Şimdi Ara

1400 İş Saati Alacak Mobil Uygulama Maliyet.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Bir uygulama fikrim var ve yakın zamanda bunu finanse edebilecek duruma geleceğim.

    Uygun firma nasıl bulunur bilmiyorum. Internette araştırma yaptığım zaman ufak firmalara uygulama yapan şirketlerle karşılaşıyorum.

    Büyük ve kaliteli referansları olan fimaları nasıl bulabilirim ve maliyet ne olur?

    Ayrıca ben projeme para bağlayacak kadar güveniyorum.
    Al bu kazma küreği şurdaki hazineyi çıkar bende yevmiyeni vereyim diyeceğim, yani konsept olarak.
    Firmanın bakışı bu olmasa bile fikri haklarımı garanti altına almak istiyorum ne yapmalıyım?.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ücreti yaptıracağın projeye göre değişir içeriğine yani. O yüzden projeni bildirmeden kimseden sadece saat başı ücret sorup bilgi alamazsın. Verecek kişilerde işin içine girince yarım bırakacak insanlardır ayrıca ön ödeme olarak bir kısmını almadan da başlamaz kimse yani o yüzden bunları göz önünde bulundurman lazım.
  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt
    Yani kapı kapı gezip projemi, çalma ihtimali en yüksek olan insan grubuna anlatacağım gerçekten ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mırat01 M kullanıcısına yanıt
    Türkçe'ye de cevrilmiş Amazon kitabı okudum Jeff Bezos 1994te online book store fikrini ve ayrıntılarını kapı kapı sokak sokak dolaşıp anlatıyordu cunku fikrin kendisinden cok onu uygulamak önemli. Herkes zamanında Internetten kitap satma fikrini cok saçma bulmuş ancak Bezos un hayalinde arkaplanda geniş bir veritabanı ve etkili satış altyapısı kurmak vardı, onu yapabilecek çapta kişiler buldu; o kitaba bir bak daha nice ayrıntılar var, veri tabanı olarak Oracle işlerini görüyormuş ancak yüksek lisans maliyeti dolayısıyla Berkeley DB adında ücretsiz vt uyarlamışlar. O sıralarda web uygulamaları C ile yapılıyormuş nitekim ilk başta alışveriş sepetini C ile yapmışlar ancak Bezos'un bulduğu kişiler araştırmacı ve değişik şeyler deneyen kişiler, alışveriş sepeti gibi birşeyin Perl ile cok daha hızlı geliştirilebileceğini görmüşler, Perl 'e geçmişler, günümüzde cok alışıldık gelen 'site teması' konusunu 1995-96 'da kullanmaya başlamışlar. 2000'de site online alışverişte dünya lideri olduktan sonra Bezos, siteyi geliştiren 2 kişiye yolu göstermiş, onların Amazon'dan ayrılmaları olaylıdır, 2018 itibarıyla Bezos'tan nefret ettiklerini ima ederler.



    Başka bir örnek daha: Internet te cok tutan iş fikirlerinin mimarı, Paul Graham'ın makalelerine bak. O da 'fikir önemli değil, yapacak kişinin profili önemlidir' diyor. Yani senin iş fikrin cok süper birşey olsa dahi yapacak kişi yetersizse pek bir anlamı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mırat01

    Yani kapı kapı gezip projemi, çalma ihtimali en yüksek olan insan grubuna anlatacağım gerçekten ilginç.





    Hakikaten sizi sayiyla veriyorlar gruba sanirim. Yazilimdan anlamiyorsun madem ozaman bilenlerin bilgi ve goruslerine saygi duymayi ogrenin. Senin para baglayacagin seyin aynisi suan zaten nette warezw bile dusmustur neyin kafasini yasiyorsunuz anlamiyorum.
    Suan yapilacak herseyin aynisindan 3-4 tane yapilmis zaten kimse sen amerikayi tekrardan kesfedecen diye dur bende bundan nasipleneyim demez.
    Bu kadar sert tepki verip konusmak istemezdim ama zorla yaptiriyorsunuz. Biz muneccimmiyiz de senin istedigin programin icerigini bilip sana fiyat verelim. Dusunce ve yaklasim tarzina bakilirse sen bunu garsonluk zannediyorsun galiba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 25 Mart 2018; 7:41:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt
    Sizi bu kadar kızdıracak ne yazdım bilmiyorum doğrusu.





