Şimdi Ara

★YTÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ SORULARINIZI ALALIM★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
8
Favori
13.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;
    Sonuçların açıklanması ile herkesi tercih heyecanının sardığı bu günlerde yıldız teknik üniversitesi bilgisayar mühendisliği düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için bu konu altından soru cevap yapalım dedik, gelen yorumları okuyup aynı soruları tekrar tekrar sormamaya dikkat edersek sevinirim.

    forumda ytü pc müh okuyan kimler var bilmiyorum pek ama @ZhanChi ve ben elimizden geldiğince cevaplayacağız, günün her saati forumda olamadığımız için sorulara geç yanıt gelirse kızmayın herkese keyifli forumlar



    edit(zhanchi):Başka bir bölümde (ytü mekatronik) iki sene okuyup bilgisayara yatay geçiş yapmış biri olarak bölüm seçme konusunda genel bir tavsiye vereyim, mutlaka tercih etmeyi düşündüğünüz bölümlerin eğitim planlarına bakıp, tüm derslerin içeriklerini okuyun. Eğer dersler, ders içerikleri ilginizi çekiyorsa, ben bu konuları zevkle çalışırım diyorsanız o bölümü seçebilirsiniz(mutlaka arada pek sevmeyeceğiniz dersler olur, %70-%80 civari ders ilginizi çekse yeter). Ama derslerin yarısını, hatta daha azını seveceğinizi düşünüyorsanız başka bölümleri de düşünün. Üniversitedeki dersleri lise kafasıyla, geçeyim kurtulayım gibi, mezun olmak için geçilmesi gereken bir bariyer gibi görürseniz geçememe ihtimaliniz yüksek. Ben mekatronikteyken 5 dersin 3-4 tanesini sevmiyordum ve hepsinden de ikişer kez kaldım. Siz de benim gibi senelerinizin boşa gitmesini istemiyorsanız ders içeriklerini mutlaka inceleyin. Bölüm yatay geçişli öğrenci dolu, 4 yıl tıp okuyup geçen, 1 sene diş okuyup geçen, 3 sene elektonik haberleşme okuyup geçen, 1 sene inşaat okuyup geçen arkadaşlarım var.

    Örnek senaryo:
    http://www.bologna2018.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=46&aid=33 sitesinden eğitim planına baktınız, derslerin %40ı fena değil gibi, şüpheli bir kaç dersin içeriğine bakmak istediniz vehttp://www.bologna2018.yildiz.edu.tr/index.php?r=course/view&id=1629&aid=33 bu linkten malzeme bilimi dersinin içeriğine bakmaya başladınız, bir de ne göresiniz, bildiğiniz kimya, "ıyyk ben kimyadan nefret ederim" diyorsanız ve bu ders hoşlanmayacağınız tek ders değil ise, daha bir çok dersi bu şekilde sevmeyeceğinizi düşünüyorsanız o bölüm zor biter.

    Baktınız mekatronik olmuyor, bir dehttp://www.bologna2018.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=196&aid=3 şu siteden bilgisayar mühendisliğine bakayım dediniz, derslerin %70i zevkli duruyor,http://www.bologna2018.yildiz.edu.tr/index.php?r=course/view&id=9450&aid=3 bu linkten bilgisayar bilimlerine giriş dersini incelediniz, yazılım diyor kodlama diyor algoritma diyor uff çok havalı, içinize sinmeye başladı, sonra baktınız devre teorisi var, yarı iletken fiziği var, pek hoşlanmayacaksınız gibi duruyor ama birkaç ders için de koca bölümden vazgeçilmez. Bu noktadaysanız o bölüm size göre bir bölümdür.

    Bunların hepsi şahsi düşüncem, illaki yanlışlar vardır, olabilir, belki de 2 sene sonra bambaşka düşüneceğim, ama şimdilik bunların doğru olduğuna inanıyorum, umarım birilerine yardımcı olur.

    bu arada yanliş anlasilma olmasin, mekatronik mühendisligini kötülemiyorum, ben o bolumun bana gore olmadigina karar verdigim icin örnegi de kendi dusuncelerimden yola cikarak verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 3 Ağustos 2018; 16:47:9 >







  • up
  • Bölümün %30 ingilizce olması, %100 ingilizce olan üniversitelere göre dezavantaj yaratıyor mu?
  • Solbakken S kullanıcısına yanıt
    Ben ytü bilgisayar mühendisliğine geçmeden önce 2 sene ytü mekatronik mühendisliği okudum, orası %100 ingilizceydi. İngilizcemin ortalama üstü olduğunu düşünüyorum fakat ingilizceniz çok iyi bile olsa derslerin ingilizce işlenmesi önünüze gereksiz bir bariyer koyuyor. Ytü Bilgisayardaki türkçe dersleri işlerken zaten ingilizce terimleri kullanıyorlar ve bence en iyi öğrenim şekli bu. Kısacası %100ü de %30u da denemiş birisi olarak ana diliniz ingilizce değil ise %30 ingilizce bir bölümde okumanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solbakken

    Bölümün %30 ingilizce olması, %100 ingilizce olan üniversitelere göre dezavantaj yaratıyor mu?
    ek olarak benim gibi ingilizcesi pek iyi olmayan biriyseniz bazı derslerde zorlanma ihtimaliniz var, teknik terimleri anlamak vs zorluyor biraz özellikle elektrik vs ile ilgili derslerde
  • kaç girişlisiniz
  • Faydali konu hayrina upliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçıncı sınıflardasınız, stajlarınızı yaptıysanız mesela nerelerde yaptınız? Mezun olunca maaşlar nasıl bu konuda bir bilginiz var mı?
  • Hacettepe bilgisayarla kıyaslar mısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • admin sen bari pc mühendisliği deme
  • ytü mü hacettepe mi sorusu arasında debelenip duruyorum.ne diyorsun hocam
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Professor Lazzers

    kaç girişlisiniz
    okula 2016 da basladim

    1 yil hazirlik okudum

    1. sinif da bitti, 2.sinifa gectim su an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aquess

