Şimdi Ara

Liseli kız öğrenciler için kodlama maratonu başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler getirmeye istek duyan liseli kız öğrenciler, Microsoft Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen fikir maratonu ile projelerini hayata geçirme imkanına sahip olacak.


     


    Önemli iş birliği


     


    14-17 yaş arası kız öğrencileri fikir üretmek üzere bir araya getirmeyi amaçlayan “Kızlarla Kodluyoruz Ideathonu”; teknoloji okuryazarlığını artıracak, istihdam açığına çözüm olacak çalışmalar yürüten Kodluyoruz Derneği ve Microsoft ortaklığında gerçekleştiriliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Westworld mobil oyunu indirmeye sunuldu

    Microsoft Türkiye Genel Merkezinde 26 Haziran’da gerçekleşecek etkinlikte, kız öğrenciler 4-5 kişilik takımlar halinde çalışarak belirlenen toplumsal sorunlar için teknolojik çözüm önerilerini sunacak. Kazanan takım fikirlerini hayata geçirmek üzere Kaş’ta bir haftalık yaz kampına katılma ve kodlama eğitimi alma imkânı kazanacak.


     


    Bilişim sektöründe cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadın çalışan görünürlüğünü artırmak için genç kızların öğrencilik yaşlarından itibaren teknolojiyle ilgili alanlara katılımını destekleyen Ideathon’un son başvuru tarihi 24 Haziran.


     


    Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere,http://www.kodluyoruz.org/kizlarla-kodluyoruz-ideathon/ adresinden ulaşılabilir.


     







  • Ayni yas grubunda erkelerin tamamina yakini filan kodlamayi biliyorda sadece KIZ lara mi kalmis bu proje !?

    DigiBoyz da olsun ...

  • Türkiye'de programcılık alanında istihdam açığı yok; Almanya Hollanda ile karıştrdınız siz. Bir de, birşey bilmeyen öğrenciler neyif fikrini üretecek, maratonunu yapacak?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrımcılığı önlemek adına ayrımcılık yapmak?

  • Onların digigirlz u digiboyz u varsa bizimde digiturk umuz var :DDDDDD

  • Güldürdü
  • Saçma.bilgisayar mühendisiyim sektörde sağlam kodcu kız bugüne kadar gormedim.ayrimcilik değil istatistik.cs kızların ilgisini çekmiyor yallah endüstri mühendisliğine

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadınların ekonomiye kazandırılması lazım.bu dikiş atöylesinde istihdam yaptık demekle olmaz.yazılım geliştiremezsen hiçbirşey yapamazsın.bu kadar basit.kore,çin,hindistan,israil,japonya yazılım alanında dünyada başı çekiyor.50 tane pokemon çalışanı 5 milyon fındık çalışanı kadar para kazandırıyorsa insana yatırım yapmanın zamanı gelmiş geçiyor demektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.