    Tabiki firamlarla görüşüp en ufak detayına kadar bilgi vereceğim.



    BENİM ASIL SORMAK İSTEDİĞİM ŞEY

    Yabancı kaynaklarda bu tarz işler için bir gizlilik sözleşmesinden bahsediliyor. Bunu nasıl yaparım?

    Bu aşamaya gelinceye kadar ne kadar bilgi vermeliyim?

    Firmanın işi yapmaya yetkin olduğunu nasıl anlarım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca ben zaten tek bir programcıyla çalışacağım demedim ki. Bir firmayla çalışmak istiyorum



    Mesala snapchat de kullanılan qr koddan arkadaş ekleme özelliği yaklaşık 17 saatde kodlanıyormuş. Bu şekilde belli özelliklerin belirli standatları olması lazım ki yurt dışında bu şekilde işliyor.



    +-%30 olabilir tabiki ama



    Sen işi bize ver biz hallederiz MANTIĞI İLE İŞ YÜRÜMEZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırat01 -- 24 Mart 2018; 15:3:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ajanslarda icerigi ogrenmeden fisyat vermeyecektir diye dusunuyorum cunku yazilimda soyle birsey var. Bir projenin cok komplike olmasi fiyati etkiledigi gibi getiriside etkiliyor. Ayrica son yazdiklariniza bakinca arastirma yapmaniz guzel birsey fakat gizlilik aacisindan turunun gercekten tek ornegi olmayacaksa endise etmenize gerek yok fakat oyleyse bunu tabikide sozlesmeyle yapmaniz lazim ama isi bilmeden de sozlesme yapacak adam bulmak zor gibi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mırat01 M kullanıcısına yanıt
    Sen işi bize ver biz hallederiz mantığı, her bir alanda olumsuz bir durum.



    Firma ile çalışınca developer ücretleri x2 hatta x3 'ü göze alman gerekli yani developer'ın alacağı ücretin 2-3 katı bir total çıkabilir.



    Almanya'daki IT proje sahipleri genelde firmalara yaptırmıyor bu arada, bireysel geliştiricilerle çalışmak istiyorlar, proje ilanlarında Firmalar başvurmasın lütfen gibi notlar görülüyor.



    Ve bahsettiğin gizlilik anlaşması yani Non Disclosure Agreement, genelde büyük firmaların kullandığı yöntemdir örneğin IBM 1981'de çıkaracağı ilk PC'ye işletim sistemi yaptıracağı esnada görüştüğü developer'lara NDA imzalattı, ancak o IBM.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.



    İnternette fikrim var ama kod bilmiyorum param yok diyen ve milyar dolar kazanacağını düşünen binlerce kişi var bunlarla uğraştığınızı çok iyi biliyorum.



    Bunlar yapmak istedikleri şeyin imkansız olduğunu anlayınca sanıyorum ki zaten pes ediyorlar.





    Fakat benim durumumda iş aslında daha da karışık.



    Fikrim var ve belirli bir bütçem de var.













    Bu işi en optimum şekilde nasıl yaptırabileceğim hakkında hiç bir fikrim yok.



    Aslında bu sözleşme sadece gizlilik üzerine benim sunacağım içeriği ve özelliği kullanamayacaklarına ve paylaşamayacaklarına yönelik.



    Sunumdan sonra işi reddedip sözleşmeye sadık kalabilirler.



    Ama Sanıyorum ki Türkiyedeki firmaların çoğu b2b çalışıyor fiziksel olarak firmayı çalamayacakları için uygulama fikrinin de çalınması mümkün değil. Bu tarz sözleşmelerin oturmuş bir uygulaması yok.



