Şimdi Ara

Hayat hikayenizi yazin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
13
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yorgunluk biraz oluyor ama basıncı bitirdim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah kazanırız hocam benimde 50k gelmişti lys ile beraber kaldım bakalım inşallah istediğimiz yerler olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    Ben yazilanlari okuyorum hem yazmak kötü bir şey değil. Derdinin çözümü sendedir zaten .

    En kötü ihtimal ile biraz geçmişini hatirliyorsun maziye gidiyorsun hem de kendi mazine. Kimse yazarken yardim bekledigi için veya okurken yardim edeyim diye okumuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes sonradan duzeltmis hayatını it gibi calisiyor helal olsun
    benim gibi sonradan bozanlar yok mu?
    ortalama bir fen lisesinden mezunum kazik gibi yazililara ragmen obpmi yuksek tutmaya çalıştım ama sonra degisti her sey simdi tmden hazırlanıyorum devlette herhangi bir hukuk gelse sukredecegim su an tek istegim bu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryanfl R kullanıcısına yanıt
    Ben de fenli olmasam da aynı durumdayım hocam çalıştım çalıştım son sene saldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enantiyomerr E kullanıcısına yanıt
    Nasıl bitirdin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 yılında ÖSS ye girdim. TM'de 2000 küsürüncü, MF'de 3000 küsürüncü oldum. Boğaziçi Üni. Moleküler Biyoloji ve Genetik'i kazandım. 2010 yılında mezun oldum. 2011'de Adli Tıp Kurumu'na atandım. 2014'te İstanbul Üni. Adli Tıp Enstitüsü'nde yüksek lisansı bitirdim. Aynı yıl aynı bölümde doktoraya başladım. 2016 yılında KHK ile ihraç oldum. Bu yıl yeniden üniversite sınavına girmeye karar verdim Mart ayında. Mart'ın ortası gibi de çalışmaya başladım. Biraz fantezi gibi de düşünebilirsiniz. Hedefim Hukuk kazanmak. Türkiye geneli deneme sınavlarını falan kovalıyorum. Sınavlara girdiğimde gençler şöyle bir göz ucuyla bakıyorlar, sınava başvurmak için temel liselere gittiğimde 'Öğrenci kim?' diyorlar Aslında iyi çalıştığımı söyleyebilirim ama 5,5 yaşındaki kızım bazen müsaade etmiyor Böyle takılıyorum işte..




  • 17 yaşında olabilirim ama taşıdığım yükler her zaman yaşımdan daha ağırdı.buraya hayatımı ayrıntılarıyla yazmak istemiyorum aslında neden yazdığımı da bilmiyorum belki gelecek zamanda okuyup geçmişi bir daha yaşamak için yazıyorum.
    hayatımda hiç her şeyimi tam anlattığım bir arkadaşım olmadı bazen ağzımdan bazı şeyleri kaçırırdım ama sadece benim bildiğim bana dair çok sırlarım oldu.bazen kağıda dökerek ve sonradan o kağıdı yakarak rahatlıyordum bazense ağlayarak ama öğrendiğim bir şey vardı ki zaman her şeyin ilacı olamıyordu bazı yaralar hala ilk günkü kadar yanıyordu kabuk bağlamıyordu ve biri ne zaman o yaraya parmak bassa canınız acıyordu.sadece uyuduğunuz zaman unutuyordunuz ve uyuduktan sonra uyumadan önce siz nereye giderseniz gidin o yaralar da sizinle beraber her yere gidiyordu.tek çare o yaraya basanlardan uzaklaşmaktı uzaklaştıktan sonra belki o kadar acımazdı canınız.denemeye değerdi.işte bende bu yüzden gidecektim iyi bir üniversiteye iyi bir bölüme kendi kaderimi kendim çizmeye.




