Şimdi Ara

İstanbul'da trafik kazalarının yoğun olduğu kara noktalar belirlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul’daki trafik kazalarını azaltmak ve kazalar sonucunda meydana gelen maddi/manevi kayıpların nispeten önüne geçmek için “kara nokta” çalışması yapıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, tarafından yapılan çalışma kapsamında 2017 yılında trafik kazalarının en yoğun yaşandığı noktalar belirlendi. Kara noktalarda yol düzenlemeleri yapılacak, akıllı sistemler kullanılacak.

     

    Trafikte kara nokta analizi yapılırken kaza sayısı, kaza tekrarı ve kaza şiddeti verilerine göre hesaplamalar yapılıyor. Sonrasında saptanan noktaların keskinleştirilmesi çalışmaları yürütülüyor. Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM), Türkiye genelinde kara noktaların belirlenmesi için 60 milyon lira bütçe ayrıldı.

     

    Akıllı LED ekranlar ile buzlanma, sis, kaza, yol çalışması gibi durumlarda sürücüler bilgilendiriliyor. Belirlenen kara noktalara akıllı sistemler kurulacak ve uyarı levhalarında iyileştirmeler yapılacak. Yol geometrisinde iyileştirme, kavşak düzenlemesi, şerit düzenlemesi de yapılacak diğer çalışmalar arasında.


    Paylaşılan verilere göre İstanbul’da en çok trafik kazasının meydana geldiği alan Çamlıca-Mahmutbey TEM otoyolu gişeleri arası oldu. Bu bölgede 2017 yılında 509 adet kaza gerçekleşti.

     

    Bu alanı 459 kaza ile D-100 karayolunun Haramidere-Edirnekapı arası, 355 kaza D100 karayolunun Harem-Tuzla arasındaki bölge takip etti. İstanbul'Da 2017 yılında meydana gelen 15 bin 374 trafik kazasında 21 bin 598 kişi yaralandı, 186 kişi yaşamını yitirdi.

    İstanbul'da trafik kazalarının yoğun olduğu bölgeler 


    Kaza yeri

    Kaza sayısı

    1

    Çamlıca-Mahmutbey TEM

    509

    2

    Haramidere-Edirnekapı D-100

    459

    3

    Harem-Tuzla D-100

    355

    4

    Edirnekapı-Uzunçayır D-100

    346

    5

    Maltepe-Pendik sahil yolu

    208

    6

    Büyükdere Caddesi

    192

    7

    Bağdat Caddesi

    113

    8

    Şile yolu

    102

    9

    Hal yolu

    93

    10

    Sahil Kennedy Caddesi

    84

    11

    Kayışdağı Caddesi

    82

    12

    Vatan Caddesi

    82

    13

    Barbaros Bulvarı

    81

    14

    Alemdağ Caddesi

    79

    15

    Fahrettin Kerim Gökay Cad.

    77

     








  • Sürücüler dikkatli olmadıktan sonra istediğiniz kadar sistem koyun

  • Kara noktalar

    1-Makasçılar

    2-Emniyet şeridi ihlalcileri

    3-Çakma modifiyeli her türlü hurda araç

    4-Asker uğurlama konvoyları

    5-Hafriyat kamyonları

    6-Şirket araçları

    7-Taksi ve dolmuşlar

    8-Kural tanımaz sözde lüks araçlar

    9-Çakarlı araçlar

    10-Çok kaza yaşanan siyah noktalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanlar yolda yurumeyi bilmiyor ehliyet almak icin zeka testi sart olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sile yolu: cok keskin virajlar var ve agaclar arabalarin gorusunu kapatiyor ayna konulmali virajlara



    Hal yolu: sacma sapan bir isiklandirma sistemi var oldukca karisik bu kadar yogunlugun oldugu bir kavsagin bir iki gecisini engelleyerek cozulebilir



    Fahrettin kerim gokay caddesi: minibusler denetlenme olmadigi icin deli gibi suruyor sikayet icin ariyorsun telefonda konustugun adam da minibuscu ne anladim o isten.Minibusculerin cogunun saglam bir dayaga ihtiyaci var taksi degil asil sorun.Daha medeni bir yol icin de denetleme tarafsiz olmali.





