Şimdi Ara

Karşı cinsle görüşmek Müslümanlığa uygun DEĞİLDİR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayanozer

    Adam islama göre konuşuyor bu konu müslğmanları ilgilendirir

    konuşan kişi her kimse sadece münafıktır ve islama göre konuşmuyor şeytanın bir yandaşı olarak konuşuyor , ve bir müslüman olarak bunları söyleyen kurum beni de ilgilendiriyor , bu yazılan gerçekse bu vakıf derhal kapatılmalı , bu münafıkların amacı müslümanlığı küçük düşürmek , onların tarafında yer almanız sizin için yanlış bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeodempp

    Karsi cinsle ayni ortamda durmaktan bile uzak durmali. Karsi cinsle iletisim kurmak islam dusmani dinsizlerin davranisidir

    Anne ile ogul bile ayni ortamda bulunmamalidir. Kiz annede, ogul ise babada kalmalidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ayanozer

    Adam islama göre konuşuyor bu konu müslğmanları ilgilendirir

    konuşan kişi her kimse sadece münafıktır ve islama göre konuşmuyor şeytanın bir yandaşı olarak konuşuyor , ve bir müslüman olarak bunları söyleyen kurum beni de ilgilendiriyor , bu yazılan gerçekse bu vakıf derhal kapatılmalı , bu münafıkların amacı müslümanlığı küçük düşürmek , onların tarafında yer almanız sizin için yanlış bir durum.

    İslama tam olarak hakim değilsiniz.Bundan dolayı yadırgama olayınız çok saçma.İslama göre doğrusu budur.Kadın ve erkek aynı ortamda bulunmaz..Müslümansanız bunu savunmak zorundasınız..Karma eğitim yakında kaldırılacak.Laiklik sayesinde toplum özgürce yaşadığı için laiklik düşmanı olanlar yönetime gelince bu durum artık kaçınılmaz oldu..Kadın ve erkek aynı yerde eğitim göremez.Haremlik-Selamlık uygulamaları islamın özüdür.Yani ben müslümanım ama kabul etmiyorum gibi bir anlayış olamaz.Nurettin yıldızın açıklamalarına neden ülkedeki çoğu cemaat sahip çıktı.Hiçbiri itiraz etmedi.Diyanet bile sahip çıktı.Çünkü laiklik yüzünden garipsiyoruz bu durumu.Böyle saçmalık olur mu diyoruz ama islam hükümleri gayet açıktır.




  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    Dinde olmayan şeyleri dinde varmış gibi göstermek şirktir. Bunu yapanlar dünyanın en zalim insanlarıdır. Yüce Allah Kitap'ta böyle buyuruyor. Kadınıyla erkeğiyle birlikte yaşayan birlikte ibadet eden Allah'ın Elçi'si ve takipçileride yanlış yoldaydı herhalde dediklerinize göre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eglon

    Dinde olmayan şeyleri dinde varmış gibi göstermek şirktir. Bunu yapanlar dünyanın en zalim insanlarıdır. Yüce Allah Kitap'ta böyle buyuruyor. Kadınıyla erkeğiyle birlikte yaşayan birlikte ibadet eden Allah'ın Elçi'si ve takipçileride yanlış yoldaydı herhalde dediklerinize göre.

    Olmayan dediğiniz şey nedir mesela..Kadınla erkek yan yana camide namaz kılabiliyor mu en basitinden..İnandığınız dinden bi haber olmak buna denir.Neden özelliklede trde birçok kişi dinden çıkıyor.Deizm neden fırlamış durumda..Kadınla erkek hayati bir durum olmadıkça aynı ortamda bulunamaz..Onun için bu adamların bu açıklaması islama göre doğru ve gereklidir.Yani ben müslümanım ama karma eğitimi destekliyorum felan diyemezsin.Yok öyle bir dünya.Gerçekler bu..Zaten bu gerçekleri kabul etmeyenler deist-ateist oldu.Müslümanım diyorsan islamın kurallarını kabul etmiş sayılırsın.Ben müslümanım ama kabul etmiyorum,böyle saçmalık olmaz diyemezsin.Peygamber döneminde de özellikle Medinede inen ayetlerde kurallar daha da sertleşmiştir..Kadın-erkek beraber ibadet olayını nereden uyduruyorsunuz öyle..İşte laik sistemin size kazandırdığı mantık bunları kabul etmenize karşı geliyor.Ama islamın gerçekleri bu.Pakistan,arabistan islamı yanlış biliyor diyerek işin içinden çıkamazsınız..Diyanetin son dönemde verdiği fetvalar ortada..İslamın gerçekleri bunlardır..Kabul etmesi zor gelsede..




  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    Tekrar ediyorum dinde olmayan şeyleri varmış gibi göstermek şirktir. Bir müslüman olarak benim görevim uyarmaktır. İnsanları inandıkları dini bilmemekle suçlayacağına biraz araştırma yap. Aşağıda Peygambe zamanına ait bir yazı paylaşıyorum. Hadis kaynakları yazı da verilmiş. Oradan da bu konuyu araştırabilirsin.



