Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.004
Cevap
19
Favori
148.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BirDost9999

    GIGABYTE al ASUS'tan 10 kat daha uzun ömürlü bizim burada her gün elektrik kesiliyor 1000 kere bilgisayar kullanırken elektrik kesintisi denk geliyorum 0 arıza 0 sorun 5-6 senedir bunu kullanıyorum bana mısın demiyor bu bir mucize . Yakında toprağa veririm bir gün bozulur eğer bunun yerine ASUS olsaydı 1 sene bile olmadan gebermişti :) GIGABYTE bu kadar iyi dayanıklıysa dünyanın bir numaralı anakartı seçilmesi lazım GIGABYTE'tan şaşma performansı iyi gerçi bütün anakartların performansı aynı önemli olan bios'u ne kadar güncel olduğu ve ne kadar uzun ömürlü olduğu o gün iyikide GIGABYTE almışım uzun ömürlü çıktı.
    Sorduğum sorunun cevabı olmasa da teşekkürler cevap için. Bende tam tersi Asus Rog Gene - z kullanıyorum 8-10 sene olmuştur SB işlemci için almıştım ilk çıktığı gün aynı performans ve kalite bendekinde de mevcut.

    Master'in siparişini veriyorum bir önceki nesilin kalitesizliğini bu yeni 9. nesil işlemcilerde attığını düşünüyorum yorum ve testlerden ötürü. Asıl almak istediklerim ise cep yakıyor..




  • KURSAD. kullanıcısına yanıt
    Hocam bir yerde ASUS kullanıcısının yorumunu hatırladım adam şunu söylüyordu 3 kere ASUS anakart aldım 3 taneside yandı bir daha ASUS satın almayacağım onun yerine Asrock satın alacağım dedi. ASUS bir çok anakarttan şık görünüyor ama ASUS'ların hakkında hiç iyi şeyler duymadım her anakartın bütün özellikleri var parasına göre değişiyor. Ben ASUS istiyorum bozulmasından endişe ediyorum ne yapacağımı bilmiyorum görünüşünede bakıyorum şık görüntüsüne bakıyorum. elimde ucuz GIGABYTE var hala taş gibi çalışıyor. sizin kullandığınız ASUS ROG benim ki gibi elektrik kesintisine denk gelseydi fazla yaşamazdı. herkesin gücü neye yetiyorsa onu alır geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 8 Aralık 2018; 19:34:18 >
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış şeye gelmiş olsun dediniz ben Zen 2 almaktan daha vazgeçmedim geçmeyede niyetim yok çok kararlıyım ve çok ısrarlıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BirDost9999

    Hocam bir yerde ASUS kullanıcısının yorumunu hatırladım adam şunu söylüyordu 3 kere ASUS anakart aldım 3 taneside yandı bir daha ASUS satın almayacağım onun yerine Asrock satın alacağım dedi. ASUS bir çok anakarttan şık görünüyor ama ASUS'ların hakkında hiç iyi şeyler duymadım her anakartın bütün özellikleri var parasına göre değişiyor. Ben ASUS istiyorum bozulmasından endişe ediyorum ne yapacağımı bilmiyorum görünüşünede bakıyorum şık görüntüsüne bakıyorum. elimde ucuz GIGABYTE var hala taş gibi çalışıyor. sizin kullandığınız ASUS ROG benim ki gibi elektrik kesintisine denk gelseydi fazla yaşamazdı. herkesin gücü neye yetiyorsa onu alır geçer.
    Görüşünüze ve düşüncenize saygım var. Kendi asus anakartım ile hiç bir sıkıntı çekmedim bu zamana kadar bileşenlerine kadar en iyi kalitede olduğunu düşünüyorum.

    Hatta şuan Asus almayıp sebebi ise üst seviye harici asus anakartların beni memnun etmeyeceğini düşünerek Giga master alarak yoluma devam ediyorum. Eğer Giga daha önceki kalitesizliğini devam ettirdiğini düşünseydim giga yyerine başka bir karta yönelirdim.




