Şimdi Ara

Şişman biri için bisiklet tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar ben 193 boyunda 105 kilo biriyim :)
    yaklaşık 2.5 aydır spor yapıyorum yaklaşık 15-16 kilo verdim ve artık spor harici üniversiteye bisikletle gidip gelmek istiyorum bunun için bisiklet alıcam ama çok fazla detaylı bir araştırma yapamadım ve bütçem sınırlı diyebilirim
    önerileriniz nelerdir günde ortalama 15 km yol yapmış olucam
    bugüne kadar bisikletteki en büyük sorunum bisiklet selesinin beni rahatsız etmesi buna bir çözüm bulabilir miyiz
    iyi forumlar
    %30 eğimli yaklaşık 500 metre yokuş çıkıcam ve inicem geri kalan yol düz bunu da belirteyim yolun yakşaık 13-14 km şehirler arası yolda geçicek 1km de ev ile ana yol arası bağlantı diyebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 1 Mayıs 2018; 11:58:4 >



  • Para sorun değilse 21" kadro boyu olan Felt DD70 Fat Bike al derim dağ bayır fark etmez her yerde kullanabilirsin.
  • Kişinin söyledikleri ile alakasız olarak, kendi beğendiğiniz bisikleti niye birine öneriyorsunuz? Özellikle önerdiğiniz bisiklet çeşiti olan fat bike'ı hiç denememişken.


    Konuyu açan kişiye gelecek olursak. 1.93 boy ile 105 kilo çok fazla sırıtıyor olamaz. Eğer mümkün ise bisiklet bayilerinde bisiklet deneyip satın alın. Sizin boydaki birisi için internetten bisiklet almak risk olabilir. Bunun dışında bütçenizi bilemiyorum ancak şuan için piyasaya baktığımızda 1000 lira altında uzun vadede sorun çıkartmayacak bisiklet yok. Bütçeniz el verdiğince iyi bir yatırım yapın derim. Bunun dışında %30 yokuş demişsiniz ancak, yüksek ihtimalle bahsettiğiniz yokuş %10 civarıdır maksimum. İnsanlar eğim konusunda yanılabiliyor. Aşağıdaki linklerden kullanacağınız rotayı çizip gerçek eğim derecesini öğrenebilirsiniz. Sele konusunda ise hangi seleyi kullanırsanız kullanın alışana kadar rahatsız edecektir. Ancak gerçekten rahat bir sele istiyorsanız Brooks marka selelere bakınız.

    http://www.mapmyride.com/routes/create/
    http://veloroutes.org/bikemaps/#
  • butce belirtmemissiniz ama yuksek ihtimal salcanolara yoneleceksiniz. tavisyem bulasmayin bu markaya. hatta ilk bisikletiniz olacaksa hicbir amortisoru olmayan bir market bisikleti cok daha az sorun yasatacaktir. emin olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huntertlg

    butce belirtmemissiniz ama yuksek ihtimal salcanolara yoneleceksiniz. tavisyem bulasmayin bu markaya. hatta ilk bisikletiniz olacaksa hicbir amortisoru olmayan bir market bisikleti cok daha az sorun yasatacaktir. emin olun.
    Neden Salcano bu kadar kötüleniyor?

