Şimdi Ara

Toroslar Edaştan Mahalle Olarak Bezdik - Maddi Manevi Hasarlarımız Var. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
32.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
397 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı sorundan biz de müzdaripiz. Ve bu sorun 3-4 yıldır var. Gündüz saat 3-4-5 aralarında klima kompresörü takur takur ses vererek kapanıyor. Avometre ile ölçüyorum 180-190v arası. 2-3 kere başvuru yaptık değişen bir şey yok.
  • Hocam Tedaşta çalışan yetkili bir yakın akrabam var. Onunla görüşeceğim durumunuzu pm atıyorum.
  • Hazar kullanıcısına yanıt
    Sorun işte burda başlıyor hocam.

    İstanbul,Ankara veya İzmir olsa yer yerinden oynar, haber bültenlerine,ana haber ajanslarına gündem olurdu.



    2 tane acemi kızın ,fren ve gaz pedalini karıştırıp avluya düşürdükleri arabanın haberini istisnasiz 4 gün ardı ardına gösterirler (ölü yada yaralı yok maddi hasarlı kaza) ama halkın yararına haberi yaptiramazsin ,yada 40 takla atarsın ancak öyle.



    205 V bahsetmissiniz, yav 205 voltu yazın öğlen saatlerinde alalım halay cekerim.

    Bizzat olcturdum 185V civarı .



    Merkez yerleşkesi akşamları ,biz gündüzleri perişan haldeyiz Adana sıcağında.

    İstisnasız alın elinize aleti ölçün 200 V altı çıkacaktır birçok yer.



    Birçok yerin öğle saatlerinde kliması düşük voltaj yüzünden sogutmuyor,sogutamiyor.



    İstisnasız her yaz Adana'da aynı terane.

    Hele benim gibi ilçelerde yaşayanlar perma perişan .
    Ceyhan ,Kozan , İmamoğlu en büyük merkez dışı ilçeleri ,buralarda daha fena


    Dünyanın en kazık faturasını geçiriyorlar ama sorunlarla ilgilenmiyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 4 Ağustos 2018; 23:33:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yaz günü yoğun saatlerde trafodaki yük oranının %70 olması normal.
    biz de bir kış günü yoğun olmayan saatlerde yük %70.

    zaten tedaştaki elektrik işçileri eskiden ilkokul mezunu bile olmayan türkçe konuşamayan kürtler
    oluyordu, plan proje hiç bişey yok. şimdi suriyeli taşeron işçileri,afgan ve ıraklılar oluyor. telekom da da öyle.
    eğitim falan hiç bişey yok mühim olan ucuz olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 5 Ağustos 2018; 0:57:55 >
  • Alibeyköy de bi ara bizim elektrik 130 volta kadar düşüyordu. (Neredeyse amerika standartlarını yakalıyoruz )
    Statik regülatör aldım. 150-260 koruma aralığı 10Kva (normal bir daire için yeterli). Ancak sorun şu ki düşük voltajı telafi edebilmek için akıma abanıyor. Tesisat ta 45A akıma dayanacak şekilde çekildiği için pat küt sigorta atıyor. Eğer kablo kalınlığı - sigorta değeri alakasız ise yangın çıkarma ihtimali var. Regülatör kullanırken de dikkatli olmak lazım.
  • İnşallah bir çözüme kavuşur. Bir destekte benden
  • Ohoo aga ülkede para kalmamışken sizin patlayan arızalanan ürünlerinizin masraflarını asla karşılamazlar pek ümitlenme ama mahkemeye başvur yine onlar sözde tarafsız
  • Hocam bilmiyorum nerden yazıyorsunuz.bende de patlama filan olmadı ama yakındır klima açtıgımda gündüz ise elimde kumanda bekliyorum voltaj düşerse kapatıyorum.gece olursa Allah kerim başka şans yok maalesef.Ne dilekçeler verdim nerelere şikayet ettim ama bi çare yok hocam birde akşam 7 sabah 5 de açtığım halde klimayı gelen fatura 493 tl hafta içi gündüz evde yokuz sabah 8 akşam 5 arası bir tek yogun elektrik tüketecek bulaşık makinası 3 günde 1 çalışıyor,buzdolabı hergün buna ragmen fatura abartı zamlar gelmeden öncede böyleydi aynı klimadan abimde de var adamda hatta 3 klima var biri eski tip 9000 vestel günün hemen hemen 14 saati çalışıyor gelen fatura 330 tl bu ay gelmiş bende çözemedim kısaca sorunun için ise çare yok gibi duruyor
  • Bizimkilerde bırak voltaj düşüklüğü haftada 1-2 defa elektrik kesilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinde güvenlik kameran varsa evde olduğun sürece enerjiden kes. Kameralar voltajın düşüp ani artması durumunda direk bozuluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

