Şimdi Ara

5 yıldır depresyondayım + sosyal fobi + okul uzadı + bölüm zor + kyk kesilecek (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
9
Favori
19.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reis nasılsın son durum ne ben de senin gibiyim okulu bırakmaya ramak kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç ya forum garip insanlarla dolu herif ölüm korkusundan toplu taşıma kullanmıyordum diyor gerçekten zor şeyler yaşıyorsunuz dilerim çözersiniz tavsiyem önce ailene konuyu aç onlar ailen ya nasıl haberleri olmaz derdini onlara anlat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    İlginç ya forum garip insanlarla dolu herif ölüm korkusundan toplu taşıma kullanmıyordum diyor gerçekten zor şeyler yaşıyorsunuz dilerim çözersiniz tavsiyem önce ailene konuyu aç onlar ailen ya nasıl haberleri olmaz derdini onlara anlat.
    Hocam mesela bende o kadar ileri değil ama izlenme korkusu var.Mesela toplum içinde bazen yürümem bozulabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • themoondead T kullanıcısına yanıt
    Konyadayim yardımcı olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz psikolojik ve ruhsal problemleri yalnızca kişinin kendisini çözebilir.istediğin kadar ilaç kullan,psikologlara git yaptığın tek şey futboldaki gibi zamana oynamak olur.

    lise zamanında bende yaşadım bu olayları senin gibi ilaçlar kullandım,doktora gittim ama bir faydasını görmedim.
    bu derdini şöyle açabilirsin
    -futbol maçlarına git çekirdeğini al otur ve izle taraftar çoştuğunda sende katılmaya çalış.küfür ediyorlarsa sende bir küfür patlat.
    -bir bakkala gir kakaolu bisküvi al çık ve 10 15 saniye sonra tekrar gir ve muzlusuyla değiştirmek istediğini söyle.
    -bir kuruyemiş dükkanına gir 100 gramlık kabak çekirdeği al.adam kabağı tartarken muhabbet etmeye çalış."bu kabak ithal mi yerli mi ?"
    -yolda yürürken birisine xxxx dükkanı/caddesi vs nerde diye sor.

    örnekler çoğaltılabilir.
  • Aynı durumu ben de yaşıyorum. Hatta ben okulu bıraktım 4 yılın sonunda.

    Tekrar YKS girecem 22 de

    Efexor a başlayacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efexor ne işe yarıyor

  • ben de uzun süredir sosyal fobi ve depresyonla uğraşıyorum. okul da uzadı, son senem ama sunum olayı yüzünden bitiremeyeğim böyle giderse. okulu bıraksam boşa gidecek bunca sıkıntı. sonra ne yapacağımı da bilmiyorum. sunumu da geçtim evden çıkmak, okula gitmek, toplu taşıma kullanmak bile benim için aşırı zor.

  • Üniversitede sosyal ortamlara zorunlu da olsa gire çıka illaki sosyal fobiniz de azalma olmuştur ve sosyal fobililer için işkence gibi olsa da sınıfta sunum yapmak sosyal fobiyi belirli aralıklarla azaltır. Bak bende sosyal fobiliyim ve lisede sunum yaparken kalbim güm güm atardı resmen ama evden çıkmak,toplu taşıma kullanmak konusunda çok ta fobim yok eğer abartmıyorsanız evden çıkmak,okula gitmek,toplu taşıma kullanmak gibi korkularınız varsa bunca sorunun altında büyük özgüvensizlik yatar NET. Mesela ben kaldırımda yürürken eğer karşımdan güzel kızlar geliyorsa kesin kaldırımı değiştiririm veya karşıya geçerim çünkü tipsizim abi o yüzden özgüvenim '0' eğer yakışıklı olsaydım gayet rahat olurdum ve kızlarla rahatça kesişirdim.

