Şimdi Ara

Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2022 ve DUYURULAR (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
103
Favori
149.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azteca

    arkadaşlar merhaba. şu an çaykur tirebolu42 kullanıyorum ve memnunum. Ancak toz miktarı fazla gibi geldi bana. Bu çaya yakın fiyatta ve toz miktarı hangi çayı önerirsiniz. (Marketlerden alabileceğim bir marka olması lazım)

    Hocam tirebolu 42 bana siradan bir cay gibi geldi, orta kalite çaylar genelde bu karakterde oluyor. Rahat bulursunuz bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abrooke139

    Ofçay Hazine hakkındaki yorumuna kesinlikle katılmıyorum. Demi çıkıyor olsa da tadı hiç yok. A101 de son kalanlar 21 tl ye düşmüştü yine de almadım. Yani o derece basit geldi bana. Çaykur altınbaş en iyisi diyorlar ama o bile bana iyi gelmiyor. Sanırım piyasada o eski iyi çaylardan eser kalmamış.



    Edit: Bu arada Bim e 27 Ekim de Efor Çay Filiz+ 300 gr küp şeker seti gelecekmiş aktüel ürün olarak. Fiyat 30 tl. Bu çay hakkında bilgi bulamadım. Sanırım çay işine yeni girmiş. Platinum serisi de varmış ama gelen çay filiz olanı.


    Altınbaş bence başarılı bir ürün. Acilasma eğilimi göstermiyor, aroma dengeli ve yumuşak. Kimseyi uzmez ama seveni de cok oluyor. Ben de cok seviyorum ama zengin aroma istiyorsaniz yetersiz kalabilir. Ben aroma açısından doğuş filiz no:53'u denemenizi öneririm. Hem dem hem de aroma açısından tatmin edicidir. Demleme surecinde 20-25 dk'da en güzel sonucu alıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dumanus kullanıcısına yanıt
    Benim Tirebolu 42, Çaykur değil hocam. Şeffaf ve yeşil plastik ambalajlı ve mayıs çayı. Şimdi Fiskobirlik'te.
  • ^Teacher^ kullanıcısına yanıt
    Bize İki Çay iyi bir firmadır. Kızılbüyü güzeldir.
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, ben mavi paketli Çaykur ürününden bahsetmiştim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twinings deneyen oldu mu, suan radarimda o var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dumanus kullanıcısına yanıt
    Deneyeni bulabilsek hocam, en iyi çay deniyor.
  • Dumanus kullanıcısına yanıt
    Askaparta kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, ben birkaç çeşidini denedim. Kendi sitesinden birkaç yıl önce 125 gramlık karton ambalajdaki English Breakfast çeşidini almıştım. Kesinlikle kaliteli olmayan, çok tozlu bir çaydı. Bardağa doldurunca çay tozdan dolayı bulanık gözüküyordu. Ahmad Tea’nin dökme English Breakfast’ı çok kaliteli ve tozsuzdur ama şu an Türkiye’de yok sanırım. Bir de teneke kutuda Irish Breakfast almıştım. O çok kaliteli, tozsuz, tadı da yoğun bir çaydı. Onun haricinde kırmızı tenekede satılan English Breakfast ve sarı tenekede satılan Earl Grey var. Onların, aynılarının siyah tenekede satılanlarından (free shoplarda siyahlar satılır) daha düşük kaliteli olduğu söyleniyor ama yine de teneke kutuda satılan bir çay çok da kalitesiz olmaz diye düşünüyorum. Earl Grey’in hem sarı hem de siyah tenekede olanını denemiştim ama çok uzun zaman oldu. Ben English Breakfast’ı daha çok seviyorum. Yabancı çayların kalitesinde bir çay arıyorsanız Beta’nın teneke kutudaki De Luxe serisine bakın derim. Ben güçlü çayları sevdiğim için mavisini kullanıyorum. Çok kaliteli, hiç tozsuz, bal ve malt aromalarını aldığım, yoğun ve buruk bir çay. Ben maalesef artık yerli çay içemiyorum.


    @Askaparta




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 10 Şubat 2021; 15:3:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam merhaba, Ahmad Tea Türkiye’nin Instagram hesabındaki son paylaşıma göre sizin de sattığınız paketler sahte. Bir bakabilir misiniz? Ama açıkçası ben şüpheyle yaklaştım çünkü o ambalajlar Orta Doğu ülkelerinde üretilen çeşitler olabilir. Ahmad Tea’nin Orta Doğu Instagram hesaplarına baktığımda o ambalajları gördüm sanki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ahmad Tea orijinal ürün bulmak iyice zorlaştı. Beta'yı da yerli kabul eder pek bakmazdım. Demek o ürününü tavsiye ediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 10 Şubat 2021; 22:56:0 >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Beta’nın çok kaliteli çayları var. Mesela 50 gramlık paketlerde satılan çeşitleri de üst kalite ama tabii bepsi damak tadınıza uymayabilir. Çaydan beklentinize bağlı biraz. Ben 6 çeşidini falan denedim, Seylan Uva da çok hoşuma gitti. O da çok güçlü, maltsı tatlara sahipti. Assam’ı da deneyebilirsiniz. O da meşhur bir çay.





  • Beyler kurutulmuş bergamot kabuğu alacağım. Bir de meyvesini alıp evde kurutayim diyorum. Sizce rendeleyip tepsiye serip odaya koysam kurumaz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt

    Narenciyeleri fırın kapağı hafif açık düşük derecede ama uzun sürede kuruturlar, belki bergamotu da bu şekilde kurutabilirsiniz.

    Akabinde çaya koyduğunuzda tecrübelerinizi duymak isterim. Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2022 ve DUYURULAR 


    Örnek Video:





  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Fırını dusundum hocam. Ancak hem fırınım yok ona uygun. Hem de bayağı masraflı olur sanki İnce rendelesem veya ipe assam ince ince dilimli peteğin üstünde olmaz mı ki?

    Bu arada portakalbahcemde kurutulmuş satılmaya başlanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 17 Şubat 2021; 12:18:44 >
  • Pi kullanıcısına yanıt

    Peteğin üzerinde de olur tabii, sadece fırına göre daha uzun sürer ama uzun sürmesi daha iyi aslında, kurutmada tavsiye edilen oymuş.

  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    O zaman 2 kilo da meyvesini alıp deneyeyim. Hem içini de pasta birşeye katariz. Bu hafta alırım sanırım. Bilgisini veririm hocam.
  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Kurutulması gereken bergamot bu Kaffir Lime dediğiniz gibi kurutulabilir ama aroması azalabilir


    Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2022 ve DUYURULAR
    Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2022 ve DUYURULAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Şubat 2021; 13:7:38 >




  • Yabancı bir sitede kabuğu rendelendikten sonra kalan bergamotu derin dondurucuya attıklarını ve kullanmak istediklerinde bıçakla keserek parçalar halinda çaya kattıklarını okudum, daha taze kalıyormuş. Deneyen var mı?

  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Veya kabuklarını beyaz kısımları kalacak şekilde rendeleyip siyah çayla harmanlayıp bir süre bekletilebilir. Zaten Earl Grey çaya bergamot yağı/aroması eklenip bekletilerek elde ediliyor sanırım. Fırında kurutulursa yağı uçar bence çünkü narenciye yağları uçucu yağ sınıfında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 25 Şubat 2021; 1:5:35 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.