Şimdi Ara

çocuk istemiyoruz (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
6
Favori
12.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğada şunu görüyorum, Hayvanlar, Bitkiler, Bakteriler doğuyor, tohumunu atıyor ve ölüyor. Doğanın kanunu bu, seni oluşturan gen kaç bin yılda kaç insandan devam ederek oluşmuş ve sen bu gene son veriyorsun. Bence Kolayı seçme çocuk yap ve mücadele et. çocuk yapmamak bence bencilliktir.
  • Tabiki bu senin hakkın. Kimsenin söylediğine de kulak asmak zorunda değilsin. Dünyanın güvenli bir yer olmadığına ise sonuna kada katılıyorum. Ben de böyle düşümüyordum. Özgürlüğümün kısıtlanacağı gelirdi aklıma hep. Öylede oldu. Ama bence her canlının tatması gereken bir sevgi çocuk sevgisi. Öyle böyle değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkbozkus

    Tabiki bu senin hakkın. Kimsenin söylediğine de kulak asmak zorunda değilsin. Dünyanın güvenli bir yer olmadığına ise sonuna kada katılıyorum. Ben de böyle düşümüyordum. Özgürlüğümün kısıtlanacağı gelirdi aklıma hep. Öylede oldu. Ama bence her canlının tatması gereken bir sevgi çocuk sevgisi. Öyle böyle değil.
    çocuğum olsun demek en büyük egoistliktir

    çocuk istemiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 4 Mayıs 2018; 12:19:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onnow78

    Doğada şunu görüyorum, Hayvanlar, Bitkiler, Bakteriler doğuyor, tohumunu atıyor ve ölüyor. Doğanın kanunu bu, seni oluşturan gen kaç bin yılda kaç insandan devam ederek oluşmuş ve sen bu gene son veriyorsun. Bence Kolayı seçme çocuk yap ve mücadele et. çocuk yapmamak bence bencilliktir.
    insan ırkı son bulacak gibi yazmışsın

    sen buna son veriyorsun diye

    dünya hergün 250.000 kişi artıyor // artış diyorum ölenleri çıkardığımda

    dünyanın, en son ihtiyacı insan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 4 Mayıs 2018; 12:23:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    o sorunun cevabı belldir çomar kesimde. " allah rızkıyla beraber gönderir.." nah gönderir çomarcım.
    Dünyanın EN BÜYÜK YALANIDIR

    Allah'ın hazinesi çok büyüktür, her yere yeter !


    Afrikaya, Kenya'ya, Gambiya'ya yetmiyor
  • Kimi çikolata sevmez, kimi bmw den başkasına araba demez. Herkesin düşüncesi farklıdır tabi. Ama çocuk olayı bambaşka birşeydir, öyle anlatılanı okumakla, hayal etmekle bilinmez, anlaşılmaz. İlk baba der, sanki piyangodan bilet almışsın, aslan gibi delikanlı olur, heyt be ne babayiğit oğlum var derdin. Devir kötü çocuk istemiyoruz demek sorumluluklarımızdan kaçıyoruz ile eş anlamlıdır. Ecdadımız kurtuluş savaşı verirken bile çocuk istemiyoruz dememişler, torunları ne kafada ?? Kendi zevklerimden mahrum kalamam, uğraşamam diyin daha mantıklı.
  • Sen yapmaya dur ,nasilsa suriyeliler ve pkk yandaslari tam gaz calisiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp84

    Kimi çikolata sevmez, kimi bmw den başkasına araba demez. Herkesin düşüncesi farklıdır tabi. Ama çocuk olayı bambaşka birşeydir, öyle anlatılanı okumakla, hayal etmekle bilinmez, anlaşılmaz. İlk baba der, sanki piyangodan bilet almışsın, aslan gibi delikanlı olur, heyt be ne babayiğit oğlum var derdin. Devir kötü çocuk istemiyoruz demek sorumluluklarımızdan kaçıyoruz ile eş anlamlıdır. Ecdadımız kurtuluş savaşı verirken bile çocuk istemiyoruz dememişler, torunları ne kafada ?? Kendi zevklerimden mahrum kalamam, uğraşamam diyin daha mantıklı.
    Bu zihniyet ile zaten ülke elden gidecek dogu ve güneydoğu dışındaki tüm bölgelerimiz bu çocuk yapma konusunda her akşam çalışmalara ısrarla devam etmesi gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6C7EF6CED

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    --

    Belki de doğmamış olmak EN BÜYÜK İHSANDIR !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp84

    Kimi çikolata sevmez, kimi bmw den başkasına araba demez. Herkesin düşüncesi farklıdır tabi. Ama çocuk olayı bambaşka birşeydir, öyle anlatılanı okumakla, hayal etmekle bilinmez, anlaşılmaz. İlk baba der, sanki piyangodan bilet almışsın, aslan gibi delikanlı olur, heyt be ne babayiğit oğlum var derdin. Devir kötü çocuk istemiyoruz demek sorumluluklarımızdan kaçıyoruz ile eş anlamlıdır. Ecdadımız kurtuluş savaşı verirken bile çocuk istemiyoruz dememişler, torunları ne kafada ?? Kendi zevklerimden mahrum kalamam, uğraşamam diyin daha mantıklı.
    Dünyayı titreten Osmanlı'dan

    1'e 5 TL- 6TL kur ile yaşayan, milletin dışardan güldüğü bir ülke haline gelmek.