    Specialized, Trek falan desen 10,000'den aşağı değil onlar.
  • hocam alirken rahatlatiyorlar servisi var garantisi var diye, servise bi gidiyorsunuz ki garanti sizin sorununuz haricinde heeer seyi kapsiyormus (!) megersem. 0 kullanici hatasi oldugunu kabul ediyorlar ama salcano sunu bunu garanti etmiyor diyorlar. servislerin durumu zaten icler acisi. koymuslar iki tane amca kendilerine usta diyorlar. tek yaptiklari hava basmak vites akordu yapmak. usta dedikleri adam “ben senin bisikletteki aktariciyi ilk defa goruyorum” dedi ve zinciri yanlis takti. bu hatasi yuzunden evden 50 km uzakta dik bir yokusun ortasinda zincir koptu hocam inanabiliyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de bir bisiklete 10-15 bin lira vermiyorsanız servis hizmetide alamazsınız. Eğer yüksek fiyatlı bir bisiklet alırsanız sizin köpeğiniz olurlar. Salcano'yu kötüleyenler ise Salcano'nun ve diğer firmaların (Kron, Mosso, Ümit, vb) firmaların Türkiye'de sadece montaj yaptığını bilmiyor herhalde. Bu firmaların ürettiği tek bir parça yok. Hepsi aynı marka model parçaları kullanıyor. O parçaların ise ömrü belli vereceği performans belli. Aynı donanımda bisikleti Salcano'da 3 bin liraya, Trek-Merida-Scott markalarında ise 5-8 bin lira arasına alıyorsunuz. Eğer bütçeniz yüksek değil ise Salcano alır geçersiniz. Bütçeniz yüksek ise aynı parçalara (Kadro hariç) daha yüksek fiyat verirsiniz. Daha yüksek para verdiğiniz markada daha iyi teknik servis alabilirsiniz, daha çok ilgi alaka görebilirsiniz. Ama unutmayın bunu yüksek para verdiğiniz için alıyorsunuz. Daha ucuza, aynı donanımda bisiklet alıp birde Salcano'yu kötülemeyin lütfen. Ne kadar para verirseniz o kadar hizmet alıyorsunuz.
  • eğer yokuşlu bir rotada gidecekseniz vites olarak 30 düşünmelisiniz bütçe bilemiyorum onun için 3 bisiklet önereceğim
    https://www.bubisiklet.com/scott-sub-cross-20-men sevdiğim yakışıklı bir bisiklet 30 vites (yeni üyelere özel %5 indirimle 3800 TL ye geliyor )
    https://www.bubisiklet.com/carraro-cr-t-world uzun turlarada çıkabileceğiniz sabit maşalı bir bisiklet (yeni üyelere özel %5 indirimle 3965 TL ye geliyor)
    https://www.bubisiklet.com/whistle-guipago-1730 yine 30 vitesli bir bisiklet hidrolik disk fren gidondan maşa kilitleme (yokuşta kilitlemek işe yarar) (yeni üyelere özel %5 indirimle 2635 TL ye geliyor)

    ben bunlar arasında scott ı seçerim gerçekten yakışıklı bisiklet ama whistle dede ek baya indirim yaptık onun için uyguna geliyor.
  • Merhaba bütçeyi tam olarak belirtirsen sana tam yardımcı olabilirim.
  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    servis konusuna katılıyorum ayrıca şunu da söyleyeyim vites grubu,fren gibi parçalar zaten herkesin kullandıgı aynı marka parçalar oldugu için onlar mecbur ithalat yapılacak ama accel bisiklet kadrosunu türkiyede yapıyor henüz makine ile üretmiyorlar elle tek tek üretiliyor kadrolar ama buna da şükür demek lazım.
  • öncelikli olarak kusura bakmayın bildirim gelmediği için konuya yorum gelmediğini düşünmüştüm yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim ben erzurumdayım ve 2 ay daha burada olucam final ve bütlerden dolayı alacağım bisikletide görerek alma şansım yok doğal olarak
    max 1000 tl bi bütçem var 2.el de olabilir bu fiyata taksitle alma imkanım olursa
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Accell Bisikletin Türkiye'de ürettiği kadrolar sadece çelik kadrolar. Alüminyum kadro ürettiği hakkında bilgi veya veri yok. Türkiye'de şuan çelik kadro dışında alüminyum kadro üretebilen tek firma Corelli. Onlarda senelerdir alüminyum üstünde kazandıkları deneyim ile bisiklet sektörüne girdiler. Başlangıç seviyesinde bisiklet ve kadro üretiyorlar ancak yinede olumlu.
  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    aliminyum kadrolar ithal mı ediyorlar diyorsunuz ?
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Evet, dediğim gibi. Türkiye'de son birkaç senedir alt seviye alüminyum kadro üreten Corelli dışında başka bir alüminyum kadro üreticisi yok. Türkiye'de bisikleti üretimi tamamen parça birleştirmeden ibaret. Zaten vites, fren, gidon, sele, lastik vb parçalar sektöründe öncü firmalar (Shimano, Sram, ritchey, selle italia, continental, rubena) tarafından üretiliyor. Burdaki bisiklet firmaları ise toptan sipariş geçip farklı modellerde bisiklet birleştirmiş oluyor. Kadroların çoğu ise tayvan malı. Hatta Salcano'nun bu sene kullandığı UCI onaylı karbon kadrosunu 250 dolara orijinal üreticisinden alabiliyorsunuz.
  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    o zaman soyle hafif bir alu kadroyu yurtdisindqn ucuza alabiliyoruz acikcasi yeni bisiklet almak yerine toplama niyetim var ileride vites sistemlerini ikinci el felan alirim diyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1000 tl bütçe ile 0 yada 2. el ne modeller alabilirim onu da belirtebilir misiniz :D
  • %30 eğim mi ? Hocam direk düz duvara tırmansaymışsınız o nedir yahu :) Bisiklet selesi ilk başlarda çok acı verir ve hep öyle kalır hiç değişmez. Sadece siz o acıya alışırsınız o kadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.