Şimdi Ara

Üniversiteyi 7 yılda bitirme mecburiyeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
7
Favori
225.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesajım dursun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yasa 2014 de çıktı. 2014 ten eski öğrencilerin 7 yıl süreleri 2014 te başladı. yeni öğrenciler 1. sınıfa başladıktan 7 yıl sonra ilişiği kesilir. Özel şartlar vardır ve her üniversitenin yönetmenliği farklıdır. Mesela Odtü 7 yılda bitiremeyince 8. yıla öğrencinin durumuna göre uzatabiliyor. Bu yedi yıl 4. yıllık lisans eğitimleri için geçerli. Tıp buna dahil değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 4 Şubat 2019; 3:25:32 >
  • Ekleme olarak ben öğrencilik hayatımda 4 kere af gördüm. Atılacağız diye kasmayın bitirin biraz stress yapın ama depresyona da girmenize gerek yok. Bu ülkede öğrenci affı sık sık uygulanıyor.
  • 7. yıldan sonra atılma artık yok bildiğim kadarıyla. okulda okumaya devam edilir ancak öğrencilik hakkı biter yani paso çıkaramaz, askerlikten muaf tutulamaz vs.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 senede bitiremiyorsan ne emeğinden bahsediyorsun ki emek versen biterdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaiberdono

    7. yıldan sonra atılma artık yok bildiğim kadarıyla. okulda okumaya devam edilir ancak öğrencilik hakkı biter yani paso çıkaramaz, askerlikten muaf tutulamaz vs.
    Atılma artık var hocam. Eskiden yoktu yeni yasayla geldi. öğretim programlarına göre belirlenen azami süreler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kanun bi ara kaldırıldı sonra tekrar geldi, kaldırı sıradaki yıllar dahil olmamakla birlikte herkes için 7yıl kuralı geçerli ben daha önce araştırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulu 7 yilda bitiremeyen adam zaten bos adamdir. tamam dersler fln zordur 1-2 yil uzayabilirde adamlar bilerek okulu bitirmiyor atilmalari iyi olmus.
  • benim 2 yıllık 5. senem arkadaşım sorumuş öğrenci işlerine atıldım mı diye kendisi amam atılmamışsın demişler nasıl anlamadık bizde süleymen demirel ısparta bu arada üni.
  • Okulu bitiremeyenlere laf atmış bazıları, gülüyorum sadece. Herkes sizin gibi babasından bin lira alıp geçinmiyor. Herkesin farklı farklı sorunu var. Neyse ben 11 girişliyim 2 dersim var bu dönem bitiyor ama 2-3 senedir harç ödüyorum sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GR33K

    Okulu bitiremeyenlere laf atmış bazıları, gülüyorum sadece. Herkes sizin gibi babasından bin lira alıp geçinmiyor. Herkesin farklı farklı sorunu var. Neyse ben 11 girişliyim 2 dersim var bu dönem bitiyor ama 2-3 senedir harç ödüyorum sadece
    Agzi olan konusuyor iste. Bunun hastaliği var, maddi sıkıntısı var vs. daha bir sürü sebep olabilir. Calisip da yapamayan var vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: troley111

    Agzi olan konusuyor iste. Bunun hastaliği var, maddi sıkıntısı var vs. daha bir sürü sebep olabilir. Calisip da yapamayan var vs.

