Şimdi Ara

5 yıldır depresyondayım + sosyal fobi + okul uzadı + bölüm zor + kyk kesilecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
146
Cevap
9
Favori
19.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bazen ulan meslek lisesine gönderdiler daha iyisini yapabilirdim diyorum sonra bu kadar strese ne gerek var diyip iyiki gitmişim diyorum kardeşler hayat geçici, anınızı kaliteli yaşamaya bakın imkanınız varsa ilaç kullanmadan depresyondan kurtulun aileniz ve çevrenizle paylaşın destek arayın inşallah zor durumdan kurtulursunuz, hayattan çok şey beklemeyin okulu bitir iş bul çalış sonrası zaten akar gider
  • x-c9 kullanıcısına yanıt
    Anlayamadım hocam.
  • Bölümüm iş imkanı çok iyi bir bölüm. Kendimi geliştirirsem iyi maaş garantisi olan bir bölüm. Ama mezun olamıyorum işte :(
  • honnava H kullanıcısına yanıt
    Açıkçası uzun zamandır bir seçenek olarak görüyorum bunu fakat bana geçici ve anlık bir çözüm olarak geliyor. Ve bağımlılık yaratması korkutuyor tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themoondead

    Açıkçası uzun zamandır bir seçenek olarak görüyorum bunu fakat bana geçici ve anlık bir çözüm olarak geliyor. Ve bağımlılık yaratması korkutuyor tabi.
    alkol sigara gibi bağımlılık yaratmaz.ama dediğin gibi sadece geçici bir çözüm üretir.

    bazen geçici çözümler takıldığın yerden seni çıkarabilir.
  • grup çalışması, arazide yapılan çalışma ödevleri, proje sunumu bunlardan valla bende nefret ediyorum. sosyal olmak üniversitede ders geçmek için maalesef çok önemli
  • bolum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • themoondead T kullanıcısına yanıt
    İnsanları sendn değersiz gör küçük gör. Ozaman heycanlanacağın birşey kalmayacak. Sunumu yaparken sana mecburdur gibi düşün , onlara lütfetmişsin de anlatıyorsun gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azel

    bolum nedir?
    makine müh.
  • Sanırım sosyal anksiyeteden bahsediyorsun. Bende de var , çok zordur çok iyi bilirim. Okuyunca içim burkuldu , sanırım ne demek istediğini anlamaktan ziyade hissettim.

    Burda tavsiye filan verecek ne bilgim olur ne bir şeyim nitekim senin de böyle bir talebin yok. Ama şunları söylemek isterim: bu durumda olan çok ama çok fazla kişi var. Bu halinden memnun olmadığını gördüm ve bunu çözmeye çalışıp sonuç alamadığını.. Ama psikatristini değişmeni , belki de onun haricinde başka bir çözüm olmadığı doğrudur. Bu halin en kötü şeyi tembellik , en güzel şeyi merak ve kendini geliştirmedir bence . Saygılar <3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spor yap, sadece spor. Mesela koşu, bisiklet, basketbol gibi bireysel yapabileceğin zevkli sporları yapabilirsin. Fitness falan kastetmedim, bu diğer söylediklerime göre baya sıkıcı gelir. Diğer klişeler de sıkıcı gelecektir kitap okumak gibi, okulda arkadaş edin gibi (bunlar sonralarda kendiliğinden olur); öncelikle spor. Benim özellikle tavsiye ettiğim şey ise bisiklet, hem motivasyon, hem kararlılık, hem sağlık açısından seni olumlu etkileyecektir. Bunu mesela 10km mesafeli turlarlardan başlayabilirsin sonrasında o hazzı aldıkça arttırırsın. Bunlar benim tavsiyem, geçmiş olsun

