Şimdi Ara

Türk savunma sanayiinden rekor ihracat: 4 korvet satılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Uzunca bir süredir konuşulan Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne korvet satışı için sonunda beklenen güzel haber geldi. Konuyla ilgili olarak güzel haberi bugün veren Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Pakistan için 4 adet korvet üretileceğini müjdeledi. Ada sınıfı MİLGEM projesi kapsamında üretilen gemiler ile aynı sınıfta olacağı belirtilen korvetlerden 2 tanesi Pakistan’daki Karaçi Tersanesi’nde üretilecek. Diğer ikisi ise İstanbul Tersanesi’nde üretilecek.


    İlk 2 gemi eş zamanlı olarak 2023 yılında Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterine girmiş olacak. Diğer iki gemi ise 2024 yılında envantere dahil edilecek. Üretim süreci ilk gemi için 54, ikinci gemi için 60, üçüncü için 66, dördüncü içinse 72 ay olarak belirlenmiş.


    Yüksek yerlilik oranı

    Türkiye’nin ilk defa korvet tipi askeri bir geminin ülkemizin kaynakları ile üretilmesi projesi olan MİLGEM kapsamında ülkemize TCG-HEYBELİADA, TCG-BÜYÜKADA, TCG-BURGAZADA, TCG-KINALIADA adı verilen korvetler kazandırılmıştı. Dördüncü gemi bir sene önce 3 Temmuz 2017’de denize indirilmiş ve envantere dahil olmuştu.


    %65’in üzerinde (son çalışmalarla %80’in üzerinde olduğu söyleniyor) bir yerli sanayi katılımı ile gerçekleştirilen MİLGEM projesi, 50’den fazla yerli firmaya iş imkanı tanımış olmasıyla da büyük önem taşıyor. Proje kapsamında fırkateyn sınıfı olarak da 4 gemi daha üretilecek. Bu gemilerden ilki İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından tasarlanıp inşa edilecek. Diğer 3 geminin ise özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilip teslim edilmesi hedefleniyor.


    Savaş sistemleri Aselsan’dan

    TCG-BURGAZADA ve TCG-KINALIADA gemilerinin savaş sistemleri toplam 206 milyon Euro bedelle Aselsan tarafından yapıldı. Aselsan sözleşmenin 60 milyon Euro’luk kısmını diğer yerli savunma sanayii şirketlerine yaptırdı. Bu bağlamda Entegre Muhabere Sistemi, Elektronik Harp Sistemi, Elektro Optik Sistemler, Seyrüsefer Sistemleri, Radarlar, Hava Savunma ve Silah Sistemleri, Atış Kontrol Sistemleri, Sonarlar ve Torpido Karşı Tedbir Sistemleri ile Savaş Sistemi Entegrasyonu gerçekleştiriliyor.


    Milyar dolarlık ihracat

    Bir geminin ülkemize üretim maliyeti ile ilgili olarak farklı söylemler olsa da tek bir gemi için savaş sistemleri hariç maliyeti 250 milyon dolar olarak ifade ediliyor. Geminin üretilmeden doğrudan dışarıdan alınması halinde ise 550 - 700 milyon dolar rakamları telaffuz ediliyor. Buradan hareketle Pakistan’a yapılacak satış bedelinin milyar dolar seviyesinde olabileceğini ön görmek de hayali bir yaklaşım olmayacaktır.

     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
    Milgem
     



  • Kardeş suya ötv geldiği yok keşke sosyal medyada gördüğünüz her sakallıyı dedeniz sanmak gibi her haberi doğru kabul etmeseniz ne güzel olur. Suya ötv geldiği falan yok ufak bi araştırma yap hemen görürsün sosyal medya yalanı olduğunu. Zaten doymadılar sosyal medya üzerinden sallamaya vatandaşlarımız da doymadı bunlara inanmaya. Biraz araştırma kardeş 5 dakika sürmez doğru olup olmadığını teyit etmen azıcık zahmet.
    Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek seferdeki en büyük ihracatına devede kulak demen efsane olmuş. Bu ihracatın yaklaşık değeri 2 milyar Dolar.

    360 bin Dolarlık saman ithalatı için 1 yıl ağlayıp, 2 Milyar dolarlık ihracata burun kıvırmak nasıl bir psikopatlıktır.

    Bu arada Brezilyanın 4 korvet alımı için açtığı ihaleyede teklif vermişiz. Yaklaşık ihale değeri 1,6 milyar dolar denmiş. Sonuçlar 29 Ekimde açıklanacakmış, bizim için önemli bir gün Brezilyadan 2.güzel haber gelir inşallah.
    Hayırlı olsun. Kolay değil birden f35 üretmek ya da nükleer denizaltı üretmek. Bu ülkede 80 yıl çivi çakmamışlar. Yani bu kadar aptallık da edilmez ki? Rahmetli Ecevit zamanı Aselsan kurulmuş Allah'tan. O da Kıbrıs harekatında mal gibi ortada kalınca "lan biz ne yaptık" diyebildiği için olmuş.

