Şimdi Ara

Oyunumu nasıl geliştirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 55'te oynuyordum, oyuna tekrar başladım ve 30 yaptım hesabı. Arkadaşlarım sürekli dereceli atıyor 5 kişi; eloları gold ve plat arası. Ben zaten geçmişte de çok fazla oynamadım, yani 4-5 senelik oyun tecrübem yok. kendi hakkımda max gold 5 oldum. 30 olana kadar ve 300 dereceli maçımın %90'ında fiora oynamıştım. mid, jungle ve top fark etmeden. sonra buna rework geldi silver 5'e kadar düştüm ve malum illegal yollara başvurdum plat 2'ye çıktım, hesap ban yedi bu sebeple ve oyunu bıraktım. Eskiden karşımda plat bile olsa ağır ezilmezdim ama şimdi karşıma silver bile gelse tokatlanıyorum. valla çıldırdım, psikolojim bozuldu.

    Şimdi ben en azından bu arkadaşlarla oynarken feedlememek için ne yapmalıyım, oyunumu nasıl geliştirmeliyim? hangi rollerde oynayayım, hangi herolarla oynayayım? ADC mainleyeyim dedim ama kolsuz supportlar oyundan soğuttu. support oynamak hoşuma gitmiyor onun dışında ne önerirsiniz, her türlü tavsiyeye açığım.

    şunlar var bende. çoğunu da rp ile aldım mavi öz kasılmıyor resmen.

    Oyunumu nasıl geliştirebilirim?
    https://i.hizliresim.com/5DvD3A.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 19 Mart 2018; 1:46:51 >







  • bence adc devam et yanınada senin seviyende bi support bul mümkünse lulu oynasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 19 Mart 2018; 2:5:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nunbolg

    bence adc devam et yanınada senin seviyende bi support bul mümkünse lulu oynasın

    hocam adc oynarsam arkadaşlarla oynayacağım. tek başıma bir daha adc oynamam.
  • bence abartıyorsun bende support olarak ust uste 5 kere falan kotu adc geldıgını bılırım soloq oynuyorsan katlanıcaksın eğer sıkıldım diyorsan duo support bulucaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nunbolg

    bence abartıyorsun bende support olarak ust uste 5 kere falan kotu adc geldıgını bılırım soloq oynuyorsan katlanıcaksın eğer sıkıldım diyorsan duo support bulucaksın

    hocam adc oynamaktan zevk alıyorum ama cidden support kötüyse çekilmiyor. adamlara zorla sup aldırıyoruz, aldığı da brand falan oluyor. vayne oynuyorum diyelim. adama diyorum ilk 20 dk farm odaklı oynayalım, riske girmeyelim. sana mı soracağım deyip gidip ölüyor. sonra aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp oyunu mundar ediyor. duo ile falan uğraşmak istemiyorum.
  • Hard kayn trainle sende memnun kalıcaksın sonucundan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç gündür seni görüyorum herkesten tavsiye istiyorsun, azmini boşa çıkarmamak için buradaki troll/low arkadaşlar gibi değilde daha elle tutulur bir analiz ve tavsiye yapacağım.

    Öncelikle hesabının istatistiklerine bakalım:
    Oyunumu nasıl geliştirebilirim?

    Son 20 oyununda 8/8/12 gibi bir istatistikle oynuyorsun ki ölme oranın çok fazla. Ne olursa olsun iyi bir oyuncu olmak için ölme miktarının az olması gerekir, her öldüğün pozisyonu hatırla yada maç tekrarlarını izle nerede hata yaptığını, ne yaparak ölmeyebilirdin bunu düşün.
    Bazen yanlış yerde yanlış pozisyonda kalmış bazen girmemen gereken yerde girmiş bazende girmen gereken pozisyonda girmeyip rakibin girmesine izin verip ölmüş olabilirsin.

