Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.004
Cevap
19
Favori
148.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Evet bu sisteme bir NV.ME gider. Söyleyen çok oldu. Çok istedim ama düşüncelerimin çok üstüne çıkmış bulundum. SSD yetiyor dedim şimdilik. Keza şunu da hissettim. Sanki ssd pc'yi yavaşlatıyor. :)

    Açılış önceki i5-6500 sistemimde daha hızlı idi sanki ;) yada benim beklenti çok fazlalaşmış. Bilemedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hk@n kullanıcısına yanıt
    Evet çözünürlük arttıkça işlemcinin yükü azalır. Rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750 evo değil de 970 evo olsaymış 10 numara olurdu 250gb ı 500tl ye falan bulunuyordu indirimlerde.
    Hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    İleride alırım muhtemelen. Şu anda bütçe el vermiyor. Bu sistemin borçlarını ödemek lazım :)
  • Haklısınız tabi. Aklınızda olsun diye söyledim. Takip edersiniz fiyatları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır 4790K işlemci de takıldım kaldım ve artık yaş kemale erdi diyebiliriz. Evlilik yoluna tam olarak girmeden önce kendime bir jübile pcsi yapmak istiyorum açık konuşmak gerekirse.

    Pcde yaptığım şeyler artık çok kısıtlıdır ah nerede o 2014 ve öncesi dönemler

    Bütün istek ve düşünceler şu güzelliği görmemle başladı diyebilirim:http://phanteks.com/Eclipse-P600s.html

    @_Dominic_Toretto_ 10nm bekleyin demiş fakat kararsız kaldım yav.

    @Fehmi Sende benim gibi 4790K'da kaldın yav yok mu plan, proje eski günlerdeki gibi yapalım bir şeyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhee -- 28 Ocak 2019; 18:32:12 >




  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni gelecek oyunlarda bu durum tam tersine doğru yol almaya başladı.Örnek olarak Metro Exodus ve The Division 2 sistem gereksinimlerinde çözünürlük arttıkça istenen işlemci gücüde artmış gibi görünüyor.Bu durum elbette bu oyunlarla sınırlı fakat günümüz oyunları yüksek çözünürlüklerdede hatrı sayılır oranda işlemci kullanmaya başladılar.

    Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / OverclockIntel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Ocak 2019; 18:41:8 >




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Çözünürlükle beraber, tavsiye edilen ekran kartı da beraberinde arttığı için o ekran kartını besleyecek olan işlemcinin de daha yüksek model olması doğal bence o tablo için. Elimizde sabit bir ekran kartı olsaydı mesela gtx1060 için konuşursak. Çözünürlük arttıkça daha yüksek işlemci gerekmeyecekti hocam. Günümüz oyunlarında işlemci gereksinimleri artıyor ama sonuç olarak bütün çözünürlükler için artıyor yani. 4k için daha çok artıyor diyebilir miyiz bilmiyorum.
    Bf1 zaten işlemciye en çok yüklenenlerden biriydi mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 29 Ocak 2019; 1:51:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Hocam yüksek çözünürlüklerde günümüz oyunlarının güçlü gpular istemesi gayet doğal fakat istenen cpulara bakıldığında bunun pek normal olmadığını düşünüyorum.Nedeni ise bu oyunları geliştiren,optimize eden ve sistem gereksinimlerini açıklayan yapımcılar acaba kaç kişide 7900X yada 9900K var ki bu işlemcileri öneriyorlar.Bahsetmek istediğim buydu yoksa RTX 2080 Tİ ile en iyi deneyimi sunacak cpu ne ise onu önerebilirler fakat bu önerilerde 10 core 20 thread işlemcilerin yer alıyor alması bana gereklilikten daha çok ürün sattırmak amaçlı geliyor.Örneğin Metronun önceki oyunları neredeyse hiç işlemci kullanmazken tamamen gpu gücüne odaklı performans alınan oyunlardı fakat yeni oyununda önceki oyunlarda kullandıkları oyun motorunun gelişmiş bir sürümünü kullanıyorken bir anda 9900K lara yada 8700K lara gereksinim duyar hale gelmişler.Eğer bu tür işlemciler sistem gereksinimlerine yazılır hale geldiyse bu durumda önümüzdeki dönem oyunlarının durumu az çok belli olmaya başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 29 Ocak 2019; 4:5:36 >




  • Donanım sattırma politikası
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum donanım sattırmak için bence de hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zhee kullanıcısına yanıt
    Sinan'ım slm.
    Açıkçası çocuk olduğundan beri pc ile film indirme ve düzenleme haricinde hiç işim olmuyor 2 senedir. Ayda 2 3 kere anca açıyorum diyebilirim. Şimdilik her halükarda bana yeterli geliyor. Heves var ama gerek fiyatlar gerçekse ihtiyaç duymayışım beni engelliyor.
    Şuan aklımda değişmeyi istediğim şey monitör. Yıllardır takılı kaldım. Gerçi sıfır gibi tertemiz kullanıyorum ama 7 seneyi geçti. Hala taş gibi ve memnun ediyor beni. Full HD 60 Hz olması kötü yanı.
    Çocuğun biraz daha büyümesi ve artık aklının pc kullanımına yetmesi ile bazı değişikler yapabilirim gibi ama 2 3 sene için de diyebilirim. Şuan piyasanın ve fiyatların durumu çok kötü. Komple upgrade için tonla para ayıracak halde değilim. VGA şuan her oyun için gayette yeterli geliyor. Beni çıldırtacak bir gelişme olur ise 2020 sonrası ekran kartında değişiklik yapabilirim ama getirisi ve fiyatı önem arz etmek zorunda. 1070 ile keyfim yerinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açık konuşmak gerekirse bende film izlemek dışında bilgisayarda bir şey yapmıyorum desem yeri var. Artık yazılacak yazıları dahi telefondan halleder olduk o kadar pratikleşti o işler bile.