    Ceyregini cozdum bile 15m tlye falan da gerek yokmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ataşehir İçerenköy'de oturuyorum. Kayışdağı Caddesinde birçok yerde ışık yok kavşaklar yerine ışık olması lazım. Kimse kimseye yol vermiyor. Her akşam kavşaklarda küfürler, kavgalar duyuyoruz. Normal'de dönüş olmayan yerlerde diğer şeride atlayarak geçilen yerler var. Bir anda 40,50 ile giderken önünüzdeki araba diğer şeridin oradan sola kafa sokuyor. Kaza olmaması mucize yani. Kamera koyulacak ve çok ağır trafik cezalarının verilmesi gerekiyor.

  • Ne ilginç
    Hepsi de uzun yol/cadde hız kasılan yerler :D

  • Herkes bir sıralama yapmış,katıldıklarım falan var ama en önemli suçlu yazılmamış.

    1.)TRAFİK POLİSLERİ

    Hala taksimde 5 arabalık Taksi durağına 55 araba giriyor ise bir kenarda bekleyin,polis gelip atıyorum okadar arabanın içinde 18. evraklarını neden alır?
    Yada hani şu sosyete mekanları var ya barlar discolar oradan çıkanlar genelde hangi istikameti kullanır yada özellikle o gün bazı özel müşterilerin arabalarını VALELER NEREYE KADAR GÖTÜRÜR,Kazaları sıfıra indiremeyiz mutlaka bir embesil veya teknik bir arıza yada altındaki hurdaya bakmadan yola çıkanlar olacaktır,ancak polis asli görevini BİLEREK Yaparsa.

  • hergün 3-4 kazanın olduğu d100 karayolu neden yok? bir ben mi görüyorum o kazaları.
  • Alemdağ Caddesinde minübüscülerin %90 ı kırmızı ışıkta geçiyorlar.

  • Direkt alıntı yapmak yerine biraz uğraşsanız haber/içerik üretmek için moderatörler?

    Mesela haritada gösterebilirdiniz en azından yerleri...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul'da en çok kaza kesinlikle eds noktalarına yakın yerlerde gerçekleşmekte ; eds nin farkına geç varıp aniden fren basanlar sayesinde hem fren dalgası denilen hadise oluşmakta ki trafiği mahvetmekte hem de ani frenler sayesinde kazalara sebebiyet vermekte. EDS nin saçma sapan hız limiti sayesinde trafik olmayan zamanlarda da trafik yaratmayı başardılar. Takip mesafesi kavramının gereksiz frenlemeyi önlemek ve trafiğin akıcılığını arttırmak için olduğunun bilincine asla varamıyacak sürücülerden oluşan bir topluluğa bir de eds ile 82 km hız limiti verip daha da beter bir hale sokarak zaten rezil haldeki trafiği daha da beter hale getirdiler, o limtin 90 a çıkması bile şu trafiği rahatlatacaktır.

  • Bende Türkiye'deki trafiğin en önemli nedenlerini sıralayayım.

    1- Bulunduğu şeride uygun hızda gitmeyen sürücüler. Sağ şerit boş, orta şeritdeki araçlar sağa nedense bir türlü geçmez. Sol şeritte kendisini Ferrari sananlarla doludur.
    2- Sağ şeridi kamyonlar ve tırlar için yapıldığını sananlar.
    3- En sol şeritte sağındaki araçla aynı hızda gidip yolu tıkayanlar.
    4- En sol şeritte 80 km hız ile gidenler.
    5- Selekter ve korna ile kendilerinden yol istenildiği halde sağa geçmeyenler ve sağ taraflarından onlarca araç kendilerini gewçip önlerine kırdığında sinirlenenler.
    6- En sağda 80 - 90 km ile gittiğim halde arkama dayanıp selektör korna ile taciz edenler.
    7- Kırmızı da dururken arkamdan korna, selektör ile geçmem için beni zorlayanlar.
    8- Yolda trafik akışını bilinçli olarak yavaşlatarak arkadaki halk otobüsünün ya da minibüsün yolcularını toplamaya çalışan minibüs yada otobüsler. Hatta aynı dolmuş ve otobüsler belirlenen zamanda hedeflerine ulaşmak için yolun sonuna doğru kırmızıda geçip insanların üzerine sürerler.
    9-Emniyet şeridini babasının malı zanneden çakarlı çakarsız tüm araba ve motosikletler.
    .....
    Yazdıkça aklıma yeni şeyler gelmekte. bu liste bitmez :)





