Şimdi Ara

Seiko SKS559P Erkek Kol Saati 339,90 (n11) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.560
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu iddiaya aslında cevap verilmez de... Bilgilendirme olsun... öğrenmemek ayıp en nihayetinde...

    GC dediğiniz şey, bir markadır sadece. Özünde Guess markasının biraz daha iyi kalitede olan serisidir. Bunu ayırt etmek için "Guess Collection" olarak ayrı bir seri oluşturulmuştur.

    Normalde Guess saatleri bildiğiniz sıradan saatlerdir. İçinden her türlü mekanizma çıkabilir. Ama GC olarak adlandırılan seri biraz daha farklıdır. Eğer değişmediyse Timex şirketi tarafından İsviçre de kurulan (şu an ismini hatırlamadığım) başka bir firma altında üretilir. Velhasılı aslında İsviçrede üretilen bir fason saate GC damgası basılmaktadır.

    Bunun yanında, ilk zamanlarında GC serisi saatlerin içinde "Swiss Made" yazardı. Bir saate Swiss Made yazabilmeniz için uymanız gereken bir standart var. Bu standarda uymayan saatlere "swiss Made" yazamasınız. Bu bir nevi kalite göstergesidir. Ancak günümüzdeki GC markalı saatlerin bir çoğunda artık "Swiss Made" yazmıyor, "Swiss Movement" yazıyor. Bu da demek ki, ya fabrika ve ülke değişti, başka bir üreticiye yaptırıyorlar, yada saatin toplam değeri içindeki İsviçre üretimi belli bir oranın altında. Türkçesi, eski GC kalitesinde değiller.

    Bununla birlikte, sırf Swiss Made diye bir saati dünyanın en kaliteli saati demek de doğru değildir. Bu sadece İsviçre tarafından belirlenen bir standarda uyuyor demektir. Ayrıca Swiss movement yazması da çok bir şey ifade etmiyor, Ronda firmasından 10$ a bir quartz makine aldınız mı swiss movement bir saatiniz oluyor işte...

    Kıyas kousu Seiko ise, zaten kıyas kabul etmez... Dnyanın en büyük saat üreticilerindendir. Farklı marka ve seriler altında ürettiği milyonlarca saat var... Kalkıp burada Swiss Made bir GC ile singapur yapımı bir quartz Seiko yu karşılaştırırsanız ben de belki GC yi takmak isterim ama arada en az 3-4 katı fiyat farkı var. Bir GC saate 2-3 bin ₺ vereceğime, örneğin Seiko Presage serisinden adam gibi bir saat alır keyfime bakarım.

    Anlatmak kolay olsun diye çok derine girmedim, yoksa bu konuda milyon tane detay var, ben de belki %10 unu biliyorum... Halen öğreniyorum.... siz de öğrenin, başka yerde bu lafı edip mahcup olmayın...




  • insanı kendine getiren yorum
    sen gibi biri her açılan konuda bulunmalı
  • Fiyat güzel ama model içime sinmedi.
  • otomatik saat devamlı hareket istiyor,benim orient'i bir süre takmadım,artık saati bile ayarlayamıyorum,paslanmış,devamlı takılmayacaksa otomatik saat fuzuli bence..
  • Guess ve GC yi karıştırmayın hocam. Dediğiniz gibi Guess moda markası, ismini kullanarak fason üretim yapılıyor. Ama GC swiss made dir ve gerçekten kaliteli şıktır.
    * Seiko GC karşılaştırması değil mesajım.
  • bytepire B kullanıcısına yanıt
    Hocam baktım da Presage serisi de en ucuz 1500 den başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih

    Hocam baktım da Presage serisi de en ucuz 1500 den başlıyor.
    Swiss made bir GC de 1500-2000 bandından başlıyor, kaldı ki içinde muhtemelen 10$ lık bir Ronda Quartz makine var...
    Seiko Presage ile kıyas kabul etmez bu GC ler.

    Sadece tasarım konusunda genç arkadaşlar beğenmeyebilirler.
    Ama mesele sırf tasarım ise 39 liraya da gayet hoş tasarımlı saatler var... 1500-200 verip GC almaya gerek yok :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.