    Monitör olarak bu yıl bence monitörlerin yılı olacak çok güzel ürünler görebiliriz tabi ki minimum alt sınır olarak 3K dan başlayacaklarını düşünüyorum. Kaliteli bir monitör film ve oyun zevkini 2 kat katlayacaktır oraya giden paraya acımamak gerekir. Bende şimdilik geçici olarak AOC C24G1 modelini aldım yeni nesil monitörler otursun 1s sene kadar kullanabilirim bunu.

    Yeni nesil işlemciler ve şu RTX teknolojisi biraz daha oturana kadar bende bekleme kararı aldım bütün herkes bu şekilde söylüyor yani yine yattık pusuya




  • Duzeltme: ICUE icinde bir profil yarattim, sicaklik ve % olarak fan devrini ayarliyabiliyormusuz. 70 derece %60 fan devrine kademeli olarak cikartinca, daha serin stabil bir hal aldi.
    NOT: 70 dereceleri sadece Battlefield V de goruyor onun disinda 60 ile 68 arasinda gidip geliyor. sorun teskil edicek bir sicaklik degil anladigim kadariyla.



    Merhaba arkadaslar bir sorum olucakti.
    i9 9900k ve h150 pro kullaniyordum.h150 pro`yu da ICUE adli yazilimla kontrol ediyorum ama fan ayarlari sadece quiet balanced ve extreme olarak var. sicakliga gore fan devrini yukselten bir smart fan ozelligi yok mu bu sogutucunun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tozparcasi -- 3 Şubat 2019; 15:27:30 >
  • Arkadaşlar işlemcilerinizi aldıktan sonra stok hızlar için voltajı manuel olarak referans olan 1.2ye düşürmeyi unutmayın,
    anakartlar auto'da malesef fazla voltaj veriyor bu da sıcaklıklara yansıyor işlemci ömrüne de etki edecektir. Ben önceki işlemci arızalandıktan sonra overvoltage'a
    yol açabilecek herşeyi elden geçirdim. LLC ayarının default olan 6'da bıraktım, üstü anlık overshoot yapabiliyormuş vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tozparcasi

    Duzeltme: ICUE icinde bir profil yarattim, sicaklik ve % olarak fan devrini ayarliyabiliyormusuz. 70 derece %60 fan devrine kademeli olarak cikartinca, daha serin stabil bir hal aldi.
    NOT: 70 dereceleri sadece Battlefield V de goruyor onun disinda 60 ile 68 arasinda gidip geliyor. sorun teskil edicek bir sicaklik degil anladigim kadariyla.



    Merhaba arkadaslar bir sorum olucakti.
    i9 9900k ve h150 pro kullaniyordum.h150 pro`yu da ICUE adli yazilimla kontrol ediyorum ama fan ayarlari sadece quiet balanced ve extreme olarak var. sicakliga gore fan devrini yukselten bir smart fan ozelligi yok mu bu sogutucunun?
    Benim anladığım kadarıyla corsair h150i'nin içinde gelen fanları çok iyi değil gibi, sessizlik için devir sayısını düşük tutmuşlar. Default fanlı testlerde de rakiplerinden düşük çıkıyor performansı.
    Onun yerine daha performanslı 120mm lik fanlar kullanabilirsiniz, ben olsam öyle yapardım sanırım.
    Otomatik kontrole gelince kendi içinde öyle bir özellik yoksa pwm fanları pompa yerine anakartın kontrolcüsüne bağlayıp kendi profilinizi oluşturabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Şubat 2019; 15:47:34 >




  • 9400F'de lehim yok, macunlu geliyor. Gerek de yok aslında bu işlemci için.

    Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock
  • Tüm kurulumlarımı yaptımtığım zaman rahatça kullanıyordum fakat şu anda çok ciddi bir yavaşlama söz konusu. Oyun içi performansı çok iyi fakat Mekanik diske kurulu Shadow of tomb rider bazen anlık donma yapıyor 1 sn sürüyor. Ses Atmos çözdüğü için sesden anlıyorum... Çok nadir başıma geldi... Ama Google Chrome'u yaklaşık 1 dakikada açıyor. Bu olayın işlemci arızası olabilir mi ? Windows 10 Son güncellemeleri mi

    Teknopat aynı benim sorunu yaşayan birisi var...

    PC özellikleri:
    İ9 9900K
    GTX 1080 Ti
    16 GB 3200mhz Gskil Tridenz rgb RAM
    Samsung evo 1 TB SSD
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Güncel Windows 10 i7 9700k GTX 1080 G.skill Trident Z 3200mhz 1tb hard disk ile 1080p full ayarlarda takılma sorunu yok bende. Chrome un bir dakikada açılması normal değil virüs sorunu olabilir. Temiz bir kurulum ile denemek lazım, devam ederse işlemciden şüphelinebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wall

    Güncel Windows 10 i7 9700k GTX 1080 G.skill Trident Z 3200mhz 1tb hard disk ile 1080p full ayarlarda takılma sorunu yok bende. Chrome un bir dakikada açılması normal değil virüs sorunu olabilir. Temiz bir kurulum ile denemek lazım, devam ederse işlemciden şüphelinebilir.
    Yardımların için teşekkür ederim. Sorun Asus Sonic Stüdyo ve Asus Sonic radardan kaynaklıymış müzik dinlerken yankı efektinden dolayı baya işime yarayan bir uygulamaydı ama pc de gecikme yaratıyor. Sorun düzeldi baya da akıcı bir windows sahip oldum...
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.