Şimdi Ara

barum marka lastik (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
154.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben barum 4 adet lastiği ford couriere aldım, 1 hafta oldu şimdilik yumuşak sürüş ve iyi performanslı olarak kullanıyorum. tane 350 idi, continentalin yan ürünüymüş, üzerinde made in slovenia yazıyor. Ama ne olur ne olmaz çok süratli gitmiyorum.
  • ayyıldızteam kullanıcısına yanıt
    Çok etkilendim ve Barum almaya karar verdim. Harika mükemmel denenler kötü çıkıyor bir de sövülen deneyelim bakalım. Goodyear aldım ilk park esnasında yanak kaldırıma değince yırtıldı firma kullanıcı kaynaklı dedi ve garantiden yararlanamadım. Üstelik normal çıkıntısız düz kaldırım. Michelin arabanınö üstündeydi 3 senelik lastik ama desen kısımları rezil olmuş maalesef. En iyisi çok para vermeden bu işi bitirmek. Petlas alacaktım ama babamda vardı 2.sene sertleşiyor. Pahalıya kaçacak olsam kesinlikle nokian alırdım lakin arabam clio ve o lastikleri hak etmiyor 😄 konya oto (eski) sanayiden 200x4 tl den toplam 800 liraya 5 taksit alıyorum konya adalet rot balansdan. İnternette de en ucuzu 192 lira, en pahalısı 240 civarında. İnternetten fiyat bakmadan almamak lazım. Belki çok yer gezsem 10 ardan 40 50 lira düşerdi fiyat ama böyle de tuzlu değil. Döviz yükseldi gene. Takılıncabir tane daha foto atarım.
     barum marka lastik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahan da balans yapıldı takılıyor. İleri zamanlarda yine yorumlarımı eksik etmem. Sıfırdan 10 bini geçmek için bana ortalama 6 7 ay yeterli. Merak edenler dm den de ulaşabilir. Daha önce de çok sayıda farklı marka model deneyimlerim oldu seve seve yardımcı olmaya çalışırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılma aşamasıdan da foto atayım hemen.
     barum marka lastik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikleri yenilesem kaca mal olur diye gezinirken denk geldim. Tam 3 sene önce almistim tanesi 100 liraya simdi 250 olmuş 175 70 r13. Continental alt ürünü. Baya memnunum. 3 yil oldu ama hala gideri var. Sadece bu yaz sokak arasi dönüşürde ses cikarmaya başladı. Aracinizi agrasif kullanmiyorsaniz diger markalara bosuna yuksek fiyatlar vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2 yıldır Bravuris 3 HM modelini kullanıyorum ortalama 30.000 km yaptım. Genel olarak memnunum çok yumuşak bir lastik yanağa parmağınızla bastırınca yumuşaklığı anlayabilirsiniz. Ancak uzun yolculuğum sırasında arka 2 lastiği kullanılamayacak şekilde paramparça oldu. Sonradan farkettim ki lastiklerin havaları azalmış 4 kişinin ağırlığıyla beraber aracın yapısı gereği (2000 Civic) arka tekerlerim yükte kambere bindiği için doğal olarak 600 km boyunca lastik içten aşınmış ve dayanamadı sonuç olarak. Bozuk yol, arazi, çakıllı yol vs. kesinlikle uzun süre kullanmayın.

    Bu da en son haliydi. Sağ tarafın fotoğrafını bulamadım onun iç kısmı paramparçaydı.
     barum marka lastik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezerity

    Yaklaşık 2 yıldır Bravuris 3 HM modelini kullanıyorum ortalama 30.000 km yaptım. Genel olarak memnunum çok yumuşak bir lastik yanağa parmağınızla bastırınca yumuşaklığı anlayabilirsiniz. Ancak uzun yolculuğum sırasında arka 2 lastiği kullanılamayacak şekilde paramparça oldu. Sonradan farkettim ki lastiklerin havaları azalmış 4 kişinin ağırlığıyla beraber aracın yapısı gereği (2000 Civic) arka tekerlerim yükte kambere bindiği için doğal olarak 600 km boyunca lastik içten aşınmış ve dayanamadı sonuç olarak. Bozuk yol, arazi, çakıllı yol vs. kesinlikle uzun süre kullanmayın.

    Bu da en son haliydi. Sağ tarafın fotoğrafını bulamadım onun iç kısmı paramparçaydı.
    Havası önemli. Öteki markalarla da bunları yaşamanız olasıdır. Lastiklerle yaklaşık 7500 km yi devirdim. Neredeyse yarısı uzun yolda yapıldı. Son derece memnunum. Aralık 2019 dan beri kışlık nokianlar takılı ama o zamana kadar barumla çok şey yaşadık. Uzun yolda özellikle ısındıkça viraj kabiliyeti artıyor. Yol sesi ortalama. Esneme konforu sıcakta güzel ama soğukta hem konfor düşüyor hem frenaj. Yanakları dişleri esnek güzel. Yanak çeper kalınlığı sağlamlığı güzel. 7500 km de hiç düzensiz aşınma olmadığı gibi neredeyse diş derinliğine kadar sıfır aldığım gibi. Sürekli taşlı yoldan geçiyorum ve taşlar sivri sert cisimler kılcal zedeleme vs yapmamış. Mukavemetli bir lastik. Dengesiz hava basınç değişimleri yaşatmadı. Yalnız havası düşük olursa hem hızlanma hem fren performansı kolaylıkla bozluyor bariz belli ediyor. Hava basınçlarına her şüphede bakın. Islakta manevra güzel, hiç fena değil ama frenaj yine kötüleşiyor. Ciddi performans beklemediğiniz sürece ideal bir ürün. Ortalamanın üstünde km ömrü olacağını tahmin ediyorum. Nisanda tekrar barumlara dönüş yaparım Allah nasip ederse. Tekrar foto atarım fırsat bulunca. Böylece sıfır halindeki foto ile mukayese yaparız. Yine aynı tekerleği atarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: velespitman35

