Şimdi Ara

2018 VW Polo Airbag Karmaşasına Son (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
19.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar vw nin bu uygulaması gerçekten de akıl alır gibi değil ben 6 hava yastığı olsun diye 2017 model aldım aracı 2018 ile arasında çok cüzi bir rakam vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyin ispatı peşindesiniz yine? Bence sizin gibiler konu başlığına isimlerini eklemeli ki bu bir yere varmayan tartışmaları okumakla zaman geçirmeyelim. Doğuş Oto aracın en üst donanımına bile yan hava yastığı koymayarak kendince kurnazlık yapmış. Burada sayfalarca yazanlar Polo alma arefesinde falan mı? Bundan almayacak olana ne? Sayfalarca neyi tartışıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    Çizdiler onu, bir haftaya ancak gelir.

    Alıntıları Göster
    Fena çizmişler, hiçbir iz bırakmamış. Tüm yorumları felan silinmiş.

    Şimdiden özledim keratayı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Fiesta da yokmus ya o yuzden airbag gereksiz diyorlar. Ford severler kacirmazdi yoksa bu firsati

    Alıntıları Göster
    Yazdıklarını okuyunca insanın nutku tutuluyor resmen, yan-perde hava yastığı gereksiz demek nedir ya...

    Kendi aracında olsa en önemli güvenlik ekipmanı olur ama işte...
  • Şu arabaya şu kadar para vermeye değer mi ? 1 litre motor olduğu halde yakıtı çok yüksek millet neyine para verip alıyorsa bassan da gitmez o
  • Kime suç buluyorsunuz ? VW'ye suç buluyorsanız yanılıyorsunuz. En boş pakette arkacamları manüel ama 6 hava yastıklı yapsa veya başka bir yerden kısıp hava yastığı sayısı arttırılsa Türk tüketiciler o arabayı almaz.

    İnsanımız için farın rengi veya ortamlarda söyleyecek havalı bir özelliği güvenliğimizden daha önemli...

    Diğer taraftan böyle güvenlik önlemlerini firmalar değil devletin zorunlu hale getirmesi lazım. 4-5 sene önce ESP için çıkarttıkları gibi hava yastığı için de yasa çıkartıp zorunlu kılabilirler.


    Kamu spotu: Kemeri asla ama asla arkadan bağlamayın ya da sokete kandıran aparatlardan takmayın, emniyet kemerinin kilidindeki sensör hava yastıklarını aktif hale getiriyor, yani eğer kemeriniz takılı değilse hava yastığı canınızı kurtarmaz boynunuzu kırmak usulüyle sizi ÖLDÜRÜR! Gerekirse servisten kemer ötme sesini kıstırın ama arkadan takmayın.




  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Hocam 2012'de Clio 4 çıktığında gelen yorumları anımsadım. Araçta şimdiye kadar sınıfında belki de ilk olarak yan hava yastıkları standart olarak geliyordu. Arka camların manuel olmasına millet kafayı takmış, her yerde ''bu dövördö arka cam mömnel olörömö'' diye böğüren öküzler gırlaydı. Şimdi forumlar, facebook gibi yerlere bakıyorum highline da 2 havayastığı olan bir araç ama kimsenin dilinde yok nedense. Ama arka camlar otomatik, kol kaslarımızı yormamamk önemli.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Clio 4 ilk çıktığı zaman icon donanım dahi arka camlar manueldi.

    Halen joy ve touch donanımlarında arka camlar manuel. Ama bütün versiyonlarda 4 hava yastığı standart.

    Aynı şekilde micra da 6 hava yastığı standart ama arka camlar manuel.

    Geçen yıl 5 bin adetten fazla satmış.

    Kısaca sizin teorinizin geçerliliği realitede pek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    @Mücahit_ @auto_man

    İkiniz de birbirinizden habersiz aynı anda aynı mesajı yazmışsınız :)

    Ben size arka cam otomatik olsun da hava yastığı olmasın demiyorum, insanımız için hava yastığının bir önemi yok, arka camların otomatik olması daha önemli...

    Diğer taraftan Clio bana göre çok çok başarılı bir araba, 2005 clio sahibi olarak söylüyorum clio 4 gerçekten başarılı bir araba. Sürüş konforu olarak malzeme kalitesi olarak üzmeyecek bir durumda ve polonun abisi gibi duran bir araba... Polo da bir o kadar zıttı benim için...

    Clio'nun fiyat olarak da her zaman avantajı vardı, yani clio maça zaten 2-0 üstün başlıyor, diğer taraftan clionun parça ve servis ücretleri, yürütme ücretleri de hem insanlar hem de firmalar için bir avantaj daha da sağlıyor...


    Yani sözün kısası insanlar clio'nun hava yastığının çok olması sebebiyle değil o saydığım sebepler nedeniyle bol bol sattı... Hava yastığı sayısına bakıp da alanlar %5'i geçmez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Daha öncede söylediğim gibi Seat markası bu konuda esnek davranmış olabilir. Aracı satarken bu tarz özellikleri makul fiyatla sunma durumları olduysa distribütör tabi ki buna hayır dememiştir. Doğuş Otomotiv her üç markayı da bünyesinde barındıran bir distribütör. Yani düşünce aynı düşünce...Bir model pazara sürülürken o iç pazarın dinamikleri düşünülerek hareket edilir. Fabrika bazen şunu yapabiliyor '' kardeşim 6 havayastığı istiyorsan benden, o zaman full led farları da almak zorundasın '' tarzında şeyler. Distribütör firma da bunun maliyetini hesaba katıp fiyat yükselmesin diye araca koymuyor, koyamıyor. Ben böyle olmuştur demiyorum, örnek veriyorum sadece. İşin içinden gelen biri olduğum için bunları söyleyebiliyorum ;)

    Alıntıları Göster
    Otomotiv ar-ge firmasında mühendis olarak çalışıyorum. Sektörün direkt olarak içindeyim.

