Şimdi Ara

Sony Türkiyeye Soruldu,Ne Olacak Bu Fiyatlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Abonelikleri çıkartınca sadece steam var ülkeye özel kur uygulayan.İnsanlar tepki gösterip almazsa belki kuru düşükten alabilirler ama xbox tarafı bu kadar güçsüzken umurlarında bile olmayabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahaneleri de hazır zaten her lafı döviz de döviz. Arkadaş fotoğraf atmış o platformlarda döviz işlemiyor da bunda mı döviz işliyor. Herhalde millet alıyor ne de olsa deyip daha fazla kar yapma peşindeler. Bundan böyle indirime girene kadar oyun almayın aldırtmayın.
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Ülkeye özel fiyatlandırma nasıl yapılabiliyor, onu anlatmaya çalışıyor bu görsel. Konu abonelik veya tek ürün olması değil.
  • Euro 10 lira bile olsa ki yakında olacak gibi duruyor. Türkiye de digital bir oyunun fiyatı 200 lirayı geçmemeli bu iş böyle. Sen şimdi spidermana dil desteği verme kur güncellemesi yap kim alacak kaç kişi çıktığı gibi alacak. Sen oyunu satamadıktan sonra neye yarar. Satış rakamları açıklanmıyor dedi geçen günkü röportajında ben söyleyeyim size gow göre 1/4 düşer Spiderman. Yani siz bilirsiniz Sony bey bizde almayız. Ülkeye göre fiyat belirlenmeli olay bu kadar net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bu saatten sonra xbox akar. şimdiye kadar hiç düşünmemiştim ama 1 aya bir one s ve gamepass alacağım, tamam kura bakıyorlar da insanların da belli bir alım gücü var. türkiye'de bir sürü yabancı firma satış yapıyor bunların hepsi yerelleştirme yapar fiyatları düzenler sattıkları ülkelerde. adamların bileceği iş tabiki bunu yapmayabilirler böyle bir durumda da gamepass gibi sistemler çekici hale geliyor. ps4'te exc oyunları ucuzlayınca alır oynar satarım artık.
  • Adam gayet iyi şekilde açıklamış aklınız mı almıyor anlatılanları yazılanlara bakınca şaşırmamak elde değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kollaps kullanıcısına yanıt
    Ben zaten ps4 ü exc oyunlar için almamıştım oynadığım oyunlar hep multiplatform aaa oyunlar ne god of war severim ne uncharted sız yaşayamam diyenlerdenim sadece bi bloodborneu severek oynadım onunda sürüyle alternatifi çıkıyor zaten, hatta forza horizon daha çok ilgimi çekiyor ps exc lerinden, xbox yolu göründü gibi gekiyor banada, sadece spidermanda olan birşey değil son 2 yıldır sony fiyat için hiçbirşey yapmıyor tr psnde.
  • Gamepass’de ne var sea of thieves, halo, gears of war oynadın diyelim. 3 aya sıkılırsın bir de EA access alacaksın tabi, bir süre de o götürür. Online oynamak için bir de live alacaksın etti mi sana ayda 3 abonelik Microsoft oyunlarını gamepass’e getiriyor ama ne getiriyor abicim sea of bilmemne’den başka söylesenize. Sony kalitesinde oyunlar yapıp gamepass’a mı koyuyor. Öyleyse bende geçeyim. Peki bir tane Türkçe oyunu var mı bu adamların yok. 2 senede dolar 2.80’den 4.20 olmuş, Euro 3.20’den 5 olmuş. Ama foruma göre dolar euro bahane. Hırsız Sony bizi soymaya çalışıyor değil mi. Ekmeği dolarla mı alıyoruz amariga düşünsün diyen tiplerden farkınız yok. Cam fanusda mı yaşıyorsunuz, yaşadığınız ülkenin şartlarından hiç mi haberiniz yok merak ediyorum. Günden güne fakirleşiyoruz ve oyun oynamak ciddi bir lüks artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark dragon -- 3 Mayıs 2018; 16:31:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony Türkiye'ye güveniyorum. Ellerinden geleni yapıyorlar.
  • valla her oyuna 60 birim versem ben de düşünmem gamepass falan, çıkan oyunu alır oynar geçerim. kimse ekonomi iyi demiyor, ülkenin alım gücüne fiyatlandırma bekliyor. kur yüksek olabilir herkes de farkında ama bir oyuna 300 tl vermek akıl işi değil, belki yıllardır beklediğin hayranı olduğun bir oyundur o ayrı. kimse 60 euroluk oyun 60 tl olsun demiyor. benim asıl sinir olduğum ben god of war oyununu amerikan store'da nasıl daha ucuza alabiliyorum? ben müşteriyim adamlar ise bu pazarda satış yapıyor bu durumu onların çözmesi lazım, dijitalde isteseler hem gow hem spider man'i 200 tl'den satışa koyabilirler, burda problem ps türkiye değil sony avrupa. ha diyebilirsiniz keyif adamların, endonezya gibi sana özel fiyatlandırma yapmak zorunda değiller, çatır çatır direkt euro fiyatına oyun satarlar, ben de mecbur başka alternatif ararım. online ise plus'a da para veriyoruz, gamepass ile eski veya yeni oynayabileceğim oyun havuzu olur çıkan xbox oyunlarını da hemen oynama şansına sahip olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kollaps -- 3 Mayıs 2018; 17:2:59 >




