Şimdi Ara

çocuk istemiyoruz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
6
Favori
12.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • düşüncen klasik ama çok doğru. ben de aynı düşüncede olduğum için yadırgamıyorum pek.
  • en dogrusu, 1'e kur icine cocuk yapan aileler, en kotu anne babadir, omru boyunca cekecek cocuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 günlük oğlum var. Allah yokluğunu hastalığını göstermesin.

    1000 kere dünyaya gelsem 1000 kere çocuk sahibi olurum.

    Dünyada başka böyle büyük bir haz var mıdır bilmem....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interior designer -- 3 Mayıs 2018; 23:52:54 >
  • Ergen forumuna bu konu agir gelir, daha hayatin kendisini anlamadan atarlanmaya baslamislar bile..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin icin haz iste, egoislik yani ! o haz alacak mi ; dolar 4 - euro 5 - sterlin 6 lira, ötv %200, reel enflasyon %25, 40 yildir duzenli egitim sistemi yok !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4yaşında çosuğum var devlet. 100tl çocuk yardımı (bir kereye mahsus)verdi ve aylığıma ilve 10,6tl eş ve çocuk yardımı

    Maaş bodroma bakıyorum, kesintilere ve gelen yardıma bakıyorum ,marketteki bez fiyatları falan sonra bu çocuk büyümez diyorum

    Şimdi biri çıkıp eskiden bez mi vardı demesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2009 1.si kaza kurşunu uyumaz yemez sürekli hareketli. Çok çektirdi bize.

    Yıl 2016 bu hayatta bizden sonra yalnız kalmasın dedik 2.si oldu.

    Geçen hafta Kuşadasında U-2009 futbol turnuvası vardı. Onu sevdiği bir şeyi yaparken seyretmek çok güzeldi. Eve döndüğümüzde 2.si baba baba derken çıldırıyordu.

    Ne hep bebek nede hep çocuk kalacaklar. Onlar büyürken kendimi ne kadar doldurabildiysem onları da doldurmaya, hayata hazırlamaya çalışıyorum.

    Herkes ebeveyn olamaz. Kendi ailemden biliyorum. Sabır ve özveri istiyor.

    Burda yazanların çoğu bu devirde çocuk yapılmaz yazmış. Önceki devirler süperdi sanki. Yokluk, hastalık, cehalet daha çoktu. Konuyu uzatmadan sizi sıkmadan kısa kısa yazmaya çalıştım.

    Merhametli ve vicdanlı iseniz ebeveyn olmak tam size göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durex reklamı gibi konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    senin icin haz iste, egoislik yani ! o haz alacak mi ; dolar 4 - euro 5 - sterlin 6 lira, ötv %200, reel enflasyon %25, 40 yildir duzenli egitim sistemi yok !
    Seninki de egositlik çocuga bakamam diye yaşam hakkını elinden alıyorsun.

    Senin ship olduğun benlik yerine aynı vücudu başka bir benlik taşıyor olsa ürettiği milyarlarca spermlerden sürdürdüğü yaşam süresince 1-2 insanın dünyaya gelmesine sebep olacaktı.

    Fakat senin bencil benliğin buna engel oldu.

    Süper zekan ile yaşam döngüsüne müdahale etmeye kalkıyorsun.

    Bu tarz zekaların sonucu soy kurumasıdır.

    Doğada üstün olan hayatta kalır.

    Senin zekanın soyu kuruyacağına göre.....
  • Yeminke 46 yaşındayım 34 yaşında aynı senin gibi düşüyordum. Neyse bir kaza kurşunu diyelim 35 yaşında baba oldum. 2. Yi asla düşünmedim. Şuan tek oglum var. Onun sayesinde satranç masa tenisi öğrendim. Onun sayesinde her hafta sonu beraber yüzmeye gidiyoruz . Akşamları halı sahada futbol oynarız. İnanılmaz bir mutluluk tarifi yok. İlk baba dediği anı hiç unutmam. Ders ve ödev yapma konusunda biraz sıkıntılar yaşıyoruz ama onu pazarlıklarla hallediyoruz :) Şu anki aklım olsa 36 yaşında peşinden hemen 2. yide yapardık.
    O doğduktan sonra evimize neşe geldi ve bolluk bereket geldi

    Şu anki aklım olsa 36 yaşında peşinden hemen 2. yide yapardık.