    Edit: ek olarak mesela bisikleti geliştirdiğinde, kuryelik de yapabilirsin oradan para bile kazanırsın (kredi açığını belki oradan kapatırsın diye söylüyorum) önemli olan o motivasyonu o kararlılığı sağlamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginflon -- 2 Mayıs 2018; 12:14:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu lanetten kurtulmak için kafanda öncelikle meseleyi olağanüstülükten " ya da ülkenin durumuna binaen OHAL durumundan " çıkartman ve normalleştirmen lazım. Beynin bu olayı sıradan, rutin bir şeymiş gibi kabul edip algılamalı ve önemsizleştirmeli. İçinde bulunduğun durumu hayati derecede önem arzeden bir mesele olmaktan çıkarması gerekiyor. Maalesef psikotik ilaçlar kullanmadan bunu başarmanın yolu da, o olayı sürekli yaşamaktan geçiyor. (Aynı partnerle cinsellik bile bir süre sonra beyin tarafından sıradan bir eylem olarak görülür ve ilk günlerdeki gibi heyecan vermez. Hatta sıkıcı bile olabilir.) Rezil olmayı, gururunun kırılmasını ve diğer şeyleri önemsemeden, her fırsatta topluluk karşısında konuşmayı deneyimlemen gerekiyor. Bu durum öğrencileri 12 yıl boyunca "susun çıt çıkarmayın" diye azarlayıp, 13. yıl hatip gibi şakımasını isteyen ve dünyada bir örneği daha bulunmayan absürd ötesi bir eğitim sisteminin sonucudur. Belki de psikolojik sorunlu bir gençlik ortaya çıkartmak için bilerek böyle yapıyorlardır. Şöyle düşün, 100 yıl sonra bugün yaşayan herkes toprak olacak, alayı fani, gerçekte hiç birinin, hiç bir önemi yok. Ne akademik ünvanları onları gerçekte önemli yapabilir ne de mevki makam ve rütbeleri. Hepsi acınacak, sefil bir haldeler. Onların karşısına çıkıp 3-5 sefer rezil olman seni ne küçültür ne de yüceltir. Hatta sırf o rezilliği tatmak için çık, korkularına inat bir daha bir daha çık! Göreceksin ki bir süre sonra en iyi hatiplik yapan siyasetçilerden bile daha iyi topluluk önünde konuşabilen biri olacaksın. Ayrıca aklında bulunsun, bir korku durumuyla karşılaşıldığında, ilk 5-10 dk. yüksek adrenalin baskınına maruz kalınır, bu dakikaları yaşayıp atlattıktan sonra aynı adrenalin akışının devam etmesi fizyolojik olarak mümkün değildir, istemesende nabzın normale dönmeye başlar.




  • Insan vücudu ve Beyni programlanabilen birer yazilim gibidirler. Insana karakter verende genetik yapilariyla hayatta yasadigi seylerin karisimidir. Kücüklügünde birzaman mutlaka seni etkileyecek birsey yasayip beynin ona göre seni osikintidan korumak icin vücüduna abartili tepkiler verdiriyor. Bunlar öyle hizli ve otomatik oluyorki sende neden böyle olduguna anlama veremeyip sanki kendinin kendi kontrolü disinda calistigini saniyorsun. Oysa tüm yasadigin sikintilarin sebebi bir olaya yanlis programlanmandan dolayidir. Sorununu ilaclar cözmez, bunun icin sorununun köküne inecek psikiyatristlere ihtiyacin var. Insan beyni müthis bir organdir ayni yazilim programlamak veya tecrübe ederek ögrenen sanal zeka gibi yasadiklari tecrübeleri kullanarak sana olaylara cok kisa sürede tepki vermen icin ve seni korumak adina mutlulugun icin calisir. Ancak bazen yanlis ve abartili tepkiler sonucu seni korumaya calisiyor olsada hayatini zorlastirabiliyorda. Bu durumda o yanlisi programlanmis tepkiyi düzeltecek formatlayacak bir yazilimciya ihtiyaciniz vardir. Belki bazi metodlarla kendinizde basarabilirsiniz ama basarmanin anahatari tekrar ve Telkindir. Panik atak yasayanlarda beyinlerinin abartili tepkisi sonucu birden bu ataklari yasiyorlar, cünkü beyin bir zaman sonra düsünceleri otomatiklestiriyor. Söyle düsün ve umudunu kaybetme, sana yillarca bu sikintilari yasatan beynini dogru yöneterek tam tersi uzun yillar mutlu olmakta mümkündür.




