Şimdi Ara

Pil Problemi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
46.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce telefonumun PİL SAĞLIĞI kısmında servis yazdığı için 2 kere pil değişimi yaptığımı söylemiştim. Sonuç gene aynı olduğu için telefon servisleri şarj entegresi arızalıdır dediler. Bende Kartal'da bir servise gittim dün. Adam şarj entegresinde arıza yok dedi. Sorunum bir türlü düzelmedi. Böyle bir problem yaşayanınız var mı acaba ?



  • Aynı sorun 3. Kere olursa doğrudan tüketici hakem heyetine gidin. İster fatura tutarını geri alın ister cihazı yenisi ile değiştirtin.
  • Ben bugun pili degistirdim fakat orjinal pil taktirmadim disaridan deji marka bir pil taktirdim. suanda pil sagligi kismina benimde servis yaziyor. hatta pil sağliğini gostermiyor --- işareti var. battery life programi ile baktigimda bir sorun yok tam performans gosteriyor kayip 0 gosteriyor. fakat telefonun menude artik gostermiyor. anladigim kadariyla orjinal pil olmadigini aniyor cihaz ve gostermiyor
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Aynı durumu yaşıyoruz hocam. Bende program ile kontrol ediyorum %100 gözüküyor taktığım yeni pil. Fakat benim şarjım çok hızlı eriyor. Örnek vermek gerekirse telefon bekleme modunda bile 5 saatte şarjı %50 %60 eritiyor. Her şey kapalı iken bile çok hızlı bitiyor şarj. Bunu çözemiyorum işte bir türlü. Neyden kaynaklanıyor diye. Servis telefonu makinaya bağladı canavar gibi hiç bir problemi yok dedi. Yan sanayi pil taktık iki kere değişti ondan mı acaba bilemedim.
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Anakart arızası
  • ser5151 S kullanıcısına yanıt
    Servis makinaya bağlayınca bir problem bulamadı ama. Siz neden anakart arızası olduğunu düşündünüz acaba? Şayet anakart arızası ise maliyetli midir yoksa sadece bir lehim filan mı gerekir acaba?
  • ser5151 S kullanıcısına yanıt
    anakart arizasi olmasi mumkun deil. pili dun deistim. dune kadar pil sağliği sorunsuz gosteriyordu. pil deisti artik gostermiyor.
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Pil Problemi Yardım



    Pil Problemi Yardım



    apple sitesinde boyle bir makale var. artik ya pil yansanayi oldugu icin eksik bir parca var bu yan sanayi pillerde yada pillerimiz dogru takilmadigi icin olabilir diyor. fakat bir arkadas bende deji marka yan sanayi kullaniyorum sorun yok yazmisti bana. yani yan sanayi pilde sorun yaşamayanlar var
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Valla Kartal'da özel bir servis makinaya bağladı benim cihazımı ve tıkır tıkır çalışıyor dedi. Şayet bir sıkıntı varsa pildendir dedi. Daha öncesinde boşu boşuna şarj cihazı sıfırladım dünya para verdim. 2 kere pil değişti para verdim. Serviste gittim test yaptırdım sonuç çıkmadı. Valla şu deji batarya yı ücretsiz deneme imkanı olsa keşke. Çalışırsa söz alacağım :) Boş yere 300 TL para harcadım arızayı bulacağız diye.
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    işte kardeşim bi kaç kuruştan kaçiyoruz böle oluyor ben pili 90 tl taktirdim applede 140 tl imiş galiba. halbuki ver 50 tl daha fazla uğraşma dimi :) inşallah çözeriz bu durumu. çünkü batarya yeni takilsada pil sağliği sorun gosterdiği icin cihaz performans düşüş kabul ediyor. pili tanimiyor yani. sanki pil takilmamis gibi eski pilin düşük performansini işletiyor tahminimce
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Evet eski pilin düşük performansında kalıyor belki de hala çok ilginç. İşin kötü yanı artık apple servis ten de hizmet alamıyoruz sanırım. Orjinal pil vermeyecekler bize.
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    bence taktirdigimiz pillerle alakali reis piller calisiyor evet is görüyor ama pil sağliği desteklemiyor icinde bi devremi eksik yada bi ayrinti. bu pillerde o yok demekki. ve gostermiyor sinir bozucu bi durum. be cihaz bu yuzden düşük güçte calismaya mahkum kaliyor. hele birde dediğin gibi apple servis destek vermiyorsa tam faka bastik. ama parasiyla sonuçta bilemicem valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfterLife61 -- 5 Ağustos 2018; 19:5:6 >
  • Takip
  • Sonuç ne oldu? 6s için deji aldık bizde de durum böyle ne yazık ki.
  • Apple pilleri biraz tuzlu oluyor ama en sağlıklısı da Apple.Diğer markalar sıkıntı çıkarırsa uğraş babam uğraş..
  • Sonuç şu kardeşim. Yan sanayi pil taktirarak asrin hatasini yaptim ki sizin icinde yaptik diyebilirim. Cihazlarimiz düşük performansta calisiyor şuanda. Pil sağliği servis modda olduğu için. Ve bir süre sora artik uygulamalar bile açılmıyor. Uygulamalardan atmaya başlıyor. O derece performans kaybi oluyor. İki kuruştan kaçıp orjinal taktirmadim bin pişmanım.
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun .Ben mecbur yan sanayi taktırmak zorundaydım işlem görmüştü dışarda cihazım. 2 farklı 6 modele taktık hiçbir sorun yok üstüne herkes ziyadesiyle memnunken 6sde böyle sorun oldu.
  • Paranıza kıyıp orjinal pil takın cihazınıza.

    Cidden pişman etmiyor.
  • Bende Deji taktım ve servis yazıyor fakat memnunum sorun yok. Şarjı gayet iyi gidiyor ve uygulama kapanma falan olmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.