Şimdi Ara

AirTies WAV-140 modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AirTies WAV-140
    AirTies WAV-140 modem kullanıyorum

    Kurulum, AirTies WAV-140 Türktelekomun 12 yıl önce müşterilerine önerdiği verdiği modemdir,

    Bu zamanda bu eski modemin ne gereği var diyebilirsiniz, fiyat efendim fiyat, 22 TL ye alınan bu modem 16 ADSL de denemek istedim ve 2 haftadır kullanıyorum hattın verdiği hızı azami veriyor, kullanırken sıkıntı yaşanmıyor kopmada olmuyor, günlerce açık kaldı bağlantı kopmadı.

    Bu modemde band genişliği kota sınırlama ayarı yok, o nedenle on yıl öncesinde kotalı kullanımlarda kota aşımına neden olduğu için insanlar hesaplarını kapatıp bu modemleri aldığı yere geri veriyordu, ama şimdi AKNSİZ kotasız sınırsız internet yaygınlaştı ve artık dilediği kadar harcayabilir, onun için bu gün bu modem gayet kullanışlı.

    modem yönetim sayfası : http://192.168.2.1 şifre yoktur, varsa bilmiyosanız modem arkasındaki çivi deliğine bir çivi bastırıp yarım dakika tutun fabrika ayarlarına geçer şifresiz olur.

    kurarken ilk defa yandex brovserde modem arayüzü açmadı, hemen pdf klavuzu okudum firefox öneriyordu onu yükledim arayüz açıldı

    modem yönetim arayüzü çok yavaş açılıyor ikide bir bağlantıyı kesiyor, ancak onlarca dakika sabredip sayfayı yenileyerek kullanıcı adı şifremi girdim bağlantı gene yoktu, modemi aç kapa yaptım bağlantı sağlandı. yazılım filan yüklemedim.

    burda bağlanamadı deyip yılmayın, bilgisayarda yazdığınız bilgiler modeme kayıt edilememiş olabilir zaman alabilir, bilgisayarı modemi yeniden aç kapa yapıp bilgilerin kaydedilmiş olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. modemin yönetimsel hafızası yavaş ama bu kullanacağınız internet bağlantınızı yavaşlatmıyor ikisi ayrı şeyler, internete bağlandıkdan sonra hattınızın desteklerdiği verdiği hızı azami alabiliyorsunuz, modem arayüzünde değişen bir şey olmuyor. eğer web ayarında erişim saniyesini düşürdüyseniz hiç bağlanamaz, saniyeleri yükseltin uzun dakikalarda açabiliyor. ben şu an bu modemi kullanıyorum 30 TL civarında gittigidiyordan iade garantili alabiliyorsunuz, ben ordan aldım modemin güç adaptörü çalışmadı ama modem çalıştığı için başka adaptörümle kullanmaya devam ediyorum. harici disk adaptörüm 12 volt 1.5 amper kullanıyorum, giriş ucunu değiştim tabi kalın geliyordu, 1 ampere kadar uyar, modem biraz ısınıyor, bu modemde aşağıdakidaki değerleri alıyorum memmunum, 16 hızında bağlantı için yeni veya pahalı modemlere gerek yoktur.

    Ayrıca diğer model modemlerde Türktelekom Süperonline Vodafone gibi vermiş oldukları modemler kendi firmaları dışında bağlantıya izin vermeyen bir yazılım barındırabilir, bunların çözümü mümkündür, internetde standart yazılım bularak modeminize yüklerseniz her firmaya bağlanabilir hale geliyor. modem yönetim sayfasına bu günlerde giremiyorum, sanırım erişim saniyemi düşük ayarladım neyse zaten her ayarı yapmıştım ve artık böyle kullanmaya devam.

    Kablosuz Wifi sistemide güzel çalışıyor, anten 3 DB gücünde bu modeme yakın duran aynı oda dükkan içinde olanlar için az radyasyon demektir fazlası sağlığa zararlıdır, Güvenlik ayarları güzel çalışıyor benim kullandığım WPA PSK 2 , sadece MAC kimlik adresi modeme girilmiş cihazlar bağlanabilir, başka kimse bağlanamaz, bu sayede Wifi şifresi bilinse veya kırılsa bile MAC adresi fitresi yabancı cihaza izin vermiyor. MAC adresi, her cihazın VAN Wifi ucundaki digital 7L:S1:45:CD:5:AS benzeri bir değerdir. bu değer her cihazın kimlik tarifi yerinde yazar, veya cihaz modeme bağlanmaya çalışırken durum yerinde görünür. bağlanmasını istediğiniz cihazın bu mac adresini modemin kablosuz güvenlik ayarındaki mac filtre yerine girmeniz ve mac filtre aktif kutucuğunu işaret bırakıp kaydetmeniz aktif etmeniz gerekmektedir.



    kullanmakta olduğum dünyanın hafızası en yavaş modemi AirTies WAV-140 modem netspeed de bu değerleri şuan vermektedir, paketim 16 ADSL

    AirTies WAV-140 modem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 1 Ağustos 2018; 14:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • speedofme yanlış ölçüyor ki... bence çok güvenme...
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    nerde ölçelim bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    Burada ölçtük

    AirTies WAV-140 modem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirTies WAV-140 modem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    speedtest.net, steam, fast.com,https://openspeedtest.com/?ref=SSL-OST-Results
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    şu son iki test speedtest.net ile edildi değerler iyi dimi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirTies WAV-140 modemimi yedeğe çektim, çünkü, dükkanda ADSL POS kredikartından çekim yapan makine var, bu makineyi modemle anlaştıramadım, en mantıklısı tek LAN çıkışına taktım bağlanmadı, pos kablosunda telefon hat prizi var ordayla modemdeki tel line ve phone girişlerini birleştirir ara kabloyla birleştirdim bağlanmadı, bu konuda bağlantı sağlayabilen oldumu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    xDSL için iyi... fiberde o kadarda iyi sonuç veremedi...http://www.speedtest.net/result/7521135477
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    Malesef adresimizde fiber ve vdsl yok olsa fiber kullanmak isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.