Şimdi Ara

Türknet modem değerleri 18:00 olunca düşüyor 00:00 gibi düzeliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 gündür ilginç bir sorunla karşı karşıyayım normalde ulaşılabilir hızım 40 ila 39 mbps arasında geziyor ve 24 mbps hız alıyorum ama bir kaç gündür özellikle saat 6'dan sonra hat değerlerim adsl ışığı söndükten sonra yarı yarıya düşüyor gece 12 de reset atınca tekrar eski haline dönüyor sorun bizde mi yoksa türknette mi? 2 kere arıza kaydı açtım çözüm yok...



  • TT den çağrı aldınız mı ? Farklı firmadan internet kullanıyor musunuz falan diye ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

    TT den çağrı aldınız mı ? Farklı firmadan internet kullanıyor musunuz falan diye ?
    yok hocam
  • yakında çağrı gelirse bilerek sabote olabilir, ama siz yine de talep açın şu şu saatler arası sebepsiz yere hat değerlerim düşüyor diye baksınlar bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

    yakında çağrı gelirse bilerek sabote olabilir, ama siz yine de talep açın şu şu saatler arası sebepsiz yere hat değerlerim düşüyor diye baksınlar bakalım
    açtım hocam talep sorun çözüldü diye mesaj geliyor akşam yine aynı.
  • Aynı sorunu 2 haftadır aralıklı bende yaşıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scrite

    Aynı sorunu 2 haftadır aralıklı bende yaşıyorum.
    2 gündür düzeldi hocam umarım yine yaşamam
  • Benimde üst kat komşu modemi açınca hat değerlerim 137 den 100'e düşüyor kapatınca geri yükseliyor, sizinde aynısı olabilir belki, akşam işten gelince modemi açıp yatarken kapatıyordur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerÇel

    Benimde üst kat komşu modemi açınca hat değerlerim 137 den 100'e düşüyor kapatınca geri yükseliyor, sizinde aynısı olabilir belki, akşam işten gelince modemi açıp yatarken kapatıyordur.
    olabilir hocam haklısınız ama zaten zar zor 24 mbps alıyorum kabloları yeniledik falan birde üstüne böyle bir sorun çıkarsa gerçekten can sıkıcı bir durum olur. Zaten 2 gündür oldu bu sorun hem böyle şey olsa daha önceden olmazmıydı? Düşündüğüm tek şey telekomdan kaynaklı bir durum olabilir kendi abonelerini çok kayırıyorlar.
  • Bende aylarca 100 mbps sorunsuz kullandım Hocam, ulaşılabilir hızım 137, snr değerim 18 civarıydı, sonra bir anda ulaşılabilir hız 99 snr 8 civarlarına düştü, ufak tefek kopmalar başladı, sorunu bulamayınca hızı 80 mbps'ye sabitlediler, ara sıra normale dönüyor ara sıra düşüyordu, sonra üst katın internet aldığını öğrendim. Tesadüf ki onların internet aldığı tarih benim sorunların başladığı güne denk geliyordu. Komşuların evde olmadığı birgün 1 dakikalığına şartellerini indirip denedim ve tahmin ettiğim çıktı, hatta videoya çektim TT ile paylaştım ama sorun olmadığını yaşadığımız olayın normal olduğunu, normal şartlarda zaten hattımın 100 mbps'yi desteklemediğini falan söyleyip konuyu kapattılar.

    Video linki

    https://youtu.be/QoiA5fqyNJU

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • SerÇel kullanıcısına yanıt
    Alıntıdır;

    Bir de kullanan kişi sayısı arttıkça ulaşılabilir hız düşüyor. Bu forumda 135 mbps ulaşılabilir hız görüp, aynı binadan bir kişi daha internet bağlatınca 100 mbps'e düşen üye vardı. Benzer şekilde forumda 1-2 yıl içinde ulaşılabilir hızı 90 mbps'ten 60 mbps'e düşen üyeler vardı. Aynı kabinden vdsl kullanan kişi sayısı arttıkça ulaşılabilir hız düşüyor. Şurada yabancı bir sitede adam kabinin kurulduğu günden 60.güne kadar hat değerlerini kaydetmiş:

    https://www.increasebroadbandspeed.co.uk/2014/vectoring-crosstalk-crisis

    Özet olarak kabine 200 metreden az mesafesi varmış. Kabinin kurulduğu ilk gün 145 mbps almış, kabine diğer kişilerin bağlantıları yapıldıkça bu değer düşmüş. 2.gün 105 mbps almış. 3.gün 87 mbps, 25.gün 79 mbps, 60.gün 74.5 mbps almış. Tarifesi 80 mbps olduğundan, 25.günden itibaren hızı düşmeye başlamış.

    Vectoring ile daha yüksek ulaşılabilir hız sağlanacağından, bu sorunun üstesinden gelebileceğinden bahsetmişler. Bir kaç sene sona adamın kabinine vectoring desteği gelmiş ve 137 mbps ulaşılabilir hız görmüş. Bu da nerdeyse vectoring olmayan kabinin ilk günü kadar yüksek bir hız demek:

    https://www.increasebroadbandspeed.co.uk/vdsl-vectoring-arrives-on-a-rural-fibre-broadband-cabinet

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/132606986

    özet çözüm yok




  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler ama benim başka bir sorunum olduğunu düşünüyorum, çünkü apartmanda 3 abone var diğer abonenin modeminin açılıp kapanması benim hat değerlerime hiç etki etmiyor. Birde üst kat komşum TT'den başka firmalardan port olmadığı için hizmet alamamış, TT 1-2 gün bekletip gelip bağlantıyı yapmış. Şimdi kabin yoğunluğundan olsa daire 3 modemi kapatınca yükselen değerler, daire 4 kapatınca da yükselmez mi?
  • SerÇel kullanıcısına yanıt
    Sadece tahmminen söylüyorum, belki tt port paylaşımı gibi bir şey yapmış olabilir.
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Benimde aynı şey aklıma geldi ama netspeed teknisyeni port paylaşımının mümkün olmadığını söylüyor. TT zaten bilgi bile vermiyor kendi müşterisi olmadığım için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şuan hızım normal şöyle açıklamak gerekirse hatta kısa süreli bir kısa devre varmış gibi oldu ama 3 gündür böyle bir sorunla karşılaşmadım hadi bağlatsın biri düşsün 5-6 mbps ama birden iki gün boyunca 40 olan hızın 20 mbps'e düşmesi biraz tuhaf. Ayrıca bu hız düşümü adsl sinyali gidip geldikten sonra oluyor teknik bir müdahale söz konusu mesela hız yükseltirken adsl ışığı söner tekrar yanar öyle bir durum mevcut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGrayMan -- 6 Mayıs 2018; 0:40:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.