Şimdi Ara

Opel astra j 1.6 lpg boşa atınca stop etme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
20.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • CaNeRR kullanıcısına yanıt
    70 bin km benzinde kullanmış olsam 10 bin tl civarında bir para fazladan çıkacaktı cebimden. 2 bin tl lpg, 3 bin tl masraf etsem dahi 5 bin tl cebimde kalacak. Ha keşke 15 bin tl daha param olsaydı 2015te dizelini alsaydım ama keşkelerle yaşamıyoruz:) o zamanın eşdeğeri toyota 1.33 life cc'siz aracı(ki hız sabitleme uzun yolda aşırı konfor) lpg uyumlu arkadaşım aldı şu an o pişman keşke subapı eriseydi de opele binseydim diyor:) tabi görecelidir bu konular. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

    lpg yi kapa, hiç açmadan 150 km benzinde kullan, yine lpg ye hiç geçmeden durumu bir dene, lpg makineye bağlamakla sadece düzeltilen birşey değil, arabanın ayarları düzelmedikten sonra bozuk ayar üzerine lpg yi tekrar tekrar ayarlamak birşey ifade etmez

    Alıntıları Göster
    Hocam 150 kmden fazla yaptım şehir içi 3/4 depo sadece hiç lpgye almadan problemle ilgili hiçbir değişiklik olmadı. Dediğiniz gibi yol ayarı detaylı bir ayar yapmak lazım şu an karaman şartlarında böyle bir imkanım yok. Yarın veya pazartesi inşallah yapılanları burada yazıp çözüm olursa bilgileri paylaşacağım. Cevaplar için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bende de 2014 astra J var LPG lı 43 binde , yaşadığın sorunu birebir ben de yaşıyorum ilk çalıştırmada ve herhangi bir çözüm bulamadım konu takip bilgilendirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam hocam pazartesi günü sabah 9.30 a randevulaştık subap değişimi için(büyük ihtimal) inşallah akşamına biter. Sonraki Sabah kontağı vurup stop edene kadar olan biteni buraya aktaracağım.. Yalnız 42 bin kmde gaz ayarıyla veya gaz kelebeği temizliğiyle düzelebilecek bir problem olduğunu düşünüyorum. Çok aşırı agresif mi kullanırsınız arabayı sürekli 4-5 bin devirlerde mi kullanırsınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkay63300

    hocam subap için titreme tekleme devir dalgalanmaları vb. olayların başgöstermesi gerekiyor diye biliyorum. o yüzden hiç takılmadım o konuya. fakat keşke biri dese ki "senin subapların yanmış kardeşim" gidip değiştireceğim yemin ederim içime dert oldu :) benim tahminim madmax50 üstadımızın yorumundaki gibi fakat bilen birine yaptırmak lazım bu işi.

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle haklısınız.Bende sorunun kesin olarak subap kaynaklı olduğunu bilsem düzgün bir usta arar aracı teslim ederim.Ama bu öyle bir şeydir ki yaptırdıktan sonra daha beter olur diye korkuyor insan :)




  • Arkadaşlar subap değişti sonraki gün hataya gittim 1 haftada yaklaşık 1000 km yol yaptım.. Sabahları stop etme olayı tamamen geçti. Tekleme silkeleme hiçbir sorun yok.. Yeni diye midir bilmiyorum ben mi basmaya korkuyorum onu da bilmiyorum ama sanki eski gidişi yok gibi geldi belki psikolojiktir.. Ama hiçbir sorun yok.. Yakında chip tunninge başvurmayı düşünüyorum bundan dolayı.. Bu arada 1.500 tl para çıktı cebimden merak edenler için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HOCAM S.A ŞİMDİ TÜM YAZILARINIZI OKUDUM FAYDALI BİR FORUM OLMUŞ BUNUN İCİN SİZE TŞK EDERİM ÇÜNKÜ AYNI SORUNU ŞU SIRALAR BENDE YAŞIYORUM STOP ETME SORUNUNUN ORTADAN KALKTIĞINDAN BAHSETMİŞSİNİZ ARADAN VAKİT GEÇMİŞ BAYA BİR ŞU AN GÜNCEL BİR BİLGİ ALMAK İSTİYORUM NE DURUMDA ARACINIZ DİYE ? ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.
  • Hocam aynı sorun bendede var 2017 astraj BRC
    13binde taktırdım şuan 100binde
    Son 20bin km dir başladı
    Bu konuyla ilgili iletişime geçebilirmiyiz
    Fikrinizi almam gerek biktirdi ve boşa masraf yapmak istemiyorum
    Şimdiden teşekkürler eminyigit87@gmail.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliriza.koybasi A kullanıcısına yanıt
    Aracım 98 binde şu an. Hiçbir sıkıntı yok, hatta aynı motor 30 binde abimin aracı, çekişleri aynı diyebilirim. Mesaj geç oldu biraz kusura bakmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorunlar benim astra j'de de baş göstermeye başladı. Konyada hangi serviste yaptırdınız? genel olarak verilen hizmetten ve çelik subab sonrasında arabanın performansından memnun musunuz? teşekkürler.
  • merhabalar sanırım aynı sorun bendede var 2012 model astra j kasa var 98 bin km geldi sabahları motor soğukken gaz verdiğim anda deviri yükseltemeyip stop ediyor. Fakat araç ısındıktan sonra hiç bir problem yaşamıyorum . Sanırım aynı sıkıntıyı yaşıyoruz doğrumu anlıyorum lpgli astralarda kronik sorun gibi duruyor ?
  • Aynı arızayı EGR değişimi yapılarak çözdüm. Mutluyum. Devir dalgaması da vardı artık sabit devirde çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korayaktolun K kullanıcısına yanıt
    Hocam, sorununuz Siboplardan olsa idi, egr ile çözülmezdi. Demek ki egr ile ilgili bir problem varmış, ve çözmüşsünüz. Çünkü sibop fiziksel olarak tahrip oluyor, başka hiçbir şekilde çözülemez subap eridikten sonra.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Berkay63300 B kullanıcısına yanıt
    Hocam performansında biraz azalma durumu geçti mi yoksa o zamandan beri hep ayni mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.