Şimdi Ara

Geri görüş kamera görüntüde parazit artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Audi A4 aracımda sonradan takılma geri görüş kamera mevcut. Aracın kendi ekranına bir modül takılmış, bu modül tetiklenince aracın kendi ekranındaki görüntü modülün verdiği görüntüye geçiyor.

    Benim araçta bu cihazın farklı bir modeli var. Piyasada onlarca çeşidi var farklı özelliklere sahip;
    https://www.aliexpress.com/item/Free-touch-screen-app-gps-navigation-in-car-multimedia-audio-video-interface-for-audi-a4-b8/32832315387.html


    Geri vitese takınca kamera enerji alıyor ve görüntü vermeye başlıyor. Geri vitesten çıkınca tekrar aracın kendi ekranı devreye giriyor.

    Sıkıntı ise araç uzun süre bekledikten sonra ilk çalıştırmada görüntü geliyor. Fakat görüntünüyü izlerken 10-15 saniye sonra yatay çizgiler çıkmaya başlıyor ve analog olarak görüntü bozulmaya başlıyor. Kamerayı kapatıp açtığımda ise veya araçla bir yere gidip park edeceğim zaman tekrar kamerayı açtığımda görüntü gelmiyor. Kamerayı değiştik ama sorunun modülden olduğunu anladık. Arkadaşım elektronikçi, içindeki kapasitörler bozuk galiba dedi başka bir şeye müdahale edemem zaten dedi. Değiştirmiş ama sonuç yine aynı.

    Benim tahminimce araç beklediğinde akü voltajı bir süre sonra 12v altına düşüyor. Voltaj düşükken güzel çalışıyor. Ama araç bir süre çalıştıktan sonra şarj durumundan dolayı akü voltajı 13-14v civarına çıkınca modül sapıtıyor. İçindeki voltaj regülatörü (teknik bilgim pek yok) arızalı sanırım. Buna ne yapmak gerekir, aliexpresste dc - dc converterlar var onlarla voltajı sabitlesek acaba düzelir mi mevzu bilemedim. Arkadaşım onunla alakalı değil bence diyor. Cihazın özelliklerinde 7-40 volt arası çalışır falan yazıyor çünkü.




  • Filitre yapmanız gerekir voltaj sabitlemesi ile ilgisi yok dediğinizin, kameranın besleme uçlarına en yakın yerine 100nf/50v 220R seri bağlayıp takın düzelmesi gerekir.
  • Kameranın enerji aldığı yere mi yapacağız peki besleme ucu derken yoksa görüntünün cihaza girdiği yere mi bağlayacağız tam anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uygar2580

    Kameranın enerji aldığı yere mi yapacağız peki besleme ucu derken yoksa görüntünün cihaza girdiği yere mi bağlayacağız tam anlamadım.
    Cihazın girdiği yere yapabilirseniz iyi olur ancak yapamaz iseniz enerji aldığınız yere bağlayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.