Şimdi Ara

Mühendislerin yarısı işsiz, çoğu 1500 TL'ye çalışıyor geyiği (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
12
Favori
33.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu açan işveren anlayın artık,istenilen şey fazla nüfus,ucuz işgüçü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Aynen benim tanıdığım bilgisayar mühendisleri çoğu işsiz ,çalışanlarda bankalarda orda burda 1800tl çalışıyor. Her nedense ekşi ve donanım da herkes 20k-30k maaş alan 190 boyunda mavi gözlü insanlarla dolu,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acheron

    Benim 10k dan az alan arkadaşım yok hepimiz odtü bilg mezunuyuz. Çoğumuz yurt dışında zaten. Eğer iyi bir okula girecek puanın varsa para kısmını dert etme, dünyanın her yerinde çalışabilirsin. Eğer Mühendisliği seviyorsan sırf para için tıpa girersen kendine yazık edersin. Benim çoğu lise arkadaşım tıpa girdi sırf garanti para var diye aradan on sene geçince anladı bazıları hata yaptığını
    ben 24 yaşında ailemle yaşıyorum yan komşumuz odtü bilg. müh yeni mezunu 22 yaşında 7000 tl maaşla tek başına yaşıyor. oğlanı gördükçe kafamı duvarlara vuruyorum küçükken okumanın değerini bilemedik. matematiğim toplama çıkarmadan ibaret




  • O nasıl oluyor 5 yılda bitiyor o bölüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun temasi: bakin ne kadar para kazaniyorum ne kadarda zenginim hahahaha sizi gidi fakirler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz sallama gibi olmuş hocam savunma sanayinde bile o kadar kazanamaz ki 22 yaşında olduğuna ve hazırlığı atladığı ni varsayak bile yine de tecrübesi z olur ve kimse o parayi Tecrübesiz bır mühendise vermez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlığı atlamistir belki ama yinede öyle olsa bile kimse tecrübesi z birine o parayi vermez Kolpa gibi duruyor 😅

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Müh nispeten iş alanı daha geniş muhtemelen asgari ücretle fln çalışmak istememislerdir ama böyle giderse gerçekten Müh enflasyonu olucak elektrik elektronik Müh de yazılıma geçiş yapıyor hatta diploma olmasına bile gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500 değil 2500 olsun ne farkeder para mı ?

    5000 lira bile çok düşük para, bi dünya insan müsvettesi kendini fare gibi hissediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 6 Mayıs 2018; 1:15:14 >
  • TAnRının Gölgesi T kullanıcısına yanıt
    Zaten bütün dünya da yazılım sektörü elektronık mühendisliği yürütüyor,elektronik bilgisi olmadan yazılımda başarılı olmak nerdeyse imkansız,Türkiye'de de yılda 12 bin elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor,arz talep dengesinde uçurum var ,torpilli bir kaç bilgisayar mühendisi ve bir kaç elektrik elektronik mühendisi iş buluyor ,gerisi maddi durumu iyi olan evde oturuyor olmayanlar 1800tl her gün potronun ,müdürün kıcını yalıyor işten atılmamak için. Adam abb, enka da çalışıyor,akşamları evde harıl harıl kpss çalışıyor,ekşi ve donanım haber 20k maaş herifler mars yaşıyor her halde ,20k maaş alan adam neden devletteki 3.7k maaş için kıçını yırtıp kpss çalışsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TAnRının Gölgesi

    hazırlığı atlamistir belki ama yinede öyle olsa bile kimse tecrübesi z birine o parayi vermez Kolpa gibi duruyor 😅
    Ben 19 yaşındayken internet üzerinden yazılım satışı ile 5000 dolar kazandığım olmuştu aylık. Tabii o zamanlar işler iyiydi ama dolar düşüktü. O yüzden bu alanda yüksek kazançlara inanırım, imkansız değildir ama arkadaş yalan mı söylüyor onu bilemem de, o yaşta o kadar kazanmanın imkansız olmadığını söylüyorum sadece. Benim yabancı forumlardan tanıdığım 16 yaşında zengin yazılımcı bile vardı.
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Aşağılık kompleksi zor tabi hocam olmadık şeyden nem kapıyorsundur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    İnternette dolaşan baya bi haber var dolandırıcı olduklarına dair o arkadaşın gerçekten o kadar para alıyor mu gemi adamı olmak istiyorum şu an tek sıkıntı güven gerçekten o kadar aldığı doğru mu kardeşim bana dönüş yap sonuçta 1600 liradan fazla giderim olacak gemi adamı cüzdanı için beni bi bilgilendir çok acil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yakın bir arkadaşım Bilgisayar Mühendisliği mezunu ama bir restaurant'ta Paket Servisliği yapıyor işşizlikten dolayı.