    Benim oyunuma göre hiç ölmemen en iyisidir fakat kendisi elosu için ortalamanın üstü - iyi oyuncuyum diyen birinin;
    Ortalama olarak:
    Top olarak en fazla 4
    Jungle olarak en fazla 4
    Mid olarak en fazla 4
    ADC olarak en fazla 0
    Support olarak en fazla 4 kere ölmesi gerekir ve sen ortalama 8 kere ölmüşsün 4 tane fazla 4x300= 1200 gold ve çok büyük miktar.

    Oyunun 20. dakikasına kadar yaklaşık pasif olarak 3000 altın - mükemmel farm yaparak 4000 altın = 7000 altın gibi bir miktarın oluyor. Bu 7000 miktarlık altını doğru yere harcaman gerekir.
    öyle 3 item alman gerekiyorki 7000 altın ile dakika 20de oyunu taşıyacak noktaya gelebilesin. Tabi bu itemler rakibe göre ve taşımaya en uygun itemler olmalı.
    Açıkçası şuan karakterlerin varsayılan olarak önerilen itemleri %80 doğru bunlar üzerinde rakibe göre ufak değişiklikler yaparak taşıyacak bir build yapabilirsin.

    Ayrıca 4000 gold mükemmel farm ile geliyor demiştim yani bu aşamada farm yapman çok önemli eğer kill alıyorsanda 4000 goldu eşitleyecek bir şekilde alırsan iyi olur örneğin
    50 cs kaçırmış olabilirsin fakat bu farkı 4 kill alarak ve ölmemiş bi şekilde kapatabilirsin. fakat kill almak her türlü zor olacağı için elinden geldiği kadar mükemmel farm yapmaya çalışmak,
    özellikle "adc" rolü için çok önemli çünkü "adc" farm yapmadığı zaman tüm oyun top-mid-jungle'ın gerisine düşüyor zaten geç yükselen bir rol dahada geriye düşmesi oyunu taşımasını imkansızlaştırıyor.

    Şuan için rol seçimi kendini en rahat hissettiğin yer olmalı fakat şampiyon havuzu önemli. bence oyunu en rahat öğrenmenin yolu bir koridor seçmektense bol bol maç girmek ve doğru oynamaya çalışmak. Ayrıca oyunu taşımak yada az tilt olmak için bot değilde top-mid-jungle öneririm.

    Senin gönderdiğin resimdeki şampiyonlara bakarak bir şampiyon havuzlarına göz atarsak:

    Top:
    Çok güçlü bir şampiyonun yok fakat rakibe göre Riven seçebilirsin.

    Jungle:
    Kayn
    Aynı şekilde yine rakibe göre Master Yi seçebilirsin.

    Mid:
    Xerath
    Zoe
    Karşıya göre Brand seçebilirsin.

    ADC:
    Karşıya ve supportuna göre Sivir,Caitlyn,Vayne,Tristana alabilirsin.

    Support:
    Brand, Soraka


    Ayrıca şampiyon seçimlerini ezbere yada otp değilde karşı takıma göre yaparsan daha sağlıklı olur.
    Eğer ilk picksen karşıda tank,assasin vs. ihtimallerini göze alarak seçim yap yani pocket pick yapabileceğin bir şampiyonun olmalı.

    Bütün şampiyonlar seçildikten sonra kendi görevinin ve rakip takımın ne yapması gerektiğinin farkında olmalı ve ona göre oynamalısın.

    Not: Bu havuza göre bence biraz daha normal oyun ve aram girip şampiyon açmaya bakman iyi olur.
    Devamı gelecek...
    Yanlış bir kısım eksiğim varsa üstadlar düzeltebilirler. @bera336 @ddyX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lillyhammer -- 19 Mart 2018; 14:50:41 >




  • Genelde bu sorunun cevabını ancak oynayarak siz bulursunuz. Ancak temel hatlarıyla yazmak gerekirse,

    - Öncelikle ne oynamak istediğinize karar verin. Çok tecrübem yok demişsiniz. Bu durumda tek bir lane seçmek daha mantıklı. Zamanla zaten herolarda uzmanlaştıkça gerisi gelir. Önce lane seçin.