  • Arkadaşlar bu işin özeti yavaş yavaş oyun oynamayı unutun.

    Bu nesilde fiyatlar artık ortada eğer olurda kur artışı devam ederse ne rakamlara çıkacak orasını Allah bilir.

    Bir sonraki nesilde ise yapımcılar '' Bu nesilde 4K oyun yapmak maliyetleri arttırdı, zam olmalı'' diyerek normal fiyat bandını yine yukarı çekecektir o zaman ülkemizde artık fiyatlar ne seviyede olur bir düşünün.

    Oyun oynamak artık bu ülkede lükstür, zengin işidir. Büyyüh Türkiye diyelim ne diyelim. HüloĞğĞ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-714AB4560

    aslında ea access olayı işin özeti. xbox tr gidip ea ile anlaşıp tr ye özel fiyatlandırma yapıyor ve 12 tl den satıyor xbox üzerinden ea access ı. peki pc de ki adı origin access olan sistemde ne oluyor ? hiçbir aracı yok adamlar direktmen 5 dolardan satıyor. güncel kur ne ise onu alıyorlar. aracı-aracısız farkı daha belli olsun diye yazmak istedim bunu. istenirse gayette güzel tr ye özel fiyatlandırma yapılabiliyor. bunun en güzel örneği steam. anlaşabilidği kadarıyla oyun firmaları ile anlaşıp tr ye özel fiyat çekiyor. firmalarla anlaşamadığı zamanda güncel kurdan veriyor mecburen. steam in gösterdiği çabanın %1 ini ps tr gösterse şimdi çok güzel fiyatlara oyun oynardık
    Evet mesela gamepass'i 1 dolar yaptıklarında bizde 1 tl olarak çeviriyorlar kur budur diyip 4-5 tl yapabilirlerdi. Kaldı ki bu adamların Türkiye'de ne kadar kitlesi var Allah bilir. En azından kendi dağıttığı oyunları ucuza getiriyorlar diye seviniyorduk onun da anlamı kalmadı.




  • aynen en güncel örnek o mesela. playstatıon tr fazlası ile şımardı. tr deki oyun satışları iyi konsol satışlarıda iyi olunca saldılar iyice nasılsa koltuğumuz sağlam diyerek. oraya nasıl geldilerse aynı şekilde giderler böyle devam ederse. tr de oyun satışları ve konsol satışları gözle görülür şekilde düşsün. o zaman sony bunların hiçbirinin gözünün yaşına bakmaz. daha aktif , icraat yapan adamları koyar oraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 3 Mayıs 2018; 17:36:35 >
  • konuda birkaç kişi değinmiş TR PSN'de kart sorunu olduğundan. bunun çözümü aslında hem basit hem de zor. basit kısmı; kartınızı aldığınız bankanızın sisteminde yer alan adres bilgileriniz ne ise noktasına virgülüne kadar aynı şekilde PSN'e giriş yaparsanız kartınız çalışır ve sorun yaşamadan alışveriş yaparsınız. zor kısmı; bankalar güvenlik gerekçesiyle bu bilgileri sizinle paylaşmak istemeyebilir, kimlik bilgilerinizi teyit edip dolandırıcı olmadığınıza ikna edebilirseniz bu bilgilerinizi alabilirsiniz
  • Microsoft uyanık davranıp steam gibi bir fiyat politikasına geçse şu an ortalık yıkılır , sea of thieves e yaptığı tanıtım masrafıyla bile bizim gibi 3 - 5 ülkede pazarı tekrar ele geçirebilir adamlar.Da nerede onlarda o vizyon işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wither kullanıcısına yanıt
    onlar ayrı bir kafa hocam.
    PS Türkiye de onların yoluna sapıyor ama.Türkçe yaparak sen değer kazandın.
    Knack 2,Horizon Zero Dawn ve Spiderman Türkçe gelmedi.Sony oyunları dışında RDR 2 nin Türkçe olmasını çok istiyoruz herşeyi yapacağız dedin başaramadın
    Kazandığın değeri bir günde yitirirsin.herkesin sabrı Horizon da tükenmişti.artık kredileri kalmadı
    Altyazı senin için zorunluluk.öyle var oldun çünkü
  • Hala kur muhabbeti yapıyor. O zaman Steam'in batması gerekiyordu. Bu kadar açgözlülük olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertvontrier -- 3 Mayıs 2018; 18:28:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persona_Non_Grata

