Şimdi Ara

İNSANLARIN YAŞAMA AMAÇLARI... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbolinea

    Para için yaşıyorum ben

    evlenmek için de yaşamıyor musunuz hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbolinea

    Para için yaşıyorum ben

    Turbo para için yaşadığına göre hayatının bir amacı yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturkoktay

    Insan dünyaya gelir ve ölmek için yaşar, bekler ki bir şeyler olsun, bekler ki mutlu olayım. Ama olamayacaktır çünkü mutluluk bir andır, olur ve gider. Kimse sonsuz mutluluğu ve huzuru bulamaz. Önemli olan da huzurdur aslında, insanı insan yapan, kendisini iyi hissetmesini sağlayan tek şey huzurdur. Insan vardır, önceden de var olmuştur ve var olacaktır veya olmayacaktır. Varlık, yokluğun merakını, yokluk ise bilinmezliği beraberinde getiren bir kısır döngüdür. Yani bir insan öldükten sonrasını tam anlamıyla (boyutsal manada) bilmediğinden bir korku ve bilinmezlige hapsolur.

    Bu hapsoluş ise insanı huzursuz eder ve mutluluk diye bir şey var olmaz. Çünkü sıkışmıştır artık, bir arayış içerisindedir. Felsefeye yönelir ancak felsefe mutlak hakikati hiçbir zaman vermez, çünkü felsefe; bozuk bir yolda bulunan bazı çıkışladır. Bu çıkışların seçimi de insana ait olduğundan aslında insan sadece kendi hakikatini oluşturur.

    Peki mutlak hakikatin ulasilamaz oldugunun bilincinde olup amac sadece ona yakinsamak olursa, 'yolda olmak' da huzur verebilir mi hocam sizce ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çünkü annen baban bile olsa insanlar hayalleri olan kişileri her zaman küçümserler.Gerçek hayat filmlerdeki gibi değildir.O yüzden bir hedefin veya hayalin varsa mümkün olduğu kadar az kişiye anlatmalısın.Ne yaparsan yap insanlar bu hayali gerçekleştireceğine inanmayacak ve dalgaya alacaklardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagineod

    Çünkü annen baban bile olsa insanlar hayalleri olan kişileri her zaman küçümserler.Gerçek hayat filmlerdeki gibi değildir.O yüzden bir hedefin veya hayalin varsa mümkün olduğu kadar az kişiye anlatmalısın.Ne yaparsan yap insanlar bu hayali gerçekleştireceğine inanmayacak ve dalgaya alacaklardır.

    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.