Şimdi Ara

Golf ama hangisi [GOLF TESLİM ALINDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
13.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 308 ile yarın aksilik olmazsa vedalaşıyoruz. Niyette bu sefer golf var. %80 karar vermiş olsam da 3 seçenek arasında tam sonuca varmış değilim.

    Tamamı manuel olmak üzere,

    1. 2017 çok düşük km 1.0 tsi Comfortline + sürüş ve ışık paketleri. Dışı beyaz içi siyah döşeme. 90 binin biraz altı fiyat.
    2. 2017-2018 1.4 tsi manuel Highline, bir seçenek var ki dışı beyaz içi bej, tavan siyah döşeme, artı kış paketi. 117 gibi fiyat. Dizeli var 129 gibi.
    3. Yılda 30 bin km yaparım, benzini boşverip 2017 düşük km TDI comfortline 105-110 bin TL civarı 2. el. Sıfırı 115-118 gibi 2017.

    Ne dersiniz? Bütçe 2. seçeneğe de yetiyor ama değer mi? Ne kadar farka değer?

    Edit: rakamlar eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 26 Nisan 2018; 11:06:55 >



  • Hepsinde yağ yakma var, 1.0'a özel fazladan bir durum olduğunu sanmıyorum. Dediğim araç neredeyse 70km boyunca tapagaz gitmiş, yaşamkent çevreyolu girişinden, pursaklar esenboğa yolu çıkışa kadar dipgaz. Motorun zorlayıcı koşullarda nasıl bir hayvani yağ tüketme potansiyelinin olduğunu göstermek istedim, normal bir sürüşte böyle ciddi tüketim olmaz. Yine de yağ yakacaktır motor, Autocar'ın uzun dönem Golf 1.0 tsi test aracına da test süreci boyunca 5 litre yağ eklemişler,

    https://www.autocar.co.uk/car-news/our-cars/volkswagen-golf-long-term-test-review-final-report
  • 1.2 TSI mid plus alın paranız cebinizde kalsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin 308 dizeldi sanırım. Yılda 30 bin km yol, dizelden sonra benzinli bi araç ile üzer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araçla ilgili bir sıkıntınız yoksa değiştirmeyin bence. 2. seçenekteki golf'ün 2015 modeline sahibim ben genel olarak çok memnunum özellikle uzun yolda çok az yakıyor ama şehir içinde bir dizel kadar beklentiniz kesinlikle olmasın.
  • Neden golf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok km yapmıyorsanız ve çok çok seri olmasını beklemiyorsanız şahsen ilk tercihin sizin için uygun olacağı kanısındayım . 308'den sonra hem daha atik hem daha kaliteli olacaktır , 1.0'ın vergi ve yakıt bakımından 2. seçenekten daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum .
    Benim tavsiyem eğer yıllık 15 bin km yi geçmiyorsanız 1. tercih sizin için en iyisi olacaktır .
  • Benzinli almayın dizel alın. TSI ne kadar az yakarsa yaksın dizelin durumu farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 kullandım çekiş olarak gayet iyi, beni tatmin etti açıkçası. 1.2 de kullandım ama 1.0 daha bi hoşuma gitti.

    Yakıt olatak dizelde yıllık 9000 benzinde ise 12500 tl gibi bir sarfiyat olacak. Aradaki farkın bir kısmı vergiden telafi edileceği için 3000 tl gibi bir fark görünüyor ki çok önemli değil. Max bineceğim 2 yıl olur ama sıcak fırsat denk gelirse yılsonu da değişebilir.

    Mazot/benzin satış fiyatı oranı 2 yıl önce %80 iken şimdi %90a gelmiş. Aradaki farkı azaltıcı bir unsur. Yine de dizel dizeldir ve ben dizelciyim ama aynı arabanun dizeline 20 bin daha vermem gerekiyor.