    Hz. Peygamber döneminde kadın, toplum hayatının içinde erkekle yan yana gözükmektedir. Hz. Peygamber, toplumda kadının ezilmesine, horlanmasına karşı çıkmış, haklarının elinden alınmasına engel olmuştur. Kadınlar, Mekke döneminin ilk yıllarından itibaren Hz. Peygamber’e destek ve yardımcı olmuşlardır. İslam Tarihi ile ilgili kaynaklar, kadıların İslam’ın yayılması için tebliğ faaliyetlerinde bulunduklarını kaydetmektedir. Bu devirde kadınların ibadet hayatında da erkeklerle aynı zeminlerde yer aldıkları anlaşılmaktadır. Hz. Peygamber zamanında ashabın, kadın-erkek beraberce abdest aldıkları (İmam Malik, Muvatta, Taharet, 3/15; Buhari, Vudu 43; Ebu Davud, Taharet, 39/79), Mescid’e giderek Hz. Peygamber’in arkasında namaz kıldıkları, cemaatle namazlara devam ettikleri, Hz. Peygamber’in kadınların mescitlere gelmekten alıkonulmamasını emrettikleri bazı hadislerden anlaşılmaktadır (Buhari, Nikah 116; Ahmed ibn Hanbel, Müsned, II, 76). Hatta Hz. Peygamber döneminde Mescid-i Nebevi’nin kapılarından birisinin kadınlara tahsis edildiği bilinmektedir (Ebu Davud, Salat 54/571).

    Kadınlar sadece vakit, Cuma, Bayram namazlarına gitmekle kalmamışlar, erkeklerle beraber Hz. Peygamber’in konuşmalarını da dinlemişlerdir. Mescid’e namaz kılmak için küçük çocuğu olan anneler bile devam etmekteydi (Tirmizi, Salat 267). Yine bu dönemde, kadınların cenaze törenlerine katıldıkları da kaydedilmektedir. Cenaze yıkamada, cenaze namazında ve cenazenin defninde kadınları da yer almışlardır. Örneğin kaynakların verdiği bilgilere göre Hz. Aişe’nin cenazesine kadınlar da katılmış ve mezarlığa kadar gitmişlerdir. Hz. Peygamber’in ve amcası Hz. Abbas’ın cenaze namazını kadınlar da kılmışlardır (İbn Sa’d, Tabakat, II, 289-290; IV, 33; VIII, 77; İbn Hişam, Sire, IV, 314).

    Bu dönemde kadınlar, eğitim faaliyetlerinde de erkeklerle beraber aynı safta yer almaktaydılar. Hz. Peygamber’in, kadınların eğitim ve öğretimlerinde özel bir gayret gösterdiği anlaşılmaktadır. Nitekim bu konuda gerekli emir ve tavsiyelerde bulunarak hanımlarını bu işle görevlendirmiş, kendi evleri de bir nevi okul vazifesi görmüştür. Buraya devam eden kız öğrenciler, okuma-yazma başta olmak üzere öğrendiklerini daha sonralara başkalarına öğretmişlerdir. Hz. Peygamber’in, kadın erkek ayrımı yapmadan toplu eğitim yaptığı, kendisine indirilen vahiyleri herkese ulaştırmaya çalıştığı bilinmektedir. Toplu eğitimlerde Hz. Peygamber’in kadınlara ayrıca zaman ayırdığı da nakledilmektedir. Resulullah’ın sağlığında Mescid’e gelen kadınlar, erkek saflarının arkasında yer almaktaydılar. Hz. Peygamber bazen sadece kadınlara hitap ederdi. Nitekim Ensar’a mensup hanımlar, çekinmeden her konuda kendisine soru sormaktaydılar. Onların ilim öğrenme konusundaki bu tutumları Hz. Peygamber tarafından takdir edilmiştir (Ahmed ibn Hanbel, Müsned, VI, 148).



    Bu dönemde kadınlar, eğitim-öğretim maksatlı olarak ya da çeşitli problemlerinin halli için şahsen de Hz. Peygamber’e başvurabilmekteydiler. Hz. Peygamber devri kadınlarından bazılarının, şiir, tıp, neseb vs. ilimlerde erkeklerden ileri bir konumda bulundukları anlaşılmaktadır. Nitekim Resulullah’ın hanımlarından Hz. Aişe ve Ümmü Seleme’nin ilimde seçkin bir yere sahip oldukları bilinmektedir. Yine Hz. Peygamber’in eşlerinden Meymune bint el-Haris, Cüveyriye bint el-Haris, Ümmü Habibe bint Ebi Süfyan, Hafsa bint Ömer da eğitim-öğretim faaliyetleriyle dikkat çekmiş hanımlardır. İlmi faaliyetleriyle tanınmış kadın sahabe arasında, Ümmü Seleme’nin kızı Zeyneb, er-Rubey’ bint Muavviz, Hayre bint Ebi Hadra el-Eslemi, Ümeyme bint Abd bin Bicad sayılabilir. Yine Ümmü Atiyye, Zeyneb bint Kays, Ümmü’l-Fadl, Esma bint Ebi Bekr, Esma bint Umeys, Ümmü Hani bint Ebi Talib geleceğin âlimlerini yetiştiren kadın sahabiler arasında yer almaktadır (Rıza Savaş, Hz. Muhammed Devrinde Kadın, 136-158).