    Bu hükumet politikası değil devlet politikası olmalı.
    Tanesi 250 milyon dolardan savaş gemisi ihraç eder hale geldik, ama kuş beyinliler kilosu 0,0001 cent'ten saman ithal etmemize takılıyor. Bunlar zamanında "yaw kardeşim biz 10 ton domates satıyoruz adamlar sonra dönüp onu bize salça diye satıyor" diyen aynı kuş beyinler. Suya ötv meselesi mi, buna inanan insanlarla tartışacak hiçbirşey yok.
    Sivil zayiat vermemek için dağlarda ilerlenen gerilla operasyonu ile (ki çok başarılıdır bu operasyon da) bir ülkeye (çok çok güçsüz ve küçük) girmeyi aynı tutmanızdan sizin tarihten de Kıbrıs Barış Harekatı'ndan da ancak Wikipedia kadar haberdar olduğunuzu çıkartıyorum. Biz burada Kıbrıs Barış Harekatı'nı, bu kutlu kurtarma harekatını başlatanları, yönetenleri eleştirmiyor aksine övüyoruz.

    Biz burada devlet aklını eleştiriyoruz. Elbette siz sadece "görüş, ideoloji" denen saçmalıklar üzerine eleştiri ya da övgü yaptığınız için Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türkiye devleti çok yetersiz ve teknik açıdan % 100 dışa bağımlıydı dendiği zaman "lan Ecevit Chpli, burada bize laf mı geliyor" diye anında savunmaya geçiyorsunuz. Fikir üretmiyor, bilgiye dayalı yorum yapmıyor sadece "bizden" diye gördüğüne saldırı var sanıp savunmaya geçiyorsun.

    Ecevit senin gibi biri asla değildi. O bir halk kahramanı. O bu kadar yetersiz ve imkansız ordu ile, dışa % 100 bağımlı mühimmat ve teçhizat ile, ambargolara karşı gelerek, bugün Tayyip'in eyyyy diye efelendiği ülkelere gık dediğin zaman ülkenin ekonomik ve askeri dışlanması (bugün bile ne kadar dayanabiliyoruz, o zamanın Türkiye'si 10 kat daha kırılgan) tehditlerine "Halep oradaysa Türkiye burada" diyerek karşı gelmiş bir kahramandır.

    Kusura bakmayın. Bilgiye ulaşmanın tarihin hiçbir çağında olmadığı kadar kolay ve hızlı olduğu bilgi çağında kişi kendi cahilliğinin sorumlusudur. Ben Türk Tarihi bölümü okuduğum için değil, siz öğrenmekten bu kadar uzak olduğunuz için. Henüz karşınızdaki insan ne diyor, ne anlatıyor onun bile farkında değilsiniz. Wikipedia'da 497 şehit mi yazıyor. Bizim zamanımızda Wikipedia kaynak olarak kabul görmezdi. 1500 üzerinde şehidimiz var bizim Kıbrıs'ta. Siz sadece Türkiye'den gelen askerleri şehit olarak sayıyor olabilirsiniz ama 1500 Türk şehit olmuştur bu operasyonda(daha fazla da olabilir ama kayıplar şehit sayılmıyor). Tek sebebi de teknik olarak çok çok çok zayıf olmamızdır.

    Yani az biraz analitik düşünen insan "Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Aselsan'ı kurulmuş, demek ki çok fazla eksik olduğumuz anlaşılmış" diye sonuca çok kısa yoldan da ulaşabilir ama sizde o ışığı pek göremiyorum. Hayatı siyasi ideolojinizin dünya gerçeklerini apsorbe etmeniz sadece kendi balon dünyanızda, kendiniz gibi düşünen küçük azınlıklarda işe yarar. Dünya gerçeğe göre hareket eder. Size göre değil. Umarım bu yazım sizde öfke değil "sorgulama" hissi doğurur ve Kıbrıs Barış Harekatı öncesi, hazırlığı, ilk harekat, garantör diplomasisi, ikinci harekat ve harekatın sonuçlarını daha iyi ve doğru kaynaklardan öğrenirsiniz.

    Tarih pozitif bir bilim değil farkındayım ama bu kadar yakın tarih için geçerli değil bu.

    Bizim en büyük sorunumuz bu. Herkes her şey hakkında her şeyi çok iyi biliyor, hem de sosyal medya paint çıktıları ve kulaktan duyma şeylerle.

    Şey: Tek başına hiçbir anlam ifade etmeyen ama cümle içerisinde çok şey ifade edebilen bir kelime.
  • öhöö yerli milli, ühüüü yüzde kaçı bizim , ühüüüü abd 10 ayda çalışarak alıyor biz 20 ayda , üyüüü napıcaz biz bunları denizde kiminle savaşırız , ühüü imamhatip furkan suriyeliler felan , ühüüüü

    gidin köşede ağlayın .

