Şimdi Ara

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★ (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.242
Cevap
96
Favori
837.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafag9600

    Arkadaşlar merhaba, yanında gelen lg kulaklığı ilk beğenmemiştim sonra bir kez müzik dinlemek istedim taktım ve inanılmaz bir ses kalitesi sundu, ses seviyesi ve tokluğu müthişti. Sonra çıkarıp tekrar taktım resimde gönderdiğim gibi bir yazı çıktı sanırım sesi düşüren buydu. Sonra çıkarıp takıyorum o sesi bazen alıyorum bazen alamıyorum. Telefonun ses ayarlarıyla oynadım yine takıp çıkarınca ses değişiyor bazen taktığımda çok kaliteli bazense düşük kalıyor. Kesin bir sonuç önerebilir misiniz?

    ★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★

    Yüksek sesi kısıyor kulak sağlığınız için volumu yeniden yükselteceksiniz.
    Hepimizde aynı durum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • V40 avrupa ve türkiyede satışa çıkacakmış fiyatı kaçtan olur acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılan ürünün koşulsuz iadesi bence çok saçma olay vatandaş alcak kullancak 14 gün sonra geri verecek ne güzel iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

    Arkadaşlar tavsiye bölümünden takip eden varsa genellikle orada denk gelmiş olabilirsiniz. LG almayın diye uyarmıştım. Yakın zamanda LG V30+ da ekran soruları yaşayan kişiler olduğunu öğrendim ve hiç şaşırmadım.



    Öncelikle LG' nin servis hizmeti bence aşırı derecede kalitesiz. Herhangi bir elektronik onarım belgesi olan işletmeye servis hizmetini vermişler. X elektronik, X beyaz eşya vb. gibi. Bunu bilmek bile bence LG almamak için yeterli.



    Bunların haricinde bu cihazda meydana çıkan sorunlar zamanla kendini gösteriyor. Ghost screen veya bootloop veya ekran sararması veya ekran titremesi gibi. Bunların hepsi belli bir süre sonra donanımların birbiriyle olan uyumsuzluğu veya teknik sebeplerden ortaya çıkıyor.



    LG V30+ almayı düşünenleri elimden geldiğince vazgeçirmeye çalıştım. Sebeblerini söyledim. Ön kamerası bile alınmaması için yeterli bence.



    Benim yazdıklarım sayesinde almaktan vazgeçen 1 kişi bile olsa bana yeter. Ancak çoktan almış olanlar içinse bol şans diliyorum umarım sonsuzca uzun senler kullanırlar.



    Ve umarım birgün kıymetimi anlar insanlar :) Çünkü çok tepki çekmiştim bu LG konusundaki düşüncelerim yüzünden.
    Kardeş amacın ne v30 kullanmyosun üşenmeden gelip burda roman yazıyosun vatana millete hizmet ettiğinimi düşünüyosun 1 kişiyi bile vazgeçirerek :) anlaşışan lg geçmişte çok canını yakmış ama olır öyle şeyler sıkma canını yaşamaya devam et geçmişe takılıp kalma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Açılan ürün kusurluysa müşteri ürünü iade etmeyip teknik servis elemanlarına mı soksun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkaten saka gibi. Bildirim isigi yok. Noled diye bir program var. Butun bilgilerinizi istiyor. Aod sadece bildirim goster diye bir secenek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertuğrulll3654 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım gerçekten zaman kaybısın. Bir kere her paragrafın arasına üç satır boşuk koymak nedir bunu çok merak ediyorum. Cihaz 1 yıldan fazla süredir satışta ve kronik sorunu hala yok ister kabul edin ister etmeyin. Çıkan sorunlar ise belki %1-2 bu oranda sorun zaten her cihazda oluyor. Bakınız daha birkaç mesaj önce yazdım dün vatan'daki bir note 8'de hayalet ekran sorunu olduğunu gördüm. Evet V30'da da sorunlar çıkıyor yarın bir gün benim cihazımda da çıkabilir ama 1 yıllık süreçte her cihazda olduğu kadar sorun çıkarmış fazlası yok yabancı forumları da takip ediyoruz. Takılmışsınız eski LG'lerdeki sorunlara V30 da bir sorun çıkınca hemen ben söylemiştim moduna geçiliyor.
    @Ertuğrulll3654 hocam eğer bu sorun sizi gerçekten rahatsız ediyorsa hakkınızı sonuna kadar arayın. Gerekirse hakem heyetine gidin. Cihazdaki oled panelde belli açılardan bakınca mavileşme var bunu daha önce tartışmıştık bana göre önemsiz ama sizinki farklı bir sorun gibi duruyor. Cihazı ters çevirdiğinizde mavi görünen alanda aynı yönde tersine dönüyorsa ciddi sorun var demektir. Yok cihazı ters çevirince mavi alan aynı yerde kalıyorsa bu hepimizde olan bakış açısından kaynaklı mavileşmedir.
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Nagy szent miklos N kullanıcısına yanıt
    internetten alınan ürünlerde 14 günlük koşulsuz iade olayı ürünü aldığınız şekilde paketini açmadan veya en kötü ihtimalle tekrar paketlenip satılabilecek kondisyonda geri göndermeniz halinde mümkündür kanunen.
  • Ertuğrulll3654 E kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle geçmiş olsun. moralinizi bozmayın. tüketici hakem heyetine bir dilekçeyle başvuru yapın. telefonunuz muhtemelen bir bilirkişiye yönlendirilecek incelenmesi için. bazen size direk bilirkişinin adresini veriyorlar (genellikle telefoncu oluyor zaten bu kişiler), siz telefonu getiriyorsunuz incelemesi için. bilirkişi inceleyip telefonu size geri veriyor ve kendisi rapor yazıyor hakem heyetine. siz telefonunuzu kullanmaya devam ediyorsunuz. hakem heyeti lehinize karar verirse paranızı iade alırsınız ki bana göre lehinize karar verme ihtimali daha yüksek. eğer küçük bir ilde yaşıyorsanız 1-2 ay içinde sonuca bağlanıyor başvurunuz. büyük illerde 5-6 ayı bulabiliyor.
  • freeze-bee kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım diyorum ki ürün fabrikasyon hatalı. Ne yapacak şirket bunu? İade aldığında tekrar satılabilecek haldeyse, başkasına mı satacak kusurlu ürünü? Nasıl olsa bir keriz kullanır mı diyecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    3 aydır kullanıyorum, yarım metrelik düşüşten ekran kırıldı(kılıfsız ve ekran koruyucusuz). Ankara da, ekranı değiştiren bir yer varmı bildiğiniz?
  • Y