    - Daha sonra bu lane için belli başlı herkes tarafından kabul gören herolarda uzmanlaşın. Meta'yı takip etmek de önemli hatta oldukça önemli ancak sizin önceliğiniz seçtiğiniz lanede nerf ve buff almayan stabil herolarda uzmanlaşmak olmalı. Mesela ADC seviyorum demişsiniz. Başlangıç için Ashe, Caitlyn gibi herolar mantıklı. Bu herolar ne çok buff alır ne de çok nerf alır. Fazla mekanik istemez, oynaması da rahattır. Tutup da ADC'ye Kalista'dan, Xayah'dan, Vayne'den başlamayın asla. Önce gitmek istediğiniz lane'in özelliklerini öğrenin daha sonra hero OTP'lemek istiyorsanız buna geçin.

    - Feedlememek için yapılması gereken şey dengeli oyundur. Yani lane'de çok açılmayın ileriye ama sürekli kule altı bekleyip minion da kaybetmeyin. İster ADC olun, ister Top, ister Mid fark etmez. Mutlaka kırmızı totem alıp lane etrafını baskınlara kapatın. ADC iseniz tüm ward görevini destek oyuncusundan beklemeyin. Bu sayede baskınlara karşı daha güvende olursunuz.

    - Farm çok önemli. 1 kill ortalama 20 farm eder kabaca. Yani siz 2-0 önde olsanız ama karşısı sizden 100 farm önde olsa, sizden daha iyi durumda demektir. O yüzden özellikle ADC başta olmak üzere her lane için farm çok çok önemli. Hatta bu sebepten ilk zamanlarınızda eğer ADC devam edecekseniz, farm odaklı erken oyuna önem verin. Çok çatışmayın, ormancınızı bekleyin savaşmak için.

    - Pozisyon almak... Taşıyıcı bir roldeyseniz ADC gibi, Mid gibi, mutlaka pozisyonunuza dikkat edin. Alttaki videodaki ilk kısımda Caitlyn savaşın kaybedilmesinin sebebi mesela. Tek hatası tankların bile önünden koşmak ve görmediği yere kafa atmak. ADC ve APC mutlaka iyi pozisyon almalı. Yoksa özellikle geç aşamada 1 takım savaşı oyunu kaybettirir.


    - Doğru build kasmak... Öncelikle şunu baştan söyleyeyim ezber build yapmak en büyük hatadır. Mesela standart bir ADC genelde Ebedi, Statik, Hayalet Dansçı veya Bombardıman, Kana Susamış, Koruyucu Melek, Saldırı Hızı Botu veya buna benzer eşyalar kasar. Ama önemli olan karşıda ne var, tank mı çok, AP herosu mu çok bunlardır. Siz 3 tankın olduğu oyunda bu yazdıklarımla gram damage çıkartamazsınız. Bu yüzden eşyaları ve pasiflerini öğrenmek şart. Tanklara karşı Mahvolmuş Kralın Kılıcı ve Dominik, fazla cc varsa Civa Yatağan, çok assassin varsa Koruyucu Melek vs gibi çeşitlendirme yapmanız şart. Gerekirse botu defansif almak şart. Miss Fortune gibi bir adc oynuyorsanız Zırh Deşme şart. Yani değişiyor da değişiyor. Bu sadece ADC için değil, APC için tank için de aynı. Heroların ve eşyaların özelliklerine tamamen hakim olmanız gerek. Hangi eşya hangi pasifinizi tetikler vs bunlar çok önemli.

    - Bu da teknik değil, genel bir öneri. Her öldüğünüzde, baskın yediğinizde ya da aynı şekilde takımızdan birisi öldüğünde vs. takımla tartışmayın. Hem siz gerilirsiniz, hem diğer oyuncular. Moral gittiği zaman dönecek oyunlar da dönmüyor.

