olsunlar. Bugün Hiroşima rengarenk modern bir şehir.

    Ayrıca Mazda sever bir forum olarak bilmeliyiz ki Hiroşimanın yeniden toparlanmasında Mazda'nın atom bombasından görece hasarsız çıkan tesislerinin katkısı olmuştur. Kimi firma atom bombası yer yinede azimle iş ahlakıyla yoluna devam eder ve teknolojisiyle gündeme gelir, kimi firma da bolluk içinde sapıtıp skandallarla gündemde kalır.
    Ameriga atom attı moruq katledilen 20milyon Çinli insan değil heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar atom bombasi yemis ona ragmen bize fark atmislar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizdeki 15 Temmuz piyeslerini düşününce ilginç gelmedi değil. "Bizde yapsalar ne tepki alırdı acaba?" sorusu da kafamda canlandı.

  • Japonlarda bu olayı bir türlü unutamadılar biz öyle miyiz? Haftalık gündemimiz değişiyor ülke olarak.

  • Japonların %70'lik kesimi kesinlikle halinden memnun. Yani o bomba atılmasaydı büyük ihtimalle haritadan silinecekti ,Japonya. Hatta bunun üzerine bir kaç tane film hatta anime izledim. Beni en çok etkileyeni bir animeydi; Zipang animesini bir izlemeni tavsiye derim ,o zaman ne demek istediğimi anlarsın. Adamlar farklı bir tür yani animede meydana gelen olayları biz yaşasaydık kesinlikle tarihi değiştirmek için çabalardık, adamlar ise tarihin aynı kalması için çabalıyorlar o kadar büyük acılar yaşamasına rağmen.
  • Biz onlardan daha beter şeyler yaşadık atom bombası da neymiş,millet olarak tarihimizi biraz araştıralım lütfen çok geriye gitmeye gerek bile yok.

  • Adamlar tarihlerini unutturmuyorlar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Japonlar Almanlar boyun eğdirildiler ve küresel sistemde zengin konuma getirildiler, boyun eğmek şartıyla ve sisteme entegre olmak şartıyla tabi. Arap ülkelerinin başları boyun eğmek şartıyla zengin yapıldı. Türkiye de dinini, kültürünü ve geçmişini satmak şartıyla Avrupa'ya yaklaştırılacaktı ama ne boyun eğdi, ne karşı çıktı. O yüzden arada kalmanın bedelini ödedi hep! Karşı çıkmak için yaralarını sarmalı ve yeniden ayağa kalkmadı ama hep yaraları kaşınarak süreç uzatıldı da uzatıldı o sürede hem benliğini kaybetti, hem eski bağları zayıfladı hem rakipleri güçlendi. Bir türlü iç birliği sağlayamadığımız için de virüs her zaman görevini başarıyla yaptı.
    Boyun eğmekle ne alakası var anlamadım. Türkiye 300-400 yıldır geriliyor. ipek , baharat yoluna çökmekle dünya devi olunmadığını anlayana kadar devlet çöktü.



    Şu an halen hata yapılmakta, üniversiteler olmuş tanıdığı yerleştirme merkezi , rektörler alenen korkmadan kendi adamlarını yerleştiriyorlar. Bilim sınavında kaç kez birinci gelen adamın elendiğini gördüm. Amerikaya kafa tutmak sade iman gücüyle ve altındaki almanya mali s600 lerle olmuyor. Bilim bilim bilim...



    Dinim dediğin inanç 10km güneyinde kafa kesip, her türlü vahşiliği sergiliyor, kültüründe ortadoğu kültürü ne yapsın senin kültürünü, dinini. Adamlardan uzak dur yeter.





    Almanyayla, japonyayla nasıl kıyas yapıyorsunuz aklım ermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuzzylgc kullanıcısına yanıt
    Asıl adamların bile kendi söyledikleri şeyleri sizin kabul etmemeniz ya da algılayamamanız çok garip. Daha ne yapsınlar adamlar kurdukları dümeni açık etmek için. Her şeyin ayyuka bu kadar çıktığı bu zamanda bile her şeyin doğal olgusuyla bu noktaya geldiğini, dünyada kurulmuş, anlaşmalı bir düzen olmadığını düşünmek, herkesin kendi işinde çiçek, böcek sevgisiyle yaşadığını düşünmek için ne içmek gerekiyor bilemiyorum. İsrailli bakan çıkıyor İsrail'i destekleyen sadece bir ailenin dünya servetinin çoğuna sahip olduğunu söylüyor bizimkiler hala daha inanmıyor. Alman bakan çıkıyor, 2. dünya savaşından sonra kurulan, Batı'nın çıkarlarını koruyan sistemin Trump tarafından tehdit edildiğini söylüyor bizimkiler yok canım öyle olur mu onlar çalıştığı için kazandı diyor. Abd sinden almanyasından ingilteresine en zor coğrafya'da yaşadığımızı ve imalı bir şekilde sürekli dış etkilere maruz kaldığımızı (ve kendilerinin de işin içinde olduğunu) söylüyorlar bizimkiler hala inanmıyorlar. Onların yaptığı her şey doğru, bizim yaptığımız her şey yanlış modunda gidiyor. Halbuki en ufak olayda almanyanın vb nin nasıl vahşileştiğini, ırkçılığa kaydığını, insanlıktan çıktığını kaç kere gördük. Ya bizim yerimizde olsalardı? Alakasız bir şekilde olayı ışide ve İslam'a da bağlamışsın. Hiç oralara girmeyeyim, güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum, bu zavallılığa...….

    Üniversitelerin kalitesizliği, adam kayırmalar, her tarafta cahillikler vb. olaylar doğru ama ajanlıklar, hırs için, kazanç için her partide politikaya girenler, kendini satanlar vb de doğru.
    Politika ve devlet makamları, istisnaları sayma, cahillikle hainlik arasında gidip gelenlerle dolu....

    Türkiye'nin 300-400 yıldır gerilediği doğru, 1. sorumlunun kendi olduğu da doğru ama şu şikayet ettiğimiz özelliklerin, karakter bozukluklarının, hırsızlığın, cahilliğin çoğu belki son 50 yılda ciddi manada gelişti. Bunu hep böyleymiş gibi algılamak yanlış. Türkiye kendi haline bırakılsaydı çok daha iyi durumda olurdu dünyada, bunun için her türlü altyapısı vardı.

    Almanya, Japonya konusuna gelince; 2. dünya savaşıyla bu devletler dizginlenip yola getirilmeseydi bugünkü dünya böyle mi olurdu sence? Bunlar ciddi potansiyeli olan ve dengeleri değiştirecek ülkeler, o zamanki düşünceleri çok daha farklı idi ve şu anda doğru düzgün silah bile yapmıyorlar. ABD höt diyor adamlar milyarlarca dolar zarar edeceğini bile bile hemen emeklerini çöpe atıyor, ceza ödüyor vb.

    Sadece sonuçlar ya da görünenler üzerinden yorum yapınca, hile ile maçı kazanan haklı olmuş oluyor, her yaptığı doğru olmuş oluyor, kaybedenin her yaptığı yanlış olmuş oluyor, yanlışları kanıt
    yerine konuyor, hileyi bertaraf edememesi suç oluyor ve Nasrettin Hoca'nın da dediği gibi "Hırsızın hiç mi suçu yok" oluyor...........


    Böyle yapacağımıza doğruya doğru, yanlışa yanlış dersek ve olayları geniş olarak her açıdan değerlendirebilirsek ve proaktif olursak ancak bir yere varabiliriz!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.