Şimdi Ara

Gezegen Solar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toplum, gündelik yaşam ile iş yaşamı arasında en çok enerji tüketimini gerçekleştirir. Bu tüketimin bir geri yaşam döngüsüne aktarılabilmesi için, yenilenebilir bir durum gerekmektedir. Bu konuda itici güç olarak doğal kaynaklar devreye sokulur.
    En Temel Yenilenebilir Enerji: RÜZGÂR
    Hava molekülleri gözle görülemese de akışkan bir durumdadır. Havada serbestçe dolaşabilen oksijen, çevresel etkenlere göre hızını artırıp azaltabilmektedir, bu durum rüzgârı oluşturur. Rüzgâr, kinetik enerji anlamında en çok kullanılan doğal kaynaktır. Bu sistemin temelini rüzgâr türbini oluşturur.
    Rüzgâr türbini; Havayı kanatları vasıtasıyla içine çekerek belli miktar kinetik enerji oluşturur. İçerisindeki mekanik sistem vasıtasıyla, ürettiği kinetik enerjiye elektrik enerjisine dönüştürme işlemi uygular. Bu sayede yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgâr kullanılarak, temel enerji birimi olan elektrik üretilir.
    Neden Rüzgâr Türbini?
    Rüzgâr türbini; çoğunlukla elektrik enerjisi şebekesine ulaşım imkânı bulunmayan bölgelerde kullanılmaktadır. Bunun haricinde kırsal kesimlerde üretim alanı kurarak, ürün veya hizmet üretmeyi amaçlayan şirketler tarafından da kullanılmaktadır. Günümüz koşulları düşünüldüğünde artık şahsi tüketim içinde rüzgâr türbini tercih edilebilmektedir.
    Rüzgâr Türbini Özellikleri
    Temel olarak; dikey eksenli ve yatay eksenli olmak suretiyle iki ürün çeşidi bulunduran rüzgâr türbini, boyutsal olarak farklılıklar sunabilmektedir. Kanatlarının çapı ile ürettiği enerji miktarını belirleyen rüzgâr türbininin, ürün çeşitleri arasındaki en temel fark kanatlarının şeklidir. Yatay eksenli sistemde türbin kanatları pervane şeklinde iken, dikey eksenli sistemde oval durumdadır. Aynı zamanda dikey eksenli sistem fiziksel özelliklerinden dolayı, yerleştirildiği konuma gergi halatları ile bağlanır.
    Rüzgâr Türbininde Kazalar
    Bu konuda verilebilecek en basit örnek, türbinin doğal yollarla hasar almasıdır. Ebat olarak direkle beraber konumlandığından dolayı en olası kaza devrilme riskidir. Bu kazanın önüne geçmek için konumlandırma aşamasına son derece dikkat edilir.
    Bir diğer olası kaza ise, fazla üretimdir. Normal şartlarda; ne kadar enerji üretirse o kadar iyi olarak düşünülse de, rüzgâr türbininin rüzgârın şiddetli olduğu durumlarda aşırı üretim yapması oldukça zararlıdır. Çünkü fazla üretim beraberinde fazla akımı ve fazla depolamayı getirir. Bu sorunun önüne geçmek içinde rüzgâr türbinin içerisinde frenleme sistemi bulunmaktadır. Aşırı üretim durumlarında frenleme sistemi devreye girmekte, kanatlar normal çalışma temposunun altında çalıştırılmaktadır.
    Ev Tipi Rüzgar Türbini Fiyatları
    Ev tipi rüzgar türbini fiyatları açısından çok geniş bir yelpazeye sahiptir.  Ürünün markası, modeli , istenen güç, üretilen ülke ve menşeği en çok etki eden faktörlerdendir. Gezegen Solar Enerji olarak  300 watt rüzgar türbini ve 2000 watt rüzgar türbini olarak satış yapmaktayız.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.