    Voltaj düşüklüğünden elektrikli aletler yanmaz veya patlamazlar. Belli bir voltajın altına düştüğünde cihaz kendisini kapatır zaten çalışmaz. Yanma veya patlama durumu voltaj veya akımın yüksekliğinden kaynaklanır. Elektronik aletlerin güç ünitelerinde regülasyon devreleri vardır. Bu devreler belli bir voltaj aralığını tolore edebilir. Örneğin 5v DC ile çalışan bir alet var diyelim. Bu aletin regülasyon ünitesi 18v gerilime kadar tolore edebilir. Yani siz bu alete 5v yerine 18 volt da verseniz regülasyon ünitesi bu gerilimi yine 5 volta düşürecek ve alet sorunsuz çalışacaktır. Ancak dediğim gibi bu regülasyon ünitelerinin de bir sınırı var. Bu alete siz 80v verirseniz alet yanar. Aynı durum akım için de geçerlidir. Sizin sorununuz da muhtemelen bundan kaynaklanıyordur.

    Voltaj dalgalanmalarında aşağı doğru dalgalanma değil de yukarı doğru dalgalanma tehlikelidir. Aşağı yönlü dalgalanmada alet kendisini kapatır zaten.

    Bu yönde hareket ederseniz daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. İki gün sonra cihazınız voltaj düşüklüğünden bozulmadı deyip işin içinden çıkarlar.

    Tekrar geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • Geçmiş olsun...
  • Sred kullanıcısına yanıt
    Voltaj düşerse akım yükselir. Elektrikle ilgili en basit denklem. Komponentler yüksek akıma direnemedikleri için yanıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Voltaj düşerse akım yükselir. Elektrikle ilgili en basit denklem. Komponentler yüksek akıma direnemedikleri için yanıyorlar.
    Trafodan kaynaklanan voltaj dalgalanmasında voltajın düşmesinin sebebi akımın o mahalleye yetersiz geldiğinden kaynaklanır. Yani voltaj düşüklüğünün asıl sebebi akımın da düşüyor olması. Trafonun kapasitesinin mahalleye yetmiyor olması.
  • Sred kullanıcısına yanıt
    Anladım.
  • Toroslar elektrikten biz de şikayetçiyiz dusuk voltaj nedeniyle. Neler yapabiliyorsak yapalım hepberaber arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni durum bizimde basimizdaydi yapacaginiz sey komple mahallecek elektrik santrali arayip sayac okuma girevlisini evlerimize almayacagiz deyin ciddi ve sinirli bicimde tabi bu durumdan çevre esrafida sikayetci olacak sonra okuma gorevlisine sayac okutmayin bu durum cozulmeden para vermiyoruz deyin. Herkesi uyarin bunu yapsin. Elektrik idaresi sikayet birimini surekli arayin. Bize hemen kurdular trafoyu. Bence denemekte yarar var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardesim cagir beko servisini sonra cihaz neden yagdiginin tespitini iste. Servis 50 tl falan talep edebilir ver onu. Sonra dogru tujetici hakem heyetine git. Hem yeni klima hem servis parasi hem de faturasiyla ispatlayabildigin diger tum masraflarini enerjisaya odet. Sabanci holding in mailini bul onlarada yaz, güler sabanci, enerjisa muduru vs yi falan hastag leyerek linkedln den de sikayetini paylas yaz bak nasil ilgi alaka gosteriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ah ne olurdu fosil kaynak zengini bir ülke olsaydık...

    Ulan gün geçtikçe enerji talebi artıyor, arzı karşılayamıyoruz. of
  • Napalım bir imza mı toplayalım change org'da falan. Mağdur insan çokmuş vallaha. Örgütlenip şunlara dersini vermek gerekiyor bence arkadaşlar. Bu arada klimayı tamire gönderdik bakalım yarın ne kadar masraf söyleyecekler merak ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.