    Lastikleri yenilesem kaca mal olur diye gezinirken denk geldim. Tam 3 sene önce almistim tanesi 100 liraya simdi 250 olmuş 175 70 r13. Continental alt ürünü. Baya memnunum. 3 yil oldu ama hala gideri var. Sadece bu yaz sokak arasi dönüşürde ses cikarmaya başladı. Aracinizi agrasif kullanmiyorsaniz diger markalara bosuna yuksek fiyatlar vermeyin.
    Bendeki 14 jant. Jant büyüdükçe fiyat artıyor, hız indeksi falan da etkiliyor tabi veya yanak çapı. Demekki 14 janta göre hesaplı almışım denebilir. Barum beklediğimden iyi. Gerçekten hiç fena değil. Öneririm tereddüt edenlere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain58 C kullanıcısına yanıt
    Evet bu olaydan sonra hava kontrolümü sürekli yapıyorum. Lastiğin şakası yok 2 tanesine 900 lira verince anlıyorsunuz Ara ebat (195/45/r16) lastik kullanmanın dezavantajı aynı markanın 205/55/16'sı daha uygun (yeni aldığım lastikler de Barum Bravuris 3 HM)

    edit: Ben 2 lastik yazmışım ama sağ taraf paramparça olmuştu. stepne takıp tüm lastiklerin havasını doldurup ortalama 900-1000 km yol geri dönüşüm oldu, taa ki yoldan geldiğimde sol lastiği kontrol etmek aklıma geldi çünkü dıştan hiç bir sorun görünmüyordu. Sonra bu fotoğrafla karşılaştım neredeyse 1000 km bu şekilde yol gelmişim farkında olmadan tek avantajım 4 kişi gittiğim yolu 2 kişi geldim. Kısacası verilmiş sadakamız varmış
  • Barum brillantis 2 yazlık lastik

    20 bin km dir kullanıyorum çok memnunum. Karda kışta bile kullandım kayma falan yok. 130-140la virajlarada girdim savrulma yok. Derin çukurlara en az 10-15 kere girmişimdir hala maşallahı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese,

    Ben 2010 model Bmw 320 coupe kullanıcısıyım. Öncelikle konu hakkında uzman olmadığımı belirtmek isterim ancak, yaptığım araştırma ve tecrübelere dayanarak lastik konusunda bazı şeyler söylemek istiyorum.

    Öncelikle, üreticiler jant boylarına göre araçların lastik ebatlarını kullanıcı kılavuzlarında vermekte. Mesela benim aracımda 19 jantlar var ve lastikler bmw nin öngördüğü şekilde; önler 225 35 19 ve arkalar da 255 30 19. Eğer 18 olsaydı da; önler 225 40 18, arkalar ise 255 35 18 olması gerekiyor. Bu ebatlar marka ve modele göre değişkenlik gösteriyor ve bu ebatların dışına çıkıldığında, alt takımların zarar görmesinden, konfor ve yol tutuşa kadar pek çok unsurda sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu yüzden üreticinin verdiği orj ebatlar dışına çıkılmaması en sağlıklısı.

    Rft olayına gelince, benim aracım fabrika çıkışı rft lastikle gelen bir araç ve rft lastiklerin patlamaz özelliği dolayısıyla bu yüzden araç stepnesiz olarak geliyor. Bilindiği gibi rft lastiklerin, patlamayan lastikler olduğu halde, konfor ve ses konusunda diğer rft olmayan lastiklere göre dezavantajları mevcut. Şu an aracımın üzerindeki bridgestone potenza lastiklerin diş derinliği iyi olmasına karşın, 2015 üretimi ve artık 5 yıllık kullanım ömrünü doldurduğundan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum. İlk başta hem fiyatları daha uygun olduğu için, hem de çukurlarda rft lastikler gibi bam güm vurmaması ve sessiz olması sebebiyle rft olmayan lastik alsam mı diye düşündüm ancak, öncelikle araçta stepne olmamasından dolayı, patlaması durumunda sıkıntı olabileceği için vazgeçtim. Ayrıca 19 inç ve ince yanaklı lastikler olması sebebiyle rft olmayan lastikler, memleketimizdeki sürpriz çukurlara hızlıca düşülmesi durumunda rft lastiklere göre çok daha kolay patlayabilmekte, hatta jant kırılmalarına da sebep olabilmekte. Bu sebeplerden dolayı orijinali zaten rft olan araçlarda veya büyük jantlı ince yanak kullanılan araçlarda da aynı şekilde rft lastik kullanılması çok daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum, saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 26 Nisan 2020; 0:47:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.