  • mudo3838 M kullanıcısına yanıt
    Hikaye değil destan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimle konusarak, pozitif seyler soyleyerek. Ne zaman içimdeki ses kötü biseyler soylese onu durdurup tam tersi olumlu konustum bu sekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizi geçen seneden hatırlıyorum. Allah yardımcınız olsun, dilerim istediğiniz olur bu yıl :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tukker

    Hayat hikayeleri okuldan ibaret.Ulan ben anlatsam demek ki.Bizim dertler sorunmuymuş ya diyecekler 😂
    Sınav bölümündeyiz, çoğunluğu 19-20 yaşındaki kişilerden askerlik anısı beklemiyorsun herhalde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Death

    Sınav bölümündeyiz, çoğunluğu 19-20 yaşındaki kişilerden askerlik anısı beklemiyorsun herhalde?

    Alıntıları Göster
    Mnatıklı,ben onu kaçırmışım.
  • Deliricem. Yarım saat yazdım,yazdım. Sonra bütün her şey yok oldu .. Bi daha yazıcam .





    8 yıl boyunca köy okulunda okudum . Okulun şartları iyi değildi . Bina çok eskiydi . Zeytin zamanları tüm okul , okulun zeytinini toplardık.





    İlkokulda 4. Sınıftı sanırım . Birgün müdürümüz sınıfımıza geldi . Başladı mesleklerden konuşmaya . "Çocuklar bu ülkede çöpçüye de çiftçiye de fırıncıya da doktor ve öğretmene de ihtiyaç var . Herkes öğretmen olsa olur mu hiç ? "dedi . Şiir gibi konuşuyordu . Sonra hoca başladı sırasıyla "ne olmak istersin yavrum , evladım ?



    Ben en son sıralardaydım . Herkesi pür dikkat dinliyorum . Başladılar : "Öğretmen... Doktor....Hemşire...Öğretmen..."Tüm ülke 3 meslek grubuyla doldu taştı anlayacağınız.Sıra bana geldikçe heyecanım artıyor . Bütün meslek gruplarını aklımdan geçiriyor . Planlar yapıyordum . Sonra sıra bana gelince "firıncı olmak istiyorum ." dedim . Millet başladı gülmeye . Yerin dibine girdim . Müdür Bey sınıfı susturup "Olabilir çocuklar , gülünecek bir şey yok." tarzı bir şey söyledi . Daha söyledikleri mesleği olamadan diğerlerini küçük görmeye başlamıştı bizim küçük efendiler. Bu olayın hayatımda özel bir yeri vardır .





    Dedim ya köy okulu . Maddi olarak da iyi değiliz . Sınıfımda da 6. filanım. 5. Sınıftayız . Önümüzde bursluluk sınavı var . Hocanın dediğine göre başarılı olanlara devlet para verecekmiş . Ben tabi bu fırsatı değerlendirmeliydim. İlkokul hocamız sınav hazırlığı için bize deneme yapacak. Herkes dışarda . Daha deneme optiği görmemiş insanım . Heryerinde&nbsp; kutucuk olan bir kağıt dağıttı hocamız . Herkes bi yerleri dolduruyor filan . Ben de ortalıkta ne yapıyorlar diye anlamaya çalışıyorum ama hiç o kadar terlediğimi hatırlamıyorum. Kimse yardım etmiyor . Neyse sonraları öğrendim optik işini . Sınavımıza da girdik ve kazandık çok şükür.&nbsp; Köyde burs kazanan ilk 5 kişiden biri olmuşumdur herhalde . Okulda sadece 2 kişi kazanabildik.





    Tabi çok mutluyum aileme yük olmayacaktım ve sınıfımda ikinciliğe yükseldim .





    Eğer daha çok çalışırsam daha çok para kazanabilirdim . Bu yüzden 6-7'de çok olmasa da 8'de çok çalıştım . Bir hedef belirlemiştim . İlin en iyi okulu "fen lisesi "demişti hocamız. Güya oraya giden boşta kalmıyormuş. Ben de hedefim orası olsun dedim .

    Daha önce hiç fen lisesini görmemiştim.



    8de hala 2. Olarak devam ediyorum . Önümdeki kızın notlarını hocalar hep kabartıyor . Öyle ki bir keresinde ben ve arkadaşım 90 obu kız 85 almıştı . Hocamız bizle pazarlık yapıp 3'ümüze de 100 vermişti . Neyse işte böyle bir kızı rakip olarak seçtim . Çok hırslıydım . Bu kızı geçecektim . Bütün notlarım 100 olacaktı. Tenefüslerde bile çalışacaktım .Hepsi 100 olmadı ama ortalamamı 98 yaptım ama yine de 1. olamadım .