    ---
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcZaNeT

    Sen yapmaya dur ,nasilsa suriyeliler ve pkk yandaslari tam gaz calisiyor..
    Çocuk yapıp, çocuğu onların arasında 80 sene mi geçirsin.
  • Bu kadarda karamsar olunmaz canim memlekette da hala yaşamaya değecek guzel yerler ve guzel insanlar var devir ve kişiler geçicidir memleketin halide gun gelir duzelir merak etmeyin hane çocukla dolunca daha bir güzel. Hem bu memleketin iyi yetiştirilmiş çocuklara da ihtiyacı var sen yapma ben yapma kim yapacak bunu suriyelilermi yapsin ve nemleketin kaderini ellerine alsinlar....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da sürekli evlenmem konusunda baskı yapılıyor. Ailem neyse de, çevremde ki “her haltı ben bilirim” tipler de yapıyor. “Benim evlenmem size ne yarar sağlayacak?” diye sorduğumda bön bön suratıma bakıyorlar. Sırf tanıdık diye münakaşa etmek istemiyorum ama bazıları insanın sınırlarını zorluyor. Bir insan, başka bir insanın özel hayatına neden karışır ki? Yani böyle meraklı tipler oldukça fazla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cocujlarin cani cehenneme o ne ole yola firlayip araba carpacak sakat kalacak sonra hasta olacak onla ugrascan sonra baba para ver filan lanet seyler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ne dünyanın ne de Türkiye'nin çocuğa ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Olacaksa yine olur ama eğer çocuk yetiştirmek istiyorsanız çocuk yurtları bir sürü masum talihsiz çocuk dolu. Alın 1 yaşında çocuğu büyütün. Amaç sevgi ile düzgün bir insan yetiştirmekse sizden olup olması önemli değil. Çocuk doğacaksa yine doğar ama insanların çocuk sahibi olmakta bile bağnazlık sergilemeleri benim midemi bulandırıyor. Kendi çocuğu olacak yoksa istemiyor. Amaç ne bilmiyorum. Türk toplumunun dejenerasyon ve yozlaşma konusunda dünyada başı çektiğini düşünüyorum. Buna özünü yitirmek deniyor. İnsan olma özünden söz ediyorum. Çok tuhaf dünya görüşleri ortaya çıktı bu toplumda. Özellikle aile ve çocuk konusunda çok kötü bir bağnazlık var. Eminim burda da öyle tipler çıkacaktır. Örneğin evlilik dışı çocuğa piç diyenleri mi istersiniz yoksa kendinin olmayan çocuğu istemeyenleri mi? Bir de çocuğa sahip olmak kavramı var. Çocuk evliliğin nesnesi konumunda. Onu yetiştirmek için değil kendi hayatlarının aksesuarı yapmak isteyen bir sürü bozuk kültürlü insan tipleri işte.



    Çocuk yetiştirmek gibi bir sorumluluğunuz olabilir dünya için ama onu doğurmak gibi bir sorumluluğunuz yok. Bir çocuğu doğurmuş olmak değil onu yetiştirmiş olmak aile kavramını yaratır. Evliliği çocuğun şartı olarak görmek evlilik kurumunu çocuk için gerekli bir kurum olarak görmek antik bir alışkanlık. Bu kültürel alışkanlık artık işlemiyor. Bu çağda işlemiyor. Evliliği çocuğun bir şartı olarak zorlamak yozlaşmayı beraberinde getiriyor. Çünkü çocuk içine doğduğu bu ortamda iyi yetiştirilemiyor. Zaten geleneksel evlilik kurumunun baskısı altındaki çiftler bu baskıyı çocuğa da yansıtıyor. Bu noktada çocuğa sahip olmamak daha doğru görünüyor. Eğer olunacaksa gerçekten bilinçli insanlar çocuk sahibi olmalı. Bu konuda gelenekçi yapıyı tümüyle reddediyorum. Çünkü çöküntünün nedeni gelenekçi yapıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Ruh hastalarının doluştuğu başlık. Çocuk sahibi olmak bu dünyadaki en güzel hatta anlamı olan tek şeydir. Dolar 4.25 olmuş bu dünyaya çocuk getiremem diyen psikolojik sorunlu tipler keşke anne babanız zamanında aynı şeyi düşünseydi.
    Ruh hastası mı ? Bu tercih meselesi ve kimsede karisamaz. Sizinde tercihini bu sekilde yapanlara saygi duymaniz gerekir. Katilmayabilirsiniz ama ruh hastası demek agir bir tabir oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abinizin yıllardan beri çocuk hayali vardı

    Abiniz her yolu denedi ama olmadı

    Yapabiliyorken yapın yoksa üzülürsünüz

    En sonunda da abiniz gibi dönersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbinizDöndü -- 4 Mayıs 2018; 13:54:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cocuk yapmayacaksan niye evlendin ki? Evliligin mantigi yok. Bence esin istemiyor sen de oyle kendini kandiriyorsun. Cocuksuz olur mu ya. Yaslandiginda cok pisman olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlığımızı tehdit eden, doğal olmayan yaşam tarzımız riskleri yükseltiyor.