  • km başına düşen kaza oranı ve ortalama seyir hızları dahil edilse sanırım bağdat caddesi fark atar hepsine. En düşük hızda en az mesafede en çok kaza. Şimdi böyle bakınca da yeteneksiz, trafik özürlüsü, vs vs saydırdığımız sürücüler mi daha fazla burada yoksa çok iyi bildiğini zannedenler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathscythe

    İstanbul'da en çok kaza kesinlikle eds noktalarına yakın yerlerde gerçekleşmekte ; eds nin farkına geç varıp aniden fren basanlar sayesinde hem fren dalgası denilen hadise oluşmakta ki trafiği mahvetmekte hem de ani frenler sayesinde kazalara sebebiyet vermekte. EDS nin saçma sapan hız limiti sayesinde trafik olmayan zamanlarda da trafik yaratmayı başardılar. Takip mesafesi kavramının gereksiz frenlemeyi önlemek ve trafiğin akıcılığını arttırmak için olduğunun bilincine asla varamıyacak sürücülerden oluşan bir topluluğa bir de eds ile 82 km hız limiti verip daha da beter bir hale sokarak zaten rezil haldeki trafiği daha da beter hale getirdiler, o limtin 90 a çıkması bile şu trafiği rahatlatacaktır.
    kesinlikle sürücüler fren dalgasının etkisini anlayıp çözümün takip mesafesini korumak olduğunun farkına varsalar trafik yoğunluğu ve kazalar farkedilir ölçüde azalır. öndekinin kıçına yapışıp ilk fırsatta sollayarak gideceği yere 10sn erken varmaya çalışanlar yüzünden trafik bu halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    nerde oturuyosunuz nerden nereye gidip geliyosunuz kısaca ist. trafiğinin

    kanunlar haricinde raconları vardır ve herkes istesede istemesede uymak zorundadır racona

    aksi durum pu konunun açılmasıdır işte
  • 15 senedir istanbulda araç sürüyorum. trafikte raconu biz keseriz
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam şu ne kadar gerçeksehttps://eksiup.com/e21ec949b
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xAdli

    Alemdağ Caddesinde minübüscülerin %90 ı kırmızı ışıkta geçiyorlar.
    minibüsçüler ışıkta durmazki zaten,bu kural onlar için değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Bakırköy’den Haliç’e geliyorum, Haliç’e varmadan hemen önce Eyüp/Edirnekapı ayrımından önce solda bariyerlerde çalışma yapıyor işçiler. Hafif bir viraj var ve çalışma yapılan bölgeye son 10-20 metre kala dubaları dizmişler, ışıklandırma çok zayıf. Virajı döner dönmez görülebiliyor uyarı.



    Son anda sağı kontrol edip, ani şerit değiştirip, dörtlüleri yaktım. Şansıma sağ şeritten bi araç hızlı geçti, hemen ardından kırabildim.



    Geçerken hızlı hızlı kornaya bastım, garip garip baktı herifler. Güzelce andım o süper zeka arkadaşları. Lan çevreyolunda gece yarısı herkes oldukça seri gidiyorken son saniyeye uyarı mı konulur? Hangi süper zeka akıl ediyor bunu? Çarpıp birine veya kendine zarar versen al başına belayı, senelerce uğraş dur. Bunu yapanlarda suç aranmaz ama.



    Bunun aynısı 2. köprüde eskiden ek şerit verilirken vardı. Hız sınırı 120, karşı şeride ek şerit için dubayı öyle bir yere koyuyorlar ki ya ani fren yapıp sıfır duruyorsun ya da sağ şeritte araba yoksa hızlıca kontrol edip tam o an kırman gerekiyor.



    İtalya’da otobüsle seyahat ederken bi yerde defalarca uzun uzun uyarılar, levhalar, ışıklı yönlendirmeler vs vs gördüm, dedim herhalde yol yarıldı, millet içine düştü. Taa bilmem kaç km ötede en sağ şeritte her tarafı kapatılmış, uyarılar, levhalar türlü türlü önlemler 3 tane işçi 5 kilo kum topluyor. Zannedersin tüm yol kapalı, büyük bir olay var.



    Daha yazacak çok şey var ama buraya sığmaz, iyice asabım bozulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.