    Hz. Peygamber döneminde eş seçimi konusunda kadın da erkekle aynı haklara sahip olmuştur. Bu devirde kadının istemediği bir kişiyle evlendirilmesine izin verilmediği gibi, evlenmek istemediği takdirde de evlilik yapmaya zorlanmasına müsaade edilmemiştir. Nitekim Hz. Ömer’in kızı Aişe, hiç evlenmemiştir (ez-Zübeyri, Nesebü Kureys, 356). Bu devirde kadınlara başta mehir olmak üzere, nafaka, miras vs. mali haklar tanınmıştır. Kadınlara verilen mehirlerin, velilerinin mallarına katılmasına izin verilmemiş, kadınların sahip oldukları malların, kocaları veya velileri tarafından baskı yoluyla ellerinden alınmasına göz yumulmamıştır (Bu konuda bkz. Ateş, İslam’a göre Cahiliye ve Ehl-i Kitab Örf ve Adetleri, 291 vd).

    Hz. Peygamber döneminde kadınların, çalışma hayatında, özellikle beceri gerektiren el işlerinde faal olarak yer aldıkları görülmektedir. Hz. Aişe, Zeynep bin Cahş ve Esma bin Umeys’in terzilikle, Rayta bin Abdillah’ın dericilikle meşgul oldukları kaydedilmektedir (Müslim, Nikah 9; Ebu Davud, Libas 22/4074; Ahmen ibn Hanbel, Müsned, VI, 370; İbn Sa’d, Tabakat, VIII, 108; İbn Esir, Üsdü’l-Gabe, VII, 121; Ebu Nuaym, Hilyetü’l-Evliya, II, 69). Bu dönem kadınlarının ip imalatı yaptıkları, bundan kumaş ve elbiseler ürettikleri anlaşılmaktadır. Arap yarım adasının güneyinde ve kuzey batısında dokuma tezgâhlarının olduğu ve kadınların buralarda kumaş dokudukları zikredilmektedir. Yine küçük çapta da olsa, Medine’de dokuma tezgâhları vardı (İbn Sa’d, Tabakat, I, 253, 277, 351).



    Hz. Peygamber döneminde kadınların dadılık, süt anneliği gibi meşguliyetleri de vardı. Kadınlar ev ortamında başta un ve ekmek üretimi, yemek pişirme, eve su taşıma gibi eşleri de yapmaktaydılar. Evin hayvanlarının bakımı ve yiyec ek ihtiyaçları da bunlardan sayılabilir. Sahabi hanımlar, gerektiği zaman ev dışında çalışmakta, hurma bahçelerinde tarımla meşgul olmaktaydılar. Bazı cariyelerin çobanlık yaptıkları da nakledilmektedir (Buhari, Zebaih 18; Müslim, Zikir ve Dua 19/80; İmam Malik, Muvatta, Itk 6; İbn Sa’d, I, 494-495; İbnü’l-Esir-Üsdü’l-Ğabe, VII, 117). Bu dönemde berberlikle meşgul olan kadınlar da vardı. El-Buhari, Hacc mevsiminde erkeklerin saçlarını kesen Kays oğullarına mensup bir kadından bahsetmektedir (Buhari, Hac 125). Semra bint Nuheyk el-Esediyye ise, çarşı pazarı denetlemekle görevlendirilmişti (İbn Abdilberr, el-İstiab, IV, 328, 333). Daha sonraları Hz. Ömer, Şifa bint Abdillah’i zabıta olarak vazifelendirmiştir (İbn Abdilberr, el-İstiab, IV, 333; Ayrıca bkz. Rıza Savaş, Hz. Muhammed Devrinde Kadın,232-233).