    Aynı yaşam tarzı, yazınızda da belirtildiği üzere, en basitinden DS için erken tanı imkanı doğuruyor. 10 haftalık iken tanısı konan anormal bir durumda hamileliği sonlandırmak mümkündür. İsteğe bağlı hamilelik sonlandırma 10 haftalığa kadar mümkündür. Ancak bebekteki bir hastalık veya genetik farklılık sebebi ile (DS gibi) daha ilerki haftalarda da bunu bunu yapmak mümkündür. Bunun için 3 doktordan oluşan bir kurulun onay vermesi yeterlidir.

    Bu yüzden, hamile birinin sık sık muayene olması, belli bir süre sonra testi yapılabilen durumları önceden bilmesi ve vakti geldiği an testi yaptırması, çıkan sonuca göre de ya huzura kavuşması, ya da acilen bir karar vermesi gerekir.

    ---------------

    İnsanlar genelde "zengin olmak için" geç çocuk yapmıyorlar. Okuyorlar. Düzenlerini geç kuruyorlar. Geç evleniyorlar. Bu yüzden geç çocuk yapıyorlar. İdeali, mezun olur olmaz düzenini hızla kurmak, evlenebilir hale gelmek, evlenmek, gezip tozmak, sonra da 30'larının başında iken çocuğu koymaktır. Ancak, günümüz dünyasında bunu yapabilen gençlerin sayısı azdır ve azalmaya devam etmektedir. İşsizlik oranının %35 olduğu bir ülkede atıp tutmak kolaydır. O %35'in içinde iseniz sizin gibi rahat yerden konuşanlara sövmek ise bana göre serbesttir.

    Bir çok genç 20'li yaşlarının sonuna geldiğinde, bir düzen kurmuş olsa bile, ara ara anne-babasından yardım alması gerekiyor. Daha kendine tam manası ile bakamıyor iken, aile kurmanın sorumluluğuna girip, bir de bir çocuğu hakkıyla yetiştirme fikri bu kişiler için imkansız gözüküyor. Bu hissi anlayabiliyorum. Empati kurabiliyorum. Size de tavsiye ederim.

    Bu işin çözümü zor değil. Kızın namusunu bacak arasında aramayan bir kültürel yapıda, düzenini geç kursan bile, o süre zarfında gezersin, tozarsın, sevdiğinle vakit geçirirsin. Çocuk yapacağın zaman evlenirsin. Evlenir evlenmez koyarsın çocuğu. Bu, ilişkilerin rahat olduğu ailelerde mümkün. Çevremde genç yaşta anne-baba olan insanlar bunu yaptı. Ancak, düzeni kurdun, evlendin. O zamana kadar sevdiğinle gezip tozamadı isen, başbaşa güzel vakit geçiremedi isen, bir süre çocuk yapmak istemezsin. Bu da çocuk yapma süreni 3-4 yıl daha uzağa atar.

    Kısaca, illaha eleştirecekseniz şu iki şeyi eleştirin:

    1) Genç işsizliği, gençliğe ödenen aşırı düşük maaş düzeni, sonsuzluğa uzayan stajyerlik (aleni emek sömürüsü)
    2) Çağdışı toplumsal yapı

    Bu konularda bir değişime benim tek başıma gücüm yetmez. Sizin bir fikriniz varsa, "şöyle yapalım, böyle yapalım, bu düzene dur diyelim" diyorsanız ve bir şeyleri değiştirebileceğinize inanıyorsanız, kitleleri hareket ettirebilecek, arkanızda toplayabilecekseniz, sonuna kadar yanınızdayım. Bu yolda yanınızda yürümekten gurur duyarım. Yok, böyle bir iddianız yoksa, sizin çözüm öneriniz nedir?

    - Geç evlenip, anında çocuk yapıp, birlikte güzel vakit geçiremeden yaşlanıp gitsinler mi?
    - Erkenden evlenip, ailelerinin avuçlarına bakıp, bir dönem dilenci gibi mi yaşasınlar?

    Benim tuzum kuru. Ben ikisine de girmiyorum; ama giren milyonlarca insan var. Biraz hassas olmak lazım.

    -------------------

    Evlat edinmek her zaman çok iyi bir opsiyon. Hazır yapılmışı var. Senin olmuyorsa ve istiyorsan, bir çocuğun da hayatı kurtulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Mayıs 2018; 14:20:13 >
  • Lan sen ne biçim adamsın bide 35 yaşındasın, Bu konuyu üyelerinin % 90'ı Bekar olan bütün işleri klavye başında gece gündüz sosyal medya, porno vs. gibi antisosyallikle meşgul olan bir foruma böyle bir konu açıp birde bu adamlardan böyle bir konu hakkında yorum bekliyorsun, Tüh senin kalıbına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 4 Mayıs 2018; 14:21:29 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.