  • KURSAD. kullanıcısına yanıt
    Hocam ASUS GIGABYE MSI ucuz anakartları kalitesizdir. ASUS GIGABYTE MSI en pahalı olan anakartları çok kaliteli özellikle pahalı dediklerim Gaming serisi ve yanında WIFI hediye veriyorlar öyle anakartlar seçebilirsiniz. Zaten ucuz anakartların özellikleri pek yok bir çok özelliği olan anakartlar en pahalısıdır. Ucuz anakartların kapasetörleri yada mosfetleri zayıf olur pahalı olanların kapasetörleri ve mosfetleri en iyisi oluyor ve uzun ömürlü anakartlar oluyor ASUS'un en iyi anakartı uzun ömürlü olabilir yinede bilmiyorum önceden kullanmış yaşamış birileri yazarsa bunu öğrenebiliriz. hangi firma daha fazla bios güncellemesi yayınlıyorsa o anakartı seçin ben size GIGABYTE alın dedim ya siz benim yüzümden almayın araştırın öyle alın bende ASUS istiyorum ama endişelerim var bir daha anakart almak istemiyorum hangisi daha pahalı ise onu satın alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 8 Aralık 2018; 21:35:27 >
  • Amazondan 9900k alıp odedigi vergiden iade gelen vs oldu mu bazi urunlerde vergiyi fazla cekip daha sonrasinda iade ederdi bu urunde de gecerli mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AmbreNarquiLe A kullanıcısına yanıt
    Anladım, o zaman dediğiniz gibi anakart ya da bios la alakalı. Xmp açtığımda 3300 mhz küsürde çalışıyor, daha üstü yaptığımda hata ile karşılaşıyorum, şimdilik düşük hızda kullanıp yeni bios güncellemesi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    9700k aldım ama öyle bir şey olmadı. Hesabı bir kontrol edeyim.
  • İade her zaman olmayabiliyor. Umut bağlamayın yani illa iade gelir diye.
  • Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Kötü duruyor

    24 pin in yatay olması dışında
  • hey gidi abit bu yatay bağlantıları ilk yapan marka
  • Gigabyte aştı kendini.Tabiki bu anakartı herkes kullanamıyacak o ayrı konu.Kişileştirilmiş sıvı soğutma kaç kişide varki.
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    ABIT ilklerin markasıdır. ABIT, Epox, DFI LanParty, bunlar şuan piyasada olsa çok başka olurdu.

    Bir örnek

    Hani şu paneller var ya Asus falan yaptı.
    Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

    Onun mucidi ABIT'tir mesela.

    GuRu Panel
    Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

    Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock




  • Arkadaşlar merhaba, şimdi benim işlemci gigabyte anakartımla 1.275v ile 4.8'de stabil çalışıyor. Ancak bios'tan 1.31v vermem gerekiyor.

    LLC medium yapıyorum ve %100 yükteyken 1.275 oluyor. Eğer vcore auto bırakırsam yükde 1.4v veriyor anakart hemde stok haline

    Neyse cpu'ya gelen voltaj 7/24 bu yüksek voltajlar oluyor. Benim isteğim ise yük olmadığı zaman auto'da ki gibi vcore'u 0.7v'a kadar düşürmesi. Kısaca bu ayarı nasıl yaparım? Anakartın içinde vcore offset gibi bir şey bulamadım. vcore pll offset vs. var burası mı bilmiyorumda. Aynı gigabyte ile tecrübesi olan var mı?

