Şimdi Ara

Türknet başvurusu sırasında yaşadığım olaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16 mayısta kablonet sözleşmem bitti. 50mbit 150gb aknli tv li telefonlu paketim vardı 70 liraya tabi bu akn olaylarından sonra benim paket kalktı benzer paketin en ucuzu 100 lira civarında oldu. önce netspeede baktım ancak onda ev telefonu hizmeti yoktu. Türknete başvurayım dedim. daha önce superonline fiber kullanıyordum. evimizde hiç Türk telekom olmadığı için telefon kablosu filan olmadığını belirttim olsun biz kurulum yapıyoruz önceleri 30metreye kadar kablo çekiyoruz demişlerdi. Türknete vdsl 24mbit indirme 3mbit gönderme hızı için gittim modem de aldım. abonelik işlemleri bitince bir baktım adsl yapmışlar benim şalterler attı tabi. abonelik işlemleri sürdüğü için müşteri hizmetlerinde canlı biriyle konuşmak mümkün oluyor :D ya vdsl verin yada hiç kurulum yapmayın dedim. neyse vdsle geçirdiler 4 gün içinde. kurulum için bir kişi geldi. eve baktı tesisat yok ee dedim siz çekeceksiniz işte yok dedi ben kablo çekmiyorum sizi kandırmışlar. istiyorsan iptal edelim dedi iptal edin madem dedim gitti. neyse sinyal arızası var diye telekom ekibi göndermişti Türknet onlar gelince evdeki duvardaki telefon tesisatına baktı sizde hat var dediler bina girişinde ki kabloyu tesisata bağladılar. sonra kendim modemi bağladım ve internete girdim. 24mbit yerine 32mbit bağlamışlar kopma filan 3 gündür yok. telefon çalışmıyordu ancak online işlemlerde desteğe yazdıkça cevap geliyor bence aramak yerine bu düzen daha güzel telefonda bekle bilmem ne yok. detaylıca anlatıyorum durumu çözüyorlar.

    Özetle başvuru yaptıktan sonra bağlanana kadar çile çektim telekom vs. kullanmadığım için ama şu an gayet güzel biraz dişi sıkmak lazımmış. 2019 da kablonet yüksek gönderme hızlı paketler sunarsa belki dönerim belli olmaz sözleşme olmaması gayet güzel bir olay.

    dipçe: evde kurulum hizmeti başta istemiştim haliyle ama gelip kurulum yapmadılar umarım parasını istemezler :D ayrıca 30 metre yerine 10metre kablo çekiyorlarmış harici metre için 2.5 lira istiyorlarmış elektrikçiden kablo almak daha ucuz :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashoca41 -- 2 Haziran 2018; 23:22:44 >



  • Kurulum ekipleri taşeron olduğu için problemli olabiliyor. Önceden 10 metreye kadar kablolama fiyata dahildi fakat şu an sitesinde o ifade yok, sanırım her türlü kablolama için metre başına ücret alıyorlar. Daha önce ev telefonu aboneliği yapılmamış olması o dairede telefon kablosu olmadığı anlamına gelmiyor, ankastrede bağlantı yapılacak o kadar. Kurulum ekibi tesisat kontrolü ve ankastre bağlantısını yapmadığı için mutlaka şikayet edin (bu iş için para alıyorlar). TT elemanları telefon için ayrı uç bırakabiliyor ama santralde sinyalleri birleştirip tek hat olarak göndermeleri lazım.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    bina 99 yılında yapıldığı için tesisat var mı yok mu bilmiyorduk tabi duvarda telefon girişi var ama çalışır mı kim bilir :D çalışıyormuş tabi. telefon bugün çalışır hale geldi ancak arayan numara gözükmüyor onu da yazdım destek kısmına bakalım ne zaman çözerler
  • Bu değerler iyi midir bilen arkadaşlar söylerse sevinirim.

    Türknet başvurusu sırasında yaşadığım olaylar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulashoca41

    Bu değerler iyi midir bilen arkadaşlar söylerse sevinirim.

    Değerler idare eder gözüküyor. Buraya referans tablosunu yazayım.

    SNR için sinyal tablosu:

    10dB ve aşağısı kötü
    11db – 20dB - idare eder
    20dB – 28dB - iyi
    29dB ve yukarısı - harika


    Line Attenuation için tablo:

    20dB ve aşağısı müthiş
    20dB-30dB - harika
    30dB-40dB - Çok iyi
    40dB-50dB - İyi
    50dB-60dB - Kötü, bağlantı sorunları yaşatabilir
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ettim
  • Merhaba, öncelikle hizmetinizin başında yaşamış olduğunuz bu aksaklıklar nedeniyle sizden özür dileriz. Şuan sorunsuz olarak hizmetimizi kullanmanıza sizin kadar bizde sevindik.

    Evde kurulum hizmeti için size yüksek ihtimalle ücretlendirme çıkacaktır. Kurulum işlemlerinde size hatalı bilgi vermiş olabilirler. Hizmetinizin başından, kullanımınıza başladığınız ana kadar tüm süreci takip ederek sorunsuz bir şekilde kullanım gerçekleştirmenize yardımcı oluyorlar.

    Hizmetinizde bir sorun yaşamanız durumunda bana istediğiniz zaman PM üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    evde kurulum yapılmaya gelinmediği halde ücret niye çıkıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulashoca41

    evde kurulum yapılmaya gelinmediği halde ücret niye çıkıyor ?
    destek kısmına yazdım evde kurulum ücretini iptal etmişler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.