  • Paganizm kullanıcısına yanıt

    azalma değil, daha da kötü oldu. bendeki çok aşırı bir sosyal fobi ama öyle böyle değil. detaylarını, neler yaşadığımı anlatsam muhtemelen inanmazsınız. üniversitede derse zar zor gidip gelmek dışında hiçbir şey yapamadım zaten yıllardır. bazen yolda yürürken bile anksiyete bastırır ne yapacağımı bilemem, gözlerim kararır, bayılacak gibi olurum. toplu taşımada ise inanılmaz geriliyorum terliyorum, herkes bana bakıyor hissi oluşuyor. insanlarla etkileşimim yok, evden çıkıp markete bile rahatça gidemem. üniversite ortamında yaşıtlarınızın içinde böyle biri olduğunuzu düşünsenize. amfide sakince oturmak bile zor, sunum yapamam asla. konuda belirtiler yazılmış işte kalp çarpıntısı, terleme, kızarma, mide bulantısı ben onu sürekli ve en şiddetli haliyle en basit sosyal durumlarda bile yaşıyorum. arkadaşım falan yok, kimseyle konuşamıyorum neredeyse izole yaşıyorum. bu seviyede bir sosyal fobi çok az kişi vardır sanırım dünyada. hayatımı bitirdi.

  • Dostum çok aşırı sosyal fobiliyim demişsin ama ben sana bir şey söyleyeyimmi bendeki fobi seninkinden daha ağırdır çünkü sen en azından üniversiteye gidebilmişsin ama bende o da yok çünkü üniversiteye gitmeye dahi korkuyorum.Üniversiteyi kazansam bile kapısından girerken heyecandan kalp krizi geçirebileceğimi hatırlatmak isterim ha eğer geçirmesem bile koridorlarda tek başıma dolaşırken kendimi aşırı gergin hissedebileceğim çok net ayrıca kamburumda o yüzden özgüvenim çok düşük ve zaten lisede çoğu kişi dik dur diye sürekli tembih ederdi bana. Özelliklede üniversitede yeni sınıfla tanışma hayali bile bende stres ve heyecan yaratıyor o zaman sen düşün sosyal fobi seviyemi ?? Ayrıca bahsettiğin sorunlardan bende muzdaribim ve hayatımı çok kötü etkilemesiyle birlikte gençliğimi de yaşayamama neden oluyor ve sap gibi gidiyorum bu hayattan.


    + Olarak benimde şuan hiç arkadaşım yok ve hiç kız arkadaşım da olmadı o yüzden özellikle üniversitede kızlarla konuşursam rezil olurum diye korkuyorum ve güzel kızlardan da çok çekiniyorum nedense bir şey söylese elim ayağım dolaşıyor,ağzım kitleniyor,saçma sapan şeyler söylemeye başlıyorum

  • Konu sahibi hala forumdaysa son durumu yazabilir mi belki bize de ümit olur

  • Paganizm kullanıcısına yanıt

    devamsızlıktan okulu uzattım hep zaten hocam. ilk yıllar özellikle çok kötüydü. hiç anlatmayayım bile. çok zorladım kendimi. pandemi, uzaktan eğitim olmasaydı bırakmak üzereydim. şimdi az ders kaldı ama sunum olayı var işte. aslında okul en son dert edeceğim şey olabilir yani bir beklentim yok. yaş 24 oldu bomboş geçti o kadar yıl.


    bir de çok yanlış bir bölüm seçtim, sosyal beceriler, girişken olmak falan çok çok önemli. keşke gitmeseydim hiç. eğer siz de okuyacaksanız bence daha bireysel alanlara yönelin mümkünse fazla insan etkileşimi gerektirmeyen, uzaktan çalışabileceğiniz vb.

  • İnan kalabalıkta bir şeyi yapmak veya kafada kurgulamak insanı çok yoruyor ama eninde sonunda kendini atmak zorundasın. Daha yaşın genç bence senin dikkatini dağıtan her şeyden uzak dur. Faydası olan şeylere yakınlaş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oğlum sizi nerde büyüttüler güneş yüzü görmeyen izole karanlık iskandinav ülkelerindemi büyüdünüzde asosyal sosyal fobili oldunuz.Tr gibi bir ülkede nasıl yaşıyorsunuz siz hiçmi mahallede futbol maçı yapmadınız amcaoğullarıyla takılmadınız hiçmi köy havası almadınız.Bu ülke abd gibi toplama kampı gibi her tip insan var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bölüm komple hasta dolu yorumlara bak 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Yazık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Notorious II kullanıcısına yanıt

    Bir sosyalfobili daha düştü 😉😉


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal fobililer bi şekil kendini düzeltir ama senin şansın yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Notorious II kullanıcısına yanıt

    Dedi sosyal fobi.Hayattaki tek arkadaşın profilindeki köpekmi hewal 😉😉


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.