    Şimdilik kabaca bunlara dikkat edin. Gerisi zaten siz tecrübe kazandıkça gelecektir.




  • lillyhammer kullanıcısına yanıt
    hocam benim asıl sorunum lane aşamasında. takasları hep kaybediyorum. hiç takas kazanamıyorum yani. plat dia arkadaşlar var onları izliyorum daha 5. dkda kill alıyorlar. yoksa bir adc olarak tflerde pozisyon almam falan kötü değil, az kasarsam oynarım ama lane aşaması benim için sıkıntılı. sadece adc değil mid ve top oynarken de takasları kaybediyorum. bir de şöyle bir şey var. normal oyun atıyorum, 4-5 sezon boyunca plat ve dia olmuş adamlar karşıma geliyor bunlara ezilmemek imkansız zaten. hesap daha yeni 30 level niye bunları karşıma veriyorlar anlamıyorum. benim takımda da hep bota yasuo alan bronzlar var.

    zoe'yi yeni aldım da çok zor geldi. başka hangi heroları önerirsin? bunların çoğunu rp ile aldım, oyun oynayarak hero açmak çok zor.

    bir de adc main ama ben hep mf, jinx ve ashe oynuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siannis

    Genelde bu sorunun cevabını ancak oynayarak siz bulursunuz. Ancak temel hatlarıyla yazmak gerekirse,

    - Öncelikle ne oynamak istediğinize karar verin. Çok tecrübem yok demişsiniz. Bu durumda tek bir lane seçmek daha mantıklı. Zamanla zaten herolarda uzmanlaştıkça gerisi gelir. Önce lane seçin.

    - Daha sonra bu lane için belli başlı herkes tarafından kabul gören herolarda uzmanlaşın. Meta'yı takip etmek de önemli hatta oldukça önemli ancak sizin önceliğiniz seçtiğiniz lanede nerf ve buff almayan stabil herolarda uzmanlaşmak olmalı. Mesela ADC seviyorum demişsiniz. Başlangıç için Ashe, Caitlyn gibi herolar mantıklı. Bu herolar ne çok buff alır ne de çok nerf alır. Fazla mekanik istemez, oynaması da rahattır. Tutup da ADC'ye Kalista'dan, Xayah'dan, Vayne'den başlamayın asla. Önce gitmek istediğiniz lane'in özelliklerini öğrenin daha sonra hero OTP'lemek istiyorsanız buna geçin.

    - Feedlememek için yapılması gereken şey dengeli oyundur. Yani lane'de çok açılmayın ileriye ama sürekli kule altı bekleyip minion da kaybetmeyin. İster ADC olun, ister Top, ister Mid fark etmez. Mutlaka kırmızı totem alıp lane etrafını baskınlara kapatın. ADC iseniz tüm ward görevini destek oyuncusundan beklemeyin. Bu sayede baskınlara karşı daha güvende olursunuz.

    - Farm çok önemli. 1 kill ortalama 20 farm eder kabaca. Yani siz 2-0 önde olsanız ama karşısı sizden 100 farm önde olsa, sizden daha iyi durumda demektir. O yüzden özellikle ADC başta olmak üzere her lane için farm çok çok önemli. Hatta bu sebepten ilk zamanlarınızda eğer ADC devam edecekseniz, farm odaklı erken oyuna önem verin. Çok çatışmayın, ormancınızı bekleyin savaşmak için.

    - Pozisyon almak... Taşıyıcı bir roldeyseniz ADC gibi, Mid gibi, mutlaka pozisyonunuza dikkat edin. Alttaki videodaki ilk kısımda Caitlyn savaşın kaybedilmesinin sebebi mesela. Tek hatası tankların bile önünden koşmak ve görmediği yere kafa atmak. ADC ve APC mutlaka iyi pozisyon almalı. Yoksa özellikle geç aşamada 1 takım savaşı oyunu kaybettirir.