    Neden golf, çünkü artık sıra ona geldi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 10 Nisan 2018; 18:48:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 30 bin için kesinlikle 3.seçenek. Dizel kötü değildir; boşta duran dizel kötüdür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 yıl kullacalsanız 1. Seçenek doğru duruyor. Hem vergisi az, hem yakıt uygun, hemde fazla para vermeye gerek yok donanım da yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli almayın kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    1.0'ı 1800 devire kadar ki zayıflık dışında bende baya beğendim, akıyor gidiyor motor, az yakıyor, en önemlisi de ne 1.2 nede 1.4 tsi'da göremediğim üst devir isteğini, doğal devirlenmeyi gördüm ben bu motorda. Üstelik güzel de bir ses eşlik edince buna bence Türkiye Golf motor gamındaki en keyifli motor olmuş. Fakat zoraki uzun süreli tapagaz bir otoban sürüşün arkasından 5000km'deki motor yağ ışığı yaktı ve araç yolun kenarında 1.5 saat uygun yağı bekledi, eskihisar VW'den ta Çubuğa kadar yol yardımı yağ getirdi. Bu duruma rağmen 1-2 yıl kullanıp satacak olsaydım 1.0 tsi alırdım, daha uzun süreli kullanımda ise kesinlikle sağlamlığı ve ekonomisi sebebiyle 1.6 tdi. Yılda 30bin km'ye başkası olmaz zaten.
  • Kendi şirketim var.Sizinle benzer durumda 2016 yılında 1.2 comfortline manuel ısık+ sürüs paket almıştım.Aralık ayında da 2017 1.0 tsi comfortline manuel ısık+ sürüs paket + cam tavan aldım.Önceki aracım 1.3 cdti corsa idi:) Dizel ile 1.0 tsi arasında Mtv,kasko,sigorta,bakım ,fiyat farkı işletme vs yürütme maliyetleri bakımdan çok fark yok.Şirkete gider gösterebiliyorsanız bence 1.0 mantıklı :)
  • yapmayın etmeyin bizi terketmeyin :)

    ne var şu golf'te anlamıyorum. 308 gibi zarif, şık inci gibi klas bira aracınız varken, kalas gibi tasarıma sahip ruhsuz golf üstelik de benzinli almayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilteris_

    yapmayın etmeyin bizi terketmeyin :)

    ne var şu golf'te anlamıyorum. 308 gibi zarif, şık inci gibi klas bira aracınız varken, kalas gibi tasarıma sahip ruhsuz golf üstelik de benzinli almayın.

    Alıcı yarın değil perşembe gelirim dedi az önce, ben de cuma yola çıkacağım için iptal ettim ve zaman genişlemiş oldu güzel oldu.

    Yorumları alalım arkadaşlar faydalı oluyor, 1.0da da yağ yakma olduğunu yeni gördüm mesela.

    Yazan arkadaşlara herhalde 2 saat içinde cvp yazabileceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu üç seçenek arasında 1 numarayı öneririm.

    kendim de 1.0 golf kulanıyorum. eğer 2-3 yıl sonra satarım diyorsanız otomatik vitesi de düşünmeniz iyi olabilir. vw arabalarının manuelleri ikinci elde çok yavaş gidiyor, dsg hem değerini koruyor hem de daha hızlı satılmasına yardımcı oluyor.

    mid-plus donanım kesinlikle önermem, comfort ve highline'daki alcantara koltuk midline'da yok, sadece bu sebepten bile kafadan elenir.
  • 20 bin km yapıyorum benzinli aldım.30 bin daha yüksek tabi

    Fiyata göre hareket et derim

    Makyajlı highline ikinci el bulabilirsen güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    308'i neden satıyorsunuz ? 60 bin Tl'ye 308 1.2 allure vardı almayı planlıyordum, aklım zaten golf midline plusta. Sizin konunuzu görmek tuz biber şimdi :)
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Yüksek basınçlı motorlada surekli dipgaz ile gidilirse yağ yakma normaldir. Arkadaş demiş bak dipgaz gittim diye. Bir aracın yağ yakmasını o şekilde değerlendirmezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.