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertuğrulll3654 -- 9 Aralık 2018; 10:54:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    B



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertuğrulll3654 -- 9 Aralık 2018; 10:57:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    3 aydır kullanıyorum, yarım metrelik düşüşten ekran kırıldı(kılıfsız ve ekran koruyucusuz). Ankara da, ekranı değiştiren bir yer varmı bildiğiniz?
  • freeze-bee kullanıcısına yanıt
    Ç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertuğrulll3654 -- 9 Aralık 2018; 10:57:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertuğrulll3654 E kullanıcısına yanıt
    Bence hakem heyeti vb. ne gerekiyorsa başvurun sonuçta hakkınız bu. Özürlü ürünü içinize sinmemiş bir halde kullanmaktansa şansınızı deneyin hiç üşenmeyin bence. Sonuçta iade veya değişim kararı çıkmasa bile en azından elimden geleni yaptım deyip o şekilde kullanmaya razı olursunuz. Anlattığınız sorun değişim sebebi gibi görünüyor muhtemelen olumlu sonuç alırsınız.
  • Nagy szent miklos N kullanıcısına yanıt
    fabrikasyon hatası olup olmadığına satıcı karar verebilir mi hocam sizce? yetkili servisin inceleyip karar vermesi lazım fabrikasyon hatası olup olmadığına. diyelim ki bir şirketiniz var ve internet üzerinden cep telefonu satışı yapıyorsunuz. sattığınız bir ürünü müşteri iade etmek istedi fabrikasyon hatası var diye. telefon elinize ulaştı. kendiniz inceleyip fabrikasyon hatası veya değil şeklinde karar vermeniz mümkün mü? belirtilen hatada kullanıcının payının olup olmadığını anlamanız mümkün mü? yetkili servislerin yeterliliği ve objektifliği ile hukuk sisteminin işleyişi ayrı mevzular, değerlendirme yaparken bu hususları birbirine karıştırmayın lütfen.
  • Ertuğrulll3654 E kullanıcısına yanıt
    gözünüzde büyütmeyin hocam aslında yapmanız gereken işlemler çok değil. zaten yetkili servislerin çoğu kullanıcıların hakem heyetine ve tüketici mahkemesine başvurmaktan çekinmeleri sebebiyle değişim ve para iadesine kolay kolay yanaşmıyorlar. bilinçli tüketicilik ve hakkını arama oranı belli bir seviyede olsa müşteri memnuniyetine çok daha fazla önem verirler.
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Hocam evet otomatik düşürüyor işte sorun ne tam olarak anlayamadığım nokta bu. Tak-çıkar yapıyorum bu kez yine düşürüyor ama arttırdığımda kulaklarım patlayacaksına ses veriyor. Sonra yine tak-çıkar yapıyorum bu kez ses yine düşüyor ama son ses yaptığımda az öncekinin yarısı kadar anca ses alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rootlayan var mı hiç ? TR versiyonunu.
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.