    Hz. Peygamber devrinde birtakım kadınların, tıp alanında da uğraş verdiklerini görmekteyiz. Nitekim Hendek savaşı esnasında Resulullah’ın, Medine’deki Mescidinde kurulan hastane çadırında, Kuaybe bint Sa’d’ın hasta ve yaralıları tedavi ettiği bildirilmektedir (İbn Sa’d, Tabakat, VIII, 291; Ahmed ibn Hanbel, Müsned, VI, 56; İbn Hişam, Sire, III, 250). Esma bin Umeys’in de iyi bir doktor olduğu nakledilmektedir (İbn Sa’d, Tabakat, II, 236). Hz. Aişe, Esma bint Ebi Bekr, Şifa bint Abdillah ve Ümmü seleme de tıbbi bilgilerinden yararlanılan hanımlar arasında yer almaktadır (Rıza Savaş, Hz. Muhammed Devrinde Kadın, 227)…

    Hz. Peygamber döneminde tıpla ilgili hizmetleri yürüttükleri için es-Şifa lakabıyla anılan bazı kadınlar mevcuttu. Asıl adı Leyla olan eş-Şifa bin Abdillah bunlardandı. Kadınların yaptıkları tıbbi hizmetler arasında, ebelik de sayılabilir. Nitekim Safiyye bint Abdilmuttalib ile Ümmü Rafi meşhur ebelerdendi (İbnü’l-Esir, Üsdü’l-Ğabe, VII, 147; İbn Hacer, el-İsabe, IV, 274; VIII, 120). Tıbbi hizmetleri yürüten bu hanımlar o dönemde Hz. Peygamber’le birlikte çeşitli savaşlara da katılmışlardı. Nitekim yaralıları tedavi maksadıyla Uhud savaşına 14 Müslüman kadın katılmıştı. Bunlar arasında Hz. Fatıma, Ümmü Eymen, Hamne bint Cahş, Ümmü Ümara sayılabilir. Er-Rubeyy bin Muavviz bint Afra ile Leyla el-Gıfariyye’nin yaralıları tedavi için Hz. Peygamberle birlikte diğer bazı gazvelere katıldıkları nakledilmektedir. Ümmü Sinan ve Ümmü ziyad adlı sahabi hanımlar ise, Hayber savaşında yaralıları tedavi etmişlerdir. Yine savaş meydanlarında hastalananların bakımını da kadınlar üstlenmişlerdir (Buhari, İydeyn 20; Müslim, Cihad 48; Ahmed ibn Hanbel, Müsned, V, 271; VI, 371; İbn Sa’d, Tabakat, VIII, 241, 455-456; el-Vakidi, Meğazi, I, 249; II, 687). Kadınların savaşlarda geri hizmetlerde istihdam edildikleri de nakledilmektedir. Ordunun konaklama yerinde eşyaların korunması, askerlerin yemeğinin hazırlanması, su ihtiyacının temini gibi faaliyetler de, Hz. Peygamber döneminde kadınların yaptıkları işlerdendi. Nitekim Hz. Aişe ve Ümmü Süleym’in sırtlarında kırbalarla su taşıyıp, yaralıların ihtiyacını karşıladıkları haber verilmektedir (İbn Sa’d, Tabakat, III, 413, 455-456; Buhari, Cihad 65; Müslim, Cihad 48/142; Vakidi, Meğazi, I, 249). Bu kadınların bizzat, muharip olarak savaştıkları da zikredilmektedir. Ummu Umare olarak anılan Nesibe bint Ka’b, Hz. Peygamber’in halası Safiyye bint Abdilmuttalib, Ümmü eymen, Ümmü Süleym, Esma bint Yezid, Ümmü Haram, Hind bint Usase b. El-Muttalib bunlardandır (Rıza Savaş, Hz. Muhammed Devrinde Kadın, 239-241).

    Hz. Peygamber döneminde az da olsa, bazı kadınların ticaretle uğraştıkları bilinmektedir. Bunların başında Peygamberimizin ilk eşi Hz. Hatice gelmektedir. Medine’de ise, Müslüman kadınların ticaret maksadıyla gittikleri Beni Kaynuka Yahudilerine ait Kaynuka Çarşısı’ndan söz edilmektedir. Ticaretle uğraşan kadınlar arasında Kayle el-Enmariyye isimli bir sahabi hanımın adı geçmektedir (İbn Sa’d, Tabakat, VIII, 321; İbnü’l-Esir, Üsdü’l-Ğabe, VII, 245; Kettani, Teratib, II, 4). Hz. Peygamber devrinde Medine’de attarlık (güzel koku satıcılığı) yapan kadınlar da vardı. Muleyke Ümmü’s-Saib es-Sakafiyye, esma bin Muharribe, Havla bint Tuveyt bunlardandı (İbn Sa’d, VIII, 300; İbnü’l-Esir, Üsdü’l-Ğabe, VII,75-76, 270; İbn Hacer, el-İsabe, IV, 270).