    Pazarlama manevraları uygulanabilir, lakin güvenlik üzerinden değil Bu da çok net bir durum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Ama o bahsettiğiniz araçlar 100 bin liraya satılmıyor Kimsenin de hava yastığı ile hava attığına şahit olmadım sokakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Neyin ispatı peşindesiniz yine? Bence sizin gibiler konu başlığına isimlerini eklemeli ki bu bir yere varmayan tartışmaları okumakla zaman geçirmeyelim. Doğuş Oto aracın en üst donanımına bile yan hava yastığı koymayarak kendince kurnazlık yapmış. Burada sayfalarca yazanlar Polo alma arefesinde falan mı? Bundan almayacak olana ne? Sayfalarca neyi tartışıyorsunuz?
    Siz ansiklopedi gibi teknik bilgi konusu açtınız da yorum mu yapmadık ? Ayrıca bu forumdakiler neyi tartışıp neyi tartışmayacaklarının icazetlerini sizden alacak değiller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Araştıralım kaç tane araçta esp var diye , bakalım ne çıkacak ?

    4 tane hava yastığı olan sadece Japon araçları değil Kaldı ki Japonlardan öğrenecek çok şeyiniz var merak etmeyin, çağ dışı demekle yetmiyor. Baz güvenlik, tercih sebebi değil zorunluluktur. Bugün birisi istese bile esp'siz sıfır araç alamayacağı gibi. Hadi iyi akşamlar




  • Şu bloklu arkadaşa söyleyin bana cevap yazıp kendini yormasın.
  • Zamanında i20 yi sıfır alırken dizelde 2 hava yastığı üstü olmadığı için (style donanım vardı dizelde o zaman sadece ) elite +smart 1.2 benzinli aldım güvenlik her zaman önceliklidir öncelikli olmalıdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    “sahtekar” vw savunucusu olmadığını ummakla birlikte, sanki gerçekmiş gibi “6” hava yastığına yükseltmenin 300-400 TL algısını hemen çürüteyim :
    Yalan.
    Polo hiçbir donanımında standart olarak 3 (üç) yada üstü havayastığını standart sunmuyor. Sadece iki (2) havayastığı var.
    Ben yalan söylemiyorum derseniz eğer resmî site kataloğu linki
    https://binekarac.vw.com.tr/content/dam/vw-ngw/vw_pkw/importers/tr/pdf/yeni-polo.pdf/_jcr_content/renditions/original./yeni-polo.pdf

    Polo hiçbir donanımında ilave havayastığı sunmuyor. Kendi deyimiyle highline ama bana göre boşline donanımda bile ilave bedel (hele ki 300-400 TL ki “sahtekar” vw o paraya anahtarlık vermez) ile bile alamıyorsunuz. Bizzat “sahtekar” vw sitesine girip ara, oluşturucu modülünde adı highline olan boşline Polo 1.0 (mobile motorlu) tsi Dsg aracı opsiyonlarla zenginleştirdim ve fiyat tam 140.664,49 TL oldu. Ama o kadar para ödeyerek alacağım (almam için beyin ameliyatıyla beynimi aldırmam gerek) Polo da sadece iki(2) havayastığı vardı.

    Nokta.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam konudan alakasız olacak ama yeni polo'nun içine bindiniz, iç mekanda kullanılan malzeme ne durumdaydı? Kapılarda, ön göğüste, direklerde, direksiyonda falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay sadece ülkeye gelen araçlara 4 airbag koyulmaması da değil aslında.
    Her reklamda yada tanıtım broşüründe NCAP 5 yıldız ifadesiyle satılır bu araçlar.
    Galeride inceleyip güvenli mi bu sorarsan da oradaki beyefendi "tabi efendim 5 yıldız aldı bu araç" diyecektir.
    5 yıldız aldı ama 5 yıldız alan araç bu araç mı?
    Firmaların NCAP testlerini baz versiyonlara göre yapmaları kuralı gelmeli ve bu kural sıkı denetlenmeli bence.
    Almanya'ya farklı Türkiye'ye farklı araba yap, ikisi de aynı güvenliği sunuyormuş gibi sat. Bu kadar kolay olmamalı.
  • aaguler kullanıcısına yanıt
    300-400 tl lansman fiyatıydı. Cünkü ilk parti gelen araclarin bir cogu 6 havayastikliydi. Ilk parti araclar bitince dogal olarak lansman fiyati bitti ve şuan daha yüksek tabiki.



    Arac olusturucuda gozukmuyor fakat orada eksiklik var. Polo' da 6 havayastıgı alınabiliyor. Lütfen cok emin olmadiginiz konularda bu kadar kesin konuşmayın. Size bunu ispatlarim bir daha ağzınızı acamazsiniz bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Hocam konudan alakasız olacak ama yeni polo'nun içine bindiniz, iç mekanda kullanılan malzeme ne durumdaydı? Kapılarda, ön göğüste, direklerde, direksiyonda falan.
    Açıkçası doğrudan airbag'lere odaklandığım için bakmadım bile denebilir. Sadece şunu diyebilirim, fotoğraf çekmek için arkaya oturdum. Arka diz mesafesi eski nesile göre bir tık daha iyi fakat hala yeterli değil. Trendline'ın da sadece orta konsola dikkatli baktım, manuel klimanın kumandaları ve ızgaraları oldukça kötü durumda.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.