Şimdi Ara

SD (Hd Olmayan) Uydu Cihazları Yakında Kalkıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    SD yani Scartlı (hd olmayan) uydu alıcıları yakında kalkacak, bu konu ile ilgili sektörün onde gelen markası Nextin açıklaması var, sizlerle paylaşıyorum.


    HD özelliğine sahip olmayan uydu alıcıları ile SD kanallar izlenemeyecektir

    TÜRKSAT uydusu üzerinde yayın yapan tüm SD TV yayınlarının HD yayına başlamasını destekleyen Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD), TÜRKSAT uydusunda yayın yapan tüm SD televizyon kanallarının TÜRKSAT’ın hayata geçirdiği MPEG-4 HD formatında yüksek çözünürlüklü yayın teknolojisiyle birlikte yakın zamanda HD yayınlara başlayacağını duyurdu.


    Son mevcut ya da stoklarına girecek yeni ürünleri ve ticari bağlantıları doğrultusunda hareket eden bazı firmalar, tüketicilere sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden SD yayınların sona ermeyeceğini resmî kurumlardan aldıkları bilgiler ve ticari kaygı ile yanlış bilgilendirmeler yapmaktadırlar.


    Uydu Alıcısı alanında sektör lideri konumunda kaliteli hizmet anlayışı ile faaliyet gösteren Next&NextStar olarak bu bilgi kirliliği ve tartışmaların çevresinde gelecekte yaşanacak potansiyel tüketici mağduriyetlerinin maalesef dikkate alınmadığını izlemekteyiz. Bu sebeple gelecekte yaşanacak tüketici mağduriyetlerinin azaltılması için Next&NextStar olarak konu ile ilgili bilgilendirme yapılmasına karar verilmiştir.


    Öncelikle konu, SD yayınların bitip bitmemesi değil, teknolojik sıkıştırma formatının değişmesiyle ilgilidir. Geçiş sürecinde SD yayınlar bir süre daha devam edebilecek fakat mevcut kanallar ve yayın hayatına yeni başlayan kanallar için MPEG-4 SD kodlamaya geçiş süreci başlamıştır ve bu devam etmektedir.


    Resmi organlardan alınan yazılı bilgilerde de TÜRKSAT ’ın BIMER kanalıyla sektöre resmi yanıtı ve beyanı aynen şu şekildedir: “TÜRKSAT, yayınları desteklemek ve daha uygun şartlarda yayın hizmeti sağlamak amacıyla MPEG-4 formatı üzerinden yayın vermeye başlamış bulunmaktadır. Böylelikle TV yayınları daha ekonomik şartlarda ve daha düşük kapasite istekleri ile yayın yapmaktadırlar.”


    Mevcut teknolojide SD yayın yapan kanallar MPEG-2 formatını desteklemektedir. Yeni teknoloji ile SD kanallar MPEG-2 yerine MPEG-4 olarak sıkıştırılacağı için sadece HD uydu alıcıları ile izlenebilecektir. Böylece HD özelliğine sahip olmayan uydu alıcıları ile SD kanallar izlenemeyecektir
    Bu sebeple Uydu alıcısı alırken HD olduğuna dikkat ediniz ve güvenilir firmaları tercih ediniz.


    Uydu alıcısında sektör lideri Next&Nextstar olarak tüketicinin her zaman yanındayız.

    KAYNAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital34 -- 7 Mayıs 2018; 23:49:22 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.