    Hz. Peygamber dönemi, kadınların görüşüne önem verilip, her türlü hususta kendileriyle istişare edildiği bir devir olmuştur. Tabii ki evlilik konusu ilk başta gelen hususlardandır. Kadınların siyasi konularda da görüş beyan ettikleri ve yönetime yardımcı oldukları nakledilmektedir. Peygamberimizin hanımı Ümmü Seleme bunlardandır. Hz. Peygamber Hudeybiye seferinde onun görüşüne göre hareket etmiştir (Buhari, Şürut 15). Hz. Peygamber döneminde kadın, ailede söz sahibi ve kocasının, yanlış gördüğü fikirlerine karşı çıkabiliyordu. Kaynaklarda buna dair örnekler nakledilmektedir. Hz. Peygamber devri kadınların serbestçe fikirlerini açıklayabilmelerinde Hz. Peygamberden gördükleri desteğin rol oynadığı açıktır. Bu devirde siyasi tutukluların affı için kadınlardan şefaatçi olanlara da rastlanılmaktadır. Selma bint Kays ile Ümmü Hani bint Ebi Talib, Hz. Peygamberin kızı Zeyneb bunlardandı (İbn Sa’d, II, 87, 145; İbn Hişam, II, 313; III, 255; Ahmed ibn Hanbel, Müsned, VI, 342-343).

    Sonuç olarak belirtmek gerekirse Hz. Peygamber devrinde kadınların, gerektiğinde kendini savunacak ve erkeklerin yanlışlarını söyleyebilecek konuma geldikleri anlaşılmaktadır. Hz. Peygamberin eşi Ümmü Seleme bu özelliklere sahip hanımlar arasında bulunmaktaydı (İbn Sa’d, VIII, 180). Kaynaklarımızda Hz. Peygamber devrinde, toplumda kadının da sözünün dinlenilip görüşüne saygı gösterildiğini ifade eden çok sayıda bilgi mevcuttur. İlginç bir örnek olarak kaydetmek gerekirse, Mescid-i Nebevi’ye bir minber yapılmasını Hz. Peygambere bir kadın teklif etmiştir (Buhari, Salat 64).



    Prof.Dr. Ali Osman Ateş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne


    quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ayanozer

    Adam islama göre konuşuyor bu konu müslğmanları ilgilendirir

    konuşan kişi her kimse sadece münafıktır ve islama göre konuşmuyor şeytanın bir yandaşı olarak konuşuyor , ve bir müslüman olarak bunları söyleyen kurum beni de ilgilendiriyor , bu yazılan gerçekse bu vakıf derhal kapatılmalı , bu münafıkların amacı müslümanlığı küçük düşürmek , onların tarafında yer almanız sizin için yanlış bir durum.

    İslama tam olarak hakim değilsiniz.Bundan dolayı yadırgama olayınız çok saçma.İslama göre doğrusu budur.Kadın ve erkek aynı ortamda bulunmaz..Müslümansanız bunu savunmak zorundasınız..Karma eğitim yakında kaldırılacak.Laiklik sayesinde toplum özgürce yaşadığı için laiklik düşmanı olanlar yönetime gelince bu durum artık kaçınılmaz oldu..Kadın ve erkek aynı yerde eğitim göremez.Haremlik-Selamlık uygulamaları islamın özüdür.Yani ben müslümanım ama kabul etmiyorum gibi bir anlayış olamaz.Nurettin yıldızın açıklamalarına neden ülkedeki çoğu cemaat sahip çıktı.Hiçbiri itiraz etmedi.Diyanet bile sahip çıktı.Çünkü laiklik yüzünden garipsiyoruz bu durumu.Böyle saçmalık olur mu diyoruz ama islam hükümleri gayet açıktır.

    merhaba islam konusunda elbette bilgim var ve laikliğin doğru bir yaklaşım olduğunu biliyorum , haremlik selamlık gibi uygulamalar islamiyette hiçbir zaman varolmamıştır sonradan sanki islamiyetin gereği gibi uygulanmaya çalışılmıştır ama yanlıştır ,

    Kur`an oldukça açık ve erişilebilir halde karma eğitim ve laiklik kaldırılacak gibi olursa ; elbette bu kabul edilemez ve bunu yapmaya ne hükümetin , ne cumhurbaşkanlığının ne de terörist tarikatların yetkisi yoktur.

    bunların kaldırılması yönünde bir hareket tam bir saçmalık olur ve müslümanlığı böler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 19 Mart 2018; 18:48:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne


    quote:

    Orijinalden alıntı: eglon

    Dinde olmayan şeyleri dinde varmış gibi göstermek şirktir. Bunu yapanlar dünyanın en zalim insanlarıdır. Yüce Allah Kitap'ta böyle buyuruyor. Kadınıyla erkeğiyle birlikte yaşayan birlikte ibadet eden Allah'ın Elçi'si ve takipçileride yanlış yoldaydı herhalde dediklerinize göre.