    Alıntıları Göster
    Donduruluyor o takdirde. Ya da üniversite öğrenimine devam edeceği zaman tekrar sınava girme hakkına sahip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar 7 yıl süreyi sürekli okula gidip bitiremeyen olarak algılıyor sanırım, kimi nedenlerden dolayı ara veren insanlar da oluyor, ve bu süre onlar için de işliyor, yani 7 yılda bitiremiyorsa okumasın kafası doğru değil.
    Bu yasa bence belli üniversitesitelerde sırf siyasi amaçlarla durup ortalığı karıştıran kişiler yüzünden geldi, ve yine anladığım kadarı ile 7 sene sonra belli insiyatifler var, bunu da öğrenci durumuna göre değerlendirmeleri gerekir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 20 Nisan 2019; 21:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dgs ile girilen okullarda durum nasıl işliyor bilen varmı ? Yine ordada 7 yılmı yoksa daha kısa süre mi ?
  • atılma olmuyor bölüm için 2.öğretim gibi para ödüyorsun tabi bunun da sınırı var sanırım 7 8 sene olması lazım.zaten çoğu kişi askerlik için uzatıyor okulu.
  • Öncelikle en net cevabı herhalde 2021 yılında öğreneceğiz. O zamana kadar kimse zaten atılmıyor.

    Ancak ben bir kere öğrenci işlerine sormuştum. Onlarda tam emin olmamakla beraber atılma yok o 7 yıl mevzusu öğrencilik hakkınızın bitmesiyle ilgili demişti.
    Yani kısaca bütün öğrencilik hakların bitiyor. İndirimler okuldaki yemek vs her şeyi tam ücretten kullanmaya başlıyorsun. Öğrencilik hakkın bittiği için de askerliğin artık ertelenmiyor. Zaten 29'a kadar bitmediyse bir şekilde okulu dondurup uzun dönem gitmeniz gerekiyor veya kaçak olacaksınız. Yeni gelen askerlik sistemi göre durumunuz varsa en kötü 1 aylık bedelli yapacaksınız.

    Bizim okulun yönetmeliğinde de ilişki kesilme gibi bir ifade yazmıyor. Yukarıda da yazdığım gibi azami sürede bitiremeyenler sınav ve derslere girme haricinde öğrencilik haklarından yararlanamazlar diye geçiyor. Ayrıca yök ve birkaç kanun maddesi belirtilmişti yanında parantezde. Araştırdığım zamanlar baktığımda aynı ifadeler vardı. Sadece bitiremeyenler için kanunda ders kredilerine göre hesaplama yapılan ve size harç ücreti çıkartılan bir durum var. Biraz karışık. Kısacası uzattıkça kredi başına verdiğiniz ücret artıyor. Tabi kanunda yazsa bile uygulanır mı bilinmez. Çoğu üniversite normal harç alıp devam eder gibi geliyor bu tarz durumdaki öğrenciler için.

    Kesin ilişik kesiliyor, atılıyorsunuz diyen arkadaşlar biraz duyma bilgilerle konuşuyorlar bence. Varsa ellerinde bir belge kanun vs paylaşsınlar.

    En kötü atılma olursa da af gelir zaten. Çok bozmayın moralinizi derslere odaklanın. Ben 2011 girişliyim hala bitirmeme 3 yıl var normalde. Freelance kendimi geliştirdim yazılımla uğraşıyorum ancak diploma bizim ülkemizde kurumsal firmalar için şart. İsterseniz yazılımda Türkiye birincisi olun farketmez. Ancak freelance ile çarkı döndürebilirsiniz. Çoğu kurumsal firma diplomanız yoksa bilgi birikiminize bakmadan sizi kapıdan çeviriyor




  • mevzu nedir ya benim 7 yıl doluyo bu yıl ve 4e geçecem daha
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    okulu 7 yilda bitiremeyen adam zaten bos adamdir. tamam dersler fln zordur 1-2 yil uzayabilirde adamlar bilerek okulu bitirmiyor atilmalari iyi olmus.
    Tıp okuyorum hocam bırak da 7 sene hakkım olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohol Oula

    Tıp okuyorum hocam bırak da 7 sene hakkım olsun

    Alıntıları Göster
    Tıp fakültesi için 9 sene bu süre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver_Code

    atılma olmuyor bölüm için 2.öğretim gibi para ödüyorsun tabi bunun da sınırı var sanırım 7 8 sene olması lazım.zaten çoğu kişi askerlik için uzatıyor okulu.
    Nereden aldınız bu bilgiyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.