Şimdi Ara

Ekrana Görüntü Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bilgisayarimda bir kac gundur sinyal yok sorunu mevcut. Temizleme yaptiktan sonra meydana geldi. Bilgisayar normal bir sekilde acildiktan sonra 5-10 dakika gecince sinyal yok diyor ve goruntu gidiyor, kasa calismaya devam ediyor. Normalde HDMİ ile bagli, DVİ ile denedim yine ayni yapti. Monitore TV cihazi bagladim ve hicbir problem yok monitorde, gayet iyi calisiyor. Nette arastirip bir cok sey denedim fakat hala sorunu cozemedim, yardimci olabilirseniz sevinirim. Tesekkurler.

    Sistem ozelliklerim

    Asus Vx228h monitor (yeni)
    Asus M5a97 r2.0 anakart
    Asus Hd7850 1gb 256bit ekran karti
    Corsair Cx600w guc kaynagi
    Kingston hyperx fury 8x2 16 gb ram (yeni)
    Seagate 2 tb hdd (yeni)
    Toshiba Ocz 240gb ssd (yeni)
    Amd fx x8 8350 islemci (yeni)

    Yeni yazdiklarimdan monitor haric olanlar gecen yaz takildi, monitor biraz daha once ama yeni sayilir. Diger parcalar yaklasik 4.5 senelik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadde22 -- 25 Mart 2018; 10:42:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaşlar cevap yazan olmadı hala ama son durumu aktarayım belki yazan çıkar. Ekran kartı başka bir sistemde denendi ve kesinlikle sağlam, sıkıntısız çalışıyor. RAM'ler üzerinde deneme yaptım, slotlarını vs. değiştirdim ama fayda etmedi. BIOS pilini çıkartıp taktım, sistemi tekrar montaj yaptım, kasaya bağlı USB'leri çıkarttım fakat hala sorunu bulabilmiş değilim. Ayrıca artık sinyal yok uyarısı da vermiyor, ekranda hiç birşey yok. Bazen klavye ve mouse ta elektrikte olmuyor. Anakart ve PSU'dan şüpheleniyorum. Bu belirtilere göre sorun sizce nerede olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartta sıkinti olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öyle gibi gozukuyor, zira denemedigim sey kalmadi ve sorunu hala bulamadim. Farkli bir psu deneyebilsem emin olacagim ama oyle bir imkanim da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar temizle ;) kağıtla falan yada uygunsız bir şeyle sildiysen parça kalıntısı kaldıysa parçaları ısındıktan sonra kısa devre falan yapıyordur. Vga bağlantısının yakınlarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam uygunsuz seylerle temizlemedim, anakartimda vga girisi yok ne yazik ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az once uzay montaj yaptim, ilk olarak acilis ekrani geldi, klavye baglamadigimdan klavye bulunamadi yazdi. Sonrasinda klavye ve mouse baglayip tekrar calistirdim windowa repair ekrani cikti, orada tekrar gitti. Su anda eskisine gore klavye ve mouseta isiklar var ve klavyedeki capslock isiklari vs. calismakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadde22 -- 24 Mart 2018; 16:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vga kablosunu degistirip denedin mi hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun çözüldü, başkalarina da yardimim dokunmasi acisindan nasil hallettigimi anlatacagim. Yukarida okudugunuz uzere bir cok yontem denedim fakat sorun hep devam etti. Bugun parcalari kasadan sokerek uzay montaj yaptim ve bu sekilde uzerinde oldukca zaman harcadim. Sorunum anakartin uzerinde bulunan chipset sogutucusundan kaynaklanmaktaymis. Anakartin tam ortasinda bulunan sogutucuyu normalde 2 vida tutmakta, bende nasil olduysa bir tanesi dusmus, temassizliga bagli olarak bana bu sorunu cikartiyormus. Vidayi takip sogutucuyu sabitledigim gibi sorun halloldu. Monitore goruntu gelmemesi cok genel bir sorun, her seyden kaynaklanabiliyor fakat her detayi muhakkak arastirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadde22 -- 25 Mart 2018; 10:46:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bendede aynı sorun var pcden çok anlamam 2 vga girişi var birisi ekran kartına diğeride sanırım işlemciye bağlı (5 6 cm fark var aralarında). Ekran kartı olan yere takınca artık görüntü vermiyor ama diper kısma takınca görüntü geliyo. Tabi gelen görüntü iğrenç derecede kötü ne yapsam? Ekran kartı gt 9800

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediginiz 2 giristen birisi ekran kartina digeri de anakarta ait. Ekran kartina bagliyken goruntu vermiyorsa ve anakarttaki girise baglayinca goruntu veriyorsa ekran kartinizda bir problem olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sistemi topladiktan sonra sorun tekrar ortaya cikti. Uzay montajdayken eksik vidayi takinca sistem acilmisti, bir kac sefer de denedim ustelik. Sonrasinda sistemi topladim ve tekrar actim, masaustu geldi fakat bir sure sonra goruntu yine gitti. Su anda ise hic bir sekilde gelmiyor. Klavye ve mouse uzerindeki isiklar calismakta, sadece ekranda birsey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni PSU takildi, sorun devam ediyor, umarim anakarti degistirince sorun cozulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir güncelleme, anakart yenilendi ve sorun çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.