    Dünyadaki milyarlarca canlının rızkını veren Allah senin bir çocugunu aç bırakacak değil.

    Sana tavsiyem bu akşamdan itibaren çalışmalara başla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 210507 -- 4 Mayıs 2018; 8:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İş işten geçmeden en azından 1 çocuk yapmalısınız. Sonra pişmanlık fayda etmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorceress -- 4 Mayıs 2018; 8:45:18 >
  • cocuga bakamam diye degil. ömrü boyunca ekonomik tecavuze ugramasin istiyorum. dolandiricilarin, katillerin, sahtekarlarin idam edilmedigi, bilimle alakasi olmayan bir ulkede kavrulup gitsin istemiyorum. dunyanin sanayi lideri 2 ulkesinde bile ureme ekside adamlar uremiyor. asil uremesi gereken onlar iken;http://www.wiki-zero.net/m/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9MaXN0X29mX2NvdW50cmllc19ieV9wb3B1bGF0aW9uX2dyb3d0aF9yYXRl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BEB907BC0

    Kimse çocuk yapmasa beşer nasıl devam edecek? Yok böyle bir dünyaya çocuk getiremem de bilmem ne. Sen iyi çocuk yetiştir yarınlar güzel olsun. Sen yapmazsan Suriyelisi Afganı yerini doldurur zaten.
    Sen 3 çocuk yapsan bakamayacaksın paran yetmeyecek açlık sınırının altında kalacaksın. Suriyeli yapsa devlet alıp bakacak. Yani sen onun çocuğuna bakmış olacaksın. O yüzden o gidip 30 çocuk yapacak senin üstüne binecek. Sen çocuk yaparsan birde çocuğunun üstüne binecek. Çocuğuna aldığın limonataya bile Suriyeli vergisi ödeceksin. Ha çok zenginse yapsın 10 15 tane daha ama klasik Türk ailesinde çocuk yapacak durum yok. Millet kendine zor bakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serserim06 kullanıcısına yanıt
    İlk 3 sene zaten istenmiyor da senin 8 seneye sektirmen fazla geldi. Sebebini ise ütopik buldum. Baskılar ise evet çok sıkıcı ve saçma oluyor. İnsan terslemekten ben sıkıldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok şanslısın, tanıdığım bütün kızlar biran önce evlenip üremek istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Aklıma bu geldi


    Tam bir Küt film :)




  • Dünyanın değil de ülkemizin güvenli olmadığı apaçık ortada. Kız çocuklarının erkek çocuklarının başlarına gelenler de ortada. Bunların kimin döneminde hortladığı da ortada.

    Biz de benzer durumdayız.
  • BU ÇOCUKLAR dolarla yaşam sürecek dolarla,

    grafik çocuk yapma diyor, ısrarla yaparsan bu kimi öldürecek ? doğacak çocuğu,

    bunun sorumlususa anne babası korunmadan birleşen ailesi

    amerikalı 90.000 birime porsche 911 alırken, o çocuk 1.200.000 birim toplamak zorunda kalacak

    bunun sebebi kim ? anne babası

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serserim06

    onu kendi bencilliğimizden dolayı dünyaya getirip, belli bir yaşa kadar onunla olup sonra ölüp giderek yalnız bırakmak istemiyorum.

    hayatını yaşarken mutlu olduğundan daha fazla üzüleceğini bildiğim için bu saçma dünyayla uğraşsın da istemiyorum.

    bebekler ya da çocuklar sizin oyuncağınız veya eve geldiğinizde biraz vakit geçirip stres atacağınız şeyler değildir. dünyaya sizin aynınızdan birtane daha getiriyorsunuz ve sırf kendiniz için. bu dünyanın ona nasıl davranacağını hiç bilmeyerek.