    Olmayan dediğiniz şey nedir mesela..Kadınla erkek yan yana camide namaz kılabiliyor mu en basitinden..İnandığınız dinden bi haber olmak buna denir.Neden özelliklede trde birçok kişi dinden çıkıyor.Deizm neden fırlamış durumda..Kadınla erkek hayati bir durum olmadıkça aynı ortamda bulunamaz..Onun için bu adamların bu açıklaması islama göre doğru ve gereklidir.Yani ben müslümanım ama karma eğitimi destekliyorum felan diyemezsin.Yok öyle bir dünya.Gerçekler bu..Zaten bu gerçekleri kabul etmeyenler deist-ateist oldu.Müslümanım diyorsan islamın kurallarını kabul etmiş sayılırsın.Ben müslümanım ama kabul etmiyorum,böyle saçmalık olmaz diyemezsin.Peygamber döneminde de özellikle Medinede inen ayetlerde kurallar daha da sertleşmiştir..Kadın-erkek beraber ibadet olayını nereden uyduruyorsunuz öyle..İşte laik sistemin size kazandırdığı mantık bunları kabul etmenize karşı geliyor.Ama islamın gerçekleri bu.Pakistan,arabistan islamı yanlış biliyor diyerek işin içinden çıkamazsınız..Diyanetin son dönemde verdiği fetvalar ortada..İslamın gerçekleri bunlardır..Kabul etmesi zor gelsede..

    diyanetin fetvaları , elbette o fetvalara inanmıyorum , çünkü diyanet yalan söylüyor , bu açık ve net

    isterseniz diyanet niye yalan söylüyor bunu tartışabiliriz.




  • Islama gore doğru bir söylem.Çağdışı ve ilkel bir yaşam tarzı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    "...Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın..." ayet... peygamber eşleri için söylenmiş ama tüm kadınları kapsıyor diye biliyorum çünkü dini en iyi öğrenen peygamber ve çevresi 1. elden bilgi sana işte.

    Dışarı çıkmasını kısıtlayan gerekmedikçe çıkmayın işlerinizi çabucak halledip eve dönün diyen erkekle görüşmesine mi izin verecek ? Hadis atmıyorum hadis atarsam yerin dibine girersiniz çoğu hadisin gerçekliği tartışmalı uzayacak o yüzden atmıyorum.Hem müslüman olup hem çağa ayak uydurmaya çalışmaktan vazgeçin olmuyor işte kabul edin.Ya tamamen islama inanın ya da çağa ayak uydurup günaha girin, dinden çıkın vs.

    kaynak:http://www.kuranmeali.org/33/ahzab_suresi/33.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx 40 ayrı meal hepsini okuyabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 19 Mart 2018; 21:8:43 >




  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Allah Peygamber eşleri için söylüyor sen diğer kadínlar için olduğunu söylúyorsun. Bunu söylerken içinden en ufak bir korku duymuyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Vagrant

    "...Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın..." ayet... peygamber eşleri için söylenmiş ama tüm kadınları kapsıyor diye biliyorum çünkü dini en iyi öğrenen peygamber ve çevresi 1. elden bilgi sana işte.

    Dışarı çıkmasını kısıtlayan gerekmedikçe çıkmayın işlerinizi çabucak halledip eve dönün diyen erkekle görüşmesine mi izin verecek ? Hadis atmıyorum hadis atarsam yerin dibine girersiniz çoğu hadisin gerçekliği tartışmalı uzayacak o yüzden atmıyorum.Hem müslüman olup hem çağa ayak uydurmaya çalışmaktan vazgeçin olmuyor işte kabul edin.Ya tamamen islama inanın ya da çağa ayak uydurup günaha girin, dinden çıkın vs.

    kaynak:http://www.kuranmeali.org/33/ahzab_suresi/33.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx 40 ayrı meal hepsini okuyabilirsiniz

    Ahşap Süresi 32 Ey Peygamber Hanımları siz diğer kadınlardan farklısınız diyerek başlıyor. Bu ayeti de paylaştíğín ayetin öncesine koysana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    Kuran ın koyduğu kesin yasaklara açılan her kapıyı Allah resulünün sünnetiyle kitlenmiş bulursun.



    Zinaya götüren bir numaralı sebep günlük hayattaki çizgisi silinmiş bu ikili ilişkilerdir.



    Kurumun ne halt karıştırdığını bilmem ama şu konuya yazılan kısım da islama aykırı bi durum göremedim açıkçası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Hikaye olsun diyemi konulmuş o ayet? Peygamberin hanımları üzerinden örneklendirilmiş işte.



    Kitabı tüm insanlığa gönderip sadece peygamber eşlerini bağlayıcı ayet mi gönderilmiş zannediyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Peygamber eşlerinin hayatları boşa mı gitti yani kısıtlı mı yaşadı onlar neden diğer kadınlar gibi yaşayamadılar? Siyasi nedenlerle evlendiği hanımları vardı şimdi onları alıp kısıtladı mı peygamber yani? Hakkına girmiş olmadık mı o kadının? Hayatını gasp etmiş olmadık mı?

    Madem başını veriyorsun devamınıda ben vereyim

    32,Ey Peygamber’in hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınıyorsanız (erkeklerle konuşurken) sözü yumuşak bir eda ile söylemeyin ki kalbinde hastalık (kötü niyet) olan kimse ümide kapılmasın. Güzel (ve doğru) söz söyleyin.