  • Güzel haber. Devamı olsun inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700 milyontl olsa tanesi 4 tanesi 2,8 milyar dolar.
    zaten bu ülkede bir yüksek teknoloji üretebilen askeri sanayi teknoloji şirketlerimiz var.

    bu ASELSAN da çalışan mühendisler hangi liseden mezun olmuşlar ona bakıp o liseleri çoğalmak gerek. ASELSAN da çalışanların çoğu imamhatipliyse tamam kabul tüm ülkeyi imamhatipleştirelim,ama ASELSAN da çalışan 3 tane bile imamhatip mezunu mühendis yoksa o okulların da kapatılması gerekir.
  • Hayırlı olsun. Kolay değil birden f35 üretmek ya da nükleer denizaltı üretmek. Bu ülkede 80 yıl çivi çakmamışlar. Yani bu kadar aptallık da edilmez ki? Rahmetli Ecevit zamanı Aselsan kurulmuş Allah'tan. O da Kıbrıs harekatında mal gibi ortada kalınca "lan biz ne yaptık" diyebildiği için olmuş.

    Bu hükumet politikası değil devlet politikası olmalı.
  • saman ithal ederken bu işler devede kulak. daha nelere gelinir de neyse. suya ötv gelmiş hayırlı olsun :D suriyelilere para lazım oldu tabi oy kullandılar para verilecek vs....

  • Keşke birazcık umursayabilsem, birazcık sevinebilsem. Sırtımıza, muhtemelen bir daha kalkmayacak tonlarca vergi yükledikten sonra mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak yok mu ?

  • sonofmana S kullanıcısına yanıt
    Burada senden başka ağlayan yok.
  • ihracatta rekor varsa cari açık niye artıyor ?
  • Geveleyip durmayın kardeşim bedava yaptığınızı itiraf edin. Pakistanda para mı var sanki, Türkmenistandan aldığı gazın parasını ödemiyor adamlar, senin gemine mi ödeyecek :)) komik olmayın hediye deseniz daha onurlu olurdu. Hervşey biliniyor fiyat bilinmiyor bu nasıl haber lan, demezler mi adama.

  • Ağır lazer topu isterük!!

  • Bu gelişmeler tabi ki çok güzel fakat neredeyse her ülke ile dış ilişkilerimiz kötü. Koskaca savunma sanayi sadece Pakistan'a satış yaparak mı büyüyecek. Ya birkaç Türki devlete ya da birkaç müslüman devlete satış yapıyoruz. Üretmesine üretiyoruz ama pazarlama konusunda sınıfta kaldık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-342C956DE -- 5 Temmuz 2018; 22:24:52 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ne aveller var su forumda ya. Adamin nefesi kokuyordur acliktan ama 4 korvet ihrac ediyoz ehuehu diye sevincle kuduruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 korvetinde burada üretilmesi lazımdı. s400ü ruslar bize verdi mi alın yapın diye
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Kardeş suya ötv geldiği yok keşke sosyal medyada gördüğünüz her sakallıyı dedeniz sanmak gibi her haberi doğru kabul etmeseniz ne güzel olur. Suya ötv geldiği falan yok ufak bi araştırma yap hemen görürsün sosyal medya yalanı olduğunu. Zaten doymadılar sosyal medya üzerinden sallamaya vatandaşlarımız da doymadı bunlara inanmaya. Biraz araştırma kardeş 5 dakika sürmez doğru olup olmadığını teyit etmen azıcık zahmet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah parasını öderler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonofmana S kullanıcısına yanıt
    yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Ne aveller var su forumda ya. Adamin nefesi kokuyordur acliktan ama 4 korvet ihrac ediyoz ehuehu diye sevincle kuduruyor.
    Sen zenginsin diye fakiri aşağılamaya hakkın var dimi. Oh ne güzel dünya ben zenginim istediğimi istediğim gibi aşağılarım. Sizin özgürlük anlayışınız bu, sadece ben özgürüm kalan herkes benim kölem. Dünya size güzel zenginler. Bir de su var Türkiye'yi yıllar boyunca IMF'ye mahkum eden mahkum ne kelime BAĞIMSIZLIĞIMIZI elimizden alan emperyalistlere bizi muhtaç eden zihniyeti, HDP ye oy isteyen zihniyeti alkışlamasından iyidir.

    Not: Bizi IMF'ye muhtaç eden kişi İsmet İnönü. Bağımsızlığımızı elimizden aldılar diyorum en bariz kanıtı bu ülkeye imf nin bakan ataması. Bakınız: Kemal Derviş. Yabancı bir finans kuruluşu emri ile bakan atayan bir ülke ben bağımsız bir devletim diyemez sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasanOguz -- 5 Temmuz 2018; 23:55:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.