    - Doğru build kasmak... Öncelikle şunu baştan söyleyeyim ezber build yapmak en büyük hatadır. Mesela standart bir ADC genelde Ebedi, Statik, Hayalet Dansçı veya Bombardıman, Kana Susamış, Koruyucu Melek, Saldırı Hızı Botu veya buna benzer eşyalar kasar. Ama önemli olan karşıda ne var, tank mı çok, AP herosu mu çok bunlardır. Siz 3 tankın olduğu oyunda bu yazdıklarımla gram damage çıkartamazsınız. Bu yüzden eşyaları ve pasiflerini öğrenmek şart. Tanklara karşı Mahvolmuş Kralın Kılıcı ve Dominik, fazla cc varsa Civa Yatağan, çok assassin varsa Koruyucu Melek vs gibi çeşitlendirme yapmanız şart. Gerekirse botu defansif almak şart. Miss Fortune gibi bir adc oynuyorsanız Zırh Deşme şart. Yani değişiyor da değişiyor. Bu sadece ADC için değil, APC için tank için de aynı. Heroların ve eşyaların özelliklerine tamamen hakim olmanız gerek. Hangi eşya hangi pasifinizi tetikler vs bunlar çok önemli.

    - Bu da teknik değil, genel bir öneri. Her öldüğünüzde, baskın yediğinizde ya da aynı şekilde takımızdan birisi öldüğünde vs. takımla tartışmayın. Hem siz gerilirsiniz, hem diğer oyuncular. Moral gittiği zaman dönecek oyunlar da dönmüyor.

    Şimdilik kabaca bunlara dikkat edin. Gerisi zaten siz tecrübe kazandıkça gelecektir.

    hocam benim sorunum belli, koridor aşamasını kötü geçiriyorum. adc oynarsam ve yanımdaki support beyin özürlü değilse feedlemem ama diğer koridorlarda ağır feedliyorum, takasların hepsini kaybediyorum buna çözüm bulamadım bir türlü. yoksa pozisyon almada falan sorun yok.




  • Şunu şunu oyna diyemeyiz sana. Çünki bunu söyleyebilmemiz için temel olarak bir çok tecrübenin olması gerek ancak bu sende yok. Sadece zamanında sağ tık yi gibi fiora spamlamışsın. Ancak takdir edebileceğim ve destek verebileceğim konu şu ki gerçekten isteklisin ve rekabet hırsın var. En önemli şeyler var sende.
    Gelelim konuya. West challengerda yaptığım şey şuydu. Off role isem yani bilmediğim yada en kötü olduğum gitmeyi istemeyeceğim bir rolde isem senden rakibi ezmen değil rakiple arandaki farkı açmaman sırıtmaman beklenir. Eğer kendini şuan için bulunduğun eloda yetersiz görüyorsan farm odaklı oynamaya çalış. Farm her türlü hem level olarak hem item olarak oyunda tutar seni. Hiç oyununu izlememe rağmen girmeye çalıştığın saçma tradeleri düşünebiliyorum. Kesinlikle ve kesinlikle yüksek yetenek seviyesi isteyen mechanic herolardan uzak dur. Zed - yasuo - riven - gp - xerath - cassiopeia - vb herolar. Off tank oynamaya çalış.
    Tekrardan top lane devam etmeni öneririm. Riven yasuo zed jayce aldığın oyunları kazanmanı bekleme öncelikle. O herolarla kazanman için minimum 9/10 luk performansta oyun oynaman lazım. Bunlara gerek yok. Camille jax kled malph mao tarzı herolarla 6/10 luk kötü sayılabilecek bir performansta dahi oynasan sırıtmayıp maç kazanabilirsin. Senin ilacın işlevsel herolar. Mechanicden şuan için uzak dur. Arkadaşlarınla girdiğinde feedlememek için yapman gereken tek şey son vuruş minyon yapmak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddyX

    Şunu şunu oyna diyemeyiz sana. Çünki bunu söyleyebilmemiz için temel olarak bir çok tecrübenin olması gerek ancak bu sende yok. Sadece zamanında sağ tık yi gibi fiora spamlamışsın. Ancak takdir edebileceğim ve destek verebileceğim konu şu ki gerçekten isteklisin ve rekabet hırsın var. En önemli şeyler var sende.
    Gelelim konuya. West challengerda yaptığım şey şuydu. Off role isem yani bilmediğim yada en kötü olduğum gitmeyi istemeyeceğim bir rolde isem senden rakibi ezmen değil rakiple arandaki farkı açmaman sırıtmaman beklenir. Eğer kendini şuan için bulunduğun eloda yetersiz görüyorsan farm odaklı oynamaya çalış. Farm her türlü hem level olarak hem item olarak oyunda tutar seni. Hiç oyununu izlememe rağmen girmeye çalıştığın saçma tradeleri düşünebiliyorum. Kesinlikle ve kesinlikle yüksek yetenek seviyesi isteyen mechanic herolardan uzak dur. Zed - yasuo - riven - gp - xerath - cassiopeia - vb herolar. Off tank oynamaya çalış.
    Tekrardan top lane devam etmeni öneririm. Riven yasuo zed jayce aldığın oyunları kazanmanı bekleme öncelikle. O herolarla kazanman için minimum 9/10 luk performansta oyun oynaman lazım. Bunlara gerek yok. Camille jax kled malph mao tarzı herolarla 6/10 luk kötü sayılabilecek bir performansta dahi oynasan sırıtmayıp maç kazanabilirsin. Senin ilacın işlevsel herolar. Mechanicden şuan için uzak dur. Arkadaşlarınla girdiğinde feedlememek için yapman gereken tek şey son vuruş minyon yapmak

    hocam benim en büyük sıkıntım koridor aşamasında girdiğim saçmasapan tradeler. bunu çözsem plata kadar çıkacağım ama yok olmuyor, aptal gibi ölüyorum. özellikle melee herolar oynarken.

    mid için hangi heroyu öneriyorsun? yasuo, zed, kata falan zaten oynamam.




  • Canın sıkıldıkça adama sağ tıklarsan kazanamazsın. Oyun deneyimi arttıkça daha çok oynadıkça daha çok izlenimin olacak. Örneğin x herosuyla x herosuna karşı 2 item bitirmişken combo yapacağın zaman çıkacak hasarı yeterli olup olmayacağını tahmin edebileceksin. Bu tarz şeyler seni çok öne geçirir. Trade girmene gerek yok. Kill anlık 300 gold kazandırıyor. Sakin durup 3 dakika farm yaptığında risksiz aynı goldu almış oluyorsun. Farma yönel
  • O zaman koridorda aldığınız şampiyonlara hakim olmanız gerek. Aynı şekilde karşınızdaki adamın da ne kadar vuracağını, ne kadar dayanacağını hesaplamanız gerek.

    Ayrıca profilinize biraz göz attım. Mesela bir Master Yi oyununuz var, 0-9-3 bitirmişsiniz. Elinizde sarı ziynet totemi var, sadece "1" tane atmışsınız. Hem de 30 dakika sürmüş oyun. Bu bile aslında koridor falan değil, oyunun temel dinamiklerine yabancı olduğunuzu gösterir. Size yazdıklarımı bu yüzden geçiştirmeyin, benim sorunum koridor diye. 30 dakikalık bir oyunda örneğin destekler 30'dan fazla hatta 50'ye yakın totem atarlar. Diğer koridorlarda adam başı en az 10-15 civarı totem koyarlar. Buna kırmızı totem dahil değil bile...