    33,Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah'a ve Resülüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    Tanrı peygamber eşi için sözlerinize dikkat edin diyor da sen neden buradan diğer kadınlar için siz istediğiniz gibi takılın anlamı çıkarıyorsun? Peygamber ve peygamber eşini örnek almıyor muyduk? Ona noldu ? Hani sünnet falan vardı ? Peygamberin yaptıkları vardı eşlerinin yaptıkları vardı ? Siz gerçekten burdan sadece peygamber eşleri erkeklerle konuşurken dikkat etsin diğerleri istediği gibi takılsın anlamı çıkarıyorsanız anlaşmamız çok zor Burda kastedilmek istenen herkes dikkat etsin peygamber eşleri daha da dikkat etsin çünkü sorumluluğu var din elçisinin eşisiniz diyor herhangi bir kadın değilsiniz diyor.

    Ha eğer siz sadece kuranda yazanlara inanıyorum sünnet hadis uydurma diyorsanız olay başka yerlere kayar ki hadise inanıyor gibi duruyorsunuz çünkü hadis atmışsınız.Ben daha hadis atmadım size atarsam ortalık karışacak Sünnet değil mi işte peygamberin ve eşinin yaptıkları?

    Bu arada kuranda da çok eksik var günlük hayatla ilgili öğrenilemeyecek yani o yüzden sadece kuranla açıklamakta aslında yanlış.Kadınların erkeklerle ilgili ilişkisini düzenleyen tek bu ayet var başka ayet yok.Buyrun başka ayet varsa gözümden kaçan atabilirsiniz.Yukarda hadis atmışsınız açıklamak için ama ben de hadis atarsam tersi şeyler çıkacak.

    Ben sorguluyorum sorgularkende korku duymam.Sonunda haksız çıkarsam üzülür af dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 19 Mart 2018; 23:2:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne


    quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ayanozer

    Adam islama göre konuşuyor bu konu müslğmanları ilgilendirir

    konuşan kişi her kimse sadece münafıktır ve islama göre konuşmuyor şeytanın bir yandaşı olarak konuşuyor , ve bir müslüman olarak bunları söyleyen kurum beni de ilgilendiriyor , bu yazılan gerçekse bu vakıf derhal kapatılmalı , bu münafıkların amacı müslümanlığı küçük düşürmek , onların tarafında yer almanız sizin için yanlış bir durum.

    İslama tam olarak hakim değilsiniz.Bundan dolayı yadırgama olayınız çok saçma.İslama göre doğrusu budur.Kadın ve erkek aynı ortamda bulunmaz..Müslümansanız bunu savunmak zorundasınız..Karma eğitim yakında kaldırılacak.Laiklik sayesinde toplum özgürce yaşadığı için laiklik düşmanı olanlar yönetime gelince bu durum artık kaçınılmaz oldu..Kadın ve erkek aynı yerde eğitim göremez.Haremlik-Selamlık uygulamaları islamın özüdür.Yani ben müslümanım ama kabul etmiyorum gibi bir anlayış olamaz.Nurettin yıldızın açıklamalarına neden ülkedeki çoğu cemaat sahip çıktı.Hiçbiri itiraz etmedi.Diyanet bile sahip çıktı.Çünkü laiklik yüzünden garipsiyoruz bu durumu.Böyle saçmalık olur mu diyoruz ama islam hükümleri gayet açıktır.

    merhaba islam konusunda elbette bilgim var ve laikliğin doğru bir yaklaşım olduğunu biliyorum , haremlik selamlık gibi uygulamalar islamiyette hiçbir zaman varolmamıştır sonradan sanki islamiyetin gereği gibi uygulanmaya çalışılmıştır ama yanlıştır ,

    Kur`an oldukça açık ve erişilebilir halde karma eğitim ve laiklik kaldırılacak gibi olursa ; elbette bu kabul edilemez ve bunu yapmaya ne hükümetin , ne cumhurbaşkanlığının ne de terörist tarikatların yetkisi yoktur.

    bunların kaldırılması yönünde bir hareket tam bir saçmalık olur ve müslümanlığı böler.

    Ebu cehil eğlence olsun diye mi karşı çıktı yeğeninin tebliğ ettiği dine?



    Senin işine gelmiyo olabilir belki ama islam dini insanın tuvalette nasıl temizleneceğinden başlar, toplum olarak nasıl yönetileceğinin en ince ayrıntısına kadar karışır.



    Laiklik Allah ın gönderdiği hükümleri beğenmiyorum beni bununla yönetemezsiniz demek.

