Şimdi Ara

4K uhd oynatamama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
7.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar birkaç sorum olacak, bilgisayarım imzadaki bilgisayar, eksik bilgi şu, nvidia dışında intel'in hd4600 ekran kartı da var bilgisayarda.

    1- 4K video oynatırken işlemci mi daha çok kullanılır ekran kartı mı?
    2- bilgisayarımda açmak istediğim 4K videoları düzgün bir şekilde oynatamıyorum.
    Dunkirk.2017.UHD.BluRay.2160p.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR , Jumanji.Welcome.To.The.Jungle.2017.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR
    Earth.One.Amazing.Day.2017.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR

    mesela bunlar oynatmak istediğim videolar ama ya takılıyor oynatmıyor ya da 22 fps'de oynatıyor. player olarak KMplayer hiç çalıştırmıyor bunları direk hata veriyor, PowerDVD ise dediğim şekilde hatalı çalıştırıldı.

    bağladığım televizyon LG 49ub630 4K tv.
    neden olabilir?



  • 4k videolar h264 veya h265 ile işlenmiş olabilir. h265 ile kodlanmış mkv dosyalar yani HEVC yazılı filmler ekran kartınız destekliyorsa donanımsal hızlandırma kullanılarak çözülür. Donanımsal hızlandırma devrede olmadığında tüm yük işlemciye bineceğinden film düzgün oynatılamayabilir. Güncel ekran kartlarının tamamı h265 donanımsal çözme yeteneğine sahiptir. Bu özelliği kullanabilmek için kullandığınız yazılımında destek vermesi gerekmektedir. Örneğin k lite codec pack yükleyip kurulum sırasında DXVA seçerseniz donanımsal hızlandırma aktifleştirilmiş olur ve videolar oynatılırken yük ekran kartına atılır.
    Eğer oynatmak istediğiniz videoların bitrate değeri çok fazla değilse (100-150 Mbit gibi) sorunsuz olarak oynatabilirsiniz.
    Detaylı bilgi için şu rehberi izleyebilirsiniz.




  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Videoda tarif edilen şeyi yaptım yalnız değişen birşey olmadı. Video ilk açıldığı zaman 24fps ile açılıyor ve işlemci yükü %40 ekran kartı yükü %40 civarlarında devam ediyor. Sonra videoların herhangi bir anına direk geçiş yaptığım zaman işlemci yükü %90 ekran kartı %40 civarında sabitleniyor ve 22fps'yi geçmiyor. Ayrıca bir sorunum daha var. Nvidia denetim masasına gidip powerdvd'yi entegre kart ile değil Nvidia ile çalıştır yapmak istiyorum ama o seçenek de çıkmıyor, bütün playerlar için sadece entegre grafik seçeneği var.Oynatmak istediğim videoların bitrate değerleri 50-100 arası değişiyor.
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Hocam H264 mp4'lerde sorun olmuyor. H265 sample indirince haber veririm.

    BigBuckBunny 4K 60Fps Sample :http://distribution.bbb3d.renderfarming.net/video/mp4/bbb_sunflower_2160p_60fps_normal.mp4

    4K uhd oynatamama problemi
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Elysium 2013 2160p – 1 Minute Sample Footage indirip denedim sorun yok gibi.

    quote:

    File Information

    Format : Matroska
    Format version : Version 4 / Version 2
    Duration : 1h 49mn
    Overall bit rate : 60.5 Mbps
    Movie name : Elysium 2013
    Encoded date : UTC 2016-01-05 22:49:13
    Writing application : mkvmerge v8.7.0 (‘All of the above’) 64bit
    Writing library : libebml v1.3.3 + libmatroska v1.4.4

    Video
    ID : 1
    Format : HEVC
    Format/Info : High Efficiency Video Coding
    Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
    Bit rate : 57.7 Mbps
    Width : 3 840 pixels
    Height : 1 608 pixels
    Display aspect ratio : 2.40:1
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 23.976 (24000/1001) fps
    Language : English
    Default : Yes
    Forced : No


    4K uhd oynatamama problemi

    Ayarlar>Dahili süzgeçler>Video Çözücüsü bu şekilde bende:

    4K uhd oynatamama problemi

    Sistemim Monster Abra A7 V6.2 (i7 5700HQ + 960M)
    Sizin de sorunsuz oynatabilmeniz gerek.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    aynen h264 mp4'lerde sorun yok, onlar tamamen ekran kartıyla çalışıyor ve sorunsuz devam ediyor. Ama kaynak HEVC olduğu zaman problem çıkıyor. Elysium indirdim onda çok sorun yaşamadım ama yinede 22-23 fps'ye düşüp tekrar çıktığı anlar oldu. Ama bu 1dk'lik bi video olduğu için de olabilir tabi. büyük boyutlu dosyalarda cpu kullanımı %90ın altına hiç düşmüyor. video çözücüsü ayarları bende de aynı. olmazsa format atacam bi yerde bi ayarda bi sıkıntı var bence. acaba indirdiğim dosyalar mı problemli, hepsi REMUX çünkü, acaba adam REMUX yaparken bi ayarı yanlış yapıyorda işlemciye mi yükleniyor video? hep aynı kişinin videoları.
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Valla bilemedim. Ama işin garip yani 4k h265 oynatan tv boxlar var piyasada. Çatır çatır da oynatıyorlar. Ne yani bizim sistemler kadar güçlü mü o cihazlar. Biz oynatamıyoruz da onlar nasıl oynatıyor anlamadım
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    konuya başka kimseden cevap gelmemesi de çok ilginç, herkes aynı sorunu yaşıyor ve çözüm bulan yok galiba :) o zaman gidip tvbox alalım atalım bunları da çöpe :)
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    bugün şöyle ilginç bir gelişme oldu, sabah sırf denemek için powerdvd ile filmi tekrar açtım değişen bişey yoktu, dahili ekran kartını %30, işlemciyi de %90 kullanarak oynatmaya çalıştı ama olmadı tabiki. Sonra Media Player Classic (MPC-HC) ile deneyim bide ne olacak dedim bu sefer Nvidia ekran kartı işin içine girdi ve akıcı bir şekilde oynattı filmi. Niye MPC Nividia'yı kullanabilirken Powerdvd kullanamıyor acaba bir yorumun var mı? :)
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Yaşasın MPC-HC Powerdvd yazılımsal olarak desteklemiyor olabilir veya aktifleştirmemiş olabilirsiniz. Kısa bir aramayla şunu buldum işinize yarar mı bilmiyorum bir deneyin.

