Şimdi Ara

Beylikdüzü'ndeki lüks site suriyeli mültecilerin gettosu oldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Müteahhitleri yüzünden davalık olan ve 17 senedir boş bulunan İstanbul'un turistik bölgesi Kavaklı'daki lüks villalardan meydana gelen site, Suriyelilerin gettosu haline dönüştü.

    Hafta sonu gezilecek 10 proje 5 site!

    Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Beylikdüzü Kavaklı’da, 17 yıl önce kooperatif usulü yaptırılan ve müteahhitleri ile toprak sahipleri arasındaki anlaşmazlık yüzünden mahkemelik olup kaderine terk edilen lüks dubleks villalar suriyeli mültecilerin mekanı oldu.

    80 DUBLEKS VİLLA!
    Daha önce Büyükçekmece ilçe sınırlarında yer alan, 2009 yılındaki yasal değişiklikle Beylikdüzü ilçesine bağlı bir mahalle haline dönüştürülen Kavaklı’daki 80 lüks villadan meydana gelen sitede şuan çoğu Suriyeli yaklaşık 300 mülteci yaşıyor. Tapuları olmadığı için elektrik ve su şebekesi de olmayan dubleks villalarda yaşayan mülteciler, bölge sakinlerinin de tepkisini çekiyor.

    “7 YIL ÖNCE BİRKAÇ AİLE GELDİLER…”
    Konuyla ilgili Sözcü’ye açıklamalar yapan bölgedeki bir esnaf: “2011 yılında buraya yerleşmeye başladılar. Önce birkaç aile geldi. Ardından sayı giderek arttı. Şuanda burada en az 300 Suriyeli var. Sık sık kavga ediyorlar. Gece gündüz bağırış çağırış eksik olmuyor. Çocuklarımızı oraya geçerler diye sokağa bile bırakamaz hale geldik. Bunları devletin daha korunaklı ve kontrol altına tutulabilen bir bölgeye göndermeleri gerekir” dedi.

    ÇEVREDEKİ EV VE İŞ YERLERİNDEN KAÇAK ELEKTRİK ÇEKİYORLAR!

    Getto haline gelen sitede elektrik ve suyun da kaçak kullanıldığını belirten diğer bir esnaf ise “Geçen ay benim işletmemden kaçak elektrik çekmişler. Voltaj düşüklüğü olunca fark ettik. Önce kaçak hattı iptal ettim. Ancak baktık kış günü çoluk çocuk perişan durumdalar acıdım ve kaçak hata izin verdim” dedi.
    https://emlakkulisi.com/beylikduzundeki-luks-site-suriyelileri-multecilerin-gettosu-oldu/565444



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 17 Mart 2018; 18:55:47 >







  • Türkiye'de 300 bin Suriyeli bebek doğdu AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Türkiye'de, Suriye krizi başladığı günden bu yana 300 binden fazla Suriyeli bebek dünyaya geldi. Bu birçok şehrimizin nüfusundan daha fazla. Suriyeliler keyfi sebeplerle değil, savaştan kaçarak Türkiye'ye geldi." dedi.

    http://www.gazete2023.com/guncel-yasam/turkiye-de-300-bin-suriyeli-bebek-dogdu-h74201.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.