    Ayrıca kesinlikle kimseyi küçük görmüyorum her biri benim sahip olmadığım bir yeteneğe sahip fakat.



    Bir tarafa mahalle kasabına mobil uygulama yapanları

    Diğer tarafa çoook büyük firmalara kendilerinin değişiyle mobil uygulama çözümleri getiren firmaları koyduğumda, arada inanılmaz büyük bir boşluk gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mırat01 M kullanıcısına yanıt
    Fikir ne olursa olsun uygulama önemli. 1400 iş saati derken saati 10TL olan da var 50TL olan da. Fakat 10TL olan arasında yetenekli olan iyi kod yazan da var tersi kötü kod yazan da ve aynı şey 50TL lik kişide de geçerli. Bursa'da bir firma (aylık cirosu 100.000TL düzeyinde) bir geliştiriciye PHP uygulaması yaptırmış, ve uygulama öyle hazır framework falan da kullanmıyor, herşey sıfırdan yazılmış , hem kodlar düzgün hem de uygulama gayet düzgün çalışıyor. Bu işi kaça yaptırmışlar biliyor musun 2-3 sene öncesinin parasıyla 1000 TL, uygulamada hosting'den kaynaklı bi sorun cıkmış geliştiriciyi aramışlar ancak ne tel ne email whatsapp ulaşamamışlar, sorunu gidermek için eleman ararken bir referansla beni buldular hosting sorununu ben düzelttim, geçen sene 500TL'ye. O geliştiriciye ulaşama sebepleri belli: Ucuza iş yaptırmak. Ben olsam ben de telefonlara çıkmam. Haa benim 500TL'lik teklif te yüksek geldi onlara fakat uygulama çalışmıo, müşteriler şikayet edio, acil durum vardı o yüzden kabul ettiler. Dikkat ediyorum zaten hep acil bir durum varsa ücretler normal onun dışında düşük ve sorunlu.



    1,5 sene evvel İstanbul'dan orta çaplı bir Internet / Bulut İşlem firması aradı, yıllar önce PHP Code Igniter temelinde yaptırdıkları uygulama artık yetmiyormuş. Firma sahibi anlatıyor: İş hacmimiz artıyor, ancak uygulama yetmiyor, bakımını dahi yapmak güç o yüzden tüm sistemi yeniden yazdırmaya karar verdik. (Buraya kadar güzel) Araştırdık yeni uygulama için en uygun Python olduğuna karar verdik (Bu da güzel) Firma İstanbul'da ben Bursa'dayım. 2016 parasıyla gÜnlük 250TL + tüm yol , kalacak yer, ulaşım ve yemek masrafları seklinde o işi yaparım dedim, sonra bir daha telefon alamadım :| Sonradan muhasebeci bir arkadaşa anlattım 250TL cok demişsin kimse o kadar vermez dedi. 2016'da günlük 250TL kabaca asgari x5. İşin teknik tanımı Python'la Cloud Computing Infrastructure Design, Coding, Testing, böyle bir iş asgarinin 5x olması normal değil mi? Yani geliştirici açısından böyle ücret sorunları var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mırat01

    Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.



    İnternette fikrim var ama kod bilmiyorum param yok diyen ve milyar dolar kazanacağını düşünen binlerce kişi var bunlarla uğraştığınızı çok iyi biliyorum.



    Bunlar yapmak istedikleri şeyin imkansız olduğunu anlayınca sanıyorum ki zaten pes ediyorlar.





    Fakat benim durumumda iş aslında daha da karışık.



    Fikrim var ve belirli bir bütçem de var.













    Bu işi en optimum şekilde nasıl yaptırabileceğim hakkında hiç bir fikrim yok.



    Aslında bu sözleşme sadece gizlilik üzerine benim sunacağım içeriği ve özelliği kullanamayacaklarına ve paylaşamayacaklarına yönelik.