    Bende yazılımcıyım ama bu mesleğin bu ülkedeki durumundan dolayı çok endişeliyim yaşadığım yer Antalya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Bu geyik yalan değil ki. Doğru aslında.

    Masa başı işler hep patladı.

    Herkese tavsiyem gidin meslek işlerine yönelin. Benim gemici arkadaşlarım var. En az 3000 dolar alıyorlar. Gemicilikte büyük bir personel açığı var.
    Acil ulaş enes gerçekten vaktim yok sana zahmet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

    ben 24 yaşında ailemle yaşıyorum yan komşumuz odtü bilg. müh yeni mezunu 22 yaşında 7000 tl maaşla tek başına yaşıyor. oğlanı gördükçe kafamı duvarlara vuruyorum küçükken okumanın değerini bilemedik. matematiğim toplama çıkarmadan ibaret

    Alıntıları Göster
    hocam bunları kım nerden sallıyor bılmıyorum. Ben odtu ınsaat mezunuyum. Kardesım odtu bılgısayar son sınıf bu sene mezun olacak. Yenı mezun adama kim 7000 tl maas veriyor ? ya biz malız ya da sizi iyi kekliyorlar.

    Malasef inşaat mühendisliği diğerlerine nazaran piyasada daha düşük maaşlar alıyor. giriş maaşı 2000-2500 ile başlıyor. Bilgisayarcı olursanda genel olarak alacagın 3000-3500 hadi 4000 olsun. (Aselsan Roketsan genel olarak ozel sektorden daha yuksek verebılıyor.)

    Senin verdiğin örnek 1000 kişide 1e dek gelir sadece. Ha alan var mıdır çok şanslı birisi bir yerden o ücreti alır almaz demiyorum ama genel piyasa öyleymiş gibi bir hava yaratılmıs burada öyle bir durum yok.

    Yurt dışı maaşları farklıdır 10 senelik tecrübeli bir adam 10000-15000 dolar alabilir mevkisine göre. Ben 5 sene yurt dısında calıstım trye geldim ortalamanın üstünde bir maaşa çalışıyorum ama benle aynı tecrubede odtuden mezun olan yurt dısı gorememıs arkadaslarım 3500 lira maas alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaperVR -- 31 Mayıs 2018; 14:11:7 >




  • yazmamak için çok gittim geldim ama yazayım.



    Dokuz Eylül bilg. müh mezun oldum 2.91 ortalama ile. okurken hazırlığı atladım ama sınıfta kaldım 2. senede. mezun olacağım dönem bitirme projesini veremedim dönem uzadı, buna rağmen istanbulda bir şirket uzaktan dersimi verebileceğimi garanti edince 4500 den (net) işe başlattı. bir dönem uzaktan okuyup dersimi verdim. zam yaptılar 5000 oldu. 1.5 sene çalıştım sıkıldım ayrıldım, ayrılacağım dedikten 1 ay içerisinde başka iş buldum şu anda 3 aydır izmirde net olarak 6000 kazanmakayım.



    tabi ona bakılırsa bölümdeki en iyi arkadaşımda benimle mezun oldu hiç uzatmadan. 2250 verdiler, ona da 1.5 sene sonra zam yaptılar 3500 oldu ayrılacağım dedi 4000 oldu. bu adam benim yeni mezunken olduğum maaşı alıyor.





    aradaki tek fark benim işten anlamam ve kendimi geliştirmem. arkadaşım yine şanslı erken farketti ve kendibi geliştiriyor. etraf hala benim dönemden 2500 3000 e çalışan adamlarla dolu.





    okul okumakla bitmiyor o iş okulun tek yapacağı mezun olunca kolay iş bulmak. ilk iş zor bulursun ama işveren sendeki o özgüveni ve bilgiyi görünce kendini geliştirdiğini farkedince maaşın da yükselir yaptığın il de güzelleşir.





    iş bulamayanların çoğu iyi değil işinde sadece okumak için okuyup kesin iş bulurum diyenler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Annalise

    adam tüm gün dh'de geziyo ama biz bilkentte aşırı çalışıyoruz onların 5 katı çalışıyoruz. ayrıca çok zekiyiz falan diyo. okumaktan çok okulunu överek geçiriyo vaktini. umarım para veriyolardır reklam için.


    Harbiden hocam dediğin gibi

    ''Zeka konusuna girmiyorum bile'' falan yazmış birde gazideki adamla kendini kıyaslarken.

    Allah akıl fikir versin...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.