  • ginflon kullanıcısına yanıt
    Profesyonel yüzücüyüm zaten hocam. Her hafta mutlaka aksatmadan giderim. Ama pek bir işe yaradığını görmedim.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Durumu çok güzel anlatmışsınız. Bakış açınızı çok beğendim. Belki bu 5-6 yılda mutsuzluğu öğrendiğim için ömrümün kalanını gerçek mutluluğu yakalayarak geçirme imkanına kavuşabilirim.
  • penguin P kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam yorumunuz için. Dediğiniz gibi ilk 5-10 dakika ölüm sadece. Ama işte o 3-5 sefer rezil olma duygusunu bir türlü kabullenemiyorum.
  • themoondead T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle bir sey düşünme para verip sahip oldugun bir cinsellik ve gecici haz duygusu seni daha da cikmaza sürükler. ama bir seyler icme konusunda ciddiyim dostum. guzel bir pub var bildigim. istanbuldaysan gidebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm cevapları okudum da bu psikologa git psikologa git diyenlerle dolu da, aranızda gerçekten ciddi anlamda sosyal fobiyi yaşayıp da sadece psikologla aşmış kişiler var mı? Ben buna inanmıyorum pek. İlaçla aştım diyenlere kısmen inananabilirim. Hem ilaç hem terapiyle aştım diyene de inanırım. Ama sadece psikolog tavsiyesiyle bu iş olmuyor. Ben en büyük korkularımı aşamadım mesela psikologun söylediği her şey mantıklı gelse de olmuyor. Başka bir çözüm yolu üretmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honnava

    Kesinlikle öyle bir sey düşünme para verip sahip oldugun bir cinsellik ve gecici haz duygusu seni daha da cikmaza sürükler. ama bir seyler icme konusunda ciddiyim dostum. guzel bir pub var bildigim. istanbuldaysan gidebiliriz.
    Arkadaşla tam olarak aynı sorunları yaşıyorum. Üstelik alkolü, sarhoşluk hissini falan bilirim. Alkolün kaygıyı azaltma etkisini de bilirim, arkadaşlarla pubta içmişliğim de vardır. Ama bunların hepsi çok geçici çözümler, arkadaş kalabalıkta panik olduğunu sunum yapamadığını söylüyor. Alkol ne kısa vadede ne uzun vadede sağlıklı bir çözüm değil. Bir de teke tekte problem yaşamıyor olmam, kalabalıkta sorun yaşadığım gerçeğini değiştirmiyor.

    Dideral isimli ilacı kullanırlar genelde sunumdan önce korkanlar, kimi fayda ettiğini söylüyor ama arkadaş onu bile denemiş. Belki o yüzden alkol de geçici bile fayda etmeyebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PacTyson

    Tüm cevapları okudum da bu psikologa git psikologa git diyenlerle dolu da, aranızda gerçekten ciddi anlamda sosyal fobiyi yaşayıp da sadece psikologla aşmış kişiler var mı? Ben buna inanmıyorum pek. İlaçla aştım diyenlere kısmen inananabilirim. Hem ilaç hem terapiyle aştım diyene de inanırım. Ama sadece psikolog tavsiyesiyle bu iş olmuyor. Ben en büyük korkularımı aşamadım mesela psikologun söylediği her şey mantıklı gelse de olmuyor. Başka bir çözüm yolu üretmek lazım.
    otırduğunuz yerden sosyal fobiyi aşamazsınız

    sosyal hayat altın tepsi ile sunulacak falan mı sanıyorsunuz siz hiçbir şey yapmadan anlamadım ki en azından psikolojik destek alın yani

    hiç yaşamadım sosyal fobiyi çünkü tembel bir insan değilim,bir sorunla karşılaştığımda mücadele ediyorum böyle gelmiş böyle gider demiyorum,yukarıda mücadele edip başardığım konulardan birini yazdım ve inan ölüm korkusunu atlatmak hiç kolay olmadı(derslerim dışında,ders çalışmaktan nefret ediyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3DROS3V3RTIGO -- 2 Mayıs 2018; 15:26:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.