    Sunumdan sonra işi reddedip sözleşmeye sadık kalabilirler.



    Ama Sanıyorum ki Türkiyedeki firmaların çoğu b2b çalışıyor fiziksel olarak firmayı çalamayacakları için uygulama fikrinin de çalınması mümkün değil. Bu tarz sözleşmelerin oturmuş bir uygulaması yok.



    Ayrıca kesinlikle kimseyi küçük görmüyorum her biri benim sahip olmadığım bir yeteneğe sahip fakat.



    Bir tarafa mahalle kasabına mobil uygulama yapanları

    Diğer tarafa çoook büyük firmalara kendilerinin değişiyle mobil uygulama çözümleri getiren firmaları koyduğumda, arada inanılmaz büyük bir boşluk gözüküyor.





    şöyle bir durum da var.

    Bundan 1 yıl önce benle kuzenim balkonda laflarken startup projeleri üzerine bana dediki aslında bir site ve uygulamalarını yapsan mesela insanlar direk günün her hangi bir vaktinde yad gecenin bir vaktinde ihtiyacı olduğu şeyi direk netten siparis etse getirtse iyi tutar dedi bende ben yanaşmadım o aralar biraz yogundum ve acıkcası tek kişi zorlanırım diye düşündüm ve bak şimdi ne oldu.

    Yapmışlar kapıda almı kapıya getirmi ne diye birşey hatta reklamlarıda vardı.

    Gelme ksitediğim nokta o sözleşme yptığınız kişiler söylemese bile birilerine illaki siznle aynı düşünceyi düşünüp aynı şekilde daha erken hayata geciren olacaktır. Buda demek değildir onları zan altınd bırakmak.

    O yüzden bence bu kadar kafa yorup her saniye zaman kaybetmek yerine direk bir yerden başlayın.




  • Şu anda İstanbul'da tam kalifiye bir programcı profili: bilg müh diplomasına eşdeğer deneyimde ve alanında 5+ yıl profesyonel tecrübeli, temiz kod çıkarabilen, yazdığı uygulamaların bakım masrafı düşük. Böyle profile sahip bir eleman İstanbul'da bir bulut işlem firmasının PHP ile yazılmış altyapısını Python'a güncelleme projesinde çalışsa günde 8 saat net çalışma üzerinden ne kadar ücret talep edebilir ve alabilir, ortalama rakam olarak?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dısından dönünce izmire yerleştiğimden sadee yazılım konusunda istanbul piyasasını pek bilmem. Çünkü döndükten sonra uzun süre sadee sistem ağ kısımları konusunda destek verip projeler yönettim bir çok otel,fabrika ve üniversite işleri olarak ve tabiki bunların ihaleleride calıstığım firmalar tarafından alınıyordu pekte bize söylenmiyordu ama şu var bi gün denk geldim. Benim yaptıgı mbir el emeği işinden 90bin almışlar sadece 1 iş oda video mapping ( masraflar hariç ). Network ağ kurulumları ise milyonluk ihalelerle alınıyordu. yazılımı yaptıgım biryerden de 15 bin almıştım oda basit bir clint tarafında calısan crm programıydı.

    Yani piyasa konusunda ne desem boş yanlış yönlendirmek istemem.
  • mırat01 M kullanıcısına yanıt
    Genelde sözleşme yapılır, aracı firma aynı sektörde rakip çıkarmamak için ve know how denilen zımbırtıyı kötü amaçlı kulkanmamak için kabul eder. Süreler 5 yıl civarında değişir. Şu şekilde olur, bire bir aynı sektörde aracı firma iş yapmamayı kabul eder. Senin bilgini satmamayı kabul eder.



    Kaynak kodlarını almak istersen maliyet değişir. Denildiği gibi işi yapacak kişi / firma çok önemli. Outsource veya freelance olarak Hindistan ı düşünebilirsin fakat kod kalitesi yerlerdedir, çek cumhuriyeti ni de düşünebilirsin fakat tuzlu olur ve anlaşma şartları daha farklı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.