    Kimse de demiyor ki adam ya doğru söylüyorsa, ya hakikaten elinden bişey gelmiyorsa, ya dediği gibi marvel izin vermemişse, ya dediği gibi ingiltere fiyat indirtmiyorsa? Nasıl bir ön yargıdır bu arkadaş? Adam dese ki Türkçe falan yok bundan sonra, işinize geliyorsa ne yapacaz? Sen ben hadi 1000 kişi us psn den oyun aldık, geriye kalan bilinçsizce dr dan 400 tl verip oyun alan adamlar bunlara yine yetecek. Hayır hep bardağın boş tarafını konuştunuzda bir de dolu tarafına bakın diye yazdım.
    önce şu soruların: "Neden God Of War oyununun Normal sürümü çıkış sonrası sony tr'de kapalı? Bu da mı Euro, bu da mı ülkenin durumu? Bunu geçelim. Mali yıl diyor videoda. Tomb Raider, Yakuza 6, Dark Souls Remastred'a ugramadı mı mali yılınız? " cevaplarını versin sonra doğru söylüyor diyelim.


    İstediği soruları yazdırmış oraya insanları kandırabileceğini sanıyor.




  • Nemanja Bjelica kullanıcısına yanıt
    Şahsen türkçe oyun konusunda adamlara çok yüklenemem , bu zamana kadar oyunların % 90 ından fazlasını türkçe çıkarttılar hakkını yemeyelim.Gönül ister hepsi çıksın tabi.

    Ama madem ek yük geliyor artık , sadece dil yaması modlarına izin verirsin , gönüllü insanlar yapar pc deki gibi , sende 3 kişilik ekip kurup sadece modları denetlersin abuk bir şey var mı diye , herkes mutlu olur.Yapmak istedikten sonra bir dolu yol var.Ama o 3 kişinin maaşı için bile ek masraf çıkartmayın kafasındadır merkezdekiler kesin.Fallout 4 ü insanlar konsollarda mod desteğiyle türkçe oynuyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wither

    Şahsen türkçe oyun konusunda adamlara çok yüklenemem , bu zamana kadar oyunların % 90 ından fazlasını türkçe çıkarttılar hakkını yemeyelim.Gönül ister hepsi çıksın tabi.

    Ama madem ek yük geliyor artık , sadece dil yaması modlarına izin verirsin , gönüllü insanlar yapar pc deki gibi , sende 3 kişilik ekip kurup sadece modları denetlersin abuk bir şey var mı diye , herkes mutlu olur.Yapmak istedikten sonra bir dolu yol var.Ama o 3 kişinin maaşı için bile ek masraf çıkartmayın kafasındadır merkezdekiler kesin.Fallout 4 ü insanlar konsollarda mod desteğiyle türkçe oynuyorlar.
    Oyunlara third party eklenti entegre etmek icin bir cok oyunun temel yapisini buna gore degistirmesi gerekir. Yani o yamayi mod olarak ekletemezler. her oyunun Fallout 4 gibi vs. yapilmasi gerekir. Bununla hicbir yapimci ozel olarak ugrasmaz yapmaz sirf Turkce eklenecek diye. Direkt yapimciyla alakali bir durum bu malum. Dil yamasi eklenebilir mi tabii eklenir. Ama gordugumuz gibi bu isleri de amatorlere birakmiyorlar. Yapilacaksa profesyoneller tarafindan yapiliyor. Veya direkt yapilmiyor. Yani isin icine amator yama ekleme alternatifi soz konusu olamiyor PS4 oyunlari icin. Tek ornegini gordum simdiye kadar o da Fallout 4. Witcher'da bile hatirlarsaniz ne cok problemler oldu. Veya yeni orneklerden Kingdom Come.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Mayıs 2018; 19:43:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.