Şimdi Ara

Müthiş iddia: Sony Mobile, Türkiye pazarından çekiliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
1
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony'nin uzunca bir süredir mobil pazarda büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Şirket iyi akıllı telefonlar çıkarmaya devam etse de diğer üreticilerin inovasyonlarına karşı rekabet etmekte zorlandığı ortada. Sony Mobile'ın artık zararı azaltmak için birkaç pazardan çıkmayı düşündüğü belirtiliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 9 tanıtım tarihi resmi olarak açıklandı
    Mobil sektörle ilgili sızıntılarıyla tanıdığımız güvenilir isimlerden biri olan Evan Blass (@evleaks), Sony Mobile'ın bu yılın sonunda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika'daki operasyonlarını sonlandıracağını ve ofislerini kapatacağını duyduğunu söyledi. Görünüşe bakılırsa şirket bu kararını Ekim ayında hayata geçirecek.

     


    Sony fanları üzülecek 


    Sony'nin akıllı telefonları Samsung, Huawei, Apple veya Xiaomi'nin en son cihazları gibi kitleleri cezbetmese bile, hala şirketin telefonlarını dört gözle bekleyen ve satın almak isteyen birçok kişi var. Sonuç olarak Orta Doğu, Türkiye ve Afrika'da bulunan Sony fanları bu karardan kesinlikle memnuniyet duymayacak.

     

    Hiçbir şirket sürekli olarak para kaybettiği bölgelerde faaliyet göstermeye devam etmek istemeyeceği için Sony'nin bu kararına saygı duymak gerekir. Bununla birlikte Sony Mobile'ın dünya genelindeki diğer pazarlarda da benzer adımlar atıp atmayacağını ve bu hamlesinin akıllı telefon işlerinin geleceği için nasıl bir etki yaratacağını ise zaman gösterecek.








  • Gitmesini istemem öncelikle bunu belirteyim. Kimse şimdi iyi olmuş falan demesin. İlk akıllı telefonum Sony idi. Alternatif ne kadar az ise o kadar kötü olur bizim için. Kaldı ki son çıkarttıkları telefonları ben bir Apple kullanan biri olarak beğenmiştim. Hatta almayı düşünüyordum. Ta ki bu habere kadar.
  • Yazık olur. Problemin gerçek nedenini araştırıp çözmektense kökünden kesip atmak bence çözüm değildir. Umarım doğru değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C869BD667 -- 28 Haziran 2018; 8:0:25 >
  • eski bir sonyci olarak çok bile kaldılar diyorum. o tasarımlarla satması imkansız zaten. mirai falan dediler umutlandık yine b*k çıktı.

    not:xiaomi

  • Sony ne adam gibi pil koydun ne ekran tasarım desen 10 yıl önceki cihazı bile daha ince sabun gibi telefon yap benim adım Sony de yemezler...

  • kamera yapsın konsol yapsın telefon yapmasın bu tasarım anlayışıyla zaten satmaması normal

  • İsabet olur. Hem tasarım ve özellikler anlamında müşteri taleplerini göz ardı ediyor, hem de lg ile arıza ve sorun konusunda yarışıyor. Piyasaya hiçbir katkısı yok. Parça üretsin.

  • Gitmesini istemem öncelikle bunu belirteyim. Kimse şimdi iyi olmuş falan demesin. İlk akıllı telefonum Sony idi. Alternatif ne kadar az ise o kadar kötü olur bizim için. Kaldı ki son çıkarttıkları telefonları ben bir Apple kullanan biri olarak beğenmiştim. Hatta almayı düşünüyordum. Ta ki bu habere kadar.

  • telefonları yüzünden sony'e karşı marka algım değişmeye başlamıştı

  • Ericsson'dan ayrıldıklarından beri serbest düşüş yaşıyorlar, açıp Sony Ericsson marka telefonlara bakıyorum zamanın ötesinde özellikleri ve görselliği olan telefonlar vardı

  • xa2 ve xz2' gelemeyişinden belliydi.bence isabet olmuş.
    xz1 ve xz2'deki ekran sorunlarını dahi görmeyen elektrostatikt olaydır diyen ve geçiştiren. teknik servis sorunu olan güzel yurdumdan gitmesi gayet isabetli bir karar olur.
    xz2'nin inatla rakiplerine karşı kalın ve çerçeveli oluşu,kendi ülkesinde bile satış sıralamasında altlarda kalması. avrupa ülkerinde ve global satışlar da diplerde olması.
    bu kafayla daha çoook yerden gider.
    xz2 premium bile temmuz sonu çıkacak (asya ülkelerinde)
    çok seviyorum ama sevmek işe yaramıyor. xz premium sanırım son cihazım hayırlısı.
  • Mobile sektor artik bir canavar ayakta kalmak icin farkli olmalisin ve fiyatin uygun olmali sony ne farkliydi nede fiyati uygundu anneme zamaninda xperia arc almistim telefon cok guzel ve kullanisliydi simdi xiaomi mi mix 2 kullaniyor dusunun artik

    Htc sony gibi markalarin daha efektif urunler cikarmasi lazim ama nedense olmuyor yada yapmak istemiyorlar gec bile kaldilar bence eksiligi pek hissedilecegini sanmiyorum cunku oyuncu cok sektorde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun zamandır çoğu modeli getirmemesinden belli değil miydi zaten, sıkıntı olmaz, pop modeller ithalatçılar tarafından getirilir
  • Köşeleri sivri, kalın, çekmeyen, stabil olmayan telefon yaparsan kimse almaz. Ne bekliyorlar ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabun gibi telefon, gitsinler, geç bile kaldılar...



    La gidince ne girecek cebinize? Pazarın tekelleşmesini isteyen ne kadar insanımsı var.

  • Pazara ne rekabeti sunuyordu ki? Asıl rekabeti Çinli firmalar yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durdukları hata. Hâlâ Sony hastası olan var mı acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Sony ne adam gibi pil koydun ne ekran tasarım desen 10 yıl önceki cihazı bile daha ince sabun gibi telefon yap benim adım Sony de yemezler...
    Kullandığım sony telefon 6 saate kadar ekran süresi veriyor.

    Kötü mü bu şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöp sony ve ve telefonları beter olsunlar
  • Ne garip milletiz cidden. Piyasadan alternatifin birisi çekiliyor bazıları oh çekiyor bazıları beter olsun diyor. Rekabet azaldıkça olan vatandaşa oluyor biliyorsunuz değil mi???

  • 2 ay kadar önce kendime xz1 eşime s8 aldım, xz1'in pili kağıt üzerinde az (2700mah) olabilir ama gerçekten sağlam dayanıyor. mesela dün sabah 6'da şarjdan çektim, 3 saat 27 dakika ekran süresi var ve hala şarjım %39. yani teknik özelliğe bakıp eleştirmeyi doğru bulmuyorum. tasarım işi göreceli, ben alışamadım çerçevesiz ve 18:9 olayına, kullanamıyorum, bir yere dokunmaya çalışırken başka yerlere dokunuyorum. o yüzden telefonun şeklini de kullanışlı buluyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.