    Sizin iman sahibi biri olarak konuştuğunuzu sanmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hayır bir türlü dikkatinizi vermiyorsunuz , ayetin geldiği zamanda ki durum hiç dikkatinizi çekmiyor mu ? bunun bir uyarı olabileceği aklınıza gelmiyor mu ? peygamberin düşmanlarının hanımlarına zarar verebileceği bu sebeple bir müddet dikkat etmeleri için uyarılmış olabilecekleri aklınıza gelmiyor mu ?

    zaten bir kısmı çevirilerde ilave edilmiş bu gün kü istenilen şekle çevrilmeye çalışılmış anlaşılmıyor mu ?

    laiklik acaba neden getirilmiş ? acaba osmanlı neden yok olup gitmiş ? bunda üç kağıtçı münafık softaların payı nedir hiç mi araştırmıyorsunuz ? neden din işleri ile ilgili görünüp habire siyaset te yalan söyleyip duranları görmüyormusunuz ? amaç pek çok gencin kanıyla kurulmuş bu ülkenin yine münafık softalar tarafından yıkılmasına karşı alınmış bir önlem olamaz mı ? neden hemen dini beğenmemek ve dinden uzaklaşmak olarak görülüyor ?

    biraz araştırın , biraz düşünün , Allah istemeseydi bize akıl ve merak vermezdi.

    peygamberin eşi ile damadının miras meselesi yüzünden tutuştuğu savaşı ne çabuk unuttunuz ?

    bu dünyada işlenen suçların en vahşisi ve en kanlıları din ileri sürülerek işlenen çıkar elde etme amaçlı suçlardır , tarih bunlarla doludur.

    yazık bunlara kendinizi kullandırtmayın.

    müslüman alemi içerisinde pek çok savaş çıktı , pek çok katliamlar yapıldı , ülke içerisinde müslümanların birbirine gireceği yeni bir savaş mı çıkartılmak isteniyor ? eğer böyle ise hiç şaşırmam , zaten daha önce sağ sol kavgası ile denendi tutmayınca şimdi bu ?

    müslüman müslümanı öldürmeyi bu kadar seviyorsa denecek bir söz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 19 Mart 2018; 23:19:13 >




  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    Evrensel değil miydi din ya? Tüm zamanları kapsıyordu falan ? Banane kardeşim 6.yy da peygamberin düşmanı osu busu varsa onla ilgili yazı kurana mı yazılır? Çok çok aktarılmak isteniyorsa hadis kitaplarını yazılır,evrensel bi kitapta "peygamber eşlerinin düşmanı var peygamber eşleri dikkatli olsun" yazmasını mantığınız ne kadar alıyor gerçekten? Çok çok uyarılması gerekiyorsa peygamber uyarır bunun için ayet mi iner? Bu söylediğiniz düşünce tarzı evrenselliği kapsamıyor. Ha bütün kadınları kapsıyor derseniz ki biz öyle diyor ve anlıyoruz o zaman benim dediğime gelirsiniz zaten ve ayet bütün kadınları kapsamış olur

    Müslüman olmayan gencin kanı akmıyor mu?Müslüman olmayan Türkler kendi aralarında birleşip vatanı savunamıyor mu? Ne alakası var kanla savaşla dinin ya.

    Allah neyi ister neyi istemez bilmiyorum da siz biraz daha okuyun, araştırın, algılayın.Bizim dinle ilgimiz yok hala bize en kötü suçlar din ileri sürülerek işlenen suçlardır diyorsunuz.Bizim aklımızı kiraya verdiğimiz yok.Dinle alakamız yok anlıyorsunuz değil mi?

    Müslümanım diyen olmadı, değilim diyen de olmadı direkt damgalamışsınız beni




  • Bence bu görüşe mensup insanlar birbirini.. kadınlar da kurtulmuş olur.
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım Yüce Allah 'Siz peygamber hanımlarısınız diğer kadınlardan farklısınız.' diyor. Sonra onların uyması gereken birtakım kurallar getirmiş. 'Yazık değil mi o kadınlara' derken bu sorunun muhattabı ben değilim. Herşey gayet açık. Lafı eğip bükmenin anlamı yok. Ayrıca isteyen kadınlar bu getirilen emirlere kendilerine getirilmiş gibi uyarlar benim onlara sözüm yok. Eleştirim sadece bunu tüm kadınların uyması gereken bir emir gibi göstermek. Allah'ın getirmediği yasakları Allah'ın yasakları gibi göstermek. Ayrıca Peygamber zamanında ona inanan kadınlar evde oturmamış aksine toplum içinde aktif rol almış. Allah'ın Elçisi kadınları evde oturtup onları toplumda ikinci plana atmak yerine toplumundaki insanlar arasında ' KARDEŞLİK HUKUKU ' tesis etmiş. Kadın mescide gidiyor, savaşa giderken erkeklerin yemek ve sağlık ihtiyaçları için erkeklerin arkasında yer alıyormuş. Sen Yüce Allah'ın 'Bakışlarınızı yere indirin' emrine uyarsan karşındakini kardeşinini kızı hanımı bilirsen kadının toplum içinde olması seni neden günaha sürüklesin? İşte hala getirdiği dine inandığını iddia ettiğimiz Allah'ın Resulü böyle bir toplum oluşturmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.