    bu durum benim ve eşimin anlamlandırmadigi birşey. evet, içgüdüsel olabilir. evet, bebekler dünyanın en güzel şeyleri olabilir. ama hep bebek kalmayacaklar ne yazık ki.
    Hocam yazdıklarına katılmamak elde değil. 5 yıllık evliyim, evliliğimizin 3.yılının sonlarına doğru bir kızımız oldu. Bilerek planlayarak hareket ettik. (Evlilikten önce 3 yıl bir beraberliğimiz vardı zaten eşimle, evlendikten sonrada en az 3 yıl kendimize vakit ayırmak istedik.) Benimde senin fikirlerine benzer düşüncelerim vardı. Çocuk demek büyük sorumluluk demekti. Çocuk yap sokağa sal büyür mantığıyla hareket edebilecek birisi değilim. Eğer dünyaya savunmasız tamamen senin eline bakan bir varlık getiriyorsan kendi ona adaman gerektiğini düşünenlerdenim. Çevreme söylediğim gibi hakkını vereceksen eğer dünyaya çocuk getirmelisin. Burada hakkını vermekten kasıt; çocuk doğdu ben akşam eve gelip yarım saat, bir saat severim gerisine karışmam, biraz büyüsün okula gitsin üstünü başını alırım, cebine harçlığını koyarım biraz severim kendi kendine okusun gitsin ilerde de bana bakar şeklinde klasikleşmiş bir çocuk büyütme modeli değil. Dönüp baktığında gururla bakacağın, onun isteklerini sezerek o yönde eğitim aldıracağın, sadece gülerken değil her anında yanında olacağın (babalar ağlayan bebekleri genelde annelerine bırakıp kahveye gidiyor bizim ülkemizde), verimli zaman geçireceğin bir şekilde ona katkı sağlayarak büyütmek. Bende çok çocuk düşünen bir insan değildim ancak o zaman ki amacımı düşünüyorum bu hayatta (sizin düşünceleriniz zaten hayata gelmenin yanlış olduğu saygı duyarım ama geldiniz bir kere) işe girdik, maddi olarak tatmin eden varlıklar (evdir, arabadır), haz alacağın aktivitelerdi (gezmek, konsere gitmek, sinema vs.) . Şimdi tek amacım var kendimi çocuğuma adamak, onu iyi yetiştirmek (iyiden kastım ahlaklı, bencil olmayan, insanlara yardım eden, ilerde de çocuğu olursa bu iyi duyguları ona aşılayacak şekilde). Şu an 15 aylık ve önce kendimi yetiştirmeye çalışıyorum ona layıkıyla babalık yapabilmek için (kötü huylarımı düzeltmeye çalışıyorum, çocuk yetiştirmek ile ilgili kitaplar okuyorum, çevremi gözlemliyorum vb.) . Korkum yok mu bu ülkede, bu zamanda çocuk büyütmekle ilgili? Çok korkum var o yüzden daha da düşüyorum işin üzerine. Hedefim tamamen liseye kadar çocuğum ülkede okusun daha sonra yurtdışına göndermek ve bunun içinde tüm tasarrufumu bunun üzerine planlıyorum. 2.çocuğu mesela düşünmüyorum. Çünkü ülkenin durumu, ekonomik durumum ancak bir çocuğu hakkıyla yetiştirebileceğim düşüncesi kazandırıyor bana. Herşeyi geçtim. çok canın sıkkınken bile eve geliyorsun baba diye sana geliyor işte o herşeye bedel.
    Biraz uzun oldu, konudanda ara sıra saptım ancak fikrinin üzerinde belki az da olsa düşünmeni sağlayabilir.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhi13 -- 4 Mayıs 2018; 9:19:53 >




  • Lion filminde bir sahne var. Çocuk üvey annesine " çocuğunuz olmadığı için çok üzgünüm" diyor. Üvey annesi de " biz istesek çocuğumuz olabilirdi. Ama etrafta aile şevkati isteyen o kadar güzel çocuk varken bir tane daha dünya ya getirmek doğru olamazdı" diyor.

    Bu aslında yeterli her şey için. Amacınız sadece çocuk yapmak mı? Bu dünya ya iyi bir birey getirmek mi?

    Eğer ikincisi ise çocuk yapmadan da çocuk sahibi olabilir, hem de bir çocuğun hayatını değiştirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.