Şimdi Ara

Evde kayıt yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amatörce güzel bir çekim kayıt yapmak istiyoruz bir mic bir org iki gitar olacak enstrüman olarak pc kayit olmasini istiyoruz elimizde sadece org var midi klavye değil ama midi giriş var arkada PC bağlanır diye düşünüyoruz değil mi? En ucuz en iyi ürünler olarak mikrofon ne alabiliriz amfi de var ses kartına direk amfi baglanirmi yoksa enstrümanlar tek tek mi baglanacak hepsi. Mixer vs duydum almak şart mı onu da birde ses kartı ne almalıyız en uygun işimizi gorebilecek bu işten anlayan birinden yardım bekliyorum iki monitör kullaniyorlar o neden studyo kulaklik da yok bu arada şart midir o da tam olarak herşeyi aciklayabilirmisiniz, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selamlar,

    Evde kayıt ortalama bir sonuç istiyorsanız biraz maliyetli bir süreç.

    5 şeye ihtiyacınız var temel olarak:
    -Ortalamanın biraz üzerinde bir bilgisayar
    -Digital Audio Workstation adı verilen yazılımlar
    -Mikrofon
    -Preampli bir ses kartı
    -Akustik düzenleme

    Şimdi hepsini tek tek anlatayım
    Bilgisyar
    Bu konuda çok detay var. Şu videoyu bırakayım.
    https://www.youtube.com/watch?v=bIJlHAYDNE4
    Bilgisayarda en önemli bileşeni işlemcisi. Sen enstrümanını çalarken mikrofondan gelen sesi aynen alıp, gerekli işlemlerden geçirip diske göndermesi gerekiyor. Minimum i5 (ya da muadili amd) işlemcilerden birisi olmalı. Yoksa cazır cuzur sesler duyarsın. Yaptığın kaydı anlaman zorlaşır. Ses kaydında bir diğer önemli unsur sabit disk. Yazma hızı çok önemli. 7200 ve üstü modelleri tercih etmelisin. 8 gb üzeri bir ram olması da iyi olur.

    Digital Audio Workstation
    Bunlar ses kaydetmeni, ses dosyalarını editlemeni, sanal enstrümanları çalmanı, efektler uygulamanı sağlayan yazılımlar.
    Günümüzde birçok güzel alternatif var. En popülerleri ableton, cubase, reason, pro tools... Ama piyasada onlarca alternatif bulabilirsin. Genelde fiyatları oldukça pahalı. Sana ücretsiz ve eksiksiz bir versiyon olan bandlab cakewalk'ı önerebilirim. Profesyonel kullanım için de ev kullanımı için de ideal. Youtube'da tutoriallarına bakabilirsin sonra.
    https://cakewalk.bandlab.com/

    Mikrofon
    Mikrofon da farklı çeşitleri olan bir ekipman. Fiyatları da öyle. Vokal kaydı için condenser tipte bir mikrofon önerilir genelde.
    Finalde önerimi de yapacağım.

    ses kartı
    Geldik en önemli bileşenlerden birine.
    Normal bilgisayarın üzerindeki ses kartları profesyonel ses kaydı için yetersiz kalır. Mikrofondan gelen ses sinyalinin, bilgisyarın anlayacağı elektronik sinyale çevirilmesi, sonra tekrar çalarken de aynı seviyede ses sinyaline çevrilmesi gerekiyor. Bunu da audio interface denen harici ses kartlarıyla yapabiliriz (dahili modelleri de var ama harici olanlar daha pratik). Tabii mikrofonun ses sinyali düşük kalacağı için bir de sinyal yükseltici preamp gerekiyor. Bunu ses kartından ayrı alabileceğin gibi, preampli bir ses kartı alarak da çözebilirsin.

    akustik düzenleme
    Ve en önemli kısım. Akustik. Eğer akustik yalıtımı olmayan bir odada kayıt yapmayı düşünüyorsanız, en iyi ekipmanla bile kötü sonuç alırsınız. 1000 tl civarı bir condenser mikrofonla mesela normal bir odada ses kaydettim. İnsanlar iphonela mı kaydettin diye sordular:) O yüzden yalıtım önemli. Yalıtım malzemeleri genelde pahalı maalesef. Ama temiz amatör kayıt için bazı basit çözümler var. Mesela birkaç köpük ve havluyla kendi akustik yalıtım panelini yapabilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=pABvTWSxOes
    http://www.uzmantv.com/evde-studyo-kurarken-yumurta-kutusu-ise-ses-yalitimi-yapilabilir-mi


    Başlangıç seviyesi için bu set fena olmayan kayıtlar almanıza yardımcı olabilir. Yalnız aynı anda iki gitar kullanılacaksa birden fazla mkirofon ve çok girişli ses kartı gerekir. Bunda tek mikrofon girişi var.

    https://urun.n11.com/amfiler/ekonomik-home-studyo-kayit-seti-tum-studyo-ekipmanlari-P123956233?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI2u2e8qzq2wIVBzPTCh3UCAMxEAQYASABEgKHk_D_BwE&gclsrc=aw.ds
  • bjorn B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim.mikrofon setini sadece alıp ses kartını ayrı alabilirim konsedner mikrofon olması şart mi sizce dinamik olmaz mi ? Enstrüman lar bilgisayara bağlanacak zaten sadece sese dinamik yeterli olmaz mi ? Birde ses kartı iki gitar bir klavye org veya piyano baglanabilen ne onerebilirsiniz en uygunundan . Bilgisayarım sağlam bu arada daw için para harcamam da şart olacak mi ücretsiz onerdikleriniz işimi görmez mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.