    Yine aynı şekilde bir Jinx oyununuz 0-15-7. 38 dakikada sadece "4" totem atmışsınız. Bu tür şeylere şimdiden alıştırmazsanız kendinizi ileride daha zor olur. Hem gelişiminiz yavaş olur hem de oyundan soğursunuz. Hesap Levelınız yükseldikçe öyle veya böyle dereceli oynayıp bir lige yerleştiğiniz zaman, daha çok zorlanırsınız. Bu oyununuzda desteğiniz de çok kötüymüş orası ayrı ama emin olun sorun sadece destek değil. Bu deathlerin sebebi sadece yanınızdaki olamaz. Mutlaka etkisi vardır ama tek başına sebep değildir.

    Oyunda 2 kişi oynanan tek lane bot. Bu yüzden diğer lanelere göre daha fazla uyum ve koordinasyon istiyor. Bir an önce destek rolünden duo bulursanız rahat edersiniz. Zamanla alışır ve birlikte rahat oynarsınız.

    Koridor kaybetme kısmına gelirsek, takasları kaybetmenin temel olarak 3 nedeni vardır.

    Bunlardan ilki, yeteneklerinizi zamansız kullanmanız olabilir. Rakibe açık pencere bırakırsınız. Örneğin Jinx'i ele alalım. W yeteneğinizi minion almak için attınız diyelim bir an boş bulunup. Rakip üstünüze geliyor, E yeteneğiniz de boşa giderse geçmiş olsun. Rakipte aktif 2 belki 3 yetenek varken siz auto-attack'a mecbur kalırsınız. Q yeteneğini de savaş içinde değiştirirseniz hepten geçmiş olsun. Bu örnek tabii ki. Böyle olur diye söylemiyorum.

    İkincisi heroların early-mid-late aşamalarındaki güçlerini bilmemek. Mesela ilk 6 levelda Twitch hiç çekilmez. Auto attack range'i kısa zaten, vuracak aktif skill yok. Bir tek E yeteneğiniz ufak tefek hasarı var. Ama Twitch oyunun 20-25. dakikasını gördükten sonra durmaz iyi ellerde. Çünkü heronun güç patlaması eşiği 3 eşya tamamlamak. Tam tersine Ezreal ise ilk 25 dakikanın kabadayısıdır mesela. Late safhada bir miktar düşer ve Auto-Attack adclerine karşı zorlanır.

    Üçüncüsü ise sabit oynamak. Lane'de durarak, sabit bir şekilde oynarsanız takasları kaybedersiniz. Sürekli hareket etmeniz lazım. Özellikle ADC iseniz. Vurmaz dediğiniz, azıcık hasarı var dediğiniz rakip desteklerden bile yetenek atışı yememeniz lazım. Rakiple uğraşırken ister heyecan deyin, ister tecrübesizlik deyin fark etmez, eğer hareketsiz oynarsanız kaybedersiniz.

    Bol bol yayın izlemenizi tavsiye ederim. Tabii ki cingo cingo yayıncılardan bahsetmiyorum. Yok orman trolleyen vs gibi...

    Düzgün, oyunu anlata anlata oynayan, izlerken bir şeyler öğrenebileceğiniz yayıncıları izleyin. Mesela OyunBros Zamanı diye bir kanal var. Adam her oyununda elinden geleni yapıyor üstüne üstelik yaptıklarını da anlatıyor. Bu böyle olur veya olmaz, doğrusu yanlışı bu diye. Bu tip sade yayıncılar size çok şey katar.

    Tabii bir de mutlaka profesyonel maçları izleyin. Sadece Türkiye Ligi'ni değil. Kuzey Amerika (NALCS), Avrupa (EULCS) falan mutlaka izleyin.

    Dediğim gibi sizin sorununuz bana daha genel bir şey gibi gözüküyor. Tecrübe kazandıkça bu sorunları mutlaka aşarsınız. Bu alışma ve geçiş sürecini en az moral bozukluğu ile atlatmaya bakın. Ve mutlaka oyun tarzınızı profesyonel oyunculara yaklaştırmaya çalışın.