    Acaba bios'tan auto bırakarak app center uygulaması ile negatif offset mi versem 1.275'e düşürecek şekilde yükteyken?

    edit: LLC değerini daha da düşürerek istediğimi elde ettim. Ek olarak negatif offset vermeyide başardım bios üzerinden. Ancak asıl sorun llc medium olsa bile voltaj auto olduğu sürece 1.42v filan veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 12 Aralık 2018; 12:42:33 >




  • Gigabyte anakart neden türkiye pazarında çok az anlamıyorum yurt dışından alsak taksit imkanı yok direkt keş parayı oraya gömmekte istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi kurdum, ama sorunlar bir türlü geçmiyor.

    intel i7 9700k işlemciye Giga, z390 aorus master anakart ile kurulum yaptım dün her şeyi indirip yükledim siteden bilgisayarı kapattım uyudum uyandım bilgisayarı açtım anakartın usb girişlerinin olduğu yer olan en üstteki usblerin hiç birisi çalışmıyor. Aşağıdaki 3.1 yuvalarına taktim mouse ve klavyeyi ondan çalıştırabildim. ama geri kalanlar gene çalışmamakta. aslınada geri kalanların bir kıçı gene çalışabiliyor olabilir bakmadım şimdi ama en üst sıradaki usb girişleri görmüyor donanımları. Sorunu nasıl çözebilirim ?
  • Şuan canı çalışmak istedi bir kaç kez restart attıktan sonra çalışıyor gözükmekte. Driver sıkıntısı var olabilir en son yüklediğim app center'ı sildim belki onun da etkisi olabilir ama sanmıyorum. sildikten 3 kere daha restart atmama rağmen çalışmamıştı.


    Şuanlık çalışmakta lakin başka sıkıntılar da var arada internete girmiyor sanırım bunun sebebi Kablosuz aparatının driver'i yüklü iken ethernet kablosunun da takılı olması etherneti çekince giriyor belki kablosuz bağlantının aparatını çıkarsam bu sefer de ethernet düzgün çalışacaktır. Denemedim deneyebilirim.


    Anakart genel itibari ile göze hoş geliyor. Tabiki bu sıkıntıların kaynağı nedir ? Ne zaman geçer ve en mühimi kalıcı bir sıkıntı çıkartır mı bunlar gözümü korkutan şeyler oldu giga ile. Bunu almak ile iyi mi yoksa kötü mü yaptım açıkcası emin değilim. Markaya olan önceki serilerdeki sorunlar nedeniyle kuşkuluydum şimdi hala kuşku devam etmekte. Hata kodlarından 04 mesajı ise ara ara vermekte anakart kitapçıktan baktım 04 hata kodunun ne anlama geldiğini göremedim. neyse şimdilik hata koduda gitti. acaba windows lisanssız gösteriyor cdkeyimi kabul etmiyor. Windows mu acaba sistemde bazı şeyleri kapatıyor da oluyor bilemeyeceğim. Orjinal cdkeyim çalışmıyor ille insanı korsan windows kullandırtacak bu aptal microsoft. Neyse şuanlık izlenimlerim Master için görselde güzel ama performansta soru işaretleri bıraktı bende. Sorusu olan önerisi olan yazabilir.

    Bu arada şu programların hepsini kurmak zorunda mıyım gereksiz şunu kurma diyecek olan var mı Bios'a büssürü update gelmiş 3-4 tane bunları nasıl kuracağım ona bakayım belki şuan yaşadığım sorunların çözümü onlardadır.




  • Bios Update'inden sonra düzeldiğini düşünüyorum. Kablosuzda arada bir internetin olduğunu ama sayfa açmadığı durumlar yaşıyorum bir tek. güncellemelere bakınca çok sık güncelleme mevcut sanırım sorunlar çözülecek Gigabyte tarafından.

    Usb Portlar düzgün çallışıyor önceki yazıma nazaran bunu da not olarak ekleyeyim.
  • https://www.amazon.com/dp/B005404P9I/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_sHufCbPFXJ9SP

    İlgilenen var ise %5 indirim kuponu ile her şey dahil 618$



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 15 Aralık 2018; 21:33:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.