    quote:

    How do I turn on hardware acceleration in CyberLink PowerDVD 15?
    To turn on hardware acceleration in CyberLink PowerDVD 15, do this:

    Click on 4K uhd oynatamama problemi and then disable Video in Smart Enhancement.
    4K uhd oynatamama problemi
    Click on 4K uhd oynatamama problemi to open the settings window.
    Click on the Video, Audio, Subtitles tab.
    In the Videos section, select the Enable hardware acceleration decoding whenever possible option.
    4K uhd oynatamama problemi
    Note: you can check if hardware acceleration is enabled by going to the Information tab in the Settings window. In the Hardware Information section, find "Video accelerator". If the status reads "In Use" then hardware acceleration is enabled.
    4K uhd oynatamama problemi
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    4K uhd oynatamama problemi
    o ayar bende zaten açık ama sıkıntı Intel'i kullanmaması değil Nvidiayı kullanmaması. Gerçi Intel'i de yeterince kullanamıyor yine işlemciye yükleniyor. Netten baktım biraz ama sonuç alamadım acaba özel bir ayarı mı varki harici ekran kartını kullandırtmanın. PowerDVD'nin kalitesini seviyorum ben de o yüzden kullanmak istiyorum MPC-Hc hiç kullanmadım. Görüntü ve ses kalitesi iyi midir?
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Ben memnunum MPC-HC'den. Görüntü kalitesi anlamında haklılık payınız var. Splash Pro ve PowerDVD bildiğim kadarıyla biraz daha güzel görüntü veriyor. Fakat abartılacak kadar değil. Ayrıca renklerle oynanması benim hoşuma gitmiyor. Türlü türlü ayar ve filtre seçenekleri MPC-HC'de mevcut. Biraz uğraş ile benzer görüntüler elde edilebilir.
    Siz araştırın bakalım harici gpuyu kullandırtmanın bir yolu var mıymış Olmazsa çare mpc-hc
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    ikinci ilginçlik, o ayarı kaldırınca fps düzeldi PowerDVD'de ama hala işlemci kullanımı %90, dahili ekran kartı %30, harici ekran kartı 0 :):)
    Bilgisayar benimle oyun oynuyor resmen :D
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Hocam yaptığım denemelerden anladım ki H265 videolar ekran kartı tarafından çözülemiyor. Daha doğrusu H264 videolar gibi olmuyor. H264 bir video donanımsal olarak oynatılırken tüm yükü ekran kartı üstleniyor ve işlemci kullanımı çok düşük oluyor. Ancak H265 de ekran kartına %30 gibi bir yük düşerken işlemci tam yükte çalışıyor. Bu durum youtubede de oluyor. Bu nedenle 4k videoları oynatmak çok zor bir hal alıyor. Bunun çözümü var mı bilmiyorum ama h265 gibi bir teknolojide böyle bir sıkıntı taşıyor olmamızı garipsedim. Gelecek H265de diye biliyordum ben

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    o zaman sana ilginç bir fotoğraf, eke bir bak. Bu nasıl bir kaynak kullanımı böyle arkadaş, işlemciyi sömürüyor, yetmiyor Nvidia'ya saldırıyor ucundan biraz da Intel'den koparıyor :D:D
    simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/379120/0d9421b3-d373-4e7a-a561-438002e468ab.jpg[/simage]
    gelecek H265'te değil bence, eğer ondaysa ben uzun bir süre powerdvd kullanamam :)
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    H265 oynatmak eziyet hocam. Bu codec dosya boyutu olarak daha küçük oluyor diye biliyorum ama şimdi anlaşıldı mevzu. Bir şeyi ne kadar sıkıştırırsak sonra çözmesi o kadar zor oluyor. 10 sene sonra yaygınlaşabilir belki güçlü donanımlar ile çözmek dert olmayacağı için ama şuan baya dert olur. H264 devam
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    benim indirdiğim yerdekilerin hepsi h265, adam remux yaparken h265'e çeviriyor. MPC-HC devam :) ama onunla bile bu kadar kaynak kullanması çok ilginç ya. İki ekran kartı bir işlemci kullanmak da ne demek, haddini bilsin biraz :D insanın sen kim köpek diyesi geliyor :D
  • schumi42 S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle. İşlemci kullanımı açısından çok şikayetçiyim bu codecten. Boyut anlamında inanılmaz avantajlı ama. Demin bir sunum indiriyordum x264 ile kodlanmış hali 19 GB iken x265 hali sadece 4 GB

    4K uhd oynatamama problemi

    4K uhd oynatamama problemi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.