    Yapacağnız en büyük hata, Zed çok vuruyormuş alıp oynayayım, Yasuo süpermiş alıp oynayayım demek olur. Takım odaklı, takımın kompozisyonuna uygun pickler yapmaya da özen gösterin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Codix


    quote:

    Orijinalden alıntı: ddyX

    Şunu şunu oyna diyemeyiz sana. Çünki bunu söyleyebilmemiz için temel olarak bir çok tecrübenin olması gerek ancak bu sende yok. Sadece zamanında sağ tık yi gibi fiora spamlamışsın. Ancak takdir edebileceğim ve destek verebileceğim konu şu ki gerçekten isteklisin ve rekabet hırsın var. En önemli şeyler var sende.
    Gelelim konuya. West challengerda yaptığım şey şuydu. Off role isem yani bilmediğim yada en kötü olduğum gitmeyi istemeyeceğim bir rolde isem senden rakibi ezmen değil rakiple arandaki farkı açmaman sırıtmaman beklenir. Eğer kendini şuan için bulunduğun eloda yetersiz görüyorsan farm odaklı oynamaya çalış. Farm her türlü hem level olarak hem item olarak oyunda tutar seni. Hiç oyununu izlememe rağmen girmeye çalıştığın saçma tradeleri düşünebiliyorum. Kesinlikle ve kesinlikle yüksek yetenek seviyesi isteyen mechanic herolardan uzak dur. Zed - yasuo - riven - gp - xerath - cassiopeia - vb herolar. Off tank oynamaya çalış.
    Tekrardan top lane devam etmeni öneririm. Riven yasuo zed jayce aldığın oyunları kazanmanı bekleme öncelikle. O herolarla kazanman için minimum 9/10 luk performansta oyun oynaman lazım. Bunlara gerek yok. Camille jax kled malph mao tarzı herolarla 6/10 luk kötü sayılabilecek bir performansta dahi oynasan sırıtmayıp maç kazanabilirsin. Senin ilacın işlevsel herolar. Mechanicden şuan için uzak dur. Arkadaşlarınla girdiğinde feedlememek için yapman gereken tek şey son vuruş minyon yapmak

    hocam benim en büyük sıkıntım koridor aşamasında girdiğim saçmasapan tradeler. bunu çözsem plata kadar çıkacağım ama yok olmuyor, aptal gibi ölüyorum. özellikle melee herolar oynarken.

    mid için hangi heroyu öneriyorsun? yasuo, zed, kata falan zaten oynamam.

    Fizz,diana,kassadin,akaliyle çıkarsın oralardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://lols.gg/summoner/summary/TR/GiggLes

    benim sorunum nerede
    Allah aşkına bronze demir attık
    haketmediğimi düşünüyorum
    lütfen bi analiz edin rica ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: colombus54

    https://lols.gg/summoner/summary/TR/GiggLes

    benim sorunum nerede
    Allah aşkına bronze demir attık
    haketmediğimi düşünüyorum
    lütfen bi analiz edin rica ediyorum.


    Hocam herkes hak ettiği ligdedir diye bir şey var ya işte o doğru. Benim hesabın ligine bak mesela. Challanger arkadaş attı ilk 10 maçı. Feederlara rağmen 9 maçı taşıdı. Be sikverda oynarken “faker olsa taşıyanaz diyordum ama plat-dia oyuncuları bile rahat taşıyor. Mikro ve makro oyunun sıkıntılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2013 kış aylarından beri bu oyunu oynuyorum hiç gelişmek için çaba sarf etmedim elbet oyunum ilerlemiştir ama ben eğlenmek için oyuna giriyorum bana bu tür çabalar bir oyun için hep garip gelmiştir
  • Önce bütün şampiyonları tanımalısın. Hepsini en az bi kere oynaman daha mantıklı. Rakibinin ne yapacağını bilmezsen geriye düşersin. İlk görevin bu olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.