    Kaçıncı sınıflardasınız, stajlarınızı yaptıysanız mesela nerelerde yaptınız? Mezun olunca maaşlar nasıl bu konuda bir bilginiz var mı?
    daha staj yapmadik hocam bakip gorucez biz de, ama teknopark var burada firmalar filan var, bildigime gore tai de bi merkez aciyo galiba ytu ye oradada da staj imkani olacagini dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

    Hacettepe bilgisayarla kıyaslar mısınız
    valla ben kazandigim sene lys fizikte kaydirma yaptim

    itu yerine burayi yazdim daha dogrusu yukaridan baslayip yazdim asagi dogru

    hacettepe nin egitimi nasildir bilmem fakat yildiz in teknik universite olmasi ve istanbul un ankaraya kiyasla "bana göre" daha avantajli ve imkani bol bi sehir olma avantaji var

    bunun yaninda ders iceriklerinin pek farkli olmayacagini dusunuyorum akademik kadroyu karsilastirmak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    Hocam hazırlığı tavsiye eder misiniz? B1-B2 arası birisine çok şey katar mı? Yine yeterlik sınavına kadar çalışmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aquess kullanıcısına yanıt
    Professor Lazzers kullanıcısına yanıt
    @Professor Lazzers
    2017 girişliyim, birinci sınıf yeni bitti.

    @Aquess
    Bazı hocalar çalıştığı konularda yardımcıları olsun, aynı zamanda o konularda bilgi sahibi, potansiyel sahibi öğrencileri olsun diye yanına stajyer alıyor. Ben de bu şekilde bu yaz 2 hocanın yanında stajyer olarak çalıştım. Mezun olmadan 2 kere staj yapmanız gerekiyor, bir tanesini bitirmiş oldum.

    Hacettepe ile kıyaslayamam çünkü hacettepe hakkında bilgim yok. Ama bizim bölümün iyi yanlarından bahsedebilirim, mesela hocaların, asistanların çoğu çok iyi. Öğrenci-hoca arası mesafe çok az, hocaların ulaşılabilirliği çok yüksek. Akademisyen egosu denen şeye pek karşılaşmıyorsunuz. Bir çok dersin ek laboratuvar çalışması ve uygulaması var. Örneğin nesneye dayalı programlama dersi alıyorsunuz, haftada 2 saat normal ders, 2 saat de uygulama ya da lab (bir hafta lab bir hafta uygulama). Uygulamada dersin asistanı konuyla ilgili örnekler gösteriyor, soru çözülecek bir ders ise soru çözüyor, derste anlamadığımız bir konu varsa ve asistanın yetiştirmesi gereken bir konu yoksa o anlamadığımız konuyu tekrar anlatıyor. Uygulamalarda ise bilgisayar laboratuvarlarına gidip verdikleri problemi çözüyoruz(programlama dersiyse kod yazıyoruz, elektrik dersiyse devre yapılıyor), not veriyorlar. Aklıma gelen bir diğer konu da hocaların bolca proje vermesi. Verdikleri derslerin dönem sonu projesi olarak bir ödev veriyorlar, bazen yapması vakit alsa da faydalı oluyor. Mesela 1. sınıf 2. dönem derslerinden sayısal analiz için hoca derste işlediğimiz sayısal analiz yöntemleri içeren bir araç programlamamızı istemişti.

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

    2 yıl sonra gelen edit: akademisyen olmayı düşünmüyorsanız okulda/hoca yanında staj tavsiye etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZhanChi -- 22 Ağustos 2020; 20:42:7 >




  • Hocam ortam nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aquess

    Hocam hazırlığı tavsiye eder misiniz? B1-B2 arası birisine çok şey katar mı? Yine yeterlik sınavına kadar çalışmayı düşünüyorum.
    şöyle söyleyeyim, ben hic calismadim yeterlilik sinavina

    çünkü kendimi ingilizce konusunda pek yeterli hissetmiyodum ve sinavdan 49 almistim. 60 ve uzeri puanlar hazirligi atliyor.

    Eger grammer vs eksikliginiz varsa biraz faydali oluyor ,2 donemde de yabanci hocalar gelmisti benim derslerime biri kanadadan biri new york lu

    Tabii degerlendirene guzel bi imkan, yabanci hocalarla konusma kulüpleri vs oluyodu da ben hic katilmadim.Ama ortam liseden farksiz kücücük sinifta kucucuk siralarda gercekten sıkıcı oluyor.Donem ortasinda ve sonunda gecmw sinavi oluyor.Donem ortasinda gecip irregular da olabiliyosun ama ben onda gecenemistim.Donem sonunda 73 alarak gectim(70 ve uzeri alirsan bölüme gecince alacagin İleri İngilizce dersinden muaf oluyorsun)

    Sonuc= biliyosan gecmeye bak, yok ben 1 sene rahat takilayim vs diyosan sen bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHADOW

    daha staj yapmadik hocam bakip gorucez biz de, ama teknopark var burada firmalar filan var, bildigime gore tai de bi merkez aciyo galiba ytu ye oradada da staj imkani olacagini dusunuyorum

    Alıntıları Göster
    Teknopark demişken, bazı hocalarımızın teknoparkta şirketleri var. Bir kaç tanıdığım şuan o şirketlerde staj yapıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.