    Sbs vardı önümüzde . Daha önce hiç fen lisesi çıkmayan köyden fen lisesini hedefleyerek sınava girdim ve önümdeki rakibimle beraber ilin en iyi okulu olan fen lisesini kazandık . Bizi ,2 çoban çocuğu fen lisesini kazandı diyerek takdim etti müdür yardımcımız . Mutluydum rakibim dişliydi belki onu geçemedim ama bana çok şey kattı . O 4. Ben 57. Olarak fen lisesine girdik .

    Çok sevdiğimiz bir hoca vardı okulumuzda . İkimizin fotoğrafı olan bir pankart hazırlatıp okula ve köyün ana yoluna astırmıştı . İşte bu yılki başarılar yazıyordu üstünde . 2 fen, 2 anadolu lisesi, 2 sağlık meslek lisesi gibi bir şeydi. Okulun en başarılı dönemi yaşanıyordu ve bu yıldan önce ve sonra fen lisesi çıkmadı .

    Birgün okulu ziyarete gittim . Lise 1'di galiba. Öğrenciler beni tanıyordu artık tabi . Neyse eve gelirken karşımdan 2 çocuk geliyordu. Biri diğerine "şu 1. Olan çocuk haa. " diyordu
    1. Değildim ama yine de gururlanmıştım .

    Çocukları bilinçlendirmeyi çok istiyorum . Tıpı kazanırsam arada bir gidip onlarla konuşma yapacağım . Belki içlerinden benim gibi biri çıkar . Fırıncı olmak istiyorum deyiverir.

    Lise yıllarım hüsran...
    Lise 1-2 boş geçti . Okula ayak uyduramadım . Herkes kendini düşünüyordu . Bu kadar çıkarcı insanı hiç bir arada görmemiştim . Kendimi hep geri çektim . Hem derslerde hem de sosyal hayatta çok gerideydim ama hep gülüyordum . İçim dertlerle doluydu . Bu lisenin yükü altında eziliyordum .11'de biraz toparlayıp 12'de biraz asıldım ama olmadı.. .Hedef tıp. Ygs 22k lys 28k. Sonuçlar açıklanmadan derslere geri başladım . Sonuçlar açıklandı . Rakibim dediğim kız selçuk dişe gitti. Rehavete o da kapılmıştı .

    Çok hırslanmıştım . Hak ettiğim yerde değildim .


    Neyse işte yazın çok konu halledip dershanede ilk3 içerisinde yer aldım . Hala da öyle .netlerim 105-115 arası ayt 65++. Egoist insanlardan hep gıcık aldım ve onları sınav sonuçlarında altımda görmek en büyük hobim oldu . Şimdi ki hedefim de köyden çıkan ilk tıpçı olmak .





    Eğer ilerde imkanım olursa da bi de fırın açmayı düşünüyorum .

    Edit: Yazmaya doyamadım . Bir şeyler daha ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bookman01 -- 5 Mayıs 2018; 10:7:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • son cümlenin tatlılığıı nedense tebessümle okudum jdkdjskdk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loveless122

    Bu mesaj silindi.
    Olur mu hocam ? Ben sizin yazdıklarınızı da okudum . Umarım beraberce tıp kazanıp bu yıl kurtuluruz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300€ aldığınız doru mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazarken kopyalayın bana da olmuştu bir kaç kere. sinir oluyordum

    Anlattığınız çoğu şeyi yaşadım.Rehavet özellikle oldu ve devam ediyor.Çoban çocuğu değilim ama çiftçi çocuğuyum.12.sınıfım.


    Egoist insanlar vardı ve ben onlarla o konularda konuşmuyorum.Bende fen lisesindeyim şimdi.Mesela ben sonlarda girdim hala sonlardaym şimdi de.O ilk 10daki kişilerden bazıları beni yerden yere vuruyordu ben bir şey dediğimde.Sırf egoist olmayan kişilerle konuşuyordum.Şimdi ise nedense herkes olgunlaşmış herkes birbirine yardım ediyor.O arkadaşları da severim